Turkse ex-generaal: Erdoğan wil levenslang aan de macht blijven

Screenshot_114

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer je de gepensioneerde Turkse divisiegeneraal en voormalige chef van de marineschool, Türker Ertürk, mag geloven, dan zal zijn president Erdoğan alles in het werk stellen om tot aan zijn levenseinde aan de macht te blijven. Anders, aldus de generaal b.d., zou Erdoğan zich vanwege zijn misdaden voor de rechtbank moeten verantwoorden.  

Duits - Zuerst

De gepensioneerde militair geldt als een van de meest prominente critici van Erdoğan. Vanwege een kritisch artikel over de president in de oppositiekrant “Aydinlik” was Ertürk tot een gevangenisstraf van elf maanden veroordeeld, die later werd omgezet in een geldstraf.

In Turkije, aldus de ex-generaal, zou nog steeds tegen regimecritici worden opgetreden. Volgens Ertürk zouden ervan de leiding van het land al spoedig concrete stappen naar een presidentiële regering te verwachten zijn. President Erdoğan zou namelijk tot elke prijs aan de macht willen blijven. “Dit is in het kader van een democratisch systeem onmogelijk, maar met behulp van de dictatuur gemakkelijk te bereiken”, aldus Ertürk.

Wat er op dit moment in Turkije plaatsvindt, zou alleen maar tot doel hebben het volk tot zwijgen te brengen en het in angst te houden. “Dat hebben de autoriteiten nodig om een totale dictatuur in Turkije op te richten”, aldus de ex-generaal.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Turkije, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op Turkse ex-generaal: Erdoğan wil levenslang aan de macht blijven

 1. Rini willems zegt:

  Belachelijk! Erdogan is niet goed snik! Geef anderen een kans om te leren om te regeren!!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Deze dictator lijdt aan grootheidswaanzin. Vandaar dat hij dat abnormaal grote paleis voor hemzelf en zijn gezin liet bouwen. Meer dan 1.000 kamers telt het! Welke idioot bedenkt er zoiets? Dan moet je toch duistere plannen hebben of het moet in je bol geslagen zijn?
  Ik geloof zonder meer dat het waar is wat deze ex-generaal over Erdogan vertelt. Alleen via niet-democratische wegen of fraude tijdens verkiezingen kan Erdogan aan de macht blijven. Ik heb begrepen dat een groot deel van de Turken hem liever kwijt dan rijk is, en wij kunnen ook nog een hoop problemen met hem krijgen!

  Like

  • Nemesis zegt:

   Chauchesko had voor zich en zijn familie ook zo’n paleis laten bouwen. Dat is voor deze familie een beetje verkeerd afgelopen. Kan goed zijn, dat grootheidswaanzinnige ottomaanse dictator het zelfde lot zal ondergaan.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Deze Turk heeft helemaal gelijk wat Erdogan betreft.,
    En Erdogan zal ook inderdaad tot het einde van zijn leven aan de macht blijven…
    Alléén, dat aan de macht blijven zal niet zo lang als hij zich voorstelt duren,
    want Erdogan zal niet zo lang leven…

    Dit is een doordenkertje.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Snipe, snipe, sniper 😀

    Liked by 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Moslims zijn op basis van hun religie buitengewoon geschikt te leven onder een dictatuur. De islam zelf is op de keper beschouwd een dictatuur. In het kalifaat is de geestelijk leider ook wereldlijk leider. De maatschappij moet een weerspiegeling zijn van de bepalingen in koran en de overleveringen van de profeet. Allemaal voorwaarden om volwaardig moslim te kunnen zijn. De moslim dient zich totaal te onderwerpen, De moslim dient zich te onthouden van kritiek, De moslim moet zijn individuele vrije gedachte opgeven en zich dompelen in het vrijheid beperkende bad van groepscontrole en de deken van subtiele angst die hieruit voortvloeit. Het opnieuw islamiseren van Turkije is een strategie die volledig past in het vooropgezette plan de Turkse staat te veranderen in een islamitische dictatuur. Vraag het aan de jongens van DENK de kwartier makers van de Turkse voorpost in Nedeland. Maak niet de fout het aan Sylvana te vragen want dan kom je in haar save space en sta je snel te boek als racist.

  Like

 4. Fred zegt:

  Logisch.
  Je bent een psychopatische dictator of je bent het niet.
  En dat willen we de EU binnenhalen.

  Like

 5. Hans zegt:

  Mannen met kleine piemeltjes hebben compensatiedrang.
  En een snor.

