Planeet van de Apen

Screenshot_28

(Door: “eg regs”)

De naam ‘Bokito’ klinkt speels en onschuldig genoeg, maar zoals men dat vroeger nog wél wist: het blijven natuurlijk dieren. Dat ondervond ook de vrouw die in 2007 haar bezoek aan Diergaarde Blijdorp moest bekopen met een verbrijzelde hand, een gebroken pols en elleboog, een ingedrukte borstkas en rond de honderd beten op armen en benen. Het aapjes-kijken nam een onverwachte wending toen de meer dan 200 kilo wegende gorilla plotseling zijn zinnen zetten op de onfortuinlijke bezoekster en – na de kennelijk niet al te onneembare waterbarrière overwonnen te hebben – er in slaagde vrijelijk met haar aan de haal te gaan. In de Amerikaanse stad Cincinatti deed zich twee weken geleden een soortgelijk incident voor, al kwam de prooi er dit keer minder gehavend vanaf. Voor de betreffende primaat daarentegen was het vervaarlijke gesol zijn laatste kunstje; opzichters van de dierentuin maakten met één of meerdere welgemikte kogels een kordaat einde aan het leven van ‘Harambe’.

Een Surinaamse vrouw, die bijna dagelijks de publiciteit opzoekt, beklaagt zich momenteel bij een ieder die het maar wil aanhoren over de ‘karrenvracht aan bagger’ die zij naar eigen zeggen over zich uitgestort heeft gekregen. En misschien dat sommige social-media -posts inderdaad niet overliepen van goede smaak en dat de bewoordingen bij tijd en wijle inderdaad wat cru waren, maar het kan niet anders of het valt compleet in het niets bij de blinde verwensingen en de harteloze haat die indertijd deze Blijdorpse vrouw ten deel vielen.

Misschien de meest wanstaltige insinuatie die geplaatst werd, betrof de herhaaldelijk geponeerde mijmering dat de vrouw wel behept moest zijn geweest met een niet geheel platonische obsessie voor deze redeloze bruut. Allerhande ‘experts’ meenden hoe dan ook dít met zekerheid te kunnen vaststellen: zij had de hele beproeving louter en alleen aan haarzelf te wijten gehad. Dit voor het leven getekende slachtoffer, dat letterlijk nét aan de dood ontsnapt was, lag nog in het ziekenhuis te herstellen terwijl het laagste van het laagste, een onpeilbaar diep gezonken uitschot der mensheid, reeds de pijlen richtte op haar vogelvrij verklaarde eerbaarheid.

In Cincinatti betrof het niet een vrouw van middelbare leeftijd, maar een klein (zwart) kind dat van geluk mocht spreken om de ‘apen-ervaring’ naderhand nog te kunnen navertellen. Het jongetje was voor een oogwenk aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt, wist over of langs de omheining te klauteren en viel vervolgens vanaf het toeschouwersplateau zo’n 4 meter naar beneden  – de Apenheul in. En zoals gememoreerd, toen in de panische minuten die volgden de keuze gemaakt moest worden tussen het leven van een mens of het leven van een dier, bleek de afweging – althans voor de scherpschutters – geen moeilijke.

Voor veel andere mensen daarentegen was de aldus zich aandienende morele dynamiek aanmerkelijk minder klaar en uitgemaakt. Het onderscheid tussen mens en dier, tussen menselijk leven en dierlijk leven, tussen redelijke vermogens en instinctieve vermogens, tussen hogere en lagere orde; om deze scheidslijnen te kunnen trekken of zelfs maar te kunnen opmerken, bleek voor menigeen te veel gevraagd. Geen wonder dat in deze wazige verdwaasdheid gesproken werd van een ‘misdaad’, van een ‘koelbloedige moord’. En dat al gauw ook de inmiddels bekende stille-tocht-attributen van stal werden gehaald:de waxinelichtjes, de bloemen, de diverse ‘blijken van medeleven’ – ‘Justice for Harambe’ en ‘RIP Harambe’ viel te lezen op de kaartjes en protestborden die dienst deden als het laatste eerbetoon…aan een aap.

