Erdoğan: “Echte moslims gebruiken geen anticonceptie”

Screenshot_67

Recep Tayyip Erdoğan

“Geen enkele moslimfamilie mag anticonceptie en gezinsplanning accepteren”. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan maandag verklaard tijdens een toespraak in Istanboel. Hij deed meteen ook een oproep aan alle moeders om het Turkse bevolkingsaantal te doen stijgen. Erdoğan verklaarde dat “het aantal nakomelingen moet stijgen”, dat “geen enkele moslimfamilie een mentaliteit van anticonceptie en gezinsplanning mag accepteren,” en dat “moeders in die context de eerste verantwoordelijkheid dragen”.

Het Turkse staatshoofd, zelf vader van vier kinderen, is al enige tijd bezig met een heuse campagne om het Turkse geboortecijfer verder op te krikken om zo de verdere vergrijzing van het land tegen te gaan. De inspanningen lijken hun effect niet te missen: het Turkse bevolkingscijfer is de laatste jaren exponentieel gestegen tot zowat 79 miljoen inwoners.

In zijn pogingen het aantal geboortes te doen stijgen, zit Erdoğan overigens niet om een krasse uitspraak verlegen: zo noemde hij anticonceptie eerder al “verraad”, stelde hij voor om het abortusrecht en het gebruik van de morning-after pil te beperken, wil hij dat elke Turkse vrouw minstens drie kinderen krijgt en haalde hij zich de woede van feministen op de hals door te verklaren dat vrouwen niet gelijk zijn aan mannen.

Bron:
www.hbvl.be
(h/t “classified”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, dictatuur, Islam, Turkije. Bookmark de permalink .

33 reacties op Erdoğan: “Echte moslims gebruiken geen anticonceptie”

 1. Pieter zegt:

  okee nu zie ik waarom Paus Frans vind dat RK en Pislam zo goed bij elkaar horen….
  ik snap alleen niet waarom hij er zelf maar 4 bij zn vrouw geproduceerd heeft, waarschijnlijk zn zaad verspild in de geitenschuur, de ondeugd!

  Like

  • Öf omdat die vier zwangerschappen van haar al een wrak hadden gemaakt en een vijfde haar dood geworden was. Dat kan hem door deze of gene gynaecoloog best wel verteld zijn, al zal hij dat uiteraard nooit toegeven.
   Daar al eens aan gedacht? Iedereen doet maar alsof zwangerschappen en bevallingen niets zijn, maar dat gaat lang niet bij iedereen op! Het is beulswerk om alle vrouwen tot 8 tot 10 zwangerschappen te verplichten. -Trouwens ook tot 8 abortussen, zoals tot voor kort in Rusland gebruikelijk was. De enige, die daarover te beslissen heeft, is de vrouw-zelf!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

 2. renato zegt:

  Toevallig verblijf ik in West Turkije. Voor de laatste keer overigens. Zoals gewoonlijk staat er bij bepaalde lieden de TV zo hard, dat je zijn demagogische tirades door merg en been voelt gaan. Mijn Turks is niet zo best, maar de wijze waarop hij zijn volk bespeelt heb ik haarfijn opgevangen. Waar heb ik dit meer gehoord? Visumvrij reizen naar Europa en een ongebreideld konijnenfokprogramma is dus twee. Overigens is het merendeel van het electoraat in deze streek absoluut niet van hem gediend en is westers georiënteerd. Er wordt hier niet over hem gesproken. De middelbaar afgestudeerde jongelui willen vrijwel allemaal hun geboortegrond verlaten om elders in de wereld te gaan studeren. Er ontstaat hier een braindrain.

  Like

  • Marc zegt:

   Wat je zegt, renato: erdowie heeft een nieuw leger nodig. Zou er nou werkelijk helemaal nergens in politiek Europa een alarmbel afgaan? Ik kan het mij haast niet voorstellen.

   Overigens, fijn dat veel van die jongelui wel hun verstand gebruiken, maar laten ze aub daar blijven: zij zijn het enige interne drukmiddel buiten militaire invasie van buitenaf om! Straks mogen westerse legers daar hun brand blussen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   renato.
   Veel sterkte met die Turkse buren. Heb je ’t al eens met ’n molotovcocktail geprobeerd?

