Wordt Hongarije een Eldorado voor renteniers uit het Westen?

Screenshot_41

(Vertaling: E.J. Bron)

Europa verandert zienderogen van uiterlijk en hoe meer “migranten” de landen van de EU binnenvallen, des te meer verlaten autochtonen, vooral oudere mensen, hun thuislanden in de richting van dat deel van Europa waar het leven nog meer in overeenstemming is met het traditionele beeld van het oude continent. Midden-Europa zou op deze wijze weldra een Eldorado kunnen worden voor die mensen, die graag hun Europese levenswijze willen behouden.

Sinds geruime tijd is er een tendens vast te stellen die West- en Noord-Europeanen naar Hongarije trekt. Ver verwijderd van het beeld van een onderontwikkeld land, dat enkele minder goed bedoelende mensen Hongarije willen toebedelen, onderscheidt deze staat zich vooral door zijn politiek ten gunste van zijn eigen burgers en door een veelomvattend klimaat van veiligheid, factoren die vooral die mensen aanspreken die zich in hun landen van herkomst door hun eigen regering in de steek gelaten voelen.

Zo hebben bijvoorbeeld ettelijke Belgen en Duitsers de boodschap van Hongarije begrepen: na een zomervakantie op een overvolle camping in de omgeving van het Balaton-meer hebben ze van hun meest geliefde reisdoel hun nieuwe thuisland gemaakt. Dit is des te gemakkelijker, omdat het in Hongarije mogelijk is een landhuis voor slechts ongeveer € 300,- per vierkante meter te kopen om hier een vreedzaam en gemoedelijk bestaan te voeren. En zelfs de minder grote waaghalzen kunnen hier moeiteloos in bestaande gemeenschappen integreren, waar ze niet onder eenzaamheid lijden of bang hoeven zijn voor de vreemde taal. Tussen 2011 en 2015 steeg het aantal Belgen dat zich op de Belgische ambassade in Hongarije liet registreren van 463 naar bijna 900.

Als de onroerend goed prijzen en de kosten voor levensonderhoud voor West-Europeanen al zo aantrekkelijk zijn, dan het culturele klimaat des te meer. Want Hongarije houdt van zijn Europese traditie en is, in tegenstelling tot hetgeen men in enkele andere Europese landen moet meemaken, trots op zijn identiteit en cultuur. Heel belangrijk is dat de bewoners van dit land nog altijd een leven kunnen leiden zonder angst voor terroristische aanslagen, wat voor alle nieuwkomers lijkt op een droom.

Bron oorspronkelijk artikel:
http://visegradpost.com
Door: Marie Fouque

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in emigratie, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Midden-Europa, Patriottisme. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wordt Hongarije een Eldorado voor renteniers uit het Westen?

 1. nodhimmi zegt:

  Zou het niet beter zijn als we ons eigen thuisland terug veroveren?!

  Geliked door 1 persoon

 2. Cathja zegt:

  Klinkt me als muziek in de oren: “Hongarije houdt van zijn Europese traditie, en is trots op zijn identiteit en cultuur….”. De inwoners van dat land moeten wel gelukkige mensen zijn. Een overheid die opkomt voor zijn/haar burgers zorgt ervoor dat het volk zich gelukkig en veilig kan voelen. Geluk heeft echt niet alleen maar met een goed gevulde portemonnee te maken (al is het uiteraard wel prettig als men wat dat betreft normaal kan leven); je thuis voelen in je land is minstens zo belangrijk.

  Ik wens de Hongaren toe dat ze blijven wie ze zijn. Doe geen water bij de wijn, en laten jullie je niet de les lezen door de EU.
  Een prachtig land, en prachtige mensen!

  Like

 3. Bas zegt:

  De Hongaren zitten, net als Hollanders, niet te wachten op een volks invasie. Grenzeloos verhuizen is misschien leuk binnen de EU. Tot dat er weer behoefte bestaat aan eigen echte Hongaarse grenzen, normen en culturele Hongaarse waarden, en zo ontstaat er weer een conflict. Eigen haard is voor elk volk meer dan goud waard. Eigen grenzen des te meer !

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Hier heb je gelijk in Bas. Uiteindelijk zal het door de massale migratie tot problemen en conflicten gaan leiden.
   Ze staan daar echt niet te springen om enkele miljoenen Westerlingen. Voor hun doen zijn deze schatrijk en kopen alles wat voor de Hongaar nog net betaalbaar is, helemaal weg. Een soort van roofbouw op de autochtone bevolking dus. Uiteraard zet dat kwaad bloed. Ook bij de Tsjechen, Slowaken en Polen. De Duitsers zullen ze er als eerste uitflikkeren. Die moeten ze in die landen niet. Haat tegen Duitsers zit er enorm diep.
   Wij staan ook niet te springen om 3 miljoen vermogende Zweden die na hun pensioen in Nederland komen wonen.

   Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Veel Nederlanders houden ook van Europese tradities en ook trots op onze identiteit en cultuur. De meesten van ons willen ook leven kunnen leiden zonder angst voor terroristische aanslagen.

  Hier moet het eerst uit de hand lopen voordat men tot actie over gaat. Het zit er wel aan te komen, maar dan in zeer extreme vorm. Dode regeringsleiders en veel geweld tegen de ongewensten en hun linkse knechten. Jammer, ze hadden het in het begin gelijk zo moeten oplossen als een aantal Midden Europese landen. Dan weet iedereen waar hij aan toe is.
  Hopelijk krijgt Geert Wilders het op tijd voor het zeggen en wellicht kan hij het vreemdelingenprobleem oplossen zonder buitenproportioneel geweld.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Ik las op een duitse site dat makelaars rond het Plattenmeer het druk hebben met zoeken naar huizen voor vooral duitsers.
  Als met een duits pensioen daarnaartoe gaat ben je een rijkaard, trouwens ook in Poertugal waar de AOW rond de 300 € ligt.

  Like

 6. joga zegt:

  Wil je dezelfde situatie hier in Nederland dan zullen we toch eerst massaal PVV moeten stemmen. Door de andere eurofiele partijen worden we overgeleverd aan de EU, die als primaire doelstelling heeft ons te vernietigen. Heel Nederland zou leeglopen naar midden-Europa wanneer we van onze hypotheek af zouden kunnen komen door onze huizen te verkopen. Probeer dit maar eens buiten Amsterdam. Kansloos, ondanks de positieve berichten, dat de huizenverkoop steeds stijgt. Alleen maar leugens à la Rutte.

  Like

 7. Bas zegt:

  Gewoonte getrouw zal men wel weer zand in de ogen van de kiezers strooien. Alles zal door de huidige politiek uit de kast worden gehaald om de PVV te demoniseren en/of naar de verdoemenis te helpen. . Met waarschuwingen, politieke trucs, incluis beschuldigingen van fascisme . Dit alles om zelf als fascist aan de macht te kunnen blijven. Je moet het maar durven !

  Like

 8. Roeland zegt:

  Hongarije heeft ook grote problemen met minderheden, weliswaar andere, maar toch…. Ik ben van mening, dat we onze problemen in ons eigen land moeten oplossen. Ik heb al meerdere jaren geopperd het centrale politieke gezag uit Den Haag of Brussel niet meer te erkennen en regionaal af te splitsen. Om daarna tot nieuwe samenwerkingsverbanden te komen.
  Precies het tegendeel wat de machthebbers willen.

  Die machthebbers van nu zijn totaal niet in staat om ons een veilig menswaardig bestaan te garanderen. Laat ik het vriendelijk formuleren. Als we in 2017 het tij niet kunnen keren. Zijn we verloren.

  Like

  • Bas zegt:

   Roeland, hun erkenning en populariteit zijn ze in feite al kwijt. Ze hebben er politiek en financieel totaal een rotzooitje van gemaakt. Je hoort en leest dat de bevolking moppert. De EU vindt men 2x niks. Alleen zakenlui zien nog hun voordeel, omdat het zo gemakkelijk is grenzeloos zonder wisselkoersen overal te kunnen betalen, alhoewel met die EU boycot en de heffing van allerlei verschillende soorten landelijke belastingen dat ook tandende is. Tijdens verkiezingen wordt men gemanipuleerd één richting op te denken, m.a.w. moreel onder druk gezet, Men hanteert bovendien de zelfde groteske waan ideeën als in het rijk van Karel de Grote, waar onderwerping en gehoorzaamheid standaard was. Er komt een moment dat de bevolking de macht teruggrijpt om zichzelf opnieuw een zelfstandig bestaan te garanderen. Dit feestelijke moment is hopelijk snel aangebroken !

   Ze hebben er echt een zooitje van gemaakt.

   Hoe durven ze ! http://buybuyeurope.eu/nl

   Like

 9. Duchesne zegt:

  Het verschil zit niet in de prijs van een vierkante meter grond, maar of je het recht hebt om jezelf te verdedigen als mens of dat je jezelf moet laten afslachten als slaaf…..

  Wants gun, will travel.