In iedere normale samenleving zou het publieke sentiment zich onmiddellijk in verenigde blijdschap en dankbaarheid geschaard hebben om dit opgeluchte gezin, dat net ontsnapt was aan een onvatbare nachtmerrie:God Zij Geprezen!!! Het Kind Leeft Nog!!! Niet zo echter in onze dappere nieuwe wereld van ontkerstening, darwinisme en sociaal-marxisme. Uiteraard kreeg de moeder het zwaar te verduren en moest voor haar ‘onoplettendheid’ boeten met scheldkanonnades en ook doodsbedreigingen. Maar zelfs het slachtoffertje zélf – een kind van 3 jaar oud nota bene – werd niet ontzien: het vervelende ventje had gewoon niet zo moeten zitten klieren – dan had dit ‘prachtige dier’ nu nog geleefd. Ook de politieautoriteiten werden meegesleurd in de alomvattende morele maalstroom en kondigde een officieel onderzoek aan: naar de gedragingen van de moeder welteverstaan.

In Amerika is het inmiddels maatschappelijk niet langer verantwoord om te zeggen dat ‘alle levens tellen‘ – je mag alleen nog maar zeggen dat ‘zwarte levens tellen’ -‘Black lives matter’. Maar dat er altijd nog baas bóven baas is, blijkt als opeens een gorilla de vergelijking betreedt. Zelfs de nobele zwarte, zelfs een nobel en zwart kind zal dan in de dierlijke waardebepaling zijn meerdere moeten erkennen. Inderdaad:De rechtvaardige kent het leven van zijn beest;maar de barmhartigheden der goddelozen zijn wreed.(Spreuken 12:10)

Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Planeet van de Apen

 1. Als mijn gebed verhoord wordt en alle nieuws- en propagandahoeren op deze wereld een jaartje zonder internet en opschrijfboekje tot lering ende vermaeck in de dierentuinen worden gezet dan zult Gij een aap zien neucqkuen en zal er geen Sylvana, Erdogan, Merkel, Timmerfranz, Dobberneger, Pilotenstaking, Gastendoekjes, Treinbedelterreur, VN, Mutsen zonder Grenzen of een Politieke Partij meer bestaan. De macht zit vol in de Media en de politieke mafketels en andere publiciteitsgeile duikelaars zijn hun sokpoppen. Nog beter is het om ze allemaal op Rottummerplaat neer te plempen onder bewaking van een paar duizend doorgeflipte haaien die al 5 jaar geen zwemmer meer hebben gehad. Waarom denk ik nu weer aan een zwaar bewapende Breivik die 1 keer in de week de haaien gaat voeren. Laatste tijd steeds meer last van.

  Like

 2. Thom zegt:

  Het gaat niet over het meer of minder waard zijn van een leven. Bezoekers zijn in een dierentuin en daar zijn dure zeldzame dieren zoals die mensaap. Ze zijn niet goedkoop en uitermate gevaarlijk.
  Het is een fout van de dierentuin dat het mogelijk is dat bezoekers überhaupt bij zo’n gevaarlijk dier zouden kunnen komen. Van de andere kant is zo’n gezin niet geheel onschuldig om een kind onvoldoende in de gaten te houden. Omdat het niet mogelijk zou mogen zijn dat er bezoekers bij een levensgevaarlijke gorilla kunnen komen is de dierentuin mede schuldig.
  Daarentegen zijn degenen wiens kind over de omheining klom niets meer of minder dan een stel randidioten, door wiens schuld een peperdure zeldzame gorilla waar nog mee gefokt kon worden om zeep helpen. Om zo maar goed te praten dat dat beest afgeschoten wordt door toedoen van wat imbecielen en deels eigen fout ligt toch genuanceerder dan de schrijver stelt.
  Gorilla’s zijn een bedreigde diersoort en door wat randidioten is dat beest toch maar afgeschoten.

  Like

 3. JooJootje zegt:

  Wat een LUL verhaal over Bokito alsof die aap uit een vorm van lust die vrouw achterna kwam,ze had hen jaren getreiterd en vernedert en wat een LUL verhaal over die doodgeschoten Harambe,die arme stakker probeerde iets te doen onhandig dat wel maar hij probeerde op zijn manier te helpen wat hem zijn leven koste en dat alles veroorzaakt door de factor Mens ja daar mag je best pissig om zijn.
  Het komt vaker voor dat Gorillas te hulp schieten of boos kunnen worden om lomp gedrag,het is niet voor niets een hoge Primaat soort…… ja net onder de mens,een ver familielid.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Zie ook https://ejbron.wordpress.com/2015/08/04/naast-de-moh-freaks-worden-nu-ook-de-naieve-irrationele-emo-freaks-voor-het-karretje-van-de-nos-gespannen/

   Luchtpint zegt:
   4 augustus 2015 om 15:16

   “Het argument dat leeuwen zelf ook doden is te triest voor woorden.”

