Zwitserland: Aardappels met sticker “Boycot Israël”

Screenshot_37

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zwitserse supermarktketen “Coop” verkoopt aardappelen uit Israël met een sticker “Boycot Israël”. Dat werd vandaag door talrijke klanten van de supermarkt gemeld, nadat ze in een filiaal van de keten de waren met de sticker hadden gezien. Er staat echter niet op het etiket vermeld of de aardappelen uit de Joodse nederzettingen of uit een gebied binnen de Groene Linie afkomstig zijn.

Israel Heute

Enkele maanden geleden had de Europese Unie besloten om producten uit de Joodse nederzettingen te kenmerken. Maar de verantwoordelijken voor de stickers gaan hierin iets verder en maken geen verschil tussen de Joodse nederzettingen en de gebieden binnen de Groene Linie, die erkend worden door de internationale gemeenschap.

Een in Zwitserland wonende Joodse vrouw zei: “Hoewel de Zwitsers altijd hun best doen om neutraal te zijn, hebben ze in dit geval een uiterst kwetsende weg gekozen. Dat is niet alleen antizionistisch, en daarmee racistisch, maar ook een zeer extreme uitspraak die de racistische instelling van de Zwitsers tegenover de Joden alleen maar zal verscherpen.”

De Israëlische ambassade in Zwitserland zal de komende dagen een verklaring van de supermarktketen verlangen en de verwijdering van de stickers eisen.

Men sluit niet uit dat het om een actie van leden van de BDS-beweging gaat en niet om een bewuste maatregel van de supermarkt. Want onlangs werd op de internetsite van “20min.” Gemeld dat een woordvoerder van de supermarktketen zich had uitgelaten over de stickers, nadat het tot talrijke protesten tegen de stickers was gekomen. De woordvoerder verklaarde dat de stickers in geen geval afkomstig zijn van de “Coop”.

“Wij bedrijven geen eigen buitenlandse handelspolitiek en leggen zelf geen politiek gemotiveerde boycots op”, benadrukte de woordvoerder tegenover journalisten. Men zou de officiële houding van Zwitserland respecteren en de waren correct declareren, zodat de klant zelf zou kunnen beslissen of hij een product wil kopen of niet, zei de woordvoerder verder.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Weg met ons!", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, demoniseren, Hypocrisie, islamappeasement, Israël, Israël-vijandigheid, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Zwitserland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Zwitserland: Aardappels met sticker “Boycot Israël”

 1. iemand zegt:

  “kauft nicht von juden” ist wieder da

  Like

 2. Mr D. Umass zegt:

  Net als de nazies, kauft nicht bei juden.

  Like

 3. VarAway zegt:

  Ik denk dat het juist averechts zal werken met die domme stickers.
  De verstandige Zwitsers zullen EXTRA graag deze piepers kopen.
  De Joden haters zitten overal.
  Ze kunnen het gewoon niet uitstaan dat Israel een oase van rust
  en democratie is, midden in die hele Midden Oosten zandbak van
  ellende en Islam. ( lees het anders “Islam Ellende” ).

  Like

 4. boorzalf zegt:

  Moet hier wel om lachen, wat een onzin het zijn gewoon hollandse aardappelen.
  http://www.boerenbusiness.nl/aardappelen/artikel/10842826/midden-oosten-hamstert-nederlandse-poters
  Maar ja, dat kun die hufters van bds niet aan hun verstand brengen.

  Like

 5. Claudia M. zegt:

  Ik heb zoiets van kom maar op met die stickers, dan weet ik tenminste wat ik juist wel moet kopen.

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  OT; stel ik kom onverhoopt zo’n stel mutsen tegen…, ik zou ze V.I.P. (vreselijk irritant persoon) volgen en alles wat op het lijstje kwam, vervolgens in mijn karretje gooien. Ik zie later wel wat ik ermee moet.

  Like

 7. hans zegt:

  Wij moeten stickertjes maken die net zo groot zijn met KOOP NIET BIJ MOSLIMFASCISTEN!!
  Hoewel dit een pleonasme is.

  Like

 8. exmarineman zegt:

  Dat worden dan straks een heleboel verschillende stickers…koop niet bij moslims, koop niet bij turken, koop niet bij Marokkanen, koop niet bij GroenLinks, geef niet aan Greenpeace, geef niet aan cordaid, geef niet aan het rode kruis, tank geen Arabische benzine of diesel……..dat wordt nog wat als je dan boodschappen moet gaan doen.

  Like

 9. Het lijkt me en goed idee om elk alternatief voor woestijnolie te omarmen.

  Like

 10. fleckie zegt:

  BDS, ISRAELBOYCOT-BOYCOT. ……….NIW 3.6.2016…………….’Het WORLD JEWISH CONGRES[WJC} en de Israelische ambassade bij de >>VN>> hielden dinsdag de allereerste internatioale ..AMBASSADORS AGAINST BDS-top tegen het boycotten van Israel op het VN-hoofdkantoor. BDS staat voor BOYCOT, DIVESTMENT en Sanctions ISRAEL. De aanhangers trekken in de regel Israels bestaansrecht in twijfel en opereren vaak op universiteiten in de journalistiek en de politiek. De anti-BDS-ambassadeurs reikten studenten en jonge professionals de gereedschappen aan om zelf anti-BDS-ambassadeur te worden. Naast vertegenwoordigers van het JWC en rechtsdeskundigen,spraken o.a. De Palestijnen Bassam Eid, oprichter van de PALESTINIAN HUMAN RIGHTS MONITORING GROUP en Mosab Hassan Yousef, auteur van Son of Hamas.<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 11. Jan zegt:

  De arrogantie:

  Middle East peace talks open without Israeli, Palestinian representatives

  Representatives from almost 30 countries and organizations are due to meet in Paris to discuss a new Arab-Israeli peace push. However, the conference has purposefully left out Israeli and Palestinian delegates.

  http://www.dw.com/en/middle-east-peace-talks-open-without-israeli-palestinian-representatives/a-19303613

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s