   Like

 3. Waar en wanneer hebben we dit eerder gehoord ?

  Like

 4. Hendrik zegt:

  kanonnenvlees…………hij bereid een oorlog.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou dan moet hij wel heel oud worden als hij met dat kanonnenvlees oorlog zou willen voeren.
   Je hebt gelijk met je veronderstelling dat hij een oorlog voorbereidt.
   Daar is hij per slot dictator voor geworden.
   Die oorlog gaat er over niet al te lange tijd al komen.

   Like

 5. Motorman zegt:

  Ook niet met geiten?

  Like

 6. Helena zegt:

  Hahaha da’s een goeie Pieter!

  Like

 7. Frans de Wit zegt:

  Wat lult die vent? ECHTE MOSLIMS, geven geen overlast, dat doen zijn aanhangers!

  Like

 8. Johan zegt:

  Hopelijk krijgt Erdogan snel aids.

  Geliked door 2 people

  • hendrikush zegt:

   Tijgermuggen voor Zika en zandmuggen met lijkenziekte komen er aan.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Van mij mag hij melaats worden. Dat is een goeie ziekte voor hem.
    Kan hij voortaan met ’n bel door de gangen van zijn paleis dwalen.
    Handen geven kan niet meer omdat hij daarmee vingers kwijt raakt, en als je ‘m een vinger geeft neemttie je hele hand.
    Het sinister gebel weerklinkt door alle zalen of zo iets. Lijkt me best enig..

    Like

 9. Frans de Wit zegt:

  Sommige mensen zouden gewoon opgeruimd moeten kunnen worden, mensen die daar uitermate geschikt voor kunnen zijn, zijn die mensen die opgegeven zijn en niet meer lang te leven heeft. Klink hart maar ze lopen dan niet het risico om lang in het gevang te moeten. En wat ook belangrijk is voor hun. Dat ze na hun dood de geschiedenis boekjes in gaan als helden.

  Like

 10. milaK9 zegt:

  “Het Turkse staatshoofd, zelf vader van vier kinderen, is al enige tijd bezig met een heuse campagne om het Turkse geboortecijfer verder op te krikken om zo de verdere vergrijzing van het land tegen te gaan. De inspanningen lijken hun effect niet te missen: het Turkse bevolkingscijfer is de laatste jaren exponentieel gestegen tot zowat 79 miljoen inwoners.”

  Zoals we weten praat Erdogan niet alleen tegen de Turken in zijn land maar tegen alle Turken in de wereld.
  -Hoeveel Turken leven er eigenlijk buiten Turkije?-

  Hij zegt; “….om zo de verdere vergrijzing van het land tegen te gaan.”
  Maar is daar überhaupt sprake van?
  Moet er in zijn visie niet gewoon meer Turken komen op de deze planeet om op bepaalde gebieden een iets vastere voet aan de grond te kunnen krijgen d.m.v. zijn lange arm?

  Waarom zou een dictator, die streeft naar een neo-Ottomaans Rijk en waarvoor nu al de meeste (wereld)leiders knielen, het geboortecijfer willen opkrikken en tegelijkertijd willen afdwingen dat zij zich gaan verspreiden over de wereld?

  Ik kan er met de kop niet bij wat wij met die man moeten.
  Die man is een gevaar en spijtig genoeg gaan we daar ‘te laat’ achter komen.

  Like

 11. Anna zegt:

  Hij is hard bezig om van ( zoals hij zelf zegt )” van de democratische trein af te springen… “

  Like

 12. Thom zegt:

  Vrouwen hebbenn inderdaad de functie als baarmoeder bij Erdogan en bij vele medemoslims.
  Lees volgende uitspraak van Erdogan over hetzelfde onderwerp in Elsevier:
  “Vrouwen hebben een ‘eerbare post’: ‘zonder jullie zouden er immers ook geen mannen bestaan’, zei Erdogan toen hij begin maart een pleidooi hield voor het moederschap boven economische vrijheid van vrouwen.”