  Like

  • elisah zegt:

   Napoleon was een klein mannetje met een micropenis, Hitler had maar een testikel.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Hoe weet jij dat allemaal…?

    Like

   • elisah zegt:

    Soms lees je wel eens iets raars, dat blijft dan hangen, gek hè?

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Nou elisha kleine piemeltjes die blijven hangen tijdens het lezen.
    Dat is zeker gek.
    Het komt er natuurlijk wel op aan wat je leest. ik herinner mij nog…

    Like

   • elisah zegt:

    Raspoetin zijn edele delen schijnen op sterk water te staan ergens in Rusland, he was a man called horse…..hahaha, ooit in een geschiedenisprogramma gezien, deze keer niet gelezen in een artikel.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    elisha.
    Die vind ik ijzersterk!
    Je moet het toch voor mekaar krijgen dat je edele delen na je dood op sterk water worden gezet!
    Rutte loopt dus als totale paardenlul de kans om in z’n geheel op sterk water te worden gezet.

    Like

 6. BigLJohn zegt:

  Erdoğan wil levenslang aan de macht blijven. Tot iemand het goed beu word en als sluipschutter dodelijke kogels door zijn lijf jaagt. Niets is eeuwig, ook Erdogan niet. Hij solliciteert naar zijn eigen ondergang !

  Like

 7. hans-e-pans zegt:

  Turkije zal wel een familiebedrijf worden.

  Like

 8. Bas zegt:

  Wat velen al dachten, wordt nu bewaarheid. De man is het naar het hoofd gestegen.
  De Turkse verovering van Europa heeft nu een startpunt.

  Like

 9. oud-marinier zegt:

  Hoogste tijd dus om die Erdogan naar de eeuwige jachtvelden te helpen.

  Like

 10. ieznogoedh zegt:

  Nou, de inhoud van dit bericht is bepaald geen verrassing.
  De lachende leugenaar zal waarschijnlijk niet reageren op dit soort berichten.
  Hij loopt immers aan de leiband van Reichskanzler Merkel, die op haar beurt weer helemaal idolaat van erdowahn is.

  Like

 11. klarken zegt:

  Erdogan is een DICTATOR.

  Like

  • exmarineman zegt:

   Erdogan IS een dictator en niets anders. En dat hij zijn hele leven aan de macht wil blijven als president straalt hij al veel langer uit. Zelfs al toen hij nog slechts premier was. En hij heeft niet voor niets Davatoglu “af laten zetten”. Die likte en pikte niet alles van hem dus die moest verdwijnen. En het was niet het parlement die de premier afzette maar hij, de dictator. En wie is de nieuwe premier? Juist een van zijn trouwste aanhangers en volgers Yilderim. En wat doet die vervolgens: er komt een wetsvoorstel dat de president MEER macht gaat geven….. En heeft het “nepparlement” al zijn familieleden aangepakt die illegale olie van ISIS in- en verkopen? Nee uiteraard, ook papa Erdogan heeft het niet gedaan. Dus als het nou nog niet duidelijk is wat zijn ware bedoelingen zijn dan weet ik het ook niet meer, maar dan hebben al die politieke leiders toch echt wel stront in hun ogen en oren…… Maar ja, Erdogan heeft al die EU-leiders in zijn zak zitten, zeker na die heel mooie vluchtelingendeal… Ja een heel mooie voor Turkije dan en ook dat visumvrij reizen….dat gaat er komen zeker weten ook al wordt niet voldaan aan al die 72 eisen van de EU…..

   Liked by 1 persoon

 12. hendrikush zegt:

  Gisteren heeft de sultan afgekondigd dat werkende vrouwen ernstig tekort schieten en hun vrouwelijkheid ontkennen. Nog even en hij komt bij U in de bedstee.

  Like

  • elisah zegt:

   Hij had het, geloof ik, over vrouwen die een carrière verkiezen boven het krijgen van kinderen.

   Liked by 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ hendrikush om 06:43

   Je vrouwelijkheid ontkennen kun je alleen maar doen door alles wat mooi aan je is te verstoppen onder een weerzinwekkende berg lappen. Alleen je ogen, handen en voeten mogen te zien zijn, maar daar zal geen enkele man warm van worden denk ik.
   Erdogan is degene die wil dat vrouwen hun schoonheid niet tonen, want hij is verschrikkelijk bang dat de Turkse (lees: moslima) vrouw er een westerse leefstijl op na wil houden.
   Wie denkt dat moslima’s die zich geheel moeten bedekken daar dolgelukkig mee zijn, gelooft in sprookjes. Ook moslima’s willen laten zien wat ze ‘in huis hebben’.
   Alleen……, ze zullen het nóóit toegeven!

