Hongarije meldt stijging van aantal “vluchtelingen” uit Griekenland

Screenshot_63

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán op de Nationale Feestdag 2016.

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering in Hongarije versterkt de grenzen met Servië. Ze neemt een toename van “vluchtelingen” uit Griekenland waar. Blijkbaar functioneert de sluiting van de Balkan-route niet meer zo goed als nog enkele weken geleden.

DWN

Na de ontruiming van het Griekse “vluchtelingen”kamp Idomeni aan de Macedonische grens is Hongarije ermee begonnen zijn grensinstallaties langs de grens met Servië te verstevigen. Enkele “vluchtelingen” zouden ondanks de grenssluitingen op de Balkan-route toch zijn vertrokken, deelde de Hongaarse regering maandag mee.

“Na het sluiten van het ´vluchtelingen´kamp Idomeni is het aantal ´migranten´ dat probeert het Hongaarse grenshek te overmeesteren, toegenomen”, zei de adviseur van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán, György Bakondi, tegen de radiozender “Kossuth”.

Terwijl voor de sluiting 70 tot 90 mensen illegaal de grens gepasseerd zouden zijn, zouden dit nu 100 tot 150 zijn, zei Bakondi. Het prikkeldraadhek zou “niet voldoende” zijn en zou door “permanente versperringen” worden vervangen. Een fotograaf van het persbureau AFP zag maandag aan de Servische kant van de grens 200 tot 250 mensen, die erop wachtten Hongarije binnen te kunnen komen.

Afgelopen zomer was Hongarije een belangrijk transitland voor “vluchtelingen”die door wilden reizen naar Duitsland en andere West- en Noord-Europese landen. Toen besloot de Hongaarse regering in de herfst om de grenzen met Kroatië en Servië af te sluiten.

Ook andere Balkan-landen lieten geen “vluchtelingen” meer door, zodat er in het Griekse “vluchtelingen”kamp Idomeni aan de Grieks-Macedonische grens maandenlang duizenden “vluchtelingen” vastzaten. Vanwege de onhoudbare toestanden in het kamp ontruimde de Griekse politie het vorige week en transporteerde de bewoners naar vaste onderkomens. Enkele “vluchtelingen” verlieten het kam echter op eigen houtje en ontsnapten zodoende aan de controle van de autoriteiten.

Oostenrijk werkt al aan een verordening waarmee de noodtoestand kan worden uitgeroepen. In dit geval zou het asielrecht in Oostenrijk in feite in het hele land buiten werking gesteld worden. De Oostenrijkse autoriteiten discussiëren al met hun Hongaarse collega´s over de modaliteiten van de uitwijzing.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", gezond realisme, Hongarije. Bookmark de permalink .

Een reactie op Hongarije meldt stijging van aantal “vluchtelingen” uit Griekenland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s