Braaksels

Screenshot_100

(Door: Ebru Umar)

De consulair medewerkers die me wekenlang bijstonden in Turkije reageerden verbaasd: „Je kunt dus in Nederland met een dubbele nationaliteit Tweede Kamerlid, staatssecretaris en burgemeester worden?” Dat je in Nederland met een dubbele nationaliteit zelfs koningin kunt worden, was ze blijkbaar ontschoten.

Geen land zo gul met kansen voor haar inwoners als Nederland. Geen land zo gul met gelijke rechten voor haar inwoners als Nederland. Geen land zo gul met het wegwuiven als westerse vrijheden voor haar inwoners als Nederland.

Lees verder>>>
Metro

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Braaksels

 1. elisah zegt:

  Zij kan schrijven wat wij alleen mogen denken.

  Like

  • Nonsens! Alstublieft niet gaan doordraven:
   Een Nederlander als Joost Niemöller, om er maar één te noemen, schrijft het net zo goed en als U of ik het zouden willen, schreven we het óók, om te beginnen op blogs als dít, maar bijvoorbeeld eveneens op eigen blogs, als we die zouden beginnen.
   Laten we het niet erger gaan maken, dan het vooralsnog ís, daar schiet niemand wat mee op!
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • elisah zegt:

    Joost Niemöller wordt vaak omschreven als racist, is omstreden, in opspraak komend etc , hij is ook op staande voet ontslagen om zijn mening.
    Zo vrij is hij dus niet.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Het is ook nóóit goed…

    Like

 2. Paul55 zegt:

  Door oorlogen hebben we onze vrijheden kunnen behouden. Vele mensen hebben hun leven daar voor gegeven. Rutte en co hebben daar geen boodschap aan, en spugen daar op. Ze zijn hard bezig om deze met bloed betaalde vrijheden, ons te ontnemen door mensen toe te laten, die deze vrijheden haten. De flapdrol zelf zit momenteel in Cuba op onze kosten wat rond te vliegen en interessant te doen. Lekker reizen op kosten van die hollandse sukkels.
  En sukkels zijn het, hele grote!!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. carthago zegt:

  Conclusie :Geen land zo gek als nederigland dus.En de prijs voor die gekte wordt met de dag groter!De linkse kampcommandanten staan al weer klaar voor de volgende “verkiezingen” . Leuker kunnen we het niet meer maken hier, wel gestoorder.

  Like

 4. Taljaard zegt:

  Mooi stukje van Ebru.
  We gaan volgens mij nog lachen met die minkukels van DENK.
  Kan ook zo maar zijn dat die Kuzu, want dat lijkt mij een kort en heet gebakerd mannetje met een al even kort lontje, zijn zelfbeheersing verliest. En dan een paar krankzinnige uitspraken doet waarmee hij, met al zijn pretenties, genadeloos en voor het oog van iedereen door de mand valt.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Taljaard, Kuzu ís al door de mand gevallen! Hij is namelijk moslim; hoe dom kun je zijn?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Taljaard.
   Zo denk ik er ook helemaal over.
   Wij gaan inderdaad nog heel veel lachen om die stupide, valse, hypocriete dommeTurken die de 2e-Kamer zullen opschudden en misschien, wie weet, wat eensgezindheid tussen de gevestigde beroepspolitici samen mèt Wilders teweeg zullen brengen.

   Like

   • Paul55 zegt:

    Nou paulzwueste, ik denk dat die turken meer te lachen hebben, die hebben nog nooit zulks dom en lui volk gezien als die nederlanders. Alles wat die rutte ons in de maag gesplitst heeft, en dat is nog al wat ingrijpend ook, er is nog geen hollander de straat op gegaan, om tegen het beleid te protesteren, of de zaak plat gooien en te gaan staken.
    Lachen is niet meer gepast, gezien de ernstige situatie waarin wij nu dreigen te komen.
    En als jullie denken dat wilders het wel even zal oplossen, dan vergis je je ook. Die kan het echt niet alleen, hij heeft het volk daar bij nodig. Niet van achter je pc, maar op de straat, daar moet het volk zijn. Maar ja we willen ook zo graag geen aflevering van gtst of andere programma missen. Nederlanders vechten niet meer voor hun vrijheden of andere verworvenheden. Neem een voorbeeld aan Ebru Umar, die haar vrijheid moest prijs geven omdat ze ergens voor staat. Die vind haar principes belangrijker dan haar “vrijheid”. Petje af voor die vrouw!

