U bent een racist!

Screenshot_26

(Door: “Taljaard”)

Ik behoor tot een groep ”witte” Nederlanders die geen enkele negatieve ervaring heeft gehad met mensen van Afrikaanse, of gemengd Afrikaanse, oorsprong. Integendeel zelfs. Met zulke mensen mijn hele leven alleen maar positieve ervaringen gehad. Lezers van mijn familiekroniek zullen zich misschien ”oom Job Taljaard”, een buitengewoon sympathieke Kaapse Kleurling, herinneren. Een echte christen en een markant mens, die ons destijds als Nederlands emigrantengezin in Zuid-Afrika uit de ergste armoede heeft gehaald. Als eerbetoon aan hem heb ik zijn achternaam als nick genomen. In mijn tijd bij het Korps Mariniers hadden wij een Surinaamse maat. Richard Middendorp was een bosneger en gewoon een heel aardige jongen. Toen hem de toegang werd geweigerd in een discotheek in Schagen hebben wij deze gelegenheid ”verbouwd”, hetgeen ondergetekende op oneervol ontslag kwam te staan.

Veel later als predikant het voorrecht gehad om frequent in contact te komen met enkele Ghanese collega’s en kan ook daar alleen maar positieve dingen over zeggen. Opgevoed met de aan de Bijbel ontleende denkwijze dat alle mensen, ongeacht hun huidskleur, gelijk zijn voor Christus. In ons kerkelijk centrum hing ook vele jaren lang een afbeelding van een blank en een zwart meisje, die elkaar bij de hand hielden, met daaronder het onderschrift; ”All equal before Christ.” ”De negerhut van oom Tom” was een van de eerste boeken die ik als kind ademloos en geroerd uitlas en daarna nog vele malen heb gelezen.

Later een biografie over de gebroeders Wesley en hun strijd tegen de slavernij gelezen. En daar zelf, in een studie, het verband gelegd tussen het methodisme en het Nederlandse calvinisme, waaruit bleek dat de mensen die het meest kritisch stonden tegenover de slavernij uit de toenmalige gereformeerde gezindte afkomstig waren.

Enkele jaren naast een ouder Nederlands autochtoon echtpaar gewoond. Twee ontzettende zeurpieten, die niets anders hadden te doen dan op de hele buurt te letten en ons en iedereen in de straat het leven zuur maakten. Toen deze naar een bejaardenwoning verhuisden, waren zij gelukkig verdwenen. In plaats daarvan hebben wij nu een zoon van een Somalische advocaat naast ons wonen, wiens ouders door de islamistische terreurgroep Al-Shabaab zijn vermoord. Een heel rustige, bescheiden, beschaafde en vriendelijke jongeman, waar werkelijk niemand zich aan stoort en die daar ook helemaal geen aanleiding toe geeft. Spreekt slecht Nederlands, maar vloeiend Engels en Frans en komt daarom ook geregeld bij ons buurten, omdat ondergetekende dat ook doet. Hoewel hij vooral goed kan opschieten met mijn nogal bemoederende echtgenote. Hij moet helemaal niks van “islamisten” hebben, vermoedelijk ook omdat hij een typische ”kast”-homo is, en werkt trouwens gewoon in de IT. Maar dat maakt allemaal niets uit.

Ik ben en ik blijf een racist. Alleen al louter vanwege het feit dat je verklaart niet op huidskleur, maar slechts op gedrag en uitlatingen, te letten maakt je dat al. Dat is namelijk een ”wit privilege.” Want dat is dan een luxe standpunt van iemand die zogenaamd nog nooit te maken heeft gehad met discriminatie en uitsluiting. En je maakt het nog erger wanneer je zegt dat een donkere huidskleur de normaalste zaak van de wereld is en daarom doodgewoon. En dat je niet begrijpt waarom sommige mensen daar nu zo’n punt van menen te moeten maken. Dan vliegen sommigen helemaal in de gordijnen en gaan jankverhalen ophangen over ”meer dan vierhonderd jaar stelselmatige uitbuiting, slavernij, kolonialisme en roofkapitalisme.” Wat dan natuurlijk ook allemaal mijn schuld is, hoewel mijn voorouders doodarme gereformeerde Drentse keuterboertjes waren. Maar ook dat maakt allemaal niks uit, want ook mijn voorouders dronken koffie en thee, gebruikten suiker en droegen katoenen kleding, die afkomstig waren van slavenarbeid. En daarom waren ook zij ”racistische en koloniale profiteurs.” De voorouders van bepaalde mensen, die menen daarmee een punt te hebben, deden dat natuurlijk allemaal niet. Die zullen dan wel allemaal naakt hebben rond gelopen en uitsluitend water hebben gedronken. Zij zullen daarom ook wel heel gezonde gebitten hebben gehad, waar nooit een korreltje suiker langs is gekomen. Vast wel. Echt wel.

