Erdoğan kondigt meer stappen tegen Duitsland aan

Screenshot_48

De Turkse president Erdoğan donderdag tijdens zijn staatsbezoek aan Kenia.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Erdoğan heeft na het terugroepen van de Turkse ambassadeur uit Duitsland meer stappen aangekondigd als reactie op de Armeniër-resolutie. Hij wil deze na zijn terugkeer uit Kenia verkondigen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier (SPD), vreest een overreactie van Turkije.

De Turkse staatschef Recep Tayyip Erdoğan, die zich op dit moment in Kenia bevindt, heeft zich donderdag uitgelaten over de stemming betreffende de Armeniër-resolutie in het Duitse parlement.

Erdoğan zei tijdens een persconferentie in Nairobi op de vraag van een journalist volgens Haber TV: “Ik heb onlangs met onze minister-president gesproken. Als eerste stap hebben we onze ambassadeur uit Berlijn teruggeroepen voor overleg. Als hij terugkomt, zullen we bij elkaar gaan zitten en overleg voeren over dit onderwerp, da tin potentie significante spanningen tussen Duitsland en Turkije kan veroorzaken. Ze heeft het potentieel om effect te hebben op de betrekkingen tussen Duitsland en Turkije. Na mijn terugkeer in Turkije zullen we overleg voeren en ons over toekomstige stappen beraden. Dan zullen we overleg voeren over de stappen die we zullen ondernemen en die echt noodzakelijk zijn om dit probleem op te lossen. Ik zal overleg voeren met mijn vrienden op het ministerie van Buitenlandse Zaken en de resolutie bespreken die door het Duitse parlement werd aangenomen.”

De Turkse minister-president Binali Yildirim had kort voor de stemming gezegd: “Die willen ons daadwerkelijk voor de gebeurtenissen in het jaar 1915 verantwoordelijk maken. Altijd wanneer landen, die wij eigenlijk als onze vrienden kwalificeren, in een zwakke binnenlandse politieke situatie terechtkomen, proberen ze de aandacht van het publiek op iets anders te richten”, citeert de krant “Takvim” Yildirim.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, vreest na de stemming een mogelijke “overreactie” van Turkije. “Ik hoop dat het ons lukt de komende dagen en weken dusdanig vorm te geven met elkaar dat het niet tot overreacties komt”, verklaarde Steinmeier donderdag in de marge van zijn bezoek aan Argentinië, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. Steinmeier staat sceptisch tegenover de beslissing van het parlement; hij had vanwege zijn reis niet deelgenomen aan het debat en de stemming in het parlement.

De Turkse partijen CHP, MHP en AKP hebben na de stemming een gemeenschappelijke verklaring uitgebracht, waarin zij de beslissing van het Duitse parlement scherp veroordelen. “Wij veroordelen de resolutie, die in geen enkel historisch of juridisch verband staan met de gebeurtenissen in het jaar 1915”, citeert “T24” de mededeling.

Het Duitse parlement had donderdag met een grote meerderheid een resolutie aangenomen, waarin de misdaden tegen de Armeniërs in het Ottomaanse Rijk als volkerenmoord worden veroordeeld. Bondskanselier Angela Merkel deed niet mee aan de stemming.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Armenië, Duitsland, Genocide, Turkije. Bookmark de permalink .

52 reacties op Erdoğan kondigt meer stappen tegen Duitsland aan

 1. Thoth zegt:

  Héhé, eindelijk beginnen ze in Duitsland de fascistische islam in Turkije te begrijpen. Ik hoop dat het door zet.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Thom.
   De Duitsers zullen straks ongetwijfeld verklaren dat de meerderheid van het parlement niet precies had begrepen wat de bedoeling was… en daardoor per abuis vóór de motie heeft gestemd.

   Stel je voor… Merkel zou het zó graag willen en opnieuw stemmen hoeft niet …

   Like

 2. Bennie zegt:

  Volgens de gesjeesde geschiedenisleraar marco rutten zijn de Armeniërs begonnen met turken pesten..

