2 op de 3 Nederlanders steunen etnisch profileren

Screenshot_124

De ophef over etnisch profileren ontstond nadat rapper “Typhoon” staande waas gehouden.

Bijna twee op de drie Nederlanders vinden etnisch profileren acceptabel in de strijd tegen misdaad. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 64% van de ondervraagden het toelaatbaar vindt dat de politie mensen op basis van hun huidskleur of etnische afkomst controleert, zonder dat daar aanwijsbare redenen voor zijn. 

Afgelopen week ontstond ophef rond etnisch profileren nadat de Zwolse politie rapper Typhoon staande had gehouden, omdat zijn dure auto argwaan wekte. De politie zou zich volgens critici aan racisme schuldig hebben gemaakt.

Onder de voorstanders van etnische profileren zijn veel kiezers van VVD en PVV. Onder kiezers van PvdA, SP en GroenLinks vindt een minderheid van 40% etnische profilering acceptabel.

Van alle ondervraagden vindt 54% het goed dat de Zwolse politie Typhoon excuses heeft aangeboden voor het voorval.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in discriminatie, gezond realisme, Nederland, Racisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op 2 op de 3 Nederlanders steunen etnisch profileren

 1. Duchesne zegt:

  Ethnisch profileren, zou het niet worden gedaan was het nut van “opsporing verzocht ” vrijwel kansloos. Kort door de bocht, van de misdrijven in Nederland word al jaren een onevenredig aantal gepleegd door gekleurde mensen, die nog steeds een minderheid vormen in Nederland. Het aantal misdrijven stijgt enorm, de manier om dit tegen te gaan is door een andere verwerking van misdrijven cq het via internet opnemen van aangiften of gewoon mensen wegsturen bij de balie. Zo hou je de cijfers nog enigzins laag.

  Het probleem in Nederland is dat we verschillende andere bevolkingsgroepen het hebben van een dubbele nationaliteit toestaan, waardoor uitzetting en verdere toegang weigeren niet mogelijk is na het plegen van grove misdrijven.
  Indirect zijn de mensen van dezelfde bevolkingsgroep die wel goed willen daar de dupe van. Op een bepaald moment is er geen onschuldige meer maar enkel hen die we willen hangen en hen die ernaast hangen.
  Dat is rascime dat door de overheid is gecreeerd, door een ongelijkheid te laten bestaan, namelijk een dubbele nationaliteit toekennen op basis van geboorte in Nederland. Er zijn honderden kinderen van een autochtone Nederlandse die geboren zijn in buitenland en daardoor niet in Nederland mogen verblijven of werken. Dat is een dubbele ongelijkheid, weer door de staat intact gehouden.
  Daarmee word de waarde van de vrouw die het kind baart als minder gezien dan als de man die de verwekker is. Ongelijkheid dus in zowel recht hebben om hier te leven als de waarde van de vrouw in gelijkheid voor de wet.

  Als het zo is dat de wet ongelijkheid in stand houd tegenover de autochtone bevolking, dan moet het onderscheid durven maken tussen allochtonen en dus ethenisch profileren geen bezwaar zijn, men profileerd immers de afstammeling in buitenland van de autochtone vrouw als anders dan die van de man.

  Voer voor een discussie, maar met een regering zoals de huidige een onbegonnen zaak. Ik hoop dat ze thuis zijn op Neurenberg 2.0, want dan word verstoppen voor een woedende bevolking toch lastig.

  Like

 2. Ik denk dat er hier meer etnisch geprofiteerd dan geprofileerd wordt.

  Like

 3. Pieter zegt:

  Ik zou zo graag zien dat deze 66% dan ook eens de moed zou hebben om op Wilders te stemmen, maar ik vermoed dat er veel nephelden tussen zitten.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  profilering is het gereedschap van de duidelijkheid .

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Wat doe ik nu weer !