En natuurlijk sloegen hun gekleurde voorouders ook helemaal geen acht op een meer donkere huidskleur van anderen en maakten zij ook geen enkel onderscheid daarin. Vast niet. Echt niet. Dat doen alleen mensen als u. Want u bent een racist. Waag het ook vooral niet om zulke figuren, die je daarvan beschuldigen, te wijzen op uitlatingen van mensen die schrijven dat ”de terechte wraak op de witte zwijnen nabij is. En dat de nobele en vastberaden zwarte vuisten, die deze wraak zullen uitoefenen, Kalasjnikov machinegeweren zullen omklemmen om de witte zwijnen in hun nesten uit te roeien. En met hun machetes de witte biggen uit de buiken van de witte zeugen zullen snijden.” Want dat is natuurlijk helemaal niet racistisch.

Slachtoffers van racisme kunnen namelijk zelf nooit en te nimmer racistisch zijn. En deze Grootst Denkbare Misdaad kan alleen maar worden beoefend door ”witte zwijnen” als u. Het maakt allemaal niets uit hoe u over mensen met een ander pigmentgehalte in hun opperhuid denkt. Het zal u ook niet baten wanneer u wijst op het feit dat iedere tong van een mens de zelfde kleur heeft, en iedere handpalm en voetzool ook. En dat het daarom al in Gods schepping is bepaald dat huidskleur er helemaal niets toe doet. Maar wel de woorden die een mens, met die tong, spreekt, de daden die een mens, met die handen, verricht. En de wegen die een mens, met die voeten, gaat. Want ook dat is alleen maar beledigend en denigrerend in de richting van uw qua huidpigmentatie rijker bedeelde medemens en alweer ”wit privilege.” U stelt deze edele en nobele zwarte mens daarmee, op racistische wijze, gelijk aan een wit zwijn als u. En bovendien dringt u hen daarmee ook nog eens uw smerige en inferieure christelijke denkbeelden en uw verkrampte witte moraal op.

Zeg ook niet, dat elk mens rood bloed heeft, want daarmee bewijst u slechts uw witte bloeddorst en gewelddadigheid. Ga helemaal niet beginnen over Zwarte Piet; ook niet wanneer u  duidelijk wenst te maken dat de beeldvorming die jonge kinderen daarmee van zwarte mensen meekrijgen toch wel waarachtig positief genoemd mag worden. Maar ook wanneer dat hele sinterklaas gedoe u geen lor kan schelen, zoals dit met ondergetekende het geval is, bent en blijft u een racist.

Om uzelf van deze onwrikbare waarheid en dit ijzeren gelijk te overtuigen, is het slechts voldoende om in de spiegel te kijken en daarmee uw walgelijke witte zwijnengezicht te aanschouwen. Want telkens wanneer nobele, edele en hoge zwarte mensen met uw walgelijke tronie wordt geconfronteerd, voelen zij weer de brandende pijn van de zweepslagen op hun rug en de boeien om hun polsen en enkels, waar u geheel en al de verantwoording en de schuld voor draagt. Want u bent een racist! Vast wel. Echt wel.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Racisme. Bookmark de permalink .

21 reacties op U bent een racist!

 1. Harry Kooistra zegt:

  Ik ben geen racist.
  Ook al verwijt u mij dat ik wit ben, desondanks ben ik geen racist.
  Racisme is het vooroordeel dat mensen van een specifieke etnische origine de eigenschap hebben een bepaalde definitie te kiezen van racisme, zodoende in het publieke debat een gunstigere uitgangspositie te verkrijgen. Dan maakt het dus niet uit wie je bent.