  Like

  • J. C. Th. Köhler. zegt:

   Hou je bij de waarheid, Bennie, die is al erg genoeg. Rutte is in 1992 afgestudeerd, dus geenszins “gesjeesd” zoals jij het noemt.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Tistochwat zegt:

    J. C. Th. Köhler. 3 juni 2016 om 11:36

    Dan moet hij volgens mij een keer geflipt zijn.
    Behalve machtswellust, geldzucht en bestuurd worden door de duivel, moet er toch wel IETS zijn wat zijn krankzinnige gedrag verklaart?

    Like

 3. bob Fleumer zegt:

  We moeten ophouden die Turkse blaaskaak serieus te nemen, het is intens triest voor Turkije dat ze hun eigen leider hun land naar de knoppen helpt.

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  De Turkse Assad is in zijn gat gebeten. Komen na de Armeniers nu de Koerden aan de beurt?

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Dat dreigen wordt zo langzamerhand wel een gewoonte in de ” politiek “

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  obama beste viend !

  Erdogan: Infidels “good for nothing. They try to destroy our Islamic values.”
  ByPamela Geller on June 2, 2016

  http://pamelageller.com/2016/06/erdogan-infidels-good-for-nothing-they-try-to-destroy-our-islamic-values.html/

  Like

 7. Thom zegt:

  Ze zouden om Duitsland te straffen alle ongeveer drie miljoen Turken voorgoed terug moeten roepen uit Duitsland. Dan hebben ze Duitsland te pakken. Doen Erdogan, doen, dat zal ze leren.

  Geliked door 2 people

 8. carthago zegt:

  Tja, de Gates of Vienna lonken voor de kalifaatrat geitenneuker erdogan. Deze stemming was de begeerde druppel van de geitenneuker en de duitsertjes zweten al peentjes, het stoere volk.Dat wordt een clash tussen twee nato leden, spannend.De geitenneuker gaat natuurlijk dreigen met isismonsters naar Germania te sturen en Mergel te stenigen.De denkseptictank zal de geit rutte ook wel gaan stenigen , alles weer opgelost,twee strontvliegen in één klap.

  Like

 9. Hans zegt:

  Die stinkturk* is de baas van de hele wereld onderhand, met z’n kutsnor.
  Denkt ie.
  De ouwe geitenneukert.

  * Mooi woord, “stinkturk” pas geleerd bij de rijdende Rechtert.
  Een blanke mevrouw noemde een stinkturk, “stinkturk”.
  Kon er wel om lachen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Hans 3 juni 2016 om 00:59

   Het woord “stinkturk” wordt in mijn familie al meer dan 40 jaar gebezigd.
   Die wijven stinken ook echt onder al die broeierige vodden. Moet je eens ruiken als het ’s zomers erg warm is en er staat zo’n lappenpop naast je.

   Like

 10. Jan zegt:

  Merkel is een psychiatrisch geval, hoe heviger Erdogan tegen Duitsland tekeer gaat hoe groter Merkels orgasme.

  Like

 11. Dicksy zegt:

  Vluchtelingensluizen terug open om de druk op Duitsland ( en de rest van Europa ) te verhogen. Iedereen weet dat die rat niet te vertrouwen is en Merkel was gewaarschuwd.
  Als ze die deal nu nog niet opblazen dan verdient dit klote EU niet beter.

  Like

 12. Heeft de Duitse bundeskanzler Merkel zich door naïviteit en medemenselijkheid laten leiden door de krankzinnige asiel en immigratie beleid wat zij nog steeds voorstaat? En heeft Merkel en haar ondergeschikte EU-vriendjes waarvan Nederlandse minister president Rutte een loopjongen en tevens halfjaarlijkse voorzitter van de EU is zich laten chanteren door de Turkse president Erdoğan? Bijna elke burger in Europa weet de werkelijke antwoorden op deze kwestie. Want 500 miljoen Europese burgers zijn in het pak genaaid en gaan in de nabije toekomst nog zwaardere, draconische bezuinigingen mee maken, maak je borst maar nat zou ‘k willen zeggen. Net zoals Hans Spekman zich kirrend uitliet over het feit dat hij nivelleren een feest vond, heeft hij jammer genoeg gelijk….

