Verontwaardiging in Frankrijk: Regering wil Arabische les op basisschool aanbieden

Screenshot_58

(Vertaling: E.J. Bron)

De 38-jarige Franse minister van Onderwijs, Najad Vallaud-Belkacem (foto), ligt onder vuur. Ze heeft plannen bekendgemaakt om vanaf groep 3 van de basisschool Arabische les te geven. Vallaud-Belkacem zet zich er voor in om Arabisch als keuzevak aan te bieden. “Arabisch dient op de basisscholen onderwezen te worden als hiervoor de personele voorwaarden aanwezig en er desbetreffende wensen van ouders zijn”, zei ze dinsdag tegenover de Franse tv-zender BFM.

Kopp-Online

De uitlatingen van de minister, die zelf op 5-jarige leeftijd met haar familie uit Marokko naar Frankrijk immigreerde, hebben deels voor heftige commentaren van andere Franse politici gezorgd. “jonge mensen hebben zulke afwijkende verwerpelijke meningen niet nodig, maar veelmeer betere les in Franse taal en Franse geschiedenis om succesvol te kunnen integreren”, zei bijvoorbeeld Louis Aliot van de “rechts-populistische” partij Front National op Twitter.

“In Frankrijk zou men zich in de eerste plaats met Franse cultuur moeten bezighouden”, verklaarde de Franse parlementariër Bruno Le Maire van de partij Les Républicains (tot 2015 UMP) tegenover BFM.

“Blijkbaar waardeert u Frankrijk niet”, zei Jean-Frédéric Poisson van de rechtse Christendemocratische Partij aan het adres van de minister gericht en riep haar op af te treden.

De parlementariër Annie Genevard, eveneens van Les Républicains, zei dat Arabische les een “Trojaans paard” zou zijn dat zou leiden tot een “islamitische indoctrinatie”.

De minister verwees ernaar dat het Arabisch in 26 landen in Afrika en op het Arabisch schiereiland de landstaal zou zijn. Op de Franse basisscholen neemt de Arabische les tot nu toe slechts 0,1% van het lesrooster in en ligt daarmee ver achter Engels (95%) en Duits, aldus het dagblad “Le Monde”. In Frankrijk duurt de basisschoolperiode vijf jaar en er wordt vanaf de eerste klas een vreemde taal geleerd.

In Frankrijk wonen in absolute cijfers de meeste moslims in Europa. Er bestaan geen officiële cijfers, omdat volgens de Franse wet de etnische en religieuze achtergrond van een persoon privézaak is. Men schat echter dat tussen de 6% en 10% van de in Frankrijk wonende mensen moslims zijn.

De Amerikaanse denktank Brookings Institution schat in een bericht dat vijf miljoen mensen in Frankrijk een “islamitische achtergrond” zouden bezitten. Na het katholicisme zou de islam de op één na grootste religie in het land zijn. De meerderheid van de Franse moslims is afkomstig uit Arabischtalige landen van Noord-Afrika en dan vooral uit Algerije, Marokko en Tunesië, staat er verder in het bericht.

Het bericht houdt zich bezig met de problemen waarmee moslims bij de integratie in de Franse samenleving te maken krijgen. De helft van deze personen zou 24 jaar of jonger zijn.

Rechtse politieke krachten bekritiseren al langere tijd de integratiepolitiek van de Frsne regering. Afgelopen week demonstreerden er ongeveer 500 activisten van de immigratie-kritische beweging “Génération Identitaire” in Parijs tegen de zogenaamde “islamisering” van Frankrijk.

Daarbij scandeerden ze leuzen als “Geen islamisering!” en “De Fransen zijn woedend!”. Vanuit hun optiek bestaat er een verband tussen de jongste islamitische terreuraanslagen in Frankrijk en de “invasie van de immigranten”, zoals zij het noemen.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Redactie KOPP-Verlag

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Frankrijk, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Maghreb/Noord-Afrika, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Noord-Afrikanen, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Verontwaardiging in Frankrijk: Regering wil Arabische les op basisschool aanbieden

 1. Elena zegt:

  Bij nader inzien, toch een goed idee.
  namelijk…allen kunnen op hun 18e jaar terug naar hun roots.

  Geliked door 1 persoon

 2. Taljaard zegt:

  Voer dat maar door!
  Kunnen ze de Koran in de grondtaal lezen en zich een ongeluk schrikken.

  Like

 3. Rini willems zegt:

  Op aarde voor alle mensen Engels gaan leren!!!!! Een taal voor een volk op aarde, prachtig toch??
  ik wil nooit van mijn leven Arabisch leren! Sharia om te kotsen!!!!

  Like

 4. Jean zegt:

  In heel Europa het vreemdelingenstemrecht vernietigen en de aanwezige vreemdelingen overal op publieke posten buiten flikkeren. Wij vertrouwen geen enkele vreemdeling.

  Like

 5. Driek zegt:

  DE DAGELIJKSE STANDAARD

  Door een heropleving van jaren ’40-praktijken voelen joden zich in Frankrijk steeds minder veilig in hun eigen gemeenschap.

