Nieuwe nationale, burgerlijke partij in Denemarken

Screenshot_111

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

Sinds de conservatieve partij Danske Folkeparti (DF) gedoogsteun geeft aan de huidige regering kwamen er steeds opnieuw geluiden dat de partij zich onder haar voorzitter Christian Thulesen-Dahl te sterk op de mainstream zou oriënteren. Klassieke standpunten van de DF zouden niet terug te vinden zijn in het regeringswerk, men zou teveel inzetten op compromissen. De partij zou een tandeloze tijger zijn geworden, aldus de critici uit de eigen gelederen. Nu is er een nieuwe, burgerlijke partij opgericht, die deels bestaat uit voormalige leden van de DF en de klassieke terreinen, die de DF ooit sterk hebben gemaakt, bezet.

journalistenwatch

De Nye Borgerlige, de Nieuwe Burgerlijken, wil een klassieke conservatieve en nationale waardepolitiek met een burgerlijke economische politiek combineren en zich verzetten tegen bovennationale afspraken, dus tegen EU-verdragen ten nadele van Denemarken.

De voorzitter Pernille Vermund is architect en verzamelt op dit moment handtekeningen om toegelaten te worden tot de volgende parlementsverkiezingen. Op haar Facebook-pagina bekritiseert Vermund de hoge belastingdruk van de werkende bevolking. De openbare uitgaven zouden verlaagd moeten worden, de kosten zouden aangepast moeten worden aan de uitgaven en niet omgekeerd. Wanneer men in Denemarken meer dan de helft van het bnp aan belasting zou betalen, dan zou dit betekenen dat men meer dan de helft van de arbeidstijd voor de gemeenschap zou werken – en minder dan de helft voor zichzelf.

De belangrijkste programmapunten van de partij:

Sterke culturele waardegemeenschap

Er bestaan veel mooie plekken op aarde, maar ons Denemarken is nog altijd iets speciaals. Denemarken is ons land.

Onze sterke culturele waardegemeenschap is de fundamentele eenheid van de Deense samenleving. Een cultuur, waarin vrije mensen zij aan zij leven in vrede en tolerantie, in een samenleving die gebaseerd is op vertrouwen, solidariteit en eenheid. Een cultuur van recht en orde, waarin het rechtsbewustzijn groot is, omdat wij garanderen dat slachtoffers beschermd en daders bestraft worden. Deze geeft ons zo´n grote mate van vertrouwen in elkaar, dat wij deze fundamentele waarden delen. Wij zijn goed ontwikkelde mensen met een principieel respect voor elkaar, voor onze geschiedenis, onze Koninklijke familie en onze gemeenschappelijke autoriteiten. Een volk, dat zij aan zij staat in vrede, vrijheid en liberalisme, onafhankelijk van sekse, afkomst, religie, seksualiteit en sociale kwesties.

Minder staat – meer mens

Het is een waarde in het leven wanneer men ertoe in staat is zichzelf en zijn gezin te voeden. Daarom verbeteren wij de randvoorwaarden voor de ondernemingen, die arbeidsplaatsen in Denemarken kunnen scheppen. Wij willen een samenleving met meer economische vrijheid voor iedere Deen.

We zullen het idee afschaffen dat problemen het best alleen met meer geld opgelost kunnen worden. De staat is zó groot geworden, dat het individu machteloos is tegen de regering. De belastingdruk moet naar beneden, dure en inefficiënte subsidieregelingen moeten worden afgeschaft, de invloed van de staat en gemeenten moet gereduceerd worden en iedere wet die de Denen niet rijker of vrijer maakt, moet afgeschaft worden.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de zwaksten in de samenleving

Het is in onze cultuur verankerd dat we solidair zijn en voor elkaar zorgen. Om deze reden hebben we een samenleving gecreëerd, waarin we hulp krijgen bij ongevallen, bij ziekte of ouderdom, als het moeilijk voor ons is, als we op onszelf aangewezen zijn.

Maar het systeem is zo bureaucratisch en ondoordringbaar geworden, dat men sterk moet zijn om hierin te overleven wanneer men bijvoorbeeld ziek wordt door een ongeval of anderszins het slachtoffer is. Diegenen die de  meeste hulp nodig hebben, worden op dit moment in de steek gelaten, terwijl er teveel rijkdom in de samenleving onder de nieuwe burgers wordt verdeeld. Het is kostbaar, dom en ontmoedigend dat de mensen van algemene openbare sociale dienstverlening afhankelijk gemaakt worden om de kosten voor deze openbare dienstverlening te kunnen betalen.

Zinvolle bescherming van onze natuurlijke bronnen

Het Deense landschap en het Deense cultuurlandschap zijn waarden van ons leven. De natuur is een deel van ons, onze geschiedenis en ons cultureel erfgoed. We hebben een verantwoordelijkheid deze natuur aan onze nakomelingen door te geven, terwijl zij zich onder onze hoede bevindt.

Het natuurlandschap van Denemarken is ook een bron waarmee wij leven. De Denen hebben altijd van de geschenken van de natuur geleefd en de staat moet de belemmeringen voor onze boeren of vissers afschaffen, zodat zij hun taken kunnen uitvoeren zonder de samenleving te storen. In de milieupolitiek zou rationeel denken moeten terugkeren. Wij moeten onze beslissingen op kennis en feiten steunen.

Vrijheid, democratie en nationale soevereiniteit

De huidige EU is een gedrocht van regelingen en wetten die niemand kan voorspellen en de EU-bureaucratie is een directe bedreiging voor de Deense welvaart, vooruitgang en democratie.

De Europese samenwerking met een vrije handel in goederen en dienstverleningen bleek een grote winst voor heel Europa te zijn. En de uitbreiding van de EU met de landen van Oost-Europa na de ineenstorting van de USSR zou benadrukt moeten worden als een juweel van de Europese samenwerking, waardoor Europa uit de schaduw van de Koude oorlog getreden is.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken. Bookmark de permalink .

3 reacties op Nieuwe nationale, burgerlijke partij in Denemarken

 1. Pieter zegt:

  Ik mis iets over een religie…iets met de islam…

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Zou dat niet prachtig zijn, als ook wij zo’n nieuwe anti Islam en anti EU partij erbij zouden krijgen?. Ik weet dat wij de PVV hebben, maar dat is bij lange niet genoeg. Zeker niet als de enige partij die wij hebben, zo goed als geen contact onderhoudt met haar achterbaan. Wat heeft de kiezer aan mensen met wie hij uitsluitend contact kan houden via een automatische e-mail systeem die maar een zin kan spugen: Bedankt voor uw e-mail!!. Er is meer nodig dan dat!

  Like

 3. Helena zegt:

  Ja Thomassen, wel een gehoord van Pegida Nederland ? 18 juni staan ze er weer de helden van dit land om de bewoners van Breda een hart onder de riem te steken, die krijgen daar namelijk maar liefst 7000 ‘nieuwe Nederlanders’ in hun mik geduwd. Kijk eens op pegidanederland.com, enne uw mail wordt altijd persoonlijk beantwoord! Of bezoek de facebook pagina, wees solidair !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s