Griekenland geeft EU-hulpgelden uit aan het de baas worden van de “vluchtelingen”crisis

Screenshot_60

(Vertaling: E.J. Bron)

Het geld dat Griekenland in het kader van het “hulpprogramma” van de Europese Unie (EU) krijgt, komt op geen enkele wijze ten goede aan Griekenland zelf, verklaarde de voor Europese aangelegenheden verantwoordelijke viceminister van Buitenlandse Zaken van het land, Nikos Xydakis, tegenover RT. Ook al zouden de EU-partnerlanden Griekenland “op verschillende manieren” helpen, dan zou het land toch onder een “immense druk” staan.

Kopp-Online

Vorig jaar zouden er weliswaar  meer dan een miljoen mensen naar Griekenland zijn gekomen, desondanks zou het de regering gelukt zijn om de “vluchtelingen”crisis enigszins te verwerken en de “situatie onder controle” te krijgen. Griekenland zou nu inzetten op “langdurige samenwerking” met de EU om de “humanitaire catastrofe”, die het hele continent in zijn greep zou hebben, de baas te worden, zei het lid van de regering in een exclusief interview.

Om het geopolitieke evenwicht in de regio te handhaven, zou Griekenland dringen financiële middelen nodig hebben – die het echter ondanks toezeggingen vaak niet zou krijgen. “Ons werd geld beloofd, waarop we nog steeds wachten. De hulp komt niet op het juiste moment”, zei Xydakis. Als Athene het toegezegde geld zou krijgen, dan zou het in de eerste plaats worden ingezet om de “vluchtelingen”crisis de baas te worden.

“Griekenland zit in de knel, omdat de betalingen eigenlijk voor de duurzame ontwikkeling van het land ingezet zouden moeten worden”, zei hij verder. Hij vergeleek het zogenaamde “reddingsprogramma” voor Griekenland met een bloedtransfusie die in beide richtingen zou verlopen: “In onze linkerarm zit een canule waardoor we bloed toegediend krijgen, en in onze rechterarm zit een andere canule waardoor bloed van ons wordt afgenomen.”

Griekenland zou “alles wat in zijn macht stond, ondernomen hebben om de economische crisis in het land op te lossen”, zei de politicus, maar nu zou men “solidariteit” van de EU-partnerlanden verwachten. Xydakis bekritiseerde dat men Griekenland in het verleden “het vel over de oren zou hebben getrokken” toen het land noodgedwongen akkoord gegaan zou zijn met de beslissing van de EU om de banken van het land in plaats van de bevolking te redden.

Ook de tegen Rusland gerichte sancties van de EU, die Griekenland eigenlijk zou afwijzen, zouden het land hebben geschaad. “Nu wordt het voor alle EU-leden tijd om na te denken over de politiek tegenover Rusland. De stemmen, die eisen dat men dit probleem aan de onderhandelingstafel zou moeten oplossen en die een automatische verlenging en het blind door wuiven van sancties van de hand wijzen, worden steeds luider in de EU”, zei hij.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, Griekenland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Griekenland geeft EU-hulpgelden uit aan het de baas worden van de “vluchtelingen”crisis

 1. Jan zegt:

  Als dat allemaal in de Syrische hersenchirurgen en IT-specialisten geïnvesteerd wordt verdient dat dubbel en dwars terug.

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Fout. Niks hersenchirurgen maar gynaecologen!

   Like

   • Vorig jaar zijn er al 1 miljoen gynaecologen aangenomen zodat er nu een enorm tekort is aan vrouwen die wijdbeens in die beugels op een stationsplein willen liggen. Hersenchirurgen is wel een tekort aan als je ziet hoeveel patiënten er met zo’n etterend gifgroenrood Gutmenschengezwel rondlopen op de plaats waar bij een ander de hersentjes zitten. Ja, klopt niet helemaal. Pseudohersenchirurgen dan maar?

    Like

 2. Jo zegt:

  Het is niet zo moeilijk, Griekenland moet geen enkele zogenaamde vluchtelingen meer toelaten !!!
  Probleem opgelost !!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s