  Frankrijk heeft het grootste aantal joodse inwoners van Europa, maar dat zou nog wel eens snel kunnen gaan veranderen. Op het moment zijn zo’n 500.000 à 600.000 inwoners van het land joods, maar dit cijfer daalt. Alleen al in 2015 zouden zo’n 8.000 het zekere voor het onzekere genomen hebben door naar Israël te emigreren. Velen van hen zagen geen andere optie: hoewel ze soms al decennia lang in Frankrijk gewoond hadden, was het ook hen te veel geworden.

  De reden voor dit trieste sentiment is een sterke heropleving van het anti-semitisme, dat vooral in de buitenwijken van Parijs goed voelbaar is. Het moge duidelijk zijn uit welke duistere hoeken van de samenleving dit vooral komt, en dat het er met de recente toestroom aan asielzoekers zeker niet beter op wordt.

  Één van de mensen die dit maar al te goed gemerkt heeft, is de 71-jarige Alain Benhamou. Tot voor kort woonde hij in één van de vele buitenwijken van Parijs, waar meer dan de helft van de joodse bevolking van het land woont. In juli van 2015 kreeg hij echter de schrik van zijn leven toen vandalen bij hem hadden ingebroken. Ze hadden niets meegenomen, maar wel iets voor hem achtergelaten op zijn muur: de tekst “vieze jood”. Hoewel hij al 40 jaar op dezelfde plek had gewoond, was ook voor hem de maat vol. Hij kan het nog net niet over zijn hart verkrijgen om zich het land uitgepest te laten worden, maar zijn oude vertrouwde wijk heeft hij wel moeten verlaten. Inmiddels woont hij in een dorp in de buurt van de hoofdstad, waar zich in de loop der jaren steeds meer joodse gezinnen gevestigd hebben.

  Ook volgens Alain kan er geen twijfel over bestaan aan wie de groeiende jodenhaat in Frankrijk (en Europa) te wijten is. De zogenaamde vluchtelingen maken het er voor de joodse gemeenschap niet beter op, waardoor zij eigenlijk vluchtelingen in hun eigen land worden. Het zou bijna ironisch te noemen zijn, als het niet gewoon een diep, dieptrieste situatie zou zijn. Ik zou er echter niet op rekenen dat ook maar iemand hier iets aan gaat doen: onze politici hebben het helaas te druk met het herenigen van de gezinnen van de daders van deze wandaden. Na duizenden jaren lijkt het ze dan toch echt te zijn gelukt om onze joodse medemensen uit het Europese continent te verdrijven.

  Like

  • wim zegt:

   En weet je Driek, wat dan zo onbegrijpelijk en onthutsend is? Zogenaamde Joodse leiders weigeren stelselmatig te benoemen dat er een relatie is tussen de groei van de islam in Europa en de toename van het antisemitisme. Deze week ookweer. Rabbijn Evers vertrekt naar Duitsland en signaleert bij zijn afscheid dat toegenomen antisemitisme, mompelt wel iets over extreem rechts, maar denkt met o zo veel voldoening terug aan zijn grootste wapenfeit, samenwerking met Cohen om mensen te verbinden. Alsof dat ook maar iets heeft opgeleverd… Geen woord over de hoek waaruit de gure wind werkelijk waait… Hoe moedwillig blind ben je dan?

   Like

  • delamontagne zegt:

   Wat de 71-jarige Alain Benhamou is overkomen lijkt wel parallel aan wat die twee oude Joodse mensen uit A,dam Zuid is overkomen.
   Alleen zij werden zwaar mishandeld, beroofd en kregen allerlei anti-semitisch woorden te horen.
   Die wonen daar nu ook niet meer. Er was toen erge verontwaardiging dat er in het nws/opsporing-verzocht NIETS van dat anti-semitisme werd vermeld.
   Buiten het feit dat het zeer oude mensen waren en ik zelf meen dat mishandeling van zulke…. [ ik kan niet op ,t woord komen………/mensen die zich niet kunnen verweren..] zwaarder bestraft moet worden, MOET OOK ALS ER ANTI-SEMITISME sprake van is, nog zwaarder worden gestraft.
   Ik vind het ook walgelijk dat nooit-en-te-nimmer islam wordt genoemd als drijfveer hiervan.

   Like

 6. Ron zegt:

  Een volk (moslims)
  Een taal (arabisch)
  Een cultuur (de islamitische)
  Een godsdienst (islam)

  Nog meer nodig ?
  Coudenhoven-Kalergi in volle uitvoering.

  Like

  • Willie zegt:

   @Ron, toch nog 1 die het door heeft (van dat rotplan) ,maar we zijn spijtig genoeg niet met velen

   Like

   • dolphin zegt:

    De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen

    nou poehpoeh , lijken op de oude egyptenaren , dat is me een vooruitgang heej
    sinds WW1 zijn een hoop hotemetoten stapelgek geworden

    Like

 7. Gasso zegt:

  Kan dat achterlijke wijf niet even gewoon deaudvallen?

