Slowaakse minister-president Fico: “Voor de islam is geen plaats bij ons”

Screenshot_9

De Slowaakse minister-president Robert Fico

(Vertaling: E.J. Bron)

Kort voor het overnemen van het EU-presidentschap door Slowakije baarde minister-president Robert Fico van de socialistische partij “SMER” opzien. Omdat zijn uitspraken vaak onvolledig respectievelijk verkort werden weergegeven, citeren we hier de volledige originele bron:

“Als iemand zegt dat Slowakije multicultureel zou moeten zijn, dan keert hij zich tegen ons land als zodanig”, verklaarde minister-president Robert Fico tegenover het persbureau TASR in een interview. Hij benadrukte met klem dat Slowakije onder zijn leiding een onverbiddelijke houding zou blijven houden tegenover de EU-quotaregeling om “migranten” te verhuizen.

“Onze houding is legitiem en we zullen er bij blijven”, verklaarde Fico, en hij voegde er aan toe dat de realiteit Slowakije gelijk gegeven zou hebben. “Als ik had kunnen zien dat die landen, die zo hoog van de toren blazen over de quotaregeling, zich hieraan in ieder geval zelf zouden hebben gehouden, dan zou onze positie niet zo sterk zijn geweest. Maar als je bekijkt hoeveel mensen er op basis van de quotaregeling daadwerkelijk al werden overgeplaatst, dan zie je alleen maar twee grote nullen”, aldus Fico.

Fico verklaarde dat zijn land er belang bij zou hebben zijn eigen tradities te behouden. Hij bevestigde tegelijkertijd dat hij in Slowakije geen ontstaan van een “gesloten islamitische volksgroep” wil zien. “Ik wil niet dat enkele tienduizenden moslims in Slowakije langzamerhand hun eigen doelstellingen doordrukken”, verklaarde de minister-president en wees op de desbetreffende ervaringen van Malta. “Ik heb hierover enkele keren met de Maltese minister-president Joseph Muscat gesproken en hij zei tegen me dat het probleem er niet zozeer in bestaat dat er migranten het land binnenkomen, maar dat migranten het karakter van het land veranderen.”

Fico verder: “Wij willen het karakter van dit land, dat gebaseerd is op de eeuwenoude tradities van de Slavische apostelen Cyrillus en Methodius, niet veranderen. Laten we daarom eerlijk tegen onszelf zijn en laten we hardop zeggen dat zoiets niet in Slowakije mag gebeuren. Het is de plicht van de politici om duidelijk en open over zulke dingen te praten. Als Slowakije niet deze koers zou hebben genomen, dan zouden hier waarschijnlijk soortgelijke ontwikkelingen als in Oostenrijk zijn ontstaan, waar nu al een duidelijke gereserveerdheid tegenover de welkomstpolitiek van vorig jaar is waar te nemen. Als dit voor veel mensen als casusstudie met betrekking tot de migratiecrisis niet volstaat, dan zouden ze naar de jongste ontwikkelingen in Duitsland moeten kijken en welke politieke partijen hiervan gebruik gemaakt hebben. Als wij ons standpunt in de migratiecrisis niet vanaf het begin zo duidelijk gemaakt zouden hebben zoals we gedaan hebben, dan zouden de zaken er in Slowakije nu ook heel anders voorstaan.”

Bron: http://newsnow.tasr.sk

Men moet echter deze voorstelling van zaken door de Slowaakse minister-president op een niet onwezenlijk punt aanvullen respectievelijk corrigeren:

Slowakije heeft al honderden (volgens een melding: meer dan 1200) “vluchtelingen” uit Oostenrijk overgenomen en in de leegstaande gebouwen van de Technische Universiteit van Gabčíkovo ondergebracht. Oostenrijk betaalt het onderbrengen en de verzorging van de “vluchtelingen”. Deze mogen het terrein van de universiteit niet verlaten. Nadat enkele “vluchtelingen” dit desondanks geprobeerd hebben, werd zogenaamd zelfs gedreigd met het gebruik van vuurwapens, net zoals dit onlangs naar aanleiding van de grensschending van de Hongaars-Slowaakse grens bij Medved´ov door mensensmokkelaars en illegale immigranten al het geval was. Omdat er in Slowakije over incidenten als het hierboven geschetste in feite een officieel nieuwsverbod is opgelegd, kan men nauwelijks objectieve informatie krijgen. Zeker is echter: Slowakije neemt “vluchtelingen” uit andere EU-landen over – echter alleen tegen betaling!

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", asielwaanzin, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Islam, Moslims, Patriottisme, Slowakije, soevereiniteit, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Slowaakse minister-president Fico: “Voor de islam is geen plaats bij ons”

 1. jantjeuitnl zegt:

  Verstandige socialisten, ze bestaan.

  Like

 2. Hendrik M. zegt:

  Minister-president Robert Fico heeft groot gelijk!
  Zaten in onze regering ook maar zulke verstandige mensen….

  Like

 3. D van der Zee zegt:

  Er is geen nieuws verbod over het incident aan de slowaaks-hongaarse grens. Door herhaaldelijk stop gebod genegeerd te hebben is er geschoten op een van de smokkelaars voertuigen. Een migrante is geraakt, opgenomen in ziekenhuis,g geopereerd aan haar nier.. Ze heeft gevraagd om geen info omtrend haar naar buiten te brengen.M migranten en smokkelaars zijn gevangen gezet. Er is in het land GEEN opstand uitgebroken tegen de gang van zaken.Het handelen van de grenswacht is NIET veroordeeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s