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Adriaan. Het is nog véél erger.
   Het schijnt dat Merkel opnieuw stijgt in de peilingen…

   Like

   • Helena zegt:

    Nee toch??? Dat zegt de luegenpresse!!

    Geliked door 1 persoon

   • Ongelofelijk Paul wanneer dit slechte nieuws waar blijkt te zijn, dan verliest de burger toch alle hoop op een herstel van realiteit. Oók hier in Nederland is dit een schokgolf door het menselijk vermogen om te denken en begrijpen, Grrrr…

    Groet Paul

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ik kan het niet mooier maken… Duitse nieuwslezer zegt het volgende:
    “Ondanks het feit dat Frau Merkel zo veel negatieve kritiek over zich heen kreeg blijkt dat er in bepaalde mate weer steun zou zijn.”
    Natuurlijk zegt de gevestigde luegenpresse dit, maar het is normaal dat er in elke rampzalige situatie een bepaalde “gewenning” ontstaat.
    Die gewenning moet ontkracht worden, veranderen in bevestiging van de eerder geuite mening en het vastberaden besluit nu in te moeten grijpen.
    Dat kan in dit geval alleen door aanslagen en massale aanrandingen.
    Alhoewel ook hierbij weer een toestand van “gewenning” bij het volk kan optreden.

    Like

 13. witte raaf zegt:

  Ach storm in een glas water, volgens mutti waren de banden sterk en komt het wel weer goed tussen hun (blehhhhh)
  Erdo ff stampen en dan aait Merkel ‘ m wel weer ff over z’n bolletje en komt alles toch nog goed en leefden ze lang en gelukkig in Duitskye!

  Like

 14. Jan zegt:

  Merkel: “Es ist immer wichtig, alle Probleme schonungslos offen anzusprechen”


  Im Rückblick auf die Ereignisse in der Silvesternacht in Köln sei es “mit das Schlimmste” gewesen, dass anfangs der Eindruck entstanden sei, es solle über die “ungeheuerlichen Übergriffe” nicht gesprochen werden, weil sie von Migranten verübt worden seien. “Das darf nicht passieren”, betonte die Kanzlerin.

  http://www.epochtimes.de/politik/deutschland/merkel-kein-sonderstatus-fuer-straffaellige-migranten-schonungslos-offen-ansprechen-a1333941.html

  Zodra een socialist zijn smoel open doet liegt hij

  Like

 15. Die vent is een Turkse rat en dan ook nog één met hoogmoedswaanzin, maar dat-ie nu zo hoog van de toren kan blazen, ligt ‘m helemaal aan Merkel.
  Nu weer: Iedereen met een beetje westerse inslag heeft door, dat die Armeense genocide genocíde genoemd dient te worden, en niet anders, maar z i j onthoudt zich weer van stemming.
  Zet dat wijf op de één of andere manier toch af: Ze is een verraadster van al wat westers is!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 16. Jan zegt:

  Bundestag stimmt über „Völkermord an Armeniern” ab – Merkel nimmt nicht teil

  Laf element

  Like

 17. ildiko zegt:

  stront gewild? stront ontvangen! hoera EU debielen!

  Like

 18. Lijkt wel of Merkel een vloek over Europa heeft uitgesproken, die vrouw is echt schors blind en blijft maar aan de touwtjes trekken en de demente afdeling in Brussel gaat daar in mee. Ons zo rijk land wordt alleen maar armer. Nu wordt weer op onze demente ouderen gekort. Hoe kun je die mensen nu maar gewoon laten barsten. Maar ja, als het maar goed gaat met de vluchtelingen. Als je het hier niet mee eens bent en voor je eigen volk opkomt, ben je een racist, ongelooflijk.

  Like

 19. Anna zegt:

  Geen Duitsers meer op de Turkse stranden…..
  Het wordt daar stil….

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Geen Duitse kuilen meer.

   Like

   • Helena zegt:

    en geen Russen meer maar de Nederlanders blijven gewoon komen hoor, lekker goedkoop met z’n allen in zo’n all inclusive, wat een sukkels..

