Merkel volgt Amerikaanse richtlijnen: Rusland-sancties moeten blijven

Screenshot_28

De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Russische president Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

Bondskanselier Angela Merkel wijst een discussie over de sancties tegen Rusland af en geeft daarmee gehoor aan de richtlijnen van de Amerikaanse regering van de G7-top. De sancties hebben in de EU al enorme schade aangericht. Een voortzetting zal de Duitse economie nog verder terugwerpen. Onlangs werden de bedenkingen iets luider, serieus verzet hoeft de bondskanselier echter niet te vrezen.

DWN

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet op dit moment geen reden om de sancties tegen Rusland te versoepelen. Een regeringswoordvoerster zei vandaag in Berlijn: “De bondskanselier ziet op dit moment geen enkele aanleiding om de sancties op welke manier dan ook te verzachten.” Het zou de regering er in de eerste plaats om gaan het vredesproces van Minsk vooruit te helpen: “De regering dringt er op aan dat dit spoorboekje (van Minsk) vervuld wordt. ”In zoverre zou er geen aanleiding zijn om over een versoepeling van welke sancties dan ook na te denken.”

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat een versoepeling van sancties “een functie van de invoering van Minsk” zou zijn. Met de strafmaatregelen hadden de EU, de VS en andere landen gereageerd op de annexatie van het Oekraïense schiereiland de Krim door Rusland. Enkele sancties lopen in juli af als de EU ze niet verlengt.

Verrassend is de verklaring niet: Merkel had exact dit standpunt na de G7-top vertegenwoordigd, waarop de Amerikanen de bondgenoten op een hardere koers hadden ingezworen.

Om voor de EU een beetje gezichtsbehoud mogelijk te maken, is de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, van plan om een bezoek aan Rusland te brengen. Maar het is nog onduidelijk of het daarbij ook tot een ontmoeting met de Russische president Poetin zal komen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Duitsland, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Merkel volgt Amerikaanse richtlijnen: Rusland-sancties moeten blijven

 1. Bob Fleumer zegt:

  Juncker de joker zat niets uit kunnen richten met zijn lege tas!

  Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Ook reichskanzler merkel vlucht vooruit, net als zo ongeveer alle politici die aan de lijn van de VS/Brussel lopen.
  Ze zijn uiteindelijk allemaal bang voor Neurenberg II en hopen daaraan te ontkomen.
  Maar nee, ook daaraan zal uiteindelijk geen ontkomen zijn.

  Like

 3. Thom zegt:

  Trump zal snel schoon schip maken en met Poetin op de foto gaan om samen de sancties in de prullenbak gooien. Hier een enorme kippenfabriek neerplanten door een Oekraïnse oligarch die onze hele pluimveesector om zeep helpt, dat mag wel natuurlijk

  Like

 4. Bas zegt:

  Uiteraard weer Amerikaanse richtlijnen ! De totstandkoming van het huidige Europa is immers een bestuurlijke creatie onder leiding van de VS c.q. NAVO. Europa moet gezien worden als economisch wingewest m.a.w. oorlogsbuit anno 1945 van de VS.

  Like

 5. renato zegt:

  Even kort door de bocht:
  Wellicht is er sprake van een persoonlijke frictie tussen Putin en Merkel welke in het verleden heeft wortel geschoten.
  Putin zal vrijwel zeker tot een vergelijk bereid zijn om zo de druk van de ketel te halen. Gezien zijn constructieve opstelling bij de afspraken die hij met de NAVO en toenmalige president Clinton heeft gemaakt, inzake de belofte om de NAVO-invloed niet verder uit te breiden naar de Baltische- en de Oosteuropese staten. Clinton heeft er namens de echte machthebbers zijn aars mee gekuisd.
  De werkelijke vijand is de islam en niet de Russen. Een verbond met hen tegen de uitdijende ideologie lijkt de enige oplossing voor de instandhouding van onze samenleving en onze eeuwenoude cultuurverscheidenheid op het Europese continent. Blijkbaar hebben de industriëlen met de olie- wapenhandel als toonaangevende machtsblokken uit de VS, de politieke onbenullen als trekpoppen in hun arsenaal hangen.

