Massa-immigratie? Europa kan Afrika´s problemen niet oplossen

Screenshot_129

Vluchtelingen uit de regio Darfur

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het is niet onze plicht alle Afrikanen op te nemen die naar Europa willen. Dat zouden we sowieso niet aankunnen. In plaats van een betere toekomst buiten het land te zoeken, zouden de mensen kunnen proberen hun thuisland leefbaarder te maken. Daar kunnen wij bij helpen.

Contra magazine

Op de zoektocht naar een beter leven stromen er ieder jaar ontelbare Afrikanen naar Europa – en tellen daarvoor voor hun mensensmokkelaars enorme bedragen neer. Zolang de Europeanen deze mensen ook nog opnemen in plaats van onmiddellijk weer terug te sturen, verliezen de landen enerzijds hun goede krachten, anderzijds ondersteunt men zo de smokkelaar-organisaties die hiermee goede zaken doen. Men moet immers ook bedenken dat het vooral de beter gesitueerden en krachtige mensen zijn die zichzelf deze lange mars en de gevaarlijke overtocht over de Middellandse Zee aandoen.

Het belangrijkste probleem is namelijk niet per se de omstandigheid dat de rijke landen de Afrikaanse landen uitbuiten, maar veelmeer dat de Afrikaanse despoten en regeringen dit überhaupt toestaan. Daarbij komt het feit van een mislukte politiek. Enerzijds hebben de industrielanden de afgelopen 60 jaar in totaal ongeveer een biljoen euro aan ontwikkelingshulp in de vorm van belastinggelden (plus nog meer geld in de vorm van privéschenkingen) in het “zwarte continent” gepompt, anderzijds hebben ze daarmee precies deze gunstelingeneconomie bevordert. Want alleen diegene die of tot de “juiste” etniciteit behoort of tot de ondersteuners van de desbetreffende heersende kleptocratie, krijgt ook daadwerkelijk steun uit het buitenland. Een uitbreiding van de financiële hulp zou dit probleem alleen nog maar groter maken.

Bovendien mag men niet vergeten dat het bij de migratiestromen ook om een probleem van de overbevolking in de desbetreffende landen van herkomst gaat. Als je bedenkt dat het vooral mensen uit Somalië en Eritrea zijn die op dit moment naar Europa stromen, moet men ook het volgende zien: deze landen hebben extreem hoge groeicijfers in de bevolking, hoewel ze nu al niet in staat zijn deze bevolking voldoende te verzorgen. Hier zijn onderwijsinitiatieven en mogelijkheden tot geboortecontrole nodig.

Als dat niet lukt, zal de migratiedruk verder toenemen. Vooral wanneer men in Europa niet zorgt voor duidelijke regelingen in zake immigratie. Zeker, men kan er ook mee beginnen om bijvoorbeeld ieder jaar 5 miljoen zwarte Afrikanen in Europa op te nemen, maar dan zal binnen honderd jaar één op de twee mensen daar vandaan komen. Het is dan echter de vraag of de huidige levensstandaard ook maar in beginsel gehandhaafd kan worden. Onderzoeken met betrekking tot Zweden tonen immers nu al aan dat de ontwikkeling daar al in de richting van een drempelland gaat als de huidige immigratiepolitiek voortgezet zal worden. Een scenario dat bij de huidige “och, die arme vluchtelingen…”-politiek eveneens dreigt, temeer omdat Italië al aankondigde de immigratiepolitiek duidelijk te liberaliseren.

Wij Europeanen moeten ons afvragen welke politiek we willen toepassen. Of we blijven doen aan symptoompolitiek, door er met “Refugees Welcome”-spandoeken nog meer mensen toe aan te moedigen om zich op de dure en gevaarlijke reis naar Europa te begeven en blijven we de Afrikaanse kleptocraten ondersteunen met geld en geschenken in de vorm van “ontwikkelingshulp” – of we zorgen (zoals Australië) voor een strikte politiek van afscherming met duidelijk gedefinieerde immigratieregels (die wel degelijk ook liberale elementen kan bevatten) en stoppen de alimentatiepolitiek. Dan moeten we echter onderwijsoffensieven starten en de mensen daar duidelijk maken dat zij hun thuislanden en familie niet dienen als ze hun geluk in het buitenland proberen te vinden (waar ze meestal sowieso een sociale uitkering krijgen), maar in hun eigen land orde op zaken moeten stellen.