  Like

 2. wiliaan zegt:

  Racisme is van alle tijden evenals slavernij. De niet witte mens deed daar ook vrolijk aan mee en leverden gaarne de gekleurde aan de witte.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Goed verhaal en weet U wat het leuke is, de zich gediscrimineerd voelende swartman hoeft helemaal niet in white racistisch NL te blijven, hij mag zo snel mogelijk oppleuren naar zijn eigen verschikkelijke klote land, want whiteland voor de blankman en swartland voor de swartman!!! Maarrrrrr daar is geen bijstand en ook geen andere uitkeringen die van de hardwerkende racistische whiteman worden afgeperst. Dus gediscrimineerd voelende swartman/vrouw flikker op uit NL met alle swartepiet- en ander non-issue gezeik!!! Dit is ons land waar we nog steeds trots op zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. nodhimmi zegt:

  Je tolerantie fouten van vroeger, betalen zich nu in haat aan je terug. Maar het erge is dat jij ook blanken die de bosnegers niet wilden hebt geschaad. Nou doe je alsof je zielig bent. Rot op na Suriname.

  Like

  • Taljaard zegt:

   Een reactie als de uwe zou door mij worden verwijderd wanneer ik het op dit blog voor het zeggen had meneer/mevrouw..
   Wij zijn hier islam-kritische patriotten en geen racisten.
   Wanneer u mensen wenst te beoordelen op hun huidskleur, hetgeen gewoon ontzettend dom is, bent u geen haar beter dan de radicaal linkse ”weg met ons”-racisten en hun gestoorde gekleurde paladijnen, tegen wie het bovenstaande artikel is gericht.

   Geliked door 2 people

   • nodhimmi zegt:

    Ik heb niets tegen mensen van verschillende rassen. Ik kan er zelfs goed mee overweg, maar dat komt ook omdat ik een ras-realist ben, die Europe niet in Afrika of Azie wil veranderen.

    Rassenverschillen is steeds meer genetische aanleg ipv omgeving. De verschillende tussen de rassen in o.a. temperament, IQ en lichaamsbouw, denkbeelden, etc. maakt het dat samenleven moeilijk, en zelfs dodelijk wordt. Naast dat de islam een religie is bestaat er ook een etnische component.

    Ik zie de (religieuze) cultuur en de etnische groep als een onlosmakelijk aan elkaar gerelateerd iets. Het is een tweebaansweg. De Europeanen waren Christelijk, maar dat kwam ook door het genetische materiaal van de Europeanen. Het middenoosten is zo gewelddadig om de cultuur/religie maar ook om de genetische samenstelling.

    Het is jammer dat ras-realisten meteen als racisten worden uitgemaakt nu en vroeger, en dat maakt mij kwaad.

    Like

  • nodhimmi zegt:

   Don’t make the black kids angry.

   Like

  • Drs.P. zegt:

   Het stuk text is in de sarcasme mode geschreven, dus eerst hele stuk goed lezen!!!

   Like

 5. Harry zegt:

  Ik heb jaren in Afrika gewerkt , en het zal me een worst wezen of men me als racist wegzet .
  DIE NEGERS DISCRIMINEREN TEGEN DE KLIPPEN OP !
  Waarom wordt hen nooit iets verweten in die zin ?
  Hun eigen soortgenoten , waar wij het verschil niet tussen zien , maar die van een andere stam zijn , worden zwaar gediscrimineerd , mishandeld , bestolen en zelfs vermoord .
  In Nigeria is een soort rangorde van stammen , en dat zijn er nogal wat !
  Hoe zwarter je bent , hoe meer je te verduren hebt .
  Als je bij de minst gewaardeerden hoort , heb je geen leven !

  Wát nou discriminatie door ons ?
  Af en toe een opmerking maken staat toch in geen verhouding tot andere stamleden afslachten ?
  Niemand in Europa is toch zo gek ?

  In islamitische landen in Afrika is het mogelijk nog erger , als je daar moslim bent , word je niet zo gemakkelijk lastig gevallen , maar o wee als je een lokale christen bent !
  Terwijl mijn ervaring is , dat die christenen daar , ze VEEL beter op een rijtje hebben dan de mossels . Het waren de enige lui , waar je nog wát aan had .
  Islam doet iets met de hersenen en het is niet veel goeds .

