“Vesting Europa”: Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken wil “Australië-model”

Screenshot_95

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz (ÖVP), pleit wat betreft de opname van “vluchtelingen” en “migranten” voor het “Australië-model”. “Europa beslist zelf wie er naar ons toekomt, en niet de mensensmokkelaars”, aldus Kurz.

Contra magazine

Wat betreft de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz, is het duidelijk: “Australië toont aan: zeegrenzen zijn controleerbaar.” Dit zei hij tegenover de “Kronen Zeitung”. Hij is voorstander van het redden van mensen op zee, maar “dat mag niet verbonden zijn aan een ticket naar Europa.” Tegenover “Die Presse” trok hij m.b.t. de bewaking van de zeegrenzen een vergelijking met de VS: “Het is immers geen toeval dat immigranten in de VS eerst aankwamen op Ellis Island voor New York. En op het eiland beslisten de Amerikaanse autoriteiten wie wanneer verder mocht gaan naar het vasteland. Zo´n eilandmodel kan ook de manier voor Europa zijn.”

Op de vraag wat Europa van Australië zou kunnen leren, zei de minister: “In Australië kwamen tussen 2012 en 2013 in totaal bijna 40.000 boorvluchtelingen aan. Meer dan 1000 mensen verdronken. Inmiddels is het Australië gelukt dat er geen illegale migranten meer komen en dat er ook niemand meer verdrinkt. Waarom? De Australische marine startte een grensbewakingsoperatie, onderschepte vluchtelingenboten voor de kust, bracht de mensen terug naar d elanden van herkomst of naar centra op Nauru en Papoea-Nieuw-Guinea.”

Hij zou het echter belangrijker vinden, aldus Kurz tegenover de “Kronen Zeitung”, dat er veel meer hulp ter plaatse en een legale opname uit conflictgebieden, echter in te verwerken omvang, zou moeten komen. “Dan zouden ook de zwakste een eerlijke kans hebben en niet alleen de jonge mannen, die fit genoeg zijn om de inspanningen van de reis te doorstaan. Nationale maatregelen zoals de bovengrens blijven noodzakelijk om ons te beschermen tegen een massale overbelasting. Op de middellange en langere termijn moeten we echter aan een Europese oplossing werken”, aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

Kurz, die met het oog op het Australische model hierover sprak met zijn Australische collega en zijn collega´s in de EU, is er zeker van dat dit model kan functioneren. De belangrijkste opnamecentra ter controle en registratie zouden volgens hem dan kunnen ontstaan op Lampedusa (Italië) en/of op Lesbos (Griekenland).

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Allochtonen, asielwaanzin, Australië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

11 reacties op “Vesting Europa”: Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken wil “Australië-model”

 1. elisah zegt:

  Persoonlijk kan ik me niet voorstellen dat er in Europa mensen zijn die het hier niet mee eens zijn.
  Het lijkt me toch de meest verstandige en eerlijke manier om dit ernstige probleem aan te pakken.
  Anders loopt het gigantisch uit de klauwen en zijn de gevolgen niet te overzien.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Foutje in de redenering: “De belangrijkste opnamecentra ter controle en registratie zouden volgens hem dan kunnen ontstaan op Lampedusa (Italië) en/of op Lesbos (Griekenland)”, niets opvangcentra in Europa!! Belangrijkste opvangcentra dient in Lybie te zijn anders worden we nog compleet overlopen door het fucking criminele nageboorte overschot van heel Afrika.

  Deze slinkse asshole van de ÖVP wil geen einde aan de immigratie parasieten ellende, alleen een andere invulling eraan geven en er gewoon mee doorgaan. De kop van het artikel past niet bij de inhoud en slaat compleet nergens op. Zodra de parasieten in Europa zijn wordt er niemand teruggestuurd, dus moet voorkomen worden dat ze hier kunnen komen. Demensen schijnen nog niet te beseffen dat het OORLOG is en er de komende 25 jaar er een leger van laag IQ criminele debielen hier naar toe komt van 500 miljoen!!!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Foutje in de redenering: “De belangrijkste opnamecentra ter controle en registratie zouden volgens hem dan kunnen ontstaan op Lampedusa (Italië) en/of op Lesbos (Griekenland)”, niets opvangcentra in Europa!!”

   Cursusje “Begrijpend Lezen” Drs.? Er staat “opnamecentra” niet opvangcentra. Opnamecentra ter controle en registratie. Wie gecontroleerd en geregistreerd is en geen recht heeft op asiel kan linea recta terug. Lijkt me een goed plan.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Drs.P. heeft helemaal gelijk.
    Deze Kurz, jup-politicus van de linkse ÖVP, wil de indruk wekken dat zij zo betrokken zijn bij het Oostenrijkse volk en de immigratie afwijzen.
    Linkse leugenaars en zwendelaars die zich rot geschrokken zijn van het ll. verkiezingsresultaat.
    Hij weet dat dit voorstel geen enkele kans maakt… maar het staat zo leuk…
    In dat licht gezien is het helemaal niet belangrijk of Drs.P. schrijft over opname of opvang…

    Like

 3. Cathja zegt:

  Toch is er m.b.t. het ‘vluchtelingenprobleem’ in Australië wel het een en ander veranderd sinds het vertrek van de vorige premier. De man die nu premier is, is linkser, en heeft geen problemen met moslims, en kijkt daardoor ook een beetje anders aan tegen het feit dat het overgrote deel van de ‘vluchtelingen’ moslims zijn. Persoonlijk vind ik het jammer dat Abbot weggestemd is. Hij had een goede kijk op de situatie, al vond ‘links’ hem veel te onbuigzaam als het om toelating van asielzoekers ging.

  Verder ben ik het wel eens met de mening van de Oostenrijkse minister Kurz. We kunnen ons wel blijven verzetten tegen de komst van ‘vluchtelingen’, maar beter is het om te kijken naar wie er legaal binnen komen, en welke figuren uitgezet dienen te worden.
  Ook in ons land zitten er duizenden die hier niets te zoeken hebben. Er moet meer werk gemaakt worden van het uitzetten van illegalen. Nederland puilt straks uit van de vreemdelingen.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Eindelijk één verstandig, nu de rest van die Euro imbecielen nog !!

  Like

 5. Nou, met name op Lesbos zal men ze zien aankomen: Nog maar een paar maanden geleden heeft zo’n hele invasie daar al genoeg chaos veroorzaakt! (Op Lampedusa ook, trouwens.) Die registratiepunten mogen dan wel uiterst strikt worden ingericht; ter voorlopige internering, zogezegd! Niet prettig, nee, maar dat zal volgende invasies misschien ertoe brengen, zich twee maal te bedenken, voor ze per sé allemaal hier naar binnen willen om uit de ruif mee te eten en tegelijk hun islamitische vlag te planten, GVD!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 6. john zegt:

  Jammer dat die minister niet ‘rechts’ heeft gestemd met zijn aanhang. Dan mocht er zelfs nog gefraudeerd worden. Daarna had hij de zaken rustig met Hofer eens kunnen bespreken. Maar deze meneer is niet alleen linkse maar bovendien een slinkse. Als je hier en daar hoort dat mensen niet meer willen naar Oostenrijk op reis gaan, dan hoeft er voor mij geen tekeningske bij.

  Like

 7. oud-marinier zegt:

  100% mee eens met ’t model van Australie . En hopelijk is Oostenrijk ’n voorbeeld voor de rest van Europa en zal de rest van Europa snel volgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s