Maleisië: Geplande invoering van de sharia leidt tot regeringscrisis

Screenshot_61

Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

In het multireligieuze Maleisië willen de partijen van de islamitische meerderheid sharia-wetten invoeren. Daartegen verzetten zich de partijen van de Chinezen en Indiërs, die deel uitmaken van de regeringscoalitie.

Contra magazine

Maleisië staat voor een regeringscrisis. Nadat de grootste partij van het land, de islamitisch-nationaal-conservatieve Unites Malays National Organisation (UMNO) haar ondersteuning voor een wetsvoorstel van de oppositiepartij PAS aankondigde, volgens welke de zogenaamde “Hadd-wet” uit het islamitische recht van de sharia in oktober in werking dient te treden, kondigden enkele ministers in dit geval hun aftreden aan. Concreet gaat het hierbij om ministers van de Malaysian Chinese Association (MCA), de Chinees gedomineerde partij Gerakan en de Indiase partij Malaysian Indian Congress (MIC). Zij maken allen deel uit van de regeringscoalitie Barisan Nasional.

De woordvoerders van UMNO bezwoeren weliswaar dat het islamitisch recht alleen tegenover moslims toegepast zou worden, maar gezien de islamitisch-conservatieve dominantie gaan de vertegenwoordigers van de etnische minderheden er van uit dat dit tot een situatie leidt waarin men één vinger geeft en daarna tegelijk de hele hand genomen wordt. Met het oog op het feit dat de tot de jaren-70 toch zeer liberale Maleisische moslims duidelijk radicaliseerden, is dit zelfs helemaal niet zo onjuist.

In de Maleisische media veroordeelde daarop de radicaalislamitische organisatie Perkasa, die dichtbij de UMNO staat, de dreigingen van de ministers om af te treden. “Iedere dreiging tegenover de Maleisische regering in verband met islamitische onderwerpen is een belediging en respectloosheid tegenover de koning als religieus hoofd en toont een ontbrekend begrip voor de positie van de islam als religie van de federatie”, aldus een woordvoerder van de groep.

Maleisië, dat tot ongeveer 60% islamitisch is, wordt sinds 1973 door de verzamelcoalitie “Barisan Nasional” geregeerd, die op haar beurt gedomineerd wordt door de Maleisisch-soennitische UMNO ( waarvan alleen leden van de Maleisische etniciteit lid mogen worden). Andere grote partijen zijn de MCA van de Chinese en de MIC van de Indiase minderheid. In totaal bestaat de coalitie uit 13 partijen.

In principe worden de etnische Maleisiërs, die ongeveer de helft van de bevolking van het land vormen, tegenover de andere etniciteiten (ongeveer 24% Chinezen, ongeveer 11% inheemse volkeren, ongeveer 7% Indiërs en ongeveer 8% andere etniciteiten) door de regering systematisch bevoordeeld en ook bij voorkeur benoemd in de openbare dienst. Bovendien is de islam staatsreligie en de in ieder geval op papier gegarandeerde godsdienstvrijheid wordt enorm beperkt. Etnische Maleisiërs zijn vanaf hun geboorte automatisch moslims, ze kunnen niet trouwen met iemand van een ander geloof en afvalligheid van de islam is praktisch nauwelijks mogelijk. Andere religies zoals het boeddhisme, het hindoeïsme of het christendom hebben steeds opnieuw te lijden onder enorme problemen en nadelen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Maleisië, Moslims, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Maleisië: Geplande invoering van de sharia leidt tot regeringscrisis

 1. Goldie zegt:

  De sharia wet word al jaren exclusief voor moslims in Maleisië toegepast. Er werden nog geen handjes afgehakt, misschien zit daar het verschil.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dat ziet er niet best uit.

  Like

 3. Henk Hellwich zegt:

  Bedenk me nu dat het binnen 8 jaar voor ons ook een probleem is!
  Met de hier aanwezige moslims en voortdurende instroom ervan en de vele Autochtone meelopers (dhimmi’s), wordt het voor ons ook een “hete” strijd.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Dit is dan duidelijk een voorbeeld wat er gebeurt als er “voldoende” moslims in een land wonen.
  Het is hier op ,t blog al een aantal keren geschreven: bij 5% MOSLIMS zus-en-zo, bij 10% etc,etc.
  Zoiets kan OOK in Europa gebeuren. Maar zoals iedereen weet zijn er genoeg “bovenstaanden” die dat geen bezwaar vinden.
  Of die veel van Islam afweten ???????????
  Ik herinner me nog Femke Hallalsema die de Hr Wilders stond uit-te-foeteren in de Tweede Kamer over het woord “Takiyya”. Of hij dat zelf verzonnen had?.
  Zij ging dan jaren later voor de TV op reis naar de arab-landen om een documentaire te maken om de NL-bevolking kennis te laten maken met islam.
  Dan was er die minister ( heeft hij ooit een bladZijde uit de boek van de moslims ingekeken ???????????? ) die het helemaal niet zo erg vond als NL islamitisch zou worden.
  EN ZE KOMEN ER NOG MEE WEG OOK.
  //////////////////////////
  Donner blijft bij omstreden uitspraak over sharia
  CDA-minister Donner van Integratie houdt zijn omstreden uitspraken uit 2006 over de mogelijkheid van invoering van islamitische rechtspraak in Nederland overeind. Die zijn volgens hem niet strijdig met de deze week openbaar gemaakte nieuwe visie van het kabinet op de integratie.
  Kim van Keken Ron Meerhof 18 juni 2011, 02:08
  ///////////////
  Donner, destijds minister van Justitie, zei in 2006 in een interview met Vrij Nederland: ‘Als tweederde van alle Nederlanders morgen de sharia zou willen invoeren, dan moet die mogelijkheid toch bestaan?’ Hij noemde dat ‘de essentie van democratie’. Donner noemde verder de reactie van veel mensen op de komst van de islam ‘extreem’ en zei een nieuwe, islamitische zuil met open armen te zullen ontvangen.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Rutte LEES!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 6. biebie zegt:

  Vandaag Maleisië morgen Europa,terug naar de middeleeuwen.
  En de politici slapen maar door in hun correctheid.
  Zum kotsen !!!!!!!!!!!!!

  Like

 7. ieznogoedh zegt:

  Jammer om te moeten vaststellen dat er in Maleisië zoveel problemen met mohammeddanen zijn. Gelukkig voor Nederland (en de rest van Europa) zijn de hier binnenstromende mohammeddanen van een heel ander slag. Liberaal, vrijheidslievend (vooral ook voor anderen), niet drammerig en ga zo maar door. Ze leggen bij binnenkomst allemaal hun ideologie af als ware het een mantel gelijk. Tenminste, als ik rutte en zijn medeleugenaars mag geloven.
  Ja ammehoela, zou Wim Sonneveld zeggen.

  Like

 8. ildiko zegt:

  islam blijft islam, je geeft een hand en ze nemen je hele lichaam. Fuck de islam wereldwijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s