  Like

 10. jantjeuitnl zegt:

  “Ver verwijderd van het beeld van een onderontwikkeld land, dat enkele minder goed bedoelende mensen Hongarije willen toebedelen”. Ah je hebt het over de NPO,met hun propagandapraatjes. Toevallig pas geleden nog een stukje over gezien op het journaal.
  Verder zou Hongarije streng moeten controleren dat die ouderen niet jarenlang PVDA hebben gestemd. Het gevoel bekruipt me dat de ratten het zinkende schip verlaten.

  Geliked door 1 persoon

 11. Dit moet ook deze zomer gebeuren Roeland de grote schoonmaak

  Like

 12. guusvelraeds zegt:

  Hadden we ooit kunnen denken dat dit soort taferelen als racistisch en rechtsextreem gezien zouden worden.

  Like

 13. ildiko zegt:

  Vluchten naar een ander land is geen oplossing. In Hongarije bloeit de antisemitisme. Vechten voor je eigen land is het enige oplossing, in een vreemde land ben je tot aan je dood vreemdeling.

  Like

 14. delamontagne zegt:

  Als ik zo enkele reacties lees dan zijn NL-ers die het land verlaten om de oude dag in een ander land te slijten, of kapitalisten of landverraders.
  Voor de meesten die ik ken zijn de redenen het klimaat en de drukte in NL en het merendeel zijn gewone mensen, geen rijkaards.
  NL is niet vol, het is voller dan OVERVOL
  Het is een misdaad van de “bovengestelden” om het land nog voller te maken en dan met mensen die zich niet aan-kunnen-passen [ door hun ingeboren z.g.n. geloof ].
  Die gaan dan wel wonen waar zij er zelf geen last van hebben.
  En dan die belachelijke prijzen van huizen en de veels te hoge huren.
  Voor de prijs van een gemiddelde “tussenwoning” in NL, koop je hier een losstaand huis met minstens 2000m2 grond rondom, eventueel nog met zwembad.
  NL-ers kunnen zich best aanpassen aan andere gewoonten in andere EU-landen, maar als ik zo de reacties hier lees ergeren zij zich kapot aan lieden uit verre-achterlijke landen, die hen hun gewoonten opdwingen.
  Als ik het zou moeten meemaken, ik zou een paar jaar korter leven van ergernis.

  Like

 15. isidor zegt:

  wat een stom gepraat,vechten voor je eigen land.mijn land vecht ook niet voor mij.
  als je boven de 65 bent en je hele leven hard hebt gewerkt heb je geen zin om nog tegen de bierkaai te vechten.dus woon en geniet ik van mijn oude dag hier in Hongarije.

  Like

 16. Alomvirag zegt:

  Sziastok (hallo iedereen) Hongarije calling!
  Woon en werk meer dan 12 jaar in Hongarije. Een heel groot deel (niet alle maar heel veel) van de buitenlanders die naar Hongarije komen, integreren bijna niet. Kopen goedkoop een huis en nemen niet of nauwelijks deel aan de Hongaarse samenleving.
  Situatie is goed vergelijkbaar met bepaalde bevolkingsgroepen in Nederland, waar men van zegt dat ze op een kluitje blijven zitten, niet integreren, de taal niet spreken. Dat zie je in Hongarije ook, buitenlanders die niet integreren, bij elkaar blijven plakken, na jaren nog niet de taal spreken, ook geen moeite doen om te leren, en dus niet kunnen meedoen met de Hongaarse samenleving. Opvallend dat men dat allemaal wel van de buitenlanders in Nederland of Belgie eisen, maar eenmaal zelf in het buitenland, niks meer van terug te zien.
  Hongaren zitten niet te wachten op buitenlanders die zich niet aanpassen en integreren. Die zijn veel nationalistischer dan in Nederland, dus kan je je ook voorstellen dat ze niet zitten te wachten op pensionado’s die niet meedoen in de maatschappij, en die vanwege de leeftijd een kostenpost worden op de gezondheidszorg van Hongarije. Ongelijk kan je die Hongaren niet geven.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Alomvirag, ik had ook niet anders verwacht. Over het algemeen zijn dat van die linkse lamlullen. Het type bomenknuffelaars wat hier in Nederland, naast commentaar leveren en demonstreren nooit veel gepresteerd heeft. Het type gepensioneerde huppies en provo’s. Nee, de taal zullen ze minimaal leren. Maar wel net voldoende om ook in Hongarije de boel tegen elkaar op te zetten. Als jullie ze zat zijn, schop ze dan een deur verder. Mogelijk kan Putin ze nog gebruiken in de Syberische zoutmijnen. Wij willen ze in elk geval niet meer terug.

   Like

  • Gil Mey zegt:

   Dit vind ik nu een prima omschrijving van het echte gebeuren hier.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s