  Haal ik daar met een zinnetje een hele wetenschappelijke studie sociologie onderuit !
  Wat moeten die zogenaamde intellectuelen nu !
  Ideetje, zet ze aan het werk om het vuil van de cultuur verrijkende horden op te ruimen .
  De vrouwelijke intellectuelen kunnen zich aanbieden als lust object, liggen ze op hun rug in plaats van zitten op hun reet , kunnen ze zich liggend staande houden .

  Zie het maar als sociaal werkers afgestudeerd aan een van de universitaire studies Politicologie.

  Worden ze ook nog een nuttig in plaats van alleen maar intellectueel .

  Een heel nieuw concept, de nuttige intellectueel, zou er eigenlijk een studie richting voor moeten oprichten .

  Like

 6. nodhimmi zegt:

  Het was geen racisme maar gewoon iets dat ook met blanken gebeurde als ze met ferrari’s rijden.
  Maar alles wordt bij iemand kleurtje altijd door de rasbril gezien. Dat is hun probleem. Alleen jammer dat de polite zo slap is dat ze excuses aanbieden. Zwak.

  Like

 7. Leo zegt:

  De nieuwe rascisten zullen zich anti rascisten noemen.

  Like

 8. wim zegt:

  En de politiebobo’s maar klagen over tekort aan personeel. Ja, als je niet efficiënt werkt dan zijn er veel mensen nodig die overbodig werk doen, bijvoorbeeld controleren van bij voorbaat onverdachte types om toch vooral maar niet beschuldigd te worden van etnisch profileren. Tegelijk laten we potentiele daders ongemoeid, zodat de echte daders door de controles heen glippen en dus ook op deze manier etnisch profiteren (hele goeie Breinbrouwsels!). Gaat lekker.

  Like

 9. elisah zegt:

  Deze rapper is wel een aardige knul en het is lullig voor hem om aangehouden te worden, maar we worden allemaal wel eens voor niks aangehouden. Als het nou elke dag zou gebeuren, zou ik me er druk om gaan maken.
  Het kan verdacht zijn als een jonge knul in een peperdure nieuwe auto rondrijdt, misschien waren de agenten wel een beetje jaloers op zijn mooie auto?
  Zelf heb ik wel eens gezeur gehad van een agent die mij zonder enige reden had aangehouden.
  Ik had niks misdaan en had kleine kinderen op de achterbank.
  Mijn echtgenoot was toevallig die dag met mijn auto in een andere stad en ik had even zijn auto gebruikt voor een boodschap. Nou, nou, nou, daar zijn ze een eeuwigheid mee bezig geweest, het was gewoon ridicuul. Het was ook maar een paar meter van mijn huis af.
  Daarna begon men lastig te doen over mijn rijbewijs, er stond een notitie op die men vreemd vond en dat moest uitgezocht worden….. uiteindelijk lieten ze me gaan omdat die notitie betekende dat mijn rijbewijs ooit gestolen was (samen met mijn beurs) en ik een nieuwe had moeten aanvragen. Sommige agenten zijn echte hufters die er plezier aan hebben om anderen te sarren.

  Like

  • wim zegt:

   Herken dit verhaal. In mijn woonplaats stonden de agenten verdekt opgesteld bij scholen om te controleren hoe het met de achterbank stond…
   Sommige lieden nemen het snel op voor de agenten, maar er zijn er echt te veel die (net als in WOII) heel fanatiek (overijverig) rare bevelen opvolgen. Bijvoorbeeld met kennelijk genoegen Pefida demonstranten dwars zitten. Protesterende burgers (vrouwen!!!) bij AZC’s het ziekenhuis in werken. Dat soort ‘heulen met de vijand’.

   Like

 10. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Niet om het een of ander maar heel Nederland en daarbuiten misschien ook kent hem nu en was dat daarvoor zo? Promotie?
  Bijkomstigheid? Nog maar tweedracht. Goed voor het doordrammen van EU dictatuur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s