Rusland neemt het commando over in de strijd tegen ISIS

Screenshot_89

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, en de Russische president Vladimir Poetin.

(Vertaling: E.J. Bron)

De militaire successen van de Russen hebben er ogenschijnlijk toe geleid dat de Amerikanen de Russische leiding in de strijd tegen ISIS erkennen. Er zijn in Washington echter nog altijd krachten die liever willen samenwerken met de terreurmilitie Al-Qaida dan met Moskou.

DWN

Het Syrische leger is zaterdag voor het eerst sinds bijna twee jaar binnengedrongen in de provincie Raqqa. De regeringstroepen zouden bij hun opmars ondersteuning van de Russische luchtmacht en van door Rusland opgeleide milities hebben gekregen, bericht “Almasdar News”. Het Syrische leger zou na een harde strijd 35 kilometer langs een strategisch belangrijke autosnelweg op ISIS heroverd hebben. Het 550e regiment van de vierde gemotoriseerde divisie zou voor de opmars verantwoordelijk zijn.

Ook bij Aleppo zijn de russen en Syriërs succesvol, bericht AFP. De Syriërs stuiten bij Aleppo echter nog op massaal verzet van de terreurbeweging Al-Nusra, aldus “Almasdar News”.

De vooruitgang is blijkbaar terug te voeren op een directe samenwerking tussen de Russen met de Amerikanen. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, had volgens Reuters woensdag met zijn Amerikaanse collega John Kerry over mogelijke gezamenlijke acties tegen het Al-Nusra-Front, een tak van Al-Qaida, gesproken. In het telefoongesprek zou het om mogelijke “beslissende acties” zijn gegaan, deelde het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou mee. De VS zouden het initiatief voor het gesprek hebben genomen.

In Moskou zei minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat hij de indruk zou hebben dat in het Westen het besef zou doordringen dat een snelle overwinning op ISIS de hoogste prioriteit zou hebben. Volgens TASS vecht Lavrov tegen die stemmen in Washington die over voorwaarden voor de tak van Al-Qaida, Al-Nusra, wilden onderhandelen. Het Al-Nusra-Front wordt door de golfstaten gefinancierd en werd lange tijd rechtstreeks door de VS ondersteund. Lavrov zei in een interview met de tv-zender 360 dat er in Washington pogingen zouden worden ondernomen om van de terreurbeweging Al-Nusra een relevante partij te maken: zo zouden de Amerikanen proberen Al-Nusra te laten samensmelten met andere Syrische rebellengroepen.

De inspanningen zijn blijkbaar het resultaat van een mislukte huurlingenstrategie: de “Washington Post” bericht dat de Amerikaanse huurlingen in feite in de pan gehakt werden. Onlangs zou het “Nieuwe Syrische Leger” – een pas enkele weken opgerichte eenheid – door zelfmoordaanvallen van ISIS min of meer buiten gevecht zijn gesteld. De Amerikaanse regering heeft in de oorlog in Syrië ongeveer 500 miljoen dollar belastinggeld opgebrand – zonder enig succes, zoals president Obama al langere tijd geleden had toegegeven en zoals dit nu ook op ongebruikelijk duidelijke wijze door de “Washington Post” wordt vastgesteld.

Lavrov bevestigde dat de militaire activiteiten nu rechtstreeks gecoördineerd worden: er zou een videoverbinding bestaan tussen de Russische luchtmachtbasis Hmeymim en Amerikaanse vertegenwoordigers in Amman. Volgens Lavrov worden alle operaties gecoördineerd. Ook met Israël wordt belangrijke informatie uitgewisseld.

Ook het zogenaamde “Syrische Observatiepunt voor Mensenrechten” spreekt sinds kort van een samenwerking tussen Russen en Amerikanen: er “schijnt een niet gedeclareerde samenwerking tussen Washington en Moskou” te bestaan, zei een man genaamd Abdel Rahmane tegen AFP. Het “Observatiepunt” is een soort public relations punt, dat vanuit Londen opereert. Men vermoedt dat het door de Moslimbroeders bedreven en door westerse geheime diensten gefinancierd wordt. De Britse geheime dienst MI6 financiert nadrukkelijk public relations activiteiten voor het Westen uit Syrië, zoals onlangs nog in het kader van een begrotingsdiscussie in Londen bekend werd.

Lavrov zei dat hij sinds januari ongeveer 34 keer met zijn Amerikaanse collega John Kerry zou hebben gesproken. In feite bespreken de Amerikanen en de Russen alle militaire stappen tot in detail, zei Lavrov.

Onlangs hadden de Golfstaten geprobeerd een wig te drijven tussen de Russen en de Syriërs – echter zonder ook maar het geringste succes: Rusland zou een nieuw grondwetsontwerp voor Syrië hebben uitgewerkt, die ervoor zou zorgen dat de Syrische president Bashar al-Assad uit de macht gezet zou worden, beweerde de door Qatar gefinancierde zender Al Jazeera, zonde rook maar met enig bewijs te komen. Volgens de speculatie zou Assad een groot deel van zijn competenties afstaan en de centrale regering zou haar macht kwijtraken. In plaats daarvan zou het tot een decentrale orde van Syrië komen, die tegemoet zou komen aan de Koerden en de gewapende oppositie in het land. Een Libanese krant bericht dat het ontwerp van de Russen de instemming van de Amerikanen zou hebben. Nog voor het einde van het jaar moet er in Syrië een referendum over de grondwet plaatsvinden.

