Nieuwe plannen voor sabotage Sintjournaal

Screenshot_18

(Door: Eefje Oomen)

De strijd tegen Zwarte Piet wordt dit najaar extra fel: de activisten gaan op ‘nieuwe methodes’ over om het Sinterklaas-journaal tot verandering te dwingen. Daarbij overwegen ze de opnames in de war te schoppen.

Het karakter van de ‘interventie’, zoals de activisten het noemen, bij de tv-opnames in oktober in Maassluis en bij het Pietenhuis in de buurt van Amersfoort is nog onduidelijk. Bestuurslid Roelof Jan Minneboo van Stichting Nederland Wordt Beter wil er ‘nog niet te veel’ over zeggen. ,,Behalve dat alles wat we doen natuurlijk geweldloos is.”

De demonstratie zal volgens Minneboo in elk geval lijken op die bij de Nationale Intocht in Meppel vorig jaar, toen enkele honderden actievoerders in het zicht van camera’s zongen, riepen en spandoeken droegen. ,,Zoiets zal dit jaar in Maassluis, waar de intocht nu plaatsvindt, zeker weer georganiseerd worden.”

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op Nieuwe plannen voor sabotage Sintjournaal

 1. Republikein zegt:

  Zomaar even een berichtje in de zin van toeval bestaat niet:

  Meer informatie over ClinLife en deze klinische studie.

  Doel van het onderzoek

  Het doel van dit klinisch onderzoek is om te kijken of een onderzoeksgeneesmiddel ervoor kan zorgen dat er minder cardiovasculaire voorvallen optreden, zoals hartaanvallen en beroertes, bij mensen met een verhoogd risico op deze gebeurtenissen die op dit moment al cholesterolverlagende medicijnen gebruiken.

  Wie kan aan dit onderzoek deelnemen?

  Wij allemaal, als je het niet aan je hart hebt krijg je het binnenkort.
  Er wordt een vergoeding verstrekt, dat dan weer wel.

  Dit was brandhout, en nog een fijne dag hoor.

  Like

 2. duinsnip zegt:

  Wat zou het geweldig zijn als heel Nederland in een keer het Sinterklaas feest volkomen boycot.
  Nergens meer op reageren, niets meer kopen, en alle zeikers doodzwijgen want die zijn maar op een ding uit, en dat is autochtoon Nederland provoceren. Geef ze geen enkele kans meer, zwijg!

  Geliked door 1 persoon

 3. Anna zegt:

  Stoppen met dat Sinterklaas journaal….
  Vroeger deden we het ook zonder…

  Bovendien zijn er nu zoveel regionale tv omroepen dat de “BEROEMDE BN ers” helemaal niet meer nodig zijn…. Ze maken alleen maar stennis om een gezellig kinderfeest met een mallotige Piet…..
  De pers concentreert zich wel erg veel op de grote steden waar dit soort ” belangrijke/ bekende Nederlanders” bijna onmisbare Nederlanders wonen…..
  Heel hard schreeuwen over discriminatie en ongelijkheid en wat al niet……
  En het ……helpt want anders is er geen nieuws meer…..
  De pers drinkt het helemaal op en wordt er dronken van….. Heerlijk om tweedracht zaaien….. Nog meer onenigheid in ons land…… Hij lijkt wel een corebusiness van de pers geworden……

  Dit soort lieden lijken de dienst uit te gaan maken in Nederland…..
  In de kop van Groningen wordt gewerkt en geen antstemmimg gemaakt voor kinderfeestjes….
  In de Achterhoek halen de mensen hun schouders op over dit soort landgenoten…..
  In Zeeland zeggen ze wat een onzin, wij regelen het zelf wel……
  In Limburg nemen ze nog een pint en zingen een carnavalslied
  WAT EEN SCHRIJNENDE EENZIJDIGE ONZIN van deze zogenaamde Nieuwe landgenoten……
  Het wordt er niet leuker op dus laten we het zelf organiseren met onze kinderen in de regio…..

