‘Europees bedrijf mag vrouwen ontslaan om hoofddoek’

Screenshot_3

(Door: Elif Isitman)

Een bedrijf mag in sommige gevallen vrouwelijke werknemers verbieden een hoofddoek te dragen. Als het bedrijf een reglement hanteert waarin staat dat zichtbare politieke of religieuze symbolen niet zijn toegestaan, is zo’n verbod in sommige gevallen toegestaan.

Dat adviseert advocaat-generaal Juliane Kokott van het Europees Hof van Justitie in een zaak waarbij een Belgische werknemer een zaak aanspande tegen het beveiligingsbedrijf G4S.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, islamitische ideologie, Justitie. Bookmark de permalink .

12 reacties op ‘Europees bedrijf mag vrouwen ontslaan om hoofddoek’

 1. Pieter zegt:

  Weg met religieuze symbolen, ik wens niet te weten wat voor geloof iemand aanhangt en wil daar ook niet mee geconfronteerd worden.

  Like

  • Anneke zegt:

   Dus de Davidsster keur jij ook af…Denk eens aan Israel. Specifiek de vlag en de geschiedenis van dit Pracht land

   Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    De Davidsster hoeft geen uiting van geloof te zijn.

    Er zijn twee soorten Joden. Zij die het Joodse geloof aanhangen en zij die Joods bloed in zich hebben. Wie Joods bloed in zich hebben hoeven beslist niet gelovig te zijn.

    Afgezien van het bovenstaande kun je een Davidsster ook dragen als teken van solidariteit met Israel en het Joodse volk. Vergelijk het uitsteken van de vlag van Israel, op 4 mei bijvoorbeeld. Daar hoef je geen (on)gelovige Jood voor te zijn, je hoeft er helemaal geen Jood voor te zijn.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  • Jan zegt:

   Als ik het goed begrijp brand je kerken en kathedralen tot de grond toe af.

   Like

 2. VarAway zegt:

  Maak je niet blij met een dooie mus.
  Verwar geen hooddoek met een hangertje met een kruisje…..
  Tiepjes als beroeps klagertje Simons zullen dit uitmelken tot de laatste druppel.
  Het Rode Kruis mag NIET met hulpverlenings auto’s en vlaggen in de moslim
  landen werken om HEN ( de moslims ) te helpen, terwijl dit ” discriminatie ” roepend
  volk WEL eisen wil stellen in ONZE samenleving!
  Ik wil het simpel stellen: bevalt het u niet hier? Gaat u gerust terug naar uw islamitische
  vrijheden in uw zandbak. U hoeft hier niet te blijven.
  Ook mevrouw Simons mag gewoon enkele reis Suriname, niemand zal haar tegen houden
  noch haar vertrek betreuren. Inclusief haar DENK partners naar Turkije.
  Vergeet niet uw NL paspoort af te geven op Schiphol.

  Like

  • Anneke zegt:

   Zou het liefst mijn NL-pass willen ruilen voor het IL-paspoort. In Israel is het heel goed toeven, Europa verslonden door het islamitisch en socialistisch VERDERF is onleefbaar aan het worden. “Belastingdienst, schenk mij even een vertrek-toeslag…”.

   Like

  • Jan zegt:

   In de jaren 80 was de terreur in Amsterdam bij de tramdienst al zo erg dat als iemand zichtbaar een kruisje droeg hij op het matje werd geroepen. Gerard van Westerloo schrijft over de linkse terreur in Nederland in zijn boek ‘Niet spreken met de bestuurder’ en laat zien dat het in Nederland volledig mis zou gaan.
   http://joostschrijft.blogspot.nl/2011/03/niet-spreken-met-de-bestuurder.html

   Hier een fragment uit Van Westerloos boek:


   De socialen hadden het in Nederland heel erg en in Amsterdam helemaal voor het zeggen. Zij waren er de schuld van dat mensen zoals hij, postbodes, trambestuurders, arbeiders, gewone mensen, als vreemdeling rondliepen in de buurt waar ze wonen, als verdwaald in het bedrijf waar ze werken. Ze konden praten, dat moest je ze nageven. Daar leefden ze van. Jij kon lullen wat je wilde, ze wisten het toch beter. Ze wisten precies hoe verdraagzaam jij moet zijn. Wilde je iets terugzeggen, dan was je aan een heropvoeding toe, als je tenminste geen onverbeterlijke racist was.

