Bij het CDA van fantast Sybrand Buma heerst totale leegte

Screenshot_122

(Door: Afshin Ellian)

Het is de Nederlandse christendemocraten nooit gelukt om zichzelf uit te vinden als oppositiepartij. Ze zijn niet onmisbaar in de politiek, en toen ze in 1994 voor het eerst in zeventig jaar in de oppositie belandden, ervoeren ze dat als een politieke misvatting.

Maar gedurende acht jaar liet de sociaaldemocratische leider Wim Kok zien dat het goed kan gaan met het land zonder CDA in de regering. De moord op Pim Fortuyn bracht het CDA weer aan de macht. Het was een uitzonderlijke situatie die zich niet snel weer zal voordoen.

CDA’er Jan Peter Balkenende werd in 2002 politiek leider van ons land. Slechts drie jaar kon het CDA met succes een coalitie leiden van CDA, VVD en D66. Dat waren de gouden jaren van de christendemocraten. Daarna ging het aan alle kanten mis: het kabinet met CDA, PvdA en ChristenUnie werd een vechtkabinet. Na een kortstondig avontuur met de VVD en Geert Wilders belandde het CDA in de oppositie. Wat is de onmisbare ideologie van het CDA?

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, christendemocraten, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Bij het CDA van fantast Sybrand Buma heerst totale leegte

 1. Rob van Marle zegt:

  En wat zegt Buma in de krant ik ga echt niet al die koopkrachtdalingen of al die maatregelen van bezuinigen terugdraaien ik wil doorgaan met hervormen

  Like

 2. wauso zegt:

  Als er teveel ‘Leegte’ is bij Buma (CDA), dan moet hij het volgende verhaal maar eens lezen. Wie weet zal hij zich dan bekeren tot het Realisme (grapje) !

  Like

 3. wauso zegt:

  Ik moet eerlijk bekennen. Buma heeft gelijk wat betreft het ‘miskende’ woordgebruik naar hem toe ! De namen die ik hem gaf: Debiel, Mongool, Christen moordenaar, Wegkijkende kwezel (grapje), enz. enz. enz. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen: Daar is geen WOORD van gelogen. Ik heb alles onderbouwd, ook waarom hij een wegkijkende Christen moordenaar is ! Over de vermoorde Pater van der Lugt heb je deze Christelijke kwezel geen woord horen vertellen. Maar bij de aanslagen gepleegd door mossels. Ja toen was onze Kwezel ter Plekke: De Mosketen moesten beschermd worden was zijn oordeel !
  En in deze tweet mijn andere verhaal dat naar die andere Christelijke kwezel is gezonden !
  Al mijn Tweets gaan per mail of Tweet ook rechtstreeks naar de betrokken Kwezel !
  Ik heb van nog geen enkele betrokkene (CDAers of CU mensen) ooit antwoord gekregen op mijn stellingen in mijn verhalen !

  Like

 4. Drs.P. zegt:

  CDA, partij van vleesch noch visch, eerst het zuur dan het zoet van bakellende, daarna een cabinet met de PVV getorpedeerd door het CDA en PVV de schuld geven. Nu weer ene fantast Buma die ook niet weet hoe deze hun non-issue partij moet verkopen aan de kiezers.

  Smerige regenten machtsgeile huichelaarsclub die nooit voor hun eigen volk opkomen, maar altijd aan het “polderen” zijn en daardoor totaal geen kleur hebben.

  Eigenlijk staan ze wel achter de booslims die an masse hier naar toe komen, want die hebben tenminste nog een “godsdienst” zo redeneert men daar.
  Stelletje compleet van enige realiteit gespeende autisten, dus op naar de 0 zetels aub!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Op de een of andere manier doet dat CDA mij sterk denken aan de jongens van DENK. Ze wekken ook nog eens mijn lach- en spotlust op. En dan ook nog een knakker die uit pure hoerigheid zijn familienaam verkracht voor de stemmetjes, zodat demense zijn naam niet te elitair vinden. Daar kan ook Pieter van de Vragen niks aan veranderen. PvdA en VVD achterna a.u.b. richting putje.