Want één ding is heel duidelijk: we kunnen de problemen van de Afrikanen niet oplossen, maar slechts hulp bieden. En als politiek links denkt in tijden van landen met enorme schuldenbergen, enorme werkloosheid in grote delen van Europa en een constante afbouw van de welvaartsstaat te moeten inzetten op een ongecontroleerde massa-immigratie uit Afrika, dan kun je alleen nog maar je hoofd schudden. Hoe moet Europa de problemen van Afrika oplossen als de Europeanen zelf niet eens in staat zijn hun eigen problemen de baas te worden?

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Afrika, asielwaanzin, Europa, gezond realisme, Immigratie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Ontwikkelingshulp. Bookmark de permalink .

17 reacties op Massa-immigratie? Europa kan Afrika´s problemen niet oplossen

 1. Thom zegt:

  Ze brengen wel veel werkgelegenheid mee. In Almelo is er een neger in elkaar geslagen na het stelen van twee dichte flesjes bier. Nou heeft het hele linkse circus weer werk. journalisten die over racisme kunnen publiceren, politie die aangifte moet opnemen. Het Om moet vervolgen en de neger was onschuldig, wij zijn de racisten, immers bier stelen door een neger is zijn dagelijks werk. hoe durven we dat te veroordelen, laat staan tegen op te treden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Frans de Wit zegt:

  In het geval dat Sinterklaas feest gewoon door gaat en er komen hier toch een heleboel mensen uit Afrika, kunnen ze straks toch moeilijk mensen daar vandaan te gaan weren als ze mee willen doen aan het zwarte Piet spelen. Hoe zouden ze dat nu gaan oplossen in de toekomst. Dan zeggen ze straks weer jullie discrimineren omdat ik zwart ben, mag ik niet mee doen.

  Like

 3. erik zegt:

  afrika op nieuw koloniseren is de enigste oplossing.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  We kunnen slechts hulp bieden…
  Zie hoe ver WE gekomen zijn met die “hulp” en ZIJ staan nog steeds op dezelfde plek…!

  Like

  • Thom zegt:

   Dank zij die hulp zijn ze goed gezond gebleven en hebben een hoop kinderen kunnen maken. Die komen nu hier naar toe en maken uiteraard ook veel kinderen. We worden Eurafrirabië.

   Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   paulzwueste 6 juni om 20:21. Goed opgemerkt paulzwueste ! Stuur ze geen eten maar geef ze een vishengel hoor je ook wel eens. Maar zelfs een simpele vishengel is geen lang leven beschoren aldaar !

   Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Hulp bieden,? door ze te steriliseren,, na 2 kinderen’geschonken’ te hebben aan de wereld! Dat doen Amerikaanse artsen ook in de Indianenreservaten, nadat er 2 kinderen,geboren zijn,[bevallingen van Indiaanse vrouwen in ziekenhuizen,] opdat deze mensen op hetzelfde aantallenpeil blijven….[..bij de Afrikanen dan wel ook!! in hun eigen geboorteland ]

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Afrikanen moet je steriliseren als ze nog niet geboren zijn, die zijn in staat kinderen in de kruipruimte van de kleuterschool te verwekken.
    Dat blijft fokken!

    Like

 5. Drs.P. zegt:

  Wij kunnen het neuqnegert overbevolkings probleem niet oplossen in Afrika. Wel kunnen wij stoppen met de zogenaamde ontwikkelingsgelden (geld van arme mensen in “rijke” landen voor rijke mensen in arme landen) steeds maar vweer over te maken.
  Dit geld dient alleen nog gebruikt te worden om anti-conceptie te geven. Ieder swart konijn een prikpil want er staan ons meer dan een miljard hondsbrutale neuqnegert crimineel geboorteoverschot te wachten als we nu niet ingrijpen!!!
  https://ejbron.wordpress.com/2013/11/16/afrika-migreert-naar-europa-of-de-ineenstorting-van-europa/

  Like

 6. Natuurlijk is er een oplossing. Omdat er geen (nauwelijks) water is vluchten al die Afrikanen naar Europa. En ook omdat mijn gedicht niet serieus genomen wordt. Verleden week heb ik mijn gedicht Spider-man not gemaild naar Wilde Ganzen. Dat doe ik al jaren naar zulke organisaties. Nou heb ik bedacht dat als zij Europa innemen nemen wij de woestijnen ervoor terug!!!

  Spider-Man

  There’s a great water
  problem in Africa.
  Now dig two canals
  from the North
  as far as the South,
  and from the East
  as far as the West.
  Right across Africa.
  And dig more canals
  like a Spider’s web.
  That will be the solution!!!

  Jack Terrible

  Geliked door 1 persoon

  • Drs.P. zegt:

   Mooi verhaal, maar, die Afrikanen willen graag naar Europa emigreren omdat het voor hen hier een soort gratizzzzzzz BBB land is, want de gemiddelde swarte Afrikaan is gewoon lui en de blanke racisten MOETEN voor hem werken denk men.