  Einde tekst:
  Vrouwen zijn dus belangrijk omdat zonder vrouwen er geen mannen meer gefokt kunnen worden. De vrouw op zich is niet belangrijk en heeft verder geen nut.

  Like

 13. Scheerzeep NU zegt:

  Als een moslim anticonceptie gebruikt,
  dan is het geen echte moslim.
  Gebruikt een moslim anticonceptie?
  Dan is het geen echte moslim.

  Like

 14. Erdogan gaat Hitler achterna, fokken op staatsbevel.

  Like

 15. ildiko zegt:

  in alle islamitische landen de vertiliteits index is boven gemiddelde 7-8 %, terwijl bij oorspronkelijke Europeanen 1,2-1,5%, dus het is niet moeilijk te raden dat straks de meerderheid in alle west Europese landen zijn de moslims, dus de niet westerse mensen, waarvan 60-70% nog steeds analfabeet, blijft steken in hun eigen normen omdat ze leren dat de islam superieur is, rechtstreeks afkomstig van Allah dus ze zullen nooit maar dan nooit iets anders aannemen. Hun kinderen met veel schooluitval en door eigen islamitische onderwijs zullen ook nooit integreren alleen maar weer vele kinderen produceren omdat onze zorgstaat dit mogelijk maakt. Uiteindelijk de hele economie zal instorten en hele Europese cultuur verdwijnt.Hoeveel miljoenen mensen kan een klein land eigenlijk aan???In Libanon is al een catastrofe, met miljoenen vluchtelingen het land is in totale colaps, dus nu zelfs de Libanezen vluchten uit hun eigen land, de chaos is gigantisch. Dus dit moet echt stoppen.

  Like

 16. Pieter zegt:

  Z’n vrouwtje was te zeer besneden en dat deed haar noiken pijn, vandaar maar enkele kids.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  De EU kan niet wachten tot deze dictator een deel van Europa is. Hij lijkt de paus wel.

  Like

 18. henkie1958 zegt:

  Nog meer geiten…(zucht)

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  Hoe duidelijk wil je het hebben; Turksen moeten de wereld veroveren met hun islam.
  We hebben een andere regering nodig dan die NSB-ers, die er nu zitten. We hebben een regering nodig, die ons land de-islamiseert. Met spoed.

  Like

 20. john zegt:

  Een zonder visumplicht komen de kopvodmadammen hier hun kind ‘werpen’ , kindjesgeld oprapen en tot het volgende terug naar turkije. Niet 2 jaar maar 4 jaar langer werken voor de kontlikkers van merdogan. http://blog.seniorennet.be/rechts/

  Like

 21. Jan zegt:

  Een groep mensen opblazen lijkt mij toch echt onder geboortecontrole te vallen.

  Like

 22. Jan zegt:

  Homoseksualiteit uitgelegd:

  Like

 23. Kruisridders sta op. Wat in de koran staat zijn leugens en verzinsels en als het ergens op lijkt zijn het gestolen woorden.

  Like

 24. Erdoğan: “Echte moslims gebruiken geen anticonceptie”, Wahahahahahaha van mijn part krijgen ze allemaal AID’s…

  Like

 25. Tistochwat zegt:

  [quote] Erdoğan: “Echte moslims gebruiken geen anticonceptie” [/quote]

  Dat hoeft ook niet bij een geit.

  Like

 26. Jan zegt:

  Erdogan: vrouwen die een baan verkiezen boven de keuken is een halve vrouw en is haar vrijheid kwijt. Gefokt moet er worden. De Erdoganjugend

  “A woman who abstains from maternity by saying ‘I am working’ means that she is actually denying her femininity. This is my sincere thought. A woman who refuses maternity and gives up housekeeping faces the threats of losing her freedom. She is lacking and is a half [a person] no matter how successful she is in the business world,” Erdoğan said at the opening ceremony of the Women and Democracy Association (KADEM) in Istanbul.

  http://www.hurriyetdailynews.com/women-who-refuse-maternity-are-lacking-says-erdogan.aspx?PageID=238&NID=100112&NewsCatID=338

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s