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Helena. Mijn zus ging 14 dagen met haar man naar Turkije.
    Toen ik aan ze vroeg en hoe vond je Turkije? zei ze “Weet ik niet, we hebben lekker 14 dagen aan het zwembad in het hotel gelegen en een maal een uitstapje naar ’n Shoppingcenter met ’n bus gemaakt.

    Like

 20. Sabeltant zegt:

  Mijn idee, Turken en hun aanwas terug naar Turkije dan kan Erdogan eens bekijken hoe hij de inkomstenderving op gaat vangen.
  Megalomaan manneke die eens goed op zijn nummer gezet moet worden. Wat dacht meneer eigenlijk?
  Zullen we het even hebben over de analfabeten in zijn land? Opleidingsniveau? Belasting ontduiking door nota bene zijn eigen familie?
  IS steun?
  Hou toch op het westen had al lang de deur voor deze kerel dicht moeten slaan.

  Like

 21. Starten met een paspoort politiek, militante Turken terugsturen, de hekken van fort Europa verstevigen en mensen mobiliseren. De bevrijding van West Turkije en Noord Cyprus moet er toch een keer van komen.

  Like

 22. Taljaard zegt:

  Een Turk hebben ze in elk geval alweer terug gehaald.
  Benieuwd of Erdo echt zo gek is om hierover zijn hele buitenlandse en diplomatieke politieke bouwwerk met Duitsland in elkaar te laten storten. Want dat Duitsers, links of rechts, hun poot stijf houden in deze kwestie staat buiten kijf. Grotere stijfkoppen en stukken eigenwijs dan Duitsers zijn er in de wereld nauwelijks te vinden; grundlich. En de Pruisen, die er sinds 1989 weer bij horen, zijn de ergsten.

  Geliked door 1 persoon

 23. Will zegt:

  Nu is de ambassadeur teruggeroepen, uit Duitsland. De Duitsers wachten er nu op dat de overige miljoen Turken worden teruggeroepen.

  Geliked door 1 persoon

 24. Japio zegt:

  nu.nl; “Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter en de twee andere oud-bestuursleden Jerome Valcke en Markus Kattner hebben zichzelf met 70 miljoen euro aan bonussen verrijkt in een periode van vijf jaar.”. Die elite schoften zitten ook overal in met hun lange neus om zich onbeschamend te verrijken. Deze criminelen hebben nooit genoeg en blijven zich verrijken dmv stelen. Dit gajes hoort thuis in het spinnehuis maar dat zal wel niet gebeuren. Net als die pedofiel Joris Demmink, hij zal ook wel z’n straf ontlopen. Als je in de bovenlaag van de samenleving zit kan je schijnbaar alles doen en sta je boven de wet. En die moslims gaan ook dezelfde kant op, door dat achterlijke linkse zooitje zijn ze bijna onschendbaar en wordt er constant de hand boven de moslimkop gehouden.

  Like

 25. Jan zegt:

  Gehele regeringstop verlaat de zaal voor er gestemd wordt:

  Resolution zum Völkermord: Regierungsspitze verlässt vor Abstimmung den Raum

  Trotz scharfer Kritik aus der Türkei, wurde die Armenien-Resolution zum Völkermord fast einstimmig im Bundestag beschlossen. Die Kanzlerin und der Vizekanzler nahmen nicht an der Abstimmung teil. Andere Regierungsvertreter entfernten sich vor der Stimmabgabe aus dem Raum.