    Liked by 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Die consulair medewerkers zullen dan toch wel “honorair” geweest zijn, d.w.z. Turken.
  Ik kan me niet indenken dat de “Jan-Janus-Knuffeldier” ambtelijke NL-Consulairen niet weten dat DAT [ al die mogelijkheden met 2 nationaliteiten in NL ] alleen in Nederland mogelijk is……
  Eerlijke uitspraken van haar. Mocht ze ooit kinderen krijgen, ze zal ze waarschijnlijk nooit Aggh-med, Muhammad of Rachid noemen.
  Zij is dus, ondanks haar naam, een echte NEDERLANDSE.

  Like

 6. Tóch een klein vraagje, Ebru:
  Als je er zo over denkt, waarom kies je dan niet definitief voor Wilders?
  Nog steeds een beetje bang, dat díe je weer zou afrekenen op je Turkse roots?
  Nonsens, lieverd: Hij is niet tegen Turken op zichzelf, of tegen buitenlanders op zichzelf, maar tegen de ISLAM. Laat dát nou eens doordringen! (En je collega Annabel N. óók graag.!)
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Theresa.
   Ik denk dat je (alweer) de vinger op de zere plek bij Ebru legt.
   En wat Nanninga betreft, ik denk dat gewoon ’n kwestie is van niet gunnen.

   Like

   • Sorry, Paul, maar dat laatste begrijp ik niet helemaal: Wie gunt er dan wat niet?
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Theresa. Het is mogelijk dat Nanninga, die toch heel goed geïnformeerd bezig is en dus weet wat er aan de hand is in Nederland, zich toch niet op de een of andere wijze met Wilders wil confirmeren omdat ze dan te weinig ego over houdt.
    Ik kan me dat heel goed voorstellen. Maar daarom hoeft ze nog niet slecht te zijn…

    Like

  • Paul55 zegt:

   Theresa Geissler, wat moet Ebru nu met wilders dan, volgen mij heeft ze daar niks mee.
   Ik ken Ebru verder niet, maar als ik haar zo inschat, heeft ze Wilders niet nodig. ze staat haar eigen mannetje wel. Haar agenda ziet er ook heel anders uit. Zo dom is Ebru niet!

   Like

   • Heeft U dan niet meegekregen, dat ze PVV-aanhangers openlijk “PVV-gekkies heeft genoemd? Mij verder worst of ze Wilders nodig heeft, of niet, maar díe uitspraak heeft ze nooit teruggenomen, voor zover ik weet.
    Uiteindelijk is het met haar en Annabel hetzelfde: Op cruciale momenten maken ze pas op de plaats. Sorry, maar dat blijf i k dus een manco vinden.
    http://depatriotten.weebly.com/

    Liked by 1 persoon

 7. Henk.V zegt:

  Beste Ebru,het is goed om je hier weer in Nederland te zien, het meest vrije land dat er ooit in het Westen heeft bestaan.
  Dat land is helaas bezig te verdwijnen, omdat er politiek correcte lieden aan de macht zijn die denken dat alle culturen en religies gelijk zijn, dat alle mensen gelijk denken en als gevolg daarvan ook hetzelfde willen en dat het daarom voor de hand ligt dat we ALLEMAAL met elkaar in volle harmonie kunnen en MOETEN samenleven, zodat wij een prachtige, kleurrijke multiculturele maatschappij gaan vormen.

  Jij en wij hier op de site van E,J,Bron weten dat deze theorie volstrekte LARIEKOEK is, want in de hier aanwezige diverse ideologieën en religies denken de mensen niet alleen verschillend, maar vaak ook: totaal tegengesteld en alleen idioten denken dat diepgewortelde tegengestelde opvattingen vanzelf wel zullen verdwijnen, wanneer wij bereid zijn elkaar als gelijkwaardige mensen te zien, als mensen van goede wil.
  Deze softe benadering die door wereldvreemde lieden is bedacht, gaat volledig voorbij aan het simpele gegeven dat er minstens één ideologie bestaat die de mensheid verdeelt in twee ONGELIJKWAARDIGE categorieën: er zijn mensen die denken aan de goede kant in het leven te staan, omdat zij een bepaalde ideologie, de islam,onderschrijven, terwijl zij daarbij denken dat de rest van de mensheid tot een andere , lagere categorie behoort: mensen die de opvattingen van islam niet onderschrijven
  Volgens de aanhangers uit categorie 1 behoren degenen die tot categorie twee behoren tot een lagere orde die moet worden onderworpen. Dit onderscheid is ”van hogerhand” aangebracht en dus NIET voor verandering vatbaar.