  Like

 4. Cathja zegt:

  Vóór het einde van dit jaar zullen we weten WIE de echte RACISTEN zijn in ons land! Ik kan jullie verzekeren dat we die niet hoeven te zoeken bij alle landgenoten die Zwarte Piet op handen dragen, en die het verschrikkelijk vinden dat een stelletje idioten er behagen in scheppen om een mooi en gezellig kinderfeest naar de bliksem te helpen.
  We zullen deze idioten wel op de TV zien. In de kranten ook, want ze kunnen niet zonder media-aandacht natuurlijk. Zo leren we onze tegenstanders kennen. Figuren die niet vóór, maar tégen ons zijn!
  Wie zijn de mollen? Nog een half jaartje geduld. Dan weten we het zeker.

  Geliked door 1 persoon

 5. elisah zegt:

  Sinterklaas een volkomen wit feest maken, niks geen zwart of getint, alles heeeeelemaal wit.
  Kinderen kan het niks schelen of er een zwarte Piet of niet is, Sint Nicolaas is de hoofdpersoon, daar draait het hele feest om.
  In Nederland staat dan een horde van witte Pieten klaar om de Sint te helpen, zwarte Piet komt niet meer mee naar Nederland, hij heeft geen zin om te helpen met cadeautjes uitdelen, hij schaamt zich voor zijn kleur.

  Geliked door 1 persoon

  • Ad de Koning zegt:

   Een vreemde reactie, maar waarom zouden we ons door een stel linkse drammers de wet laten voorschrijven. Zwarte Piet moet zwart blijven.

   Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Omdat het hele feest anders kapot gemaakt wordt, ze blijven oneindig doorgaan met hun sabotage. Blijf die gekken altijd een stap voor en maak ze monddood, dan hebben ze geen lol meer aan het verpesten van een kinderfeest.
    Schaf dat hele zwarte ventje in een keer af en het oeverloze gezeik is afgelopen, ze hebben geen poot meer om op te staan.
    Het is sowieso een bizar en onwerkelijk verhaal dat leuke, aardige zwarte figuren ons cadeautjes komen geven, daardoor denken de kinderen dat zoiets werkelijk zou kunnen, hahaha, laat me niet lachen.
    Als zwart zo verschrikkelijk is, dan maken we hem wit en hij blijft wit, net zo wit als Sint Nicolaas, er komt geen zwart meer in de buurt van ons Nederlandse feest.
    Of zijn ze dan weer jaloers omdat ze buitengesloten zijn?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik denk dat je het helemaal verkeerd ziet elisha.
    Elke toegeving aan dat zwarte, bruine en lichtgetinte tuig is het stomste wat je doen kunt.
    Keihard volhouden aan onze eigen tradities MOET!!!
    Zwarte Piet is onze nationale kindervriend en die zullen ze ons NOOIT afpakken.
    Desnoods moord en doodslag!!!

    Like

   • @paulzwueste: Ik schreef daarstraks al iets soortgelijks, maar toen ding mijn reactie teniet doordat mijn modem kuren vertoonde.
    @elisah: Bent U moegestreden of zo? Iedereen kan toch gemakkelijk beredeneren, dat je de drammers op die manier alleen maar in de kaart speelt! Ik kan moeilijk geloven, dat dát is, wat U wilt.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Als we het helemaal wit maken is het ook weer niet goed, dan zijn we weer witte racisten volgens de “blackbeauty” uitkeringsberoepsracistzeikerds!!
   Terug met al die zeikerds naar Zuuriname, daar waar hun homeland is, kunnen ze daar creperen want daar zijn geen uitkeringen die door de whiteman verdient woorden.

   Like

   • elisah zegt:

    Als dat zou kunnen…:)

    Like

   • Harry zegt:

    Het is eigenlijk heel onnatuurlijk dat zwarten van alles weggeven , normaliter jatten ze veel meer meer dan ze weggeven .
    Beetje raar . Zwarte pieten zijn a-typische zwarten , dus .

    Ook snap ik niet waarom Simons cs er zo boos over doen dat die zwarte pietjes voor een blanke man werken .
    Wat is dat toch , is het een belediging als ze voor een ander moeten werken ?
    Of is het erg dat die ander wit is ? Dan is dat toch discriminatie ?