   “Het kan natuurlijk geen argument zijn om te zeggen dat dieren die zelf doden alleen daarom zouden mogen worden gedood. Ik denk dat dat weer iets religieus-moreel-middeleeuws is waarbij we hier toch nog altijd moraliteit proberen te projecteren op de dierenwereld, alsof dieren over antropomorfe eigenschappen beschikken om een weloverwogen beslissing te nemen en er op voorhand eens goed over na te denken om doelbewust kwaad te doen: “Ga ik even aan het moorden slaan ? Eens kijken wat voor ‘goeie’ reden ik daarvoor kan aanvoeren !” Dieren houden zich niet bezig met oog om oog, tand om tand.

   Te belachelijk voor woorden. Maar dat is nu eenmaal wat te veel mensen vandaag nog geloven. Als de witte haai mensen dood bijt, moet je op jacht gaan naar de witte haai, Het Grote Immorele Monster, als de grizzlybeer iemands kop eraf klauwt, dan moet die gedood worden. In het zuiden van Florida en in het noorden van Australië zijn steeds meer mensen gaan wonen in gebieden waar alligators / krokodillen leven, en die zwemmen er zelfs rond in door de mens gemaakte kanalen. Iedereen kent de risico’s daar, en toch zijn er mensen die eender waar gaan zwemmen. En als iemand dan verdwijnt, dan moeten er wat krokodillen aan geloven !

   Wanneer gaat de mens eens ophouden met crypto-religieus menselijke (im)moraliteit toe te schrijven aan dieren ?”

   Gewoon randdebiel, eg regs.

   Mensen daarentegen, die kunnen doelbewust zo’n beetje alle beestigheden rechtvaardigen die ze zelf uithalen. Massamoord en genocide incluis. De hogere diersoort mens die zijn zelfrechtvaardigende smeerlapperij een beetje te veel van God heeft overgenomen. Staat mooi voor de opsmuk, maar de resultaten zijn veel erger. De mens is moreel ‘zuiver’ zogenaamd, en dat maakt alles dik in orde ?

   En dan toch menselijke (im)moraliteit op de dierenwereld projecteren en het in één adem nog veroordelen ook. Van ondoordachte waanzin gesproken.

   Like

 4. Jan zegt:

  Nederlandse apen vinden hun inspiratie in Amerikaanse terreurorganisatie:

  Protestmars door Schiedam na dood Mitchel Winters

  Ruim honderd mensen hebben zich vanavond verzameld in Schiedam om hun ongenoegen te uiten over de dood van Mitchel Winters. De Capellenaar (21) kwam maandagavond door politiekogels om het leven in het Prinses Beatrixpark.

  ,,De dood van Mitchel raakt ons recht in het hart. Het had onze zoon kunnen zijn.”

  De organisatie eist dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar de dood van Winters. ,,Niet zo’n onderzoek waarbij de slager zijn eigen vlees keurt. Maar een onderzoek dat uitwijst wat er echt gebeurd is.”

  Toestemming
  De gemeente Schiedam gaf in eerste instantie geen toestemming voor een protestmars voor de doodgeschoten Mitchel.

  http://www.ad.nl/rotterdam/protestmars-door-schiedam-na-dood-mitchel-winters~a1a59b2e/

  Like

 5. wim zegt:

  Oei! Die Eg Regs raakt een open zenuw, gezien de reacties. Lees bij Eg Regs nergens dat ‘de mens moreel zuiver is’. Zelfs de constatering: ‘In iedere normale samenleving zou het publieke sentiment zich onmiddellijk in verenigde blijdschap en dankbaarheid geschaard hebben om dit opgeluchte gezin (welke fouten er ook gemaakt zijn, overigens een ongeluk zit in een klein hoekje…), dat net ontsnapt was aan een onvatbare nachtmerrie’, is kennelijk al onverteerbaar. We lezen op deze site terecht nogal eens over westerse (!)) landen die zichzelf afschaffen. Nu begrijp ik het gemak waarmee dat gebeurt een stuk beter: de geseculariseerde westerse mens heeft zichzelf al lang afgeschaft.