   Liked by 1 persoon

   • Rini willems zegt:

    Erdogan heeft niks te vertellen wat vrouwen moeten doen!! Vrouwen hebben een eigen wil!

    Like

   • exmarineman zegt:

    Ja Rini, je hebt gelijk dat vrouwen een eigen wil hebben. Maar het is al jaren zo in Turkije dat vrouwen meer en meer een hoofddoek dragen sinds Erdogan aan de macht is. En je ziet ook hier in het westen dat na de verkrachtingen en aanrandingen in diverse landen dat overheden de vrouwen “aanraden” anders gekleed te gaan om die moslims niet te provoceren en dat het vanwege hun kleding “dikke bult, eigen schuld is”. Maar waren vroeger de feministen actief om te strijden voor gelijkheid enz te krijgen voor de vrouwen…… maar zie eens hoe stil deze zgn voorvechtsters nu zijn… Ze verwelkomen die moslims zelfs, maar ja vroeger kon je makkelijk schoppen tegen de RK en andere christenen maar tegen die moslims hebben ze gewoonweg het lef niet, bang als ze zijn want die slaan terug…….
    Zie wat er in Zweden o.a. met de vrouwen gebeurt en waar is de overheid aldaar????? Het eigen volk en speciaal vrouwen beschermen is er niet bij, in geheel West-Europa. De overheden hebben geen ballen, zijn laf, want die moslims gaan rellen en daarnaast hebben ze de opdracht om Europa te islamiseren……..al sinds 1977, Resolutie van Straatsburg. Er zijn anderen die aan de touwtjes trekken op de achtergrond: Bilderbergers, leden van de NWO en Illuminati.
    Waar zie jij bijv grote protestdemonstraties van vrouwen en/of vrouwenbewegingen?????? Ik heb ze nog nergens gehoord of gezien? Waarom bijv niet met honderden bij Pegida optrekken????

    Like

 13. Erdogan lijdt aan grootheidswaanzin en zou met zijn hele kliek verbannen moeten worden. We hebben vast nog wel een onbewoond eilandje over in de Stille Zuidzee. Een keer in de maand wat voedsel droppen en als het ventje te veel eisend wordt een bom.

  Like

 14. Anna zegt:

  Dit zagen wij hier in Nederland ook al aankomen….
  Hij ontsloeg zelfs zijn premier om de grondwet (naar zijn hand) te kunnen veranderen.
  En zodanig veranderen dat hij meer macht krijgt en aan de macht kan blijven
  Zijn kinderen zijn immers ook al stevig ” ingebed” in het Erdogan imperium……
  Turkije glijd af naar het voorbeeld van Mugabe in Afrika…..
  Het raakt tijd dat we onze vakanties naar Turkije gaan annuleren…….

  Like

 15. carthago zegt:

  De dictator geitenneuker erdogan past wel goed in het rijtje van dictators in de politieke Eussr rattenkolonie . Zelf benoemd en ongekozen zoals timmerfrans, druncker, dijsselbloem, tusk, rotte rutte etc etc. Ook wat ze aan diaree uitkramen is identiek in de overgelopen politieke gierkelder, nu maar hopen op een vonkje voor een geweldige methaan explosie.

  Like

 16. elisah zegt:

  Daarna is zijn familie aan de beurt?

  Like

 17. Sjaak zegt:

  Dat wou zijn vader (Hitler) ook !
  En met hem zal het niet anders eindigen !

  Like

 18. 4sjun zegt:

  Erdogan solliciteert naar een vervroegd levenseinde zoals dat ook Mohammed de profeet der moslims overkwam. Tot die tijd kunnen de voorbereidingen worden getroffen om Turkije te isoleren door de grenzen te sluiten, kan een één paspoortpolitiek worden ingevoerd en kan voorts een openlijke vijfde colonne als ongewenste vreemdelingen worden uitgezet naar de eigen heilstaat. Het is aan de Turken zelf om dit voor te zijn.

  Like

 19. Guardiacivil zegt:

  Het is wachten op een moedige sniper daar.

  Like

 20. Rini willems zegt:

  Sommige Mannen oftewel Turken enzovoorts hebben geen goede zelfbeheersing of geen goede respectvol! Daardoor zijn de vrouwen met hoofddoek dragen???

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s