   Heeft ff niets met water te maken, maar alleen met geboorteoverschotten.
   Meer dan 3-4 kinderen per gezin geeft al problemen, er is niet genoeg werk, niet genoeg eten en daardoor zijn er veel kansarmen. Maar veel gezinnen daar hebben 10-12 kinderen die eten willen en verwachten dat wij dat ff voor ze komen verzorgen zoals we al 60 jaar doen zonder dat er ook maar iets verbeterd aan hun situatie!!!

   Natuurlijk zijn demensen daar “zielig”, maar zijn wij dan als Westerlingen verantwoordelijk voor alle geboortenoverschot problemen van deze hele fucking wereld????

   Dit is het probleem:
   http://personanongrata.nl/massa-immigratie-zorgt-voor-minder-globale-welvaart-en-vrede/

   Daarnaast, als je kanalen gaat graven, gaat het geboorteoverschot daar nog verder omhoog, er dient op eigen verantwoordelijkheid gewezen te worden van de corrupte swarte overheden die alleen maar met eigen belang bezig zijn, zoals die idioot in Zimbabwe, wat ooit de graanschuur van Afrika was en nu afgegleden is naar een 4e wereldland.

   Like

 7. Hendrik zegt:

  Een hek om Europa en iedereen die door het hek heen wil zonder papieren gewoon afschieten. Als dat verhaal de ronde doet in Afrika zullen ze weg blijven, eerder niet.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Als miljoenen Afrikanen emigreren naar Europa is dat een ramp voor dit continent. Europa zou in dat geval afstevenen op een bankroet, economisch, maatschappelijk en cultureel. Zouden omgekeerd miljoenen Europeanen gaan emigreren naar Afrika dan zou dat voor dat continent een zegen zijn. Afrika zou economisch, maatschappelijk en cultureel een hoge vlucht gaan maken. Kortom dat is mijn visie. Ben ik nu een racist?

  Like

 9. koddebeier zegt:

  “De mensen kunnen proberen hun thuisland leefbaarder te maken”.
  Het vervelende hiervan is, dan moet je wel werken !!!
  Al zo’n kleine 70 jaar pompen we geld in donker Afrika, hun regeringsleider rijden in dikke Mercedesse rond, bezitten grote landhuizen en hebben inmiddels de meeste blanke boeren het land uitgeflikkert, waardoor de voedselproductie tot nul is gereduseerd en de bevolking leeft nog steeds in armoede en schoppen het ene kind na het andere de wereld op, ook al is er geen eten de productie van kinderen draaid al jaren op volle toeren.
  Afrika is een bodemloze put en ook het storten van vele miljarden zal geen enkel soelaas bieden

  Like

 10. Inderdaad koloniseren opnieuw, over een eeuw zitten ze op ons niveau. Nu poepen nog ze de oerwouden vol en verhuizen weer naar de volgende plek. Zo houdt je artsen zonder grenzen ook aan de bak en wij natuurlijk maar blijven betalen.

  Like

 11. Jean zegt:

  Elke eurocent van ons naar Afrika is een verloren eurocent, dat Afrika zijn problemen maar oplost in Afrika wij zullen onze problemen in Europa ook oplossen, in Oostenrijk (FPO) zijn ze reeds gestart nu Nederland (PVV) , Vlaanderen (VB) , Frankrijk (FN) , Duitsland (AfD) en G.B. nog.
  Mensen in G.B. stem tegen die EU misdaadorganisatie, wij zullen snel volgen want die EU misdaadorganisatie is de ondergang van heel Europa, die EU misdadigers halen die honderdduizenden afrikanen naar hier, die analfabeten moeten maar één zaak doe nl. stemmen voor die EU lafaards, “zij (de EU misdadigers) de lusten wij de lasten”.
  Dat laatste moeten wij 180° draaien naar “Wij de lusten en zij (de EU misdadigers) de lasten”.
  Kijk eens naar dit filmpje dan is alles duidelijk a.g. die EU instelling:

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Veel woorden maar het raakt de kern van het probleem maar voor de helft .zal proberen de andere helft in een zin neer te zetten.

  Onderneming x wil mijningsrechten in land z hebben , de lokale dictator wil graag wapens, onderneming x praat even met de regering van hun thuis land en hup het mes snijd aan 2 kanten, de wapen industrie heeft weer een opdracht net zoals de de onderneming hun mijningsrechten , de dictator zijn wapens en zijn zak goed gevuld .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s