    Nou is dat toch al niet hun hobby , werken , vandaar dat er slavernij was , had men nog een beetje een stok achter de deur , anders liggen ze de hele dag onder een boom te wachten tot er iets vreetbaars uitvalt .

    Bovendien maakten negers ook al krijgsgevangenen en dus slaven , bij hun stammenoorlogen , eeuwen voordat wij daar kwamen . Dan werd hun mond dichtgenaaid met een tijgertand of nagel als naald en met touw werden de lippen kapotgesneden zodat ze aan elkaar groeiden .
    In een mondhoek naar keuze werd een kleine opening gehouden om eten en water door naar binnen te kiepen .
    Het eerste dat ze in Nigeria van ijzer konden maken waren boeien .
    Allemaal te achterhalen in een museum in Warri , Nigeria .

    Nee , werken voor een baas is helemaal niet zo erg . Maar niet iedereen kan een baas zijn , toch ?
    Als een zwarte een zelfstandig beroep kiest , is dat meestal dat van drugshandelaar of roofovervaller .
    Zou Sylvana daar nou zo trots op wezen ?

    Like

  • Jij wilt toegeven …begrijp het toch eens…in hun thuis gebieden hebben ze helemaal geen problemen met piet…zie curaçao en holambra in brasil……Het is gewoon jennen en treiteren.

   Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Als we sinterklaas uit Turkije met vooruitziende blik, “Erdogan” hadden genoemd en zeker zoals hij wordt binnengehaald door een niet gekleurd EU knechtje “Merkel”…. zal hij zeker niet na 5 december vertrekken waardoor het “zwarte pieten” over wie, waardoor en waarom nog best wel mee zal vallen.

  Like

 7. Ad de Koning zegt:

  elisah, je houdt er maar een vreemde manier van denken op na, waarom zouden we het hoofd buigen voor dat stelletje ruziemakers die koste wat kost hun zin willen doorzetten al zijn ze nog zo in de minderheid. En als het aan jou ligt krijgen ze hun zin ook want je schrijft “schaf dat hele zwarte ventje in een keer af en het oeverloze gezeik is in een keer afgelopen”, je hebt in je jeugd kennelijk nooit de vreugde van het Sinterklaasfeest gekend want je zegt dat het sowieso een onwerkelijk verhaal is, nu Ik laat me door zulke lui de wet niet voorschrijven, als je zo doorredeneert kun je ook wel zeggen dat we de moslims hun zin maar moeten geven, dan zijn we van het gezeur af, die minaretten op de moskee dat moet dan maar en dat oproepen tot gebed is toch ook niet zo erg, nee we liggen wel heel ver van elkaar af, wij zouden nooit vrienden worden.

  Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Het is een kinderfeest waar ze ruzie over maken, zo erg zelfs, dat het feest straks helemaal kapot gemaakt wordt en er geen kinderfeest meer is.
   Intochten met betogers en politie, scholen waar de viering niet meer doorgaat, winkels die beschuldigd worden van racisme omdat er een zwarte Piet op een verpakking staat etc etc. Kinderen worden straks nog voor racist uitgemaakt omdat ze het feest willen vieren.
   Na zoveel gezanik, gedrein, geklaag en beschuldigingen ben ik zo langzamerhand allergisch voor zwart geworden.
   Elk jaar begint het weer opnieuw en elk jaar erger….
   In Belgie hebben ze er helemaal geen last van, daar wordt nog niet over zwarte Piet geklaagd. Ondanks dat hebben ze vorig jaar van de zwarte Pieten, Roetpieten gemaakt en dat zag er best goed uit, het verschil is niet zo groot. Witte Pieten met roetvegen in hun gezicht en die er verder nog het zelfde uitzien, lijkt me toch de enige uitweg om het nog leuk te houden.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ elisah 1 juni 2016 om 21:07

   [quote] Witte Pieten met roetvegen in hun gezicht en die er verder nog het zelfde uitzien, lijkt me toch de enige uitweg om het nog leuk te houden. [/quote]

   Dat is TOEGEVEN AAN DIE LUI en dat willen we niet!
   Dat MOET JE NIET WILLEN!