  Like

 8. delamontagne zegt:

  Mme Belkacem is een [ zegt ze zelf ],niet praktiserende muslima. !
  Vorig jaar kwam zij ook al in opspraak doordat ze in de geschiedenis-lessen meer Arabisch/islamitische feiten wilde laten opnemen.
  “Alleen de mooie feiten waarschijnlijk “, zeiden haar tegenstanders [ zo die er al zijn, de mooie feiten….. ! ].
  Op verschillende Universiteiten moesten er ook meer “moslim-gerelateerde” studies komen.
  Ook al controverse.
  Een hatelijke reactie van tegenstanders:
  Zo zullen de Franse Universiteiten na de apocalypse “Najat Belkacem” eruit zien……….

  Like

 9. jantjeuitnl zegt:

  Moslims integreren nergens in de wereld. Net kanker.

  Like

 10. Avidia zegt:

  We worden langzaam maar zeker een bepaalde richting in gestuurd, ik hoop dat ik het niet hoef mee te maken, maar de Islam cultuur krijgt almeer poten aan de grond. En wij met z’n alleen weten wie daar verantwoordelijk voor is en waarom. Nooit van mijn leven wil ik ook maar iets te maken hebben met die moslims. Willie ik ben ook een van de weinigen, je mond wordt gesnoerd als je ook maar iets zegt, dat is uit angst denk ik. De mensen willen de waarheid niet weten, kop in het zand en zo. Maar ik zwijg niet, ik spreek alles uit, waar zijn we in Godsnaam in terecht gekomen, ja, ik weet het wel, maar ik zal het maar niet verkondigen.

  Like

 11. ieznogoedh zegt:

  Duidelijk. Deze vrouw, in haar derde levensjaar vanuit marokko naar Frankrijk gekomen.
  Een beter bewijs dat dat volk nooit of te nimmer zal integreren en/of hun achterlijkheid achter zich zal kunnen laten is er niet.
  En ja; mohammeddanen zullen altijd, maar dan ook altijd hun best doen om hun achterlijkheid over de hele wereld te verspreiden.

  Like

 12. hendrikush zegt:

  Net zoals bij onze DENK’ers: het gaat om eigen belang en groepsbelang, het algemeen belang zal ze worst wezen. Ze kunnen niet polderen of schipperen en zien elke oppositie als een persoonlijke aanval.

  Like

 13. fleckie zegt:

  ‘COMMENTAAR’…..’INITIATIEF’,……….NIW 3.6.2016, {Esther Voet,hoofdredacteur NIW……………..
  ‘Terwijl het hele Midden-Oosten ten onder gaat in een helse chaos kijken diverse partijen opnieuw naar het Israelisch-Palestijns conflict. FRANKRIJK heeft zich opgeworpen als vredesduif. Uit gelekte documenten blijkt dat het land dat conflict nog steeds beschouwt als het grootste probleem in de regio. Wanneer dit NIW bij u op de mat valt,vindt u er een bijeenkomst van een groot aantal ministers van Buitenlandse Zaken plaats.Zelfs John Kerry en zijn Russische counterpart Sergei Lavrov zullen aanwezig zijn. Het is overigens niet de enige poging om de partijen weer bij elkaar te brengen. Ook het Arabisch vredesinitiatief uit 2002 lijkt weer in het vizier,zeker na opmerkingen van Netanyahu, die openlijk flirt met de soennitisch-Arabische wereld. Daarnaast is er het regionale initiatief,waarmee naar verluidt de Egyptische president al-Sisi binnenkort komt…..Enige
  Scepsis ten opzichte v.h.Franse plan is op z’n plaats. Allereerst heeft Europa zich met de toenemende BDS-invloeden volledig uit de markt geprezen bij de Israëli’s. Ze vertrouwen de EU weinig tot niet meer,en niet geheel ten onrechte. De Israëli’s voelen dat Brussel gevoelig is voor de chronische slachtofferrol die de Palestijnen tot op het bot uitspelen en dat de sympathie voor deze’underdog’ met de dag groeit. Daarnaast bestaat het Franse plan, zoals nu al bekend,uit een aantal rigide deadlines.Klaarblijkelijk weigeren de Fransen te leren van het verleden:bij dit conflict werken deadlines niet,en zeker niet als het hele circus zich voor de camera’s zal afspelen. ‘Mushroom diplomacy[in het donker,uit het zicht]is de enige methode die tot nu toe heeft gewerkt. Zie de OSLO-akkoorden die destijds als een duiveltje uit een doosje vriend en vijand overrompelden. ……….Tot slot getuigt het Franse standpunt ook van een onnavolgbare naïviteit ,als er werkelijk wordt gedacht dat het Israelisch-Palestijns conflict het belangrijkste van het Midden-Oosten is. Je hoeft geen doorgewinterde realist te zijn om te zien dat het conflict in SYRIE niet alleen het meest bloedige is[inmiddels wordt het aantal dodelijke slachtoffers op 500.000 ge-
  Schat,en dat in vier jaar],maar zeker ook voor Europa het meest problematische,vanwege de enorme vluchtelingenstroom. Het lijkt daarom dat Europa weer eens doet waar het het best in is; Syrie geven we op,te moeilijk en niet te redden,maar kijk,daar is ook nog Israel!. Laten we ons daar tegenaan bemoeien!’.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s