  Merkel:
  A. omdat zij geen partij voor Putin is.
  B. omdat zij zich ondergeschikt aan Obama (lees: militair industrieel complex) heeft gemaakt.
  Het feit dat zij zich ondergeschikt maakt aan Erdogan zegt al genoeg over de richting van de pinokkioneuzen en vanwaar de wind waait.
  C. omdat zij een vrouw is die niet opgewassen is tegen de extreme druk die zij zichzelf heeft opgelegd.
  D. meerdere vrouwen in topposities nemen domme oestrogeengestuurde beslissingen die veel schade berokkenen aan de samenleving.
  E. Wanneer Frau Clinton de verkiezingen wint, dan valt te vrezen voor een clash tussen de VS en de Russen, waarin Europa wordt opgeofferd. In de VS is reeds een generaal in stelling gebracht die staat te popelen om het vuurtje verder op te stoken.
  F. Frau Mogherini is ook zo’n licht, die totaal niet begrijpt wat er speelt. En er zijn er nog wel een paar.
  Samengevat is het wellicht een hormoonkwestie die de dames aan de macht op een dwaalspoor brengen. Misschien moeten er een aantal gigolo’s worden aangerukt om hen tot bezinning te brengen.
  Overigens moet worden gezegd dat de bestuurders op Nederlands en Europees niveau een schijnbaar tekort aan testosteron bezitten. Het lijken wel een stel castraten.

  Like

  • carthago zegt:

   Exact! Zo is rutte een gecastreerde eunuch, klaver een gecastreerde kalifaatrat, samson een badmuts die gecastreerd is door een walvis, en is pechdrol zonder ballen geboren. Tesamen proberen ze nog de ballentent te runnen in de hoop op een stel ballen als prijs.Dus gigolo’s liggen niet voor handen, behalve Trump dan,maar die zal begrijpelijk geen interesse hebben.

   Like

  • Lucie zegt:

   De vraag kan hier gesteld worden waarom al vele,vele tientallen jaren mannen in topposities elke keer weer er zo’n gigantische rot bende van maken op deze wereld,de vrede is altijd ver te zoeken.
   Hebben deze mannen dan soms hun verstand in de broek zitten?
   Ik denk dat er bijna niemand geschikt is om een land te regeren,geen man en geen vrouw.
   We zijn elke keer weer aan de goden overgeleverd en als mens moet je er zelf maar het beste van maken,want niemand anders doet het voor jou.

   Like

   • Thom zegt:

    Margaret Thatcher had wel haar op der tanden en ballen in de broek. Er zijn dus mannen die niet met zich laten spelen maar ook vrouwen

    Like

   • hendrikush zegt:

    @Elisa.
    En nou zie je overal vrouwen op topposities en het blijft een grote bende.
    De feministen en rode vrouwen vertelden toch dat dan alles zou verbeteren.
    Misschien heeft het niets met man/vrouw te maken?

    Like

   • hendrikush zegt:

    Foutje; vervang @elisa door @lucie.

    Like

  • Lucie zegt:

   @hendrikush
   Dat is toch precies wat ik schrijf,” bijna niemand is geschikt,geen man en geen vrouw “.

   Like

 6. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Obama’s brave hondje

  Like

 7. Fred zegt:

  Niet iedereen is tegen die sancties.
  Er schijnen zelfs Russen te zijn die er baat bij hebben dat de sancties blijven.
  Voor wat het waard en waar is;
  http://russia-insider.com/en/politics/merkel-be-tough-dont-give-dont-lift-sanctions-russian-farmer/ri14739

  Like

 8. Onno zegt:

  De BRD is net zoals wij hier vazalstaat van de USA en Groot-Brittannië. De Oranje aartsverraders zijn, met SS onderkoning Bernhard aan de werkelijke touwtjes, hier doodleuk als zetbazen geïnstalleerd om de Nederlanders die de Amerikanen en de Britten hier na de oorlog niet blijvend wilden (Anne Frank in juni 1944), psychopathisch glibberglad doortrapt (dit zijn de ondenkbaar walgelijke, ijskoude gruwelmoordenaars van bijv. vluchtelingenkamp Dresden) voor het lapje te houden en zo opstand onder de bevolking te voorkomen.

  Dat is tot op heden gelukt en velen zijn hun comfortabele gevangenis gaan liefhebben……

  Like

 9. Ja en weet je wat lachu is Amerika boycot Rusland helemaal niet sterker nog alle ruimtevaart motoren die murika gebruikt worden van rusland gekocht hahahahahaha echt te debiel voor woorden.
  How to piss of a murikan gewoon zeggen dat ie zn Amerikaanse vlag niet te heet moet wassen komt anders krimpt ie hij is made in China.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s