   De enige uitweg is, alle klagende jankerds het land uit trappen!

   Geliked door 1 persoon

   • elisah zegt:

    Dat zou een fantastische oplossing zijn Tistochwat, al die lui die zo nodig ontevreden en beledigd moeten zijn eruit mieteren. Dat ze ergens anders maar de boel gaan verzieken. Helaas zal dat nooit gebeuren en moet er een andere manier zijn om het kinderfeest leuk te houden.
    Het is ook niet wat IK zou willen, maar wat de oplossing zou kunnen zijn om het feest te redden van de ondergang, want tot zo ver gaan ze door…

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat op 1/6 om 21:07

    Nee, we moeten ze geen millimeter toegeven, want als ze merken dat ze succes hebben, dan is Zwarte Piet niet het enige onderwerp dat hen dwars zit. Na Zwarte Piet vinden ze weer tal van andere ‘racistische’ gewoontes van Nederland.
    Bovendien zijn roetvegen in het gezicht van Zwarte Piet zeer onjuist. Alle liedjes waar het over Zwarte Piet gaat kunnen dan in het archief. Slimme kinderen zullen zich bovendien afvragen waarom Zwarte Piet op de boot (dus bij aankomst) al roetvegen in zijn gezicht heeft, terwijl er nog geen pakje in de schoorsteen is afgeleverd…..!
    Wij hebben nooit aan onze kinderen verteld dat Piet zwart is vanwege het pakjes bezorgen, maar vertelden ze dat zij uit een ver en warm land komen, waar zwarte mensen wonen. Dat vonden ze heel normaal. We hoeven negroïde mensen toch niet te ontkennen? Ze bestaan gewoon.
    Ik vind het juist discriminerend dat er tijdens ons Sinterklaasfeest voor zwarten blijkbaar geen plaats meer is. Laat ‘mevrouw’ Simons daar maar eens over nadenken.

    Geliked door 1 persoon

 8. Misschien kunnen we de namen veranderen in Zatte Piet en Sinter Kaas?

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  Waarom gaan al die zeikende klaagnegers niet lekker met z’n allen naar een heerlijk warm oeloeboeloeland zonder al die gemene blanke ‘racisten’ en zonder Zwarte Pieten?
  Kunnen ze gezellig samen in een klapperboom klimmen en daar een beetje rondhangen.

  Like

 10. Harry zegt:

  Ik wil de pret niet bederven , maar , nou doet het verhaal de ronde dat Sinterklaas eigenlijk uit Turkije komt en niet uit Spanje .
  Dat maakt het feestje er nou niet echt leuker op , toch ?
  Persoonlijk heb ik daardoor veel minder met de Sint , zeker als ie een dubbele nationaliteit heeft .
  Kunnen we hem nog wel vertrouwen ?

  Te rijmen is zijn gedrag allerminst .
  Gedoe met jonge kinderen …………
  En dat grote heilige opschrijfboek komt me ook verdacht voor .
  Dat ie alles van iedereen weet steekt me nog het meest .

  Als we dreigen volledig van Sinterklaas afscheid te nemen omdat het een turk is , dan komt “Denk” vast en zeker in het geweer om hun man te redden . Iets met discriminatie van vredelievende minderheden of zo .

  Turken hebben geen probleem met slavernij .
  Heeft die baviaan met kroeshaar een fors probleem .
  Laten we een wig drijven tussen die mispunten .

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Harry 1 juni 2016 om 22:06

   ROFL

   Klopt, die ouwe zak was toch bisschop van Myra?
   Dat kindjes bij hem op schoot lullige liedjes moeten komen zingen, vind ik eigenlijk heel verdacht. Doet-ie nog net alsof hij ze mooi vindt klinken ook.
   En dan die baard en die lange jurk!
   En inderdaad, dat grote boek waarin hij alles opschrijft wat die gluiperige Pieten van ‘m over ons vertellen. In feite is het een ranzig feest!

   Maar alle gekheid op een stokje: de neger en de mohammedaan moeten er met hun poten van afblijven, want het is ONZE traditie!