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  De PVDA op basis van de religie van het socialisme en het CDA op basis van de Christelijke religie, zijn heden ten dage totaal overbodige partijen geworden.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Geen partij zo walgelijk als het CDA. De smerigste graaiers in de zorg: CDA. De grootste landverraders van het Vierde Rijk: CDA. Het meest verantwoordelijk voor de islam hier: CDA.
  Zondag zitten ze voorin de kerk, de rest van de week zijn ze aan het konkelen en bedriegen voor geld en macht, ergens in de krochten van het binnenhof.
  En hoe slecht de boeren het ook hebben, de stomkoppen blijven CDA stemmen. Dat geeft het CDA genoeg macht om mee te spreken aan de coalitieonderhandelingen, waar ze hun ziel en moeder verkopen voor onze zilverlingen.
  Kortom, ik ben er geen fan van, ik ken ze te goed.

  Geliked door 1 persoon

 8. Knap eigenlijk dat je met dezelfde blauwdruk die je religie of ideologie noemt het voor mekaar krijgt dat de schapen bij het ene graaimodel op het Paradijs zitten te wachten dat aan den einder ligt te gloren en bij de andere op de Heilstaat. Toen we samen met Nietsche God dood hadden verklaard hadden we niet alleen de kerken de vinketering moeten laten krijgen maar ook de toenmalige elite tegen de muur moeten zetten. In die tijd hadden we tenminste nog een paar straatklinkers in elke zak en moet je nu zien; een dood vogeltje en een scherpe zakdoek plus een heleboel gewauwel. We zijn in de hoek gelegd waar ze ons hebben wilden. We kunnen het nu echt schudden en ik geef er dan ook geen stuiver meer voor. Ik ga weer aan de drank!

  Like

 9. Taljaard zegt:

  Het CDA is de partij van de teloorgang en de verwording en is daar zelf een treffend symptoom van.Tussen de jaren `60 – `80 van de vorige eeuw heeft men in de meeste christelijke kerken in dit land de gezonde christelijke leer aan de kant gezet en deze vervangen door een sterk door het culturele marxisme aangedane hoop gebakken lucht en innerlijke leegte.
  Daarin was het niet langer de Heere en Zijn Woord, die in deze kerken centraal stond, maar de menselijke belevingswereld. Het gevolg daarvan was een rampzalige leegloop.
  Het CDA is in vrijwel alle opzichten met deze tendens mee gegaan en weerspiegelt daarmee de innerlijke leegte in de meeste huidige Nederlandse en West Europese kerken.
  Zij hebben hun beginselen verkwanseld omwille van de macht, materieel gewin en een miserabel hoopje eigen godsdienstige en menselijke gerechtigheden, die in bijbels opzicht als schade en drek moeten worden geacht.

  Grote visionaire en door de Bijbel geinspireerde geesten als Abraham Kuyper, m.i. een der grootste Nederlanders aller tijden, de waarachtige emancipator van de gewone mensen en de feitelijke grondlegger van de hele West Europese christen democratie, vindt je tegenwoordig ook niet meer in de Nederlandse politiek. En zelfs in zijn tijd paste hij daar eigenlijk al niet in.
  De rot zette al in tijdens de jaren `30 onder Hendrik Colijn, de grootaandeelhouder van de Bataafse Petroleum Maatschappij, de latere Koninklijke Shell,. die de sociale koers van Kuyper en diens basis-democratische denkbeelden van een echte christelijke volkspartij verving door een autoritair elitisme en een zich met huid en haar overleveren aan de belangen van het toenmalige grote bedrijfsleven. Hiermee hebben Colijn c.s. de na-oorlogse Nederlandse christen democratie, onder het motto van ”dit nooit weer!”, in de armen van het socialisme gedreven, waarna de verwording zich in de loop der jaren nog verder doorzette.

  De ARP van mijn ouders en grootouders bestaat niet meer, evenals de KVP van de ouders en grootouders van Theresa en Wim niet meer bestaat. Hoogstens kan men stellen dat het vaandel van de gevallen ARP is overgenomen door de SGP, maar zelfs daar is het vergif van de politieke correctheid, waaraan ook eerder en recentelijk de CU al aan ten gronde is gegaan, binnen geslopen. Tenzij de Nederlandse christen democratie zichzelf over de gehele linie opnieuw uitvindt en hervindt en zich afkeert van het satanische culturele marxisme en de daarmee verbonden onbijbelse politieke correctheid zal er op termijn niets meer van overblijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s