   Hij háátte ze, de socialen, en zag dwars door ze heen. Hypocriet waren ze tot op het merg. Ze hadden hun mond vol van de buitenlanders en dat je begrip voor die mensen moest opbrengen, maar zelf woonden ze in buurten waar ze nog nooit een Turk gezien hadden. Zelfzuchtig waren ze ook. Op hún banen hoefde nooit bezuinigd te worden. Ze streken salarissen op waarvan je twee trambestuurders en een gelede tram in leven kon houden. En ze waren vóór alles gek. Als jij bij ze kwam om te vertellen dat je tram door een bende zakkenrollers onveilig werd gemaakt, dan stuurden zij een antropoloog op je af die je ging vertellen over het ontstaan van Paramaribo.
   ….
   http://www.heemland.nl/hl27-Boek_De_kloof.htm

   Ik lees momenteel Van Rooy’s Waarover men niet spreekt’. De nachtmerrie EU en je zou kunnen zeggen dat wat Van Westerloo voor Nederland beschrijft Van Rooy over de EU zegt, linkse partijen die landen in hun fascistische wurggreep hebben en die steeds erger wordt.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  En zo heurt ’t !!

  Like

 4. carthago zegt:

  Als je die lampekappen het wel zou toestaan mag je ze volgens goed islamitisch gebruik dus ook dagelijks een mep geven, goed idee! Misschien stoppen ze dan eens met hun religieuze provocaties.

  Like

 5. Thoth zegt:

  Ik hoef ook niet constant gerefereerd te worden dat ik geen religie aanhang, in dit geval de fascistische islam in het openbare leven. Dus, ik vind dit juist van EH. Maar nog beter was, wanneer wij helemaal niet van dit soort mensen hier rondliepen. We gaan er tenminste 30 jaar op achteruit…

  Like

 6. Geronimo zegt:

  Die hele hoofddoekkwestie heeft in se niets met religie te maken, maar alles met het opleggen van hun eigen wil aan onze westerse gemeenschappen. Dit alles onder de mom van onze wetten inzake godsdienstvrijheid. Of hoe zij, de moslims, onze democratie schaamteloos misbruiken en uitbuiten voor het uitvoeren van hun eigen (nog) zoveel mogelijk verborgen veroveringsagenda. Zij van hun kant erkennen dan weer geen enkele scheiding tussen religie en staat. Moslims hebben in deze dan ook gewoon maar één doel voor ogen: het beetje bij beetje aan iedereen opdringen van de islam. En wie islam zegt, zegt meteen sharia, en daarmee belanden we terug in de prehistorie.

  De hoofddoek maakt het symbolisch onderscheid tussen gelovigen en ongelovigen in een maatschappij duidelijk, en heeft daardoor dan ook onomstotelijk een discriminerend karakter. Alhoewel de dracht ervan strikt gezien niets met de islam te maken heeft – naar verluidt wordt het in de islam niet echt opgelegd – en bijgevolg ook niets met godsdienstvrijheid, is het in die zin, samen met de minaretten van hun moskeeën, wel degelijk een uitermate belangrijk wapen in hun onmiskenbare plannen tot islamisering van onze westerse maatschappijen. Hoe meer hoofddoeken op straat en elders, hoe meer en hoger de minaretten van hun tempels van haat en discriminatie, de moskeeën, hoe duidelijker de aanwezigheid van moslims in onze moderne samenlevingen voor iedereen zichtbaar wordt, en hoe groter de kans dat die op termijn als normaal zal worden beschouwd door niet-moslims. Om dezelfde redenen ook houden nog zovelen onder de moslims vast aan hun soepjurken. De visuele perceptie van een moslimstaat in wording, zeg maar.

  Dat is dé reden waarom die gehele islam-rotzooi er bij ons onverbiddelijk uit moet. De ideologie ‘islam’ vormt een regelrechte bedreiging voor onze westerse waarden van vrijheid en democratie. De hoofddoek is niet zomaar een onschuldig religieus kledingstuk, zoals elk ander in gelijk welke godsdienst, waar we ons helemaal niet druk over hoeven te maken, zoals zovelen er zich al te lichtzinnig proberen vanaf te maken, maar één van de vele onderhuids gevaarlijke islam-speerpunten tot islamisering van onze vrije westerse wereld. En daar zitten we niet op te wachten, toch niet diegenen die vooruit willen i.p.v. achteruit..

  Like

 7. Jan zegt:

  Ik dacht dat hem om die gezwachtelde op de foto bij dit artikel ging maar hier is dan degene die kloeg (geen grammaticale fout):
  Lijkt mij een bekeerde Belgische en bekeerden zijn nog gekker.


  http://www.pi-news.net/2016/06/eugh-generalanwalt-kopftuchverbot-zulaessig/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s