   Like

   • Ja, laat ze vooral met hun gore rótpoten van onze gore róttradities afblijven, dat blijft het uitgangspunt!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • Harry zegt:

    En op een of andere manier zijn die zwart geschminkte gasten helemaal niet irritant , eigenlijk gewoon leuk .
    En dat kun je van die lui die die kleur origineel al hadden , niet zeggen .
    Het zit hem dus niet in de kleur , dus daar kunnen we niet voor beschuldigd worden , dat we een hekel aan zwart zouden hebben .
    Nee , we zijn geen racisten , het zit hem ergens anders in .
    Mentaliteit ?
    Gebrek aan verstandelijke vermogens wellicht ?
    Of een hekel hebben aan werken ?
    Grote smoelen , misschien ?
    Of de combinatie ?

    Tismeallemaalwat .

    Like

 11. delamontagne zegt:

  In Suriname komt hij ook aan…………..Sinterklaas. Niet met de Stoomboot maar per Kayak

  Like

  • delamontagne zegt:

   Ook op Curacao, genoeg Zwarte Pieten zo te zien……….

   Like

   • elisah zegt:

    Ze hebben daar ook wel het feest gevierd met zwarte Sint en witte Pieten.
    Mijn familie heeft er jaren gewoond.

    Geliked door 1 persoon

   • Het kan totaal niet verdommen, wat ze dáár doen: Wij zitten HIER en als we gaan toegeven, is het hek van de dam!
    U zegt om 21.07u. dat er in België nog niet over geklaagd wordt, maar dat ze daar eigener beweging met ‘roetpieten begonnen zijn; Nou, daar heb ik maar een woord voor: Slap. Slappe knieën. Bij voorbaat een knieval maken, zogezegd. Of dat een goed voorbeeld is? Voor Nederland niet, nee!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 12. Ad de Koning zegt:

  Theresa, helemaal mee eens en als we elisah haar gang lieten gaan was het probleem van de moslims ook snel opgelost, geef iedereen gewoon zijn zin en er heerst vrede want de moslims zijn dan de baas, benieuwd hoe ze dan zou reageren. Ik hoop dat er niet teveel van dergelijke Nederlanders zijn.

  Like

  • elisah zegt:

   Zwarte Piet is al volkomen anders dan toen ik een kind was, hij was de boeman die je met de roe gaf of in de zak mee naar Spanje zou nemen. Hij hield je in de gaten of je wel lief en beleefd was en hij was niet de vrolijke, vriendelijke Piet die hij nu is.
   Hij zag er vaak klungelig uit en was zwart gemaakt met wat vegen, hij was niet de perfecte Piet met zijn mooie pietenpak zoals hij nu is.

   De Kerstman, was vroeger eigenlijk Father Christmas (van oorsprong Engelse folklore) hij was een magere man in een meestal groene of bruine mantel met muts.
   Door invloed van de Sint Nicolaas die de Nederlanders mee naar Amerika hadden genomen, is Father Christmas door de tijd heen veranderd naar Santa Claus (vertaald, Sint Claus komt van Nicolaus).
   De vrolijke dikke man met zijn rode pak die hij nu is, waar denkt u dat hij vandaan komt?
   Men zou het niet geloven, maar van een reclamecampagne van Coca Cola, met een dikke Kerstman in een rood pak (rood zoal hun logo). Die afbeelding was zo populair dat van toen af aan Santa Claus er uit zag als in de advertentie van Coca Cola.
   Een vrolijke dikbuikige man in een rood pak afgezet met wit bont is via omwegen de Kerstman geworden.

   Van mij mag zwarte Piet blijven zoals hij nu is (alhoewel ik een sterke voorkeur heb voor lang, blond en blauwe ogen, haha).
   Het gaat erom dat het een mooi feest blijft en er geen oorlogen gevoerd worden over de kleur van die fictieve figuur, het is en blijft een KINDERFEEST.

   Like

 13. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Witte Pieten en een zwarte Sinterklaas,idd de oplossing. Dan wordt de “zwartman”gezien als de slavendrijver over de blanken; vast weer niet goed. 😦

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s