Kritiek op Rusland-sancties van de EU: Tsjechische president Zeman loopt niet in het gareel

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

PRAAG – De Tsjechische Republiek loopt niet alleen wat betreft de “vluchtelingen”politiek, maar ook in zake Rusland-sancties niet graag in het gareel van de EU-meerderheid. Nu heeft de Tsjechische president Miloš Zeman opnieuw de EU-sancties tegen Rusland bekritiseerd en ertoe opgeroepen om uitwisseling van toeristen, studenten, ondernemers en politici tussen beide partijen intensief uit te breiden.

Duits - Zuerst

Zeman sprak in Praag in het Žofín-paleis in het kader van een forum met als thema “Tsjechische Republiek niet voor iedereen” en herinnerde er volgens de Tsjechische Radio ook aan dat de EU vorig jaar de staats- en regeringschefs had aanbevolen om de festiviteiten naar aanleiding van de beëindiging in Moskou te boycotten. Zeman had geen gehoor gegeven aan deze oproep en wil daarmee bewezen hebben dat Praag “geen militaristisch standpunt vertegenwoordigt”.

Zoals Zeman verder opmerkte, zou hij Moskou en Peking vorig jaar hebben bezocht in een tijd dat zoiets door veel landen niet werd begroet. Hij zou zich echter niet alleen hebben laten leiden door piëteit, maar door het streven om vriendschappelijke betrekkingen te onderhouden in een tijd “waarin een campagne werd ontplooid die niet altijd gepast op mij overkwam.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Rusland, Tsjechië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Kritiek op Rusland-sancties van de EU: Tsjechische president Zeman loopt niet in het gareel

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Evenals deze Tsjech zouden ook wij ons wel eens nader kunnen bezinnen op een wijziging van onze kijk op – en angst voor – Rusland.
  Het Midden-Oosten-beleid van Rusland is consistenter dan dat van de EU en de VS. Behalve wellicht de banden die Rusland onderhoudt met Iran.
  Als we de vrede in Europa willen bewaren moeten we niet op Russische tenen gaan staan.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Bas zegt:

   Over ”onze” :
   Onze kijk op – en angst voor – Rusland ”volgens het Haagsch College” !

   Like

  • Cathja zegt:

   @ M.A.L.Sion om 00:32

   Ik ben het met u eens. We moeten als EU eens beginnen zélf na te denken over onze houding t.o.v. Rusland, en ons niet de les laten lezen door de VS.
   Beter is te werken aan ontspanning tussen de EU-landen en Rusland, dan de Russen keer op keer te irriteren. Ook moet Brussel zich meer bewust zijn van het feit dat er regelmatig gemaakte afspraken met Rusland worden geschonden. Dit kan leiden tot spanningen op hoog niveau. Het lijkt wel of Brussel niet door heeft dat ze met vuur spelen als ze hun houding tegenover Rusland niet matigen. Normale betrekkingen onderhouden met een land wil nog niet zeggen dat je het met alles eens bent. Bovendien ben ik van mening dat je beter iemand op zijn ‘fouten’ kunt wijzen als bevriend land, dan wanneer we ons steeds vijandiger opstellen.

   Like

 2. exmarineman zegt:

  Ik hoop dat de oosteuropese lande de rug recht houden en ik mag ook hopen dat Polen het ook doet vwb de eisen die de EC aan het land heeft gesteld met als dreigement het stemrecht te ontnemen …..

  Like

 3. Het orakel in Amerika hoeft maar wat te roepen en wij moeten maar volgen, gelukkig zijn er ook landen die dat niet doen. Waarom bang voor Rusland zijn?

  Like

 4. Hendrik zegt:

  Liever een Rus aan mijn tafel dan een moslim

  Like

 5. alidas1 zegt:

  Zo is het maar net.
  We zullen Rusland nog eens hard nodig hebben

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Geheel met Milos Zéman eens. Ik heb niets met de decreten der EUSSR uit Brussel. En momenteel heb ik derhalve veel minder zorgen, over Rusland, dan over Turkije, en de moslim-president der USA.

  Like

 7. Die Oost Blokkers kunnen nog helder nadenken en hun eigen niet voor elk yanken en eu karretje te laten spannen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s