  Like

  • Luchtpint zegt:

   ‘In iedere normale samenleving zou het publieke sentiment zich onmiddellijk in verenigde blijdschap en dankbaarheid geschaard hebben om dit opgeluchte gezin (welke fouten er ook gemaakt zijn, overigens een ongeluk zit in een klein hoekje…), dat net ontsnapt was aan een onvatbare nachtmerrie’

   Wel, “Hosannah in Excelsis ! Godzijdank ! De Heer is Gezegend voor zoveel Mededogen ten aanzien van de Mensheid !” enz. Hebben mensen niets beters te doen dan het zo voor te stellen alsof 1 gorilla een gevaar voor de hele samenleving uitmaakt, om dan met de handen gevouwen God op hun blote knietjes te danken voor het “afwenden van dit soort onheil” dat in termen van levensbedreiging zijn gelijke niet lijkt te kennen op deze planeet ?

   Wat gaan we nog krijgen voor idiote afleidingsmanoeuvres? “God behoede ons voor giftige planten” ?

   Hoe ridicuul is het eigenlijk wel om iets tot zo’n proporties op te blazen wanneer onze samenlevingen voor een veel groter, gevaarlijker + collectief gevaar worden geplaatst, dat bovendien dan ook nog eens door doelbewust denkende mensen wordt gemaakt en georganiseerd, en dat met de duidelijke intentie om te doden en te intimideren ? (namelijk de Islam)

   Wat voor nut heeft het schrijven van zo’n stuk eigenlijk ? Buiten dan demonstratief onwaarschijnlijk belachelijk doen en te tonen wat voor een karikatuur men wel is ? Is dat nu de prioriteit voor Islam-critici ?

   Like

   • Thom zegt:

    Haramba de gorilla dacht misschien wel dat hij bezoek had van een jongere collega toen die knaap op bezoek kwam. Wellicht wilde hij hem zelfs nog wel adopteren.

    Like

 6. Tjah trigger happy murika he ?.
  Weet je wat je zag zelfs dat de gorilla het kind in veiligheid wilde brengen noem het instinct.
  Ze hadden die negert zn moeder moeten afschieten ipv de gorilla voor het alleen laten van het kind en het in gevaar brengen van de gorilla en het kind .
  Hoe de fuck kan een vier jarig kind over zo een muur klimmen en de moeder het niet zien?.
  The cold hard truth.

  Like

 7. Republikein zegt:

  Er zijn veel overeenkomsten tussen apen en mensen.
  Zo paren ze op dezelfde manier.
  Zou daar het bewijs liggen dat ze verwant zijn?
  Niet onmogelijk.
  Een andere overeenkomst is ook dat ze beide gevaarlijk kunnen zijn, altijd uitkijken.
  Laat ze niet lopen, aan de ketting is het minste wat je kunt doen om ze onder controle te houden.
  Zo was er een man op straat in een stad die om meerdere redenen beroemd is,die stad dan, niet die man, dat was een gewone man met één oor aan de linker kant van zijn hoofd.
  Sommige boze tongen spreken echter van berucht,die stad dan, het is maar hoe je het bekijkt, maakt mij niks uit.
  Laten we zeggen 020, voor het gemak, met ieders toestemming.
  Enfin, die man gaat over straat en ziet een hele grote neger naderen met warempel een even grote aap, een gorilla, aan een ketting.
  Het moet niet gekker worden denkt de A”dammer.
  Ze komen elkaar tegemoet en bij het passeren zegt de man dat het op straat verboden is voor apen.
  Ik heb h’m toch aan de ketting zegt de gorilla.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Goed verhaal. Ik zie het voor me.
   Ach ja, Amsterdam…

   Like

   • Republikein zegt:

    Dank je Paul, je support maakt me blij.
    Laten we vooral niet vergeten dat apes geen monkies zijn.
    Wat kijken die mensen zegt de opperaap in het witte huis als ie door de tralies kijkt.
    Vrijheid, het is maar hoe je het bekijkt.

    Geliked door 1 persoon

 8. elisah zegt:

  Ik heb al eens eerder zo’n soort filmpje gezien.
  Daar was ook een kind in het verblijf van de gorilla’s gevallen, hij was bewusteloos en de gorilla ging kijken bij het kindje, probeerde hem wakker te krijgen, rook dat hij aan t bloeden was en ging vervolgens bij hem zitten waken. Dat is toen goed afgelopen.
  Die beesten weten heel goed dat het om een weerloos kind gaat, maar je kan gewoon geen risico nemen. Voor het zelfde geld raak de gorilla in de stress als er iemand het kind probeert weg te pakken, het is en blijft het toch een onvoorspelbaar beest.
  Zelf vind ik het erg sneu voor de gorilla, het was een prachtig mooi beest.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s