Oostenrijk: Meer drugsdealers dan consumenten

Screenshot_64

(Vertaling: E.J. Bron)

De drugshandel in Oostenrijk is duidelijk tegengekomen met de ongecontroleerde immigratie. Het probleem: veel mensen zonder verblijfsvergunning kunnen niet legaal aan het werk. Nu neemt de concurrentiestrijd onder de dealers toe. Oostenrijk heeft daarom zijn wetten aangescherpt.

DWN

Tot twee derde deel van de stijging van de drugsdelicten in Oostenrijk is volgens informatie van de Oostenrijkse binnenlandse veiligheidsdienst terug te voeren op “immigranten” uit zwart Afrika. Inmiddels zouden er zelfs meer dealers dan klanten zijn, wat leidt tot een brute concurrentiestrijd tussen de dealers. Dat bericht de krant “Die Presse”. De verantwoordelijke afdelingschef op het ministerie van Justitie, Christian Pilnacek, bevestigde tegenover de ORF dat er vooral in de metrostations in Wenen meer dealers dan klanten zorgen voor een ondraaglijke situatie in de publieke ruimte. Ook in Graz en Linz zouden zulke ontwikkelingen ertoe geleid hebben dat de toestanden voor “buurtbewoners, winkeleigenaren en de bevolking” ondraaglijk zouden zijn geworden.

“Het zijn bijna allemaal mannen, de meeste van hen bovendien jong en voorzien van weinig perspectieven. Het verkopen van drugs betekent voor hen broodwinning. Met de migratiegolf van vorig jaar werd deze probleemgroep dusdanig groot dat de concurrentiedruk enorm hoog is geworden”, bericht “Die Presse”.

In het jaar 2015 was er in vergelijking met het jaar daarvoor sprake van een toename van de drugsdelicten met 17%, wat overeenkwam met 32.316 opgeloste drugsdelicten. In het eerste kwartaal van dit jaar werd er alleen al in Wenen 3.447 keer aangifte gedaan wegens drugshandel. In dezelfde periode vorig jaar waren dit 3.133 aangiftes. “Het is een feit dat de openlijke drugshandel in Wenen op straat voor meer dan drie vierde deel door asielzoekers plaatsvindt”, citeert OE24 de vicepolitiechef van Wenen, Karl Mahrer. Daarbij zou het gaan om personen uit Noord- en West-Afrika.

Daarbij komt nog dat de Oostenrijkse drugswetgeving de arrestatie van drugsdealers bemoeilijkt. Volgens § 27 alinea 2a van de drugswet moet in de regel de “beroepsmatigheid” van de drugshandel worden bewezen om iemand te bestraffen. De voorwaarde van “beroepsmatigheid” werd pas begin 2016 op wens van de regeringspartijen ÖVP en SPÖ in het Wetboek van Strafrecht ingevoerd. Daarmee gaf de regering gehoor aan het principe “therapie in plaats van straf”, bericht de “Standard”.

In april echter werd met het oog op de dramatische toename van de drugshandel de drugswet alsnog aangescherpt. Het Oostenrijkse ministerie van Justitie motiveert de aanscherping:

“Een nieuw strafbaar feit in de drugswet moet het voor de onderzoeksautoriteiten in het vervolg mogelijk maken om doelgericht tegen drugscriminaliteit in de openbare ruimte op te treden en het gemakkelijker te maken voorarrest op te leggen. Sinds het begin van het jaar was dit moeilijker, omdat met de inwerkingtreding van de novelle in het Wetboek van Strafrecht de definitie van beroepsmatigheid werd veranderd en drugsdealers alleen in voorarrest konden worden genomen wanneer men beroepsmatigheid bij hen kon bewijzen. De op het gebied van de drugscriminaliteit ontstane problematiek moet nu met een aanscherping van de strafbepalingen in de drugswet doelgericht bestreden worden.

Het nieuwe strafbare feit moet daarbij zowel de drugshandel in de totale openbare ruimte (verkeersmiddelen, haltes, straatverkeer, openbare gebouwen enz.) omvatten evenals andere plaatsen, als het gedrag door directe waarneming aanleiding geeft tot terechte ergernis (bijvoorbeeld bij verplaatsing naar trappenhuizen). Iedereen die in het vervolg op een van deze plaatsen handelt in drugs, kan rekenen op een gevangenisstraf van tot twee jaar. De verscherping zal al in de volgende commissie justitie behandeld worden.”

De pers heeft echter kritiek op de ontwikkeling en citeert juristen: het zou namelijk niet duidelijk zijn wat onder de openbare ruimte moet worden begrepen. Zo vreest men dat dealers in het vervolg naar trappenhuizen zouden kunnen uitwijken. Deze zouden niet tot de openbare ruimte behoren, zodat de aangescherpte regels hier niet zouden kunnen worden toegepast.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Derde Wereld, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Naïviteit, Oostenrijk, Overheid, Pacifisme, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oostenrijk: Meer drugsdealers dan consumenten

 1. Sabeltant zegt:

  Probleem bij deze cultuurverrijking is dat men geen zaak heeft als de identiteit van de dader niet vast staat.
  Voor ons is het normaal om maar een identiteit te hebben voor economische vluchtelingen geldt hoe meer identiteiten hoe meer kansen op een status, uitkeringen, toeslagen, anonimiteit etc.
  Het fraaie volk dat binnenkomt was in eigen land ook al crimineel en hier is weelde in overvloed en de controle is er nauwelijks en compleet zinloos als je een nep-identiteit hebt.
  Ze heten Mohamed en na de eerste arrestatie gaan ze verder als Moehamid…
  We moeten de christenen en de socialisten bedanken voor zoveel ellende die ze importeren.

  Like

 2. fleckie zegt:

  Twee jaar gevangenisstraf? Dan zijn ze toch ‘onder de pannen’ voor die tijd,. Datzelfde probleem
  [dealers bijvoorbeeld bij de scholen,] zal zich hier ook wel [beginnen? ]afspelen.[ trouwens: de ‘ LOVERBOYS en LOVERGIRLS zullen ook wel nog niet verdwenen zijn?

  Like

 3. leefbarbaar zegt:

  Precies, zo werkt het. Geeft de ene moslim aan de andere moslim 10 zakjes wiet om te verkopen en pakken ze allebei een paar euro winst. En is onze cultuur verrijkt met nieuwe criminelen.
  De maatschappij trekt dat niet en zal er aan kapot gaan.
  We moeten een stapje terug doen in de tijd. Iedereen die hier komt werken, kan blijven zolang hij/zij werkt en vluchtelingen vangen we op. Vluchtelingen; geen eisnegers.
  Alles en iedereen, wat hier aankomt en niet in één van beide catagorien valt, laten we niet toe.
  Het kan en het moet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s