  Regierungsspitze entzieht sich der Abstimmung

  Bundeskanzlerin Angela Merkel, sowie Vizekanzler Sigmar Gabriel(1) hielten sich von der Abstimmung fern. Aber auch andere Regierungsmitglieder entzogen sich ihrer Stimme. Bevor zum Tagesordnungspunkt 5 im Bundestag übergegangen wurde, verließen sie den Raum. In einem Livestream war zu erkennen, dass die Regierungsbank kurz vor der Abstimmung mit einem mal leergefegt war.
  ….
  http://www.epochtimes.de/politik/europa/resolution-zum-voelkermord-regierungsspitze-verlaesst-vor-abstimmung-den-raum-a1334046.html?neuste=1

  1. Sigmar Gabriel: “AfD ist zu feige, um sich mit wirklich Mächtigen anzulegen”
  http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-05/gabriel-afd-kritik-feige

  Like

 26. Jean zegt:

  Als dat nu zou uitdraaien op “meer Turkse stappen uit Duitsland” dan zou dat zeer positief zijn.
  Hetgeen die Turkse lul ook mag kraaien “het interesseert ons geen reet” en de likpartijen van merkel zullen zwaar afgestraft worden. De Duitse bevolking begint het monster haar capriolen door te krijgen.

  Like

 27. Jan zegt:

  Gratis eieren voor de Duitse ambassade

  Like

 28. aegoliuscs zegt:

  Erdogan in zijn 5x daags gebed, persoonlijk geswaffeld door mohammed.

  Erdogan wil bloedtesten bij Duitse parlementsleden van Turkse afkomst
  De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat Duitse parlementsleden van Turkse origine bloedtesten ondergaan, omdat ze volgens hem geen echte Turken zouden zijn. Dat heeft de hij zondagavond verklaard in Istanboel, naar aanleiding van de Duitse erkenning van de Armeense genocide.
  “Velen zeggen dat het Turken zijn, maar wat voor Turken? Hun bloed moet in een labo onderzocht worden”, foeterde Erdogan zondagavond.
  Het Duitse parlement aanvaardde vorige donderdag……..
  http://www.hbvl.be/cnt/dmf20160606_02325525/erdogan-wil-bloedtesten-bij-duitse-parlementsleden-van-turkse-afkomst

  Like

 29. Jan zegt:

  Erdogan wil dat drie Turken in de Bondsdag die voor de genocideverklaring omtrent Armenië waren gearresteerd worden zodra zij Turkije betreden:

  Der Zorn des Erdogan – Strafanzeigen gegen Bundestagsabgeordnete in Türkei – Lammert verurteilt Mordaufrufe

  Die Gegner des türkischen Staatschefs Recep Tayyip Erdogan sehen sich zunehmend auch in Deutschland dem Repressalien von Präsident Erdogan ausgesetzt. Jetzt will der türkische Präsident offenbar die Verhaftung der türkischstämmigen Bundestagsabgeordneten, die für die Armenier-Resolution gestimmt hatten.

  http://www.epochtimes.de/politik/europa/der-zorn-des-erdogan-strafanzeigen-gegen-bundestagsabgeordnete-in-tuerkei-lammert-verurteilt-mordaufrufe-a1335500.html

  Like

 30. aegoliuscs zegt:

  Duitse aanklacht tegen Erdogan wegens oorlogsmisdaden

  Namens verscheidene Duitse politici, mensenrechtenactivisten en prominenten hebben twee Hamburgse advocaten een aanklacht ingediend tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en andere Turkse overheidsfunctionarissen.

  Zij beschuldigen hen van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

  http://www.nu.nl/algemeen/4284345/duitse-aanklacht-erdogan-wegens-oorlogsmisdaden.html

  Like

 31. Jan zegt:

  Recep Tayyip Hitler: Als Duitsland niet voor mij capituleert laat ik dat land platbranden

  https://vid.me/SD0p

  TURKISH leader Recep Tayyip Erdogan has insisted he will lead the world to “rise up” against Germany as tensions between the two nations continue to escalate.

  President Erdogan has launched a series of attacks on Berlin after officials cancelled rallies aimed at courting an estimated 1.5 million ethnic Turkish voters in Germany before an upcoming referendum.

  The Turkish leader accused Germany of Nazi-type behaviour after the pro-Erdogan rallies were banned, in a widening European Union backlash that also includes Austria and the Netherlands.
  ….
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/03/turkish-president-erdogan-threatens-germany-dont-let-will-make-whole-world-rise-video/

  Een paar tactische neutronenbommen (doden mensen en laten gebouwen staan, volgens de jaren 80 linksmens (dus dat gaan wij nu testen) doen wonderen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s