  Like

  • elisah zegt:

   Op Curaçao werd ik als blanke flink gediscrimineerd, alle blanken trouwens.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Ik weet natuurlijk niet welke jaren dat is geweest, maar…….”.alle blanken trouwens” =[werden gediscrimineerd ].
    Is dat niet een beetje overtrokken ?.
    Ik heb toch andere ervaringen. Maar ook [sommige] NL-ers, die in een ander land gaan wonen kunnen er wat van.
    Zo hoor ik hier weleens, als we vertellen aan NL-immigranten , van afwijkende dingen/gebruiken in Fr.: “Oh, wat stom, dat hebben we in NL niet, of dat doen ze in NL veel beter”……..
    Dan denk ik:”Die gaan het hier wel maken”. Niet dus.

    Like

   • elisah zegt:

    Een paar jaar geleden ben ik er geweest, er hang een flinke dosis vijandigheid in de lucht.
    Misschien niet zo opvallend voor de toeristen in de resorts, maar wel als je je gewoon onder de mensen begeeft.
    In een winkel niet bedient worden of gewoon genegeerd worden, bij de kassa niet aangekeken worden, geen antwoord krijgen als je iets vraagt of een praatje maakt etc.
    Niet iedereen doet het, maar het is wel opvallend dat de sfeer er niet prettig is.

    Like

 6. elisah zegt:

  Een opmerking die ik als kind ooit hoorde was: “hadden we ze maar wild gelaten”…

  Like

 7. everyday zegt:

  als er vele keren door dezelfde mensen spullen worden ontvreemd en nog meer van die criminele dingetjes,soms ook erger,steeds maar weer dezelfde soort mensen,kan men ons blanke nederlanders het niet kwalijk nemen dat wij liever geen …..in dienst nemen.

  Like

 8. exmarineman zegt:

  Het voor racist uitmaken van de blanke mensen door de gekleurden (m.u.v. de aziatische mensen, want vreemd genoeg hebben die er weinig last van) is een vorm van het slachtoffertje spelen. Ook al zijn ze dan al 400 jaren géén slaaf of slavin meer, ze proberen ons telkens weer een schuldgevoel aan te praten. Ik ben geen racist en heb geen hekel aan de licht of donkerder gekleurde bruine tot zwarte medemens. Maar ik HAAT het als ze telkens weer terugkomen over het slavernijverleden van ons blanke mensen. Ten eerste als het je niet bevalt in Nederland of Europa en je voelt je gediscrimineerd dan staat het je vrij om te vertrekken naar een land waar je roots liggen, als je dat na 400 jaren tenminste weet. Maar bedenk wel welk land het in Afrika of wellicht Zuid-Amerika of de Caribean zal zijn ook dáár wordt gediscrimineerd. En wel allereerst is het belangrijk tot welke stam je behoort, tren 2e hoe is je huidskleur en hoe donkerder, hoe zwarter je bent des te lager sta je op de ladder…… Dus denk nou niet dat discriminatie een wit-privilege is.
  En weet je wie de GROOTSTE slavendrijvers waren 400 jaar geleden en nog steeds zijn??????
  Nee, dat wil je vast niet weten want het levert geen geldelijk gewin op…..de Arabieren!!!!!! Moslims anders gezegd. En moet je kijken wat die Amerikaanse trut van Obama daar staat te verkondigen: ik moet helaas wonen in een huis dat door slaven is gebouwd……. He??????? Is dat huis dan al 400 jaar oud????? Lijkt me sterk, maar vergeet ook niet dat er vroeger ook blanke slaven waren….. En dan een ander vraagje aan jullie: gaan jullie nou ook de Arabieren (Saoedi’Arabie, Qatar, VAE, AbuDahbi, Turkije, Oman, Somalië, Koeweit enz enz) voor racisten en slavendrijvers uitmaken en “schadevergoeding” eisen?????? Vast niet….. want bij de moslims hoef je als ONgelovige en christenhond niet aan te komen, want je bent vanuit hun ideologie al minderwaardig als niet-moslim, dus in principe al een slaaf………
  En wat te denken van Suriname: een bosneger is en wordt lager ingeschat dan een gewoon zwart mens, op de Caraïbische eilenden is een donkerder, zwarter, iemand ook “minder” dan een lichter getint iemand……