  Met dit probleem zitten wij -dank zij de fatale keuze die politiek correcte lieden maakten- nu opgezadeld, want de genen die zeggen dat wij hier met een ernstig belangen conflict hebben te maken, dat hoognodige moet worden aangepakt, worden systematisch door de elitaire bestuurslaag en hun woordvoerders als moreel vuil weggezet, als nazi’s, racisten, haatzaaiers.

  Met de komst van een intolerante ideologie in ons midden is dus in de hele samenleving een klimaat van toenemende intolerantie ontstaan.Deze intolerantie komt, zoals gezegd, van bovenaf, van een politiek correcte bestuurslaag, die feitelijk de kant heeft gekozen van een ideologie die weigert zich te hervormen. De islam wil niet verwesteren, maar verwacht dat onze samenleving islamiseert.

  Jij bent een slachtoffer van de onwil van de elites om de westerse waarden met alle middelen te verdedigen.
  Je verdedigt de waarden van een zeer vrije wereld en je zou in deze wereld volkomen onbezorgd,veilig en vrij moeten kunnen rondlopen.
  Je bent een moedig persoon en je toont karakter.Blijf dus gewoon je zelf en ga door met je werk als journaliste en beschouw daarbij ons- e.j.bron- bloggers- als medestanders!

  Liked by 1 persoon

 8. joopklepzeiker zegt:

  Je kan alleen als turk of mocro met een dubbel paspoort van alles in Nederland, voor een andere Nederlander is een dubbel paspoort uitgesloten, zover de gelijkheid en discriminatie .

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  WTF?? Qoute: ” Alleen in een land als Nederland kon een man als Pim Fortuyn zonder enige terughoudendheid aan zijn ambitie werken om premier van dit land te worden. ”
  Hallo, meneer Fortuyn is vermoord vanwege zijn ambitie, ga toch koken wijf.

  Like

 10. Jean zegt:

  Het feit dat dergelijk barbaars uitschot een partij kan oprichten in een seculier land zegt voldoende.
  Jammer, vergeet aub niet dat al hetgeen men zaait men ook moet oogsten..
  Onze westerse seculiere samenleving wordt enorme schade berokkend door die barbarij te tolereren.

  Like

 11. Jan zegt:

  De meeste van de genoemde moslimsukkels hebben hun positie te danken aan de roden die hen op die plek hebben geparachuteerd: Abutaleb, een nul, Albayrak, een dief, oplichter en leugenaar, Marcouch, een zak en antisemiet (heeft hij wel een tong? ik hoor hem nooit), DENK-volk: landverraders, Arib, baan gekregen omdat men tegen Bosma is. Opvallend: allemaal PvdA’ers

  Liked by 2 people

 12. Tistochwat zegt:

  [quote] Alleen in een land als Nederland kon een man als Pim Fortuyn zonder enige terughoudendheid aan zijn ambitie werken om premier van dit land te worden. [/quote]

  Wat wil ze hiermee zeggen? Ik vind dit een vreemde opmerking.

  Like

  • Paul55 zegt:

   Ze bedoeld hiermee, dat nederland voor iedereen ruimte bied om zijn geloof, afkomst, kleur, of voorkeur, in vrijheid kan beleven. Maar het is ook een potentieel gevaar voor de democratie. Wie de overhand heeft, heeft de neiging om te overheersen, en dat dreigt nu te gebeuren.

   Like

 13. Mirjam zegt:

  Was hij het maar geworden. Die man was tenminste eerlijk en zei gewoon de waarheid. In tegenstelling tot het vele praten en niets zeggen van heden door de huidige politici. Hij was intelligenter dan de hele tweede kamer bij elkaar.

  Liked by 1 persoon

 14. Erik zegt:

  Juist, je kunt geen twee koningen dienen, je kan niet bij Ajax en Feyenoord spelen, je kan niet PVV’er zijn en CDA’er, je zou dan met dubbelen tong spreken en je weet wat dat betekend!

  Like

 15. Paul55 zegt:

  Tistochwat
  6 juni 2016 om 21:00
  Daar heb je helemaal gelijk aan, maar Pim werd te populair. De gevestigde orde zag dat als een bedreiging voor de koers die deze orde momenteel(helaas) nog steeds voert.
  Pim moest verdwijnen, en dat is gebeurt. Een of andere milieu freak heeft dat probleem opgelost,
  voor mijn gevoel in opdracht van derden. Maar Je ziet het meer in de wereld, als er iemand opstaat die de gevestigde orde totaal wil veranderen, worden ze omgelegd.
  Dat dat hier kon gebeuren hadden we nooit gedacht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s