Maar het persbureau van de Syrische regering wees het bericht als “onwaar” terug. “De Syrisch-Arabische republiek is niet in het bezit van een grondwetsontwerp. Alles wat in de media over dit onderwerp werd gezegd, is volledig fout”, meld het persbureau op zijn Facebook-site.

Lavrov zei dat de Russen niets zouden doen voordat niet de terreurmilities zouden zijn overwonnen. Weliswaar zou men openstaan voor alle discussies, maar eerst zouden de radicaalislamitische huurlingen militair definitief verslagen moeten worden.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Rusland neemt het commando over in de strijd tegen ISIS

 1. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 2. Harry zegt:

  Nou , als Rusland de leiding neemt , dan komt het waarschijnlijk toch nog goed , wat Isis betreft dan .
  Als die stomme Amerikanen nou eens samen gingen werken met de Russen in plaats van ze voortdurend zwart te maken , dan zou het er al een stuk beter uitzien !
  Hopelijk wordt Trump gekozen , dan komt het nèt nog op tijd goed , wellicht .
  Twee krachtdadige wereldleiders die bevriend zijn kunnen heel veel bereiken .
  Als je leest dat het miljarden kost om Isis te bestrijden , dat is toch bespottelijk , een stel gekken met een kalasjnikov , mergelen de hele defensie uit .
  Een bom van 500.000 dollar om twaalf van die gekken uit te roeien ?
  Iets als met een kanon op een mug schieten .
  Lijkt me een slechte investering .
  Donder een atoombom op dat hele zootje .

  Die hele islam dient van de aardbodem te verdwijnen , anders blijven we eeuwig met dat barbaarse gedonder zitten .

  Geliked door 2 people

  • Robby E. zegt:

   Precies Harry, schijt aan de collateral damage, zielig voor die kinderen!
   Maar diezelfde kinderen lopen over 10/20 jaar ook met bomvesten en Kalasjnikovs het westen te bestrijden!

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Woorden naar mijn hart!

   Like

  • B Mostert zegt:

   Je idee van de atoombom is te zielig voor woorden. Als je niet zinnig kan reageren reageer dan niet, je bent dan namelijk even erg dan degene waar je over klaagt. Doe iets waar jij/wij wat aan hebben of doe niets!

   Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Amerikaanse regering heeft in de oorlog in Syrië ongeveer 500 miljoen dollar belastinggeld opgebrand – zonder enig succes, zoals president Obama al langere tijd geleden had toegegeven en zoals dit nu ook op ongebruikelijk duidelijke wijze door de “Washington Post” wordt vastgesteld.

  Gelukkig heeft de progressieve halfgod Obama op het randje van vertrek nog tijd gevonden een naderende klimaatramp af te wenden. Is dat me een opluchting.

  Like

 4. De islam moet verboden worden want hun Mohammed die zichzelf een profeet noemde maar duidelijk geen profeet was leefde met twee gezichten. Met het ene gezicht was ie gematigd en sprak over liefde. En met het andere gezicht liet ie Joden, christenen en ongelovigen uitroeien.En tot slaaf maken. En gedwongen bekeren tot de islam.

  Like

 5. Republikein zegt:

  With military presence in 53 of 54 of Africa’s nations, the American empire has emerged to pick up where the former European colonial powers have left off.

  Like

 6. alidas1 zegt:

  Als ik Poetin was zoeken jullie het maar uit zolang ze mijn grens niet overschrijden is het mij best.
  Kost mij mijn soldaten.
  Mij vals beschuldigen van een vliegtuig neerhalen
  Geen spullen meer mogen afnemen.
  Ik heb niet veel op met de politiek
  Maar ik zou zeggen bekijken jullie het in Europa maar.
  Laat het maar lekker vollopen
  Zie ze er maar uit te krijgen om hun land te helpen.
  Europeanen vechten en zij hier de kantjes er aflopen en noch geld toe

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik begrijp helemaal wat je bedoeld maar Poetin kan zich niet permitteren dat Europa islamiseert, dan wordt Rusland geïsoleerd.
   Dat was ook de enige reden voor Amerika om zich in WOI en WOII te mengen.

   Like

 7. Harry zegt:

  Die Amerikanen zijn zó stom dat ze denken dat er nog goede moslims bestaan . Althans die gePIGmenteerde in het witte huis .
  Je hebt alleen erge en héle erge moslims , geen normale .
  En de “gewone erge” wordt onder druk ook een “héle erge” , dus het heeft geen zin om enkelen te ontzien .
  Ze muteren sneller dan het griep-virus .
  Laat die Russen hun gang maar gaan , die snappen het tenminste .
  Wégbombarderen die rotbende !

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  ISIS geeft boete aan mensen die huisdeur laten open staan

  new report reveals that IS saw a quarter of its revenue disappear as a succession of coalition attacks ate away more than 20 per cent of its territory in the three months up until March.

  That meant fewer people to tax, with the so-called Caliphate now only controlling the lives of six million people, compared with nine million a year ago.


  So desperate is the terror cult that it is creating new taxes for its own people – including a $100 fine (£69) for anyone leaving their front open.

  Other fines include spot tests on Sharia law, with a $20 fine for every wrong answer, $20 fines for not trimming beards and $20 fines for putting a bell around the neck of sheep or cattle – with the animals also confiscated.

  http://www.express.co.uk/news/world/676861/IS-fines-people-leaving-door-open

  Like

 9. Jan zegt:

  ISIS rumt op onder eigen gelederen:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s