Saoedi-Arabië beweert 2 miljoen vluchtelingen opgenomen te hebben . . .

Screenshot_43

(Vertaling: E.J. Bron)

De minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië, Adel al-Jubeir, begrijpt de wereld niet meer. Zijn land zou aan twee miljoen Syriërs onderdak hebben gegeven, bovendien worden vluchtelingenkampen in Turkije ondersteund. Al-Jubeir is er van overtuigd dat men ISIS niet zonder grondtroepen kan verslaan, echter moet tegelijkertijd Assad uit de weg geruimd worden.

Saoedi-Arabië verdedigt zich tegen de beschuldigingen geen vluchtelingen opgenomen te hebben. Het land zou sinds het begin van de crisis in Syrië twee miljoen Syriërs onderdak hebben gegeven, van wie zich nog steeds 700.000 in het land zouden bevinden, zei de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, Adel al-Jubeir, tegen de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. Bovendien zou Saoedi-Arabië vluchtelingen en vluchtelingenkampen in Turkije, Jordanië en Libanon ondersteunen met meer dan een miljard Amerikaanse dollar.

Geen enkel ander land zou, behalve Duitsland, meer voor de Syrische vluchtelingen hebben gedaan, aldus de diplomaat. In de strijd tegen het religieus extremisme eiste hij de status van predikers die tot intolerantie oproepen, te annuleren. Ook Saoedi-Arabië zou onderzoeken wat er in de moskeeën van het land gezegd zou worden. “Als wij dat in Saoedi-Arabië kunnen doen, kan Duitsland dat ook doen.”

Zonder grondtroepen zou de “Islamitische Staat” niet verslagen kunnen worden, aldus al-Jeiber. Daartoe zou echter ook de Syrische machthebber Bashar al-Assad “opgeruimd” moeten worden, zodat de ondersteuning voor de Syrische oppositie opgevoerd zou moeten worden.

De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken waarschuwde Iran voor plannen om opnieuw een Perzisch rijk tot aan de Middellandse Zee te willen oprichten. Hij riep Iran op zich op binnenlandse aangelegenheden te concentreren en met zijn buurlanden in vrede te leven.

Op Saoedi-Arabië wordt in veel westelijke landen kritiek uitgeoefend, omdat het land vrouwen systematisch onderdrukt en de sharia net zo interpreteert als de terreurorganisatie “Islamitische Staat”. Amnesty International beschuldigt het land er regelmatig van de rechten op vrije meningsuiting, vrijheid van vereniging en vrijheid van vergadering sterk te beperken. Tegen afwijkende meningen zou Saoedi-Arabië onverbiddelijk hard optreden. Er zouden “zeer veel doodvonnissen” opgelegd en talrijke mensen in het openbaar terechtgesteld worden, aldus Amnesty. Ook het toedienen van zweepslagen en het afhakken van handen als straf komt steeds opnieuw voor.

Bron:
https://www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Hypocrisie, Iran, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Mensenrechten, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sharia, Syrië, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Saoedi-Arabië beweert 2 miljoen vluchtelingen opgenomen te hebben . . .

 1. joga zegt:

  Willen ze in de VN niets van weten. Alleen Israel wordt continue veroordeeld door toedoen van de Arabische landen met Saudi-Arabië voorop, die inmiddels in de VN de dienst uitmaken. Wanneer komt er eens een eind aan deze geo-politieke spelletjes, die miljoenen mensen de dood in jagen en Europa willen vernielen door immigratie.

  Like

 2. biebie zegt:

  Die 1,3 miljoen die Saoedi-Arabië inmiddels verlaten hebben zullen wel een zakcentje meegekregen hebben voor een verre reis, anders zou ik niet weten hoe die ongeschoolden aan geld komen om mensensmokkelaars te betalen.

  Like

 3. Wie belazert wie ? Ik denk het te weten

  Like

 4. Fleckie zegt:

  De ‘ongelovigen’ liegen en bedriegen, (en nog meer ) mag toch volgens hun ‘heilig boek’.?

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Liegen is dan ook hun best ontwikkelde eigenschap.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Hij is een islamiet, dus een grote leugenaar.
  Kan zijn dat vluchtelingen kampen in Turkije financieel gesteund worden, maar geen enkele asielzoeker komt sharia koninkrijk Saudie-Arabie in.
  Later zullen ze wel weer beweren dat de minister verkeerd geciteerd werd in de media.

  Like

 7. Dicksy zegt:

  Is het WK voetbal toegewezen aan Saoedi Arabië en hebben ze 2 miljoen werkslaven nodig voor de opbouw van de nodige stadions ? ? ? ?

  Like

 8. Bas zegt:

  De islamitische Liga stuurt nagenoeg alle moslim vluchtelingen door naar Europa. Vorig jaar nog melde Amnesty International dat Saudi Arabië niet één vluchteling uit Syrië had opgenomen. Qatar had er vorig jaar weliswaar 46 heeft toegelaten. Er is gewoon sprake van systematische opzet om Europa zonder een schot te lossen onder de voet te laten lopen, de rest laat zich raden!

  Like

 9. Bas zegt:

  Saoedi Arabië is vooral met zichzelf bezig.

  Zie ook:
  http://bit.ly/1OYeJmh
  http://bit.ly/24gThzX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s