  Like

  • delamontagne zegt:

   Je moet er dan wel bijzeggen dat ze die kans ook krijgen om “slachtoffer” te zijn, in NL, met dat gezeur over racisme.
   Ik bedoel de import-“Nederlanders”.
   Wat de Antillen betreft, ik kan me niet herinneren dat er daar zoveel over gezeurd werd.
   Maar ik ben er al lange tijd niet meer geweest.
   Ik herinner me wel dat op school [ de lagere school op Curacao ], als er dan over ,t slavernij-verleden werd gesproken er door [neger]-mede-scholiertjes zo,n beetje “slinks” naar mij gekeken werd als wit kind.
   Want de “witte” waren min-of-meer in de minderheid.
   Als ik daar na 70 jaar nu eens een “treuma” van zou kunnen hebben opgelopen, is er in Nederland een bureau waar ik compensatie/vergoeding kan krijgen, VOOR HET AANGEDANE LEED…………….

   Like

 9. Kraftavilqa zegt:

  Tentatieve definitie van racisme: alles waar een nikker al dan niet ingebeeld last van heeft en waarvan hij (een) blanke(n) de schuld kan geven.

  Wie is op basis van voorgaande definitie dan een racist? Degene die de nikker aanpraat of heeft aangepraat dat deze last heeft van een volstrekt irrelevant verleden. Dat is dus de gutmensch die (zich onbewust van z’n eigen impliciete racisme) meent dat de nikker minderwaardig is en dus door hem geholpen en beschermd moet worden,

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Ik heb m,n foto niet in dat “kadertje”gezet. Hoewel ik best nare ervaringen heb gehad met de gekleurde-medemens.
  Maar dat heb ik ook met witte NL-ers.
  Wat mij het eerste opviel aan artikel; Meneer Taljaard heeft als [witte] Nederlander geen enkele negatieve ervaring gehad met mensen van [gedeelde] Afrikaanse oorsprong.
  Dat kan ik me haast niet indenken. Iedereen heeft weleens negatieve ervaringen opgedaan met wat voor landsmens dan ook.
  Zouden er echt NL-ers bestaan die menen dat alleen blanken “discrimeren”. ?
  Zoals 2 andere reageerders hier, die in tegenstelling tot de meeste NL-ers in Nl WEL weten dat discriminatie onder negers voorkomt omdat zij in die landen geweest zijn, heb ik soms ,t idee dat men denkt dat ,t iets specifieks Nederlands is.
  Als je als blanke in een gemengd/ multi-ethnisch land woont, heb je niet eens meer door dat de ander misschien een andere huiskleur heeft.
  Ik denk ook dat deze 2 reageerders weleens voor Racist zullen zijn uitgemaakt en dan vooral door mensen die niet of nauwelijks met andere “huidskleuren” in aanraking zijn geweest…….
  Maar goed dan ben ik ook maar een racist.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @delamontage
   Realiseer mij vrij goed in deze een uitzonderingspositie te bekleden.
   Maar mijn negatieve ervaringen beperken zich inderdaad vrijwel uitsluitend tot ”witte” Nederlanders. En dan in het bijzonder met de linksdraaiende, intellectueel-universitaire variant. Maar die zijn dan ook in de eerste plaats verantwoordelijk te stellen voor de huidige rampzalige toestand van ons land.

   Weet wat echte armoede is en dat uit de eerste hand.
   Dit in tegenstelling tot de meeste Nederlanders die na plusminus 1955 geboren zijn..
   En kan het daarom ergens wel begrijpen wanneer mensen massaal op de vleespotten van een ”oitkiering” afkomen. En dan daarna genoegen nemen met een relatief lage levensstandaard, die echter gemiddeld nog altijd vele malen hoger is dan die uit de streken waar zij vandaan komen.
   Hun kinderen hebben zij vaak ook alleen maar gefokt voor de ”kienderbeislagh”, en in feite verder aan hun lot overlaten, zodat zij zich tot heel of half crimineel schorem ontplooiden, die vaak ook nog zijn behept met de islamitische massa-pscyhose.
   Met alle gevolgen van dien..

   Maar dat wij tegenwoordig met zoveel ”kansenparels” en uitvreters zitten opgescheept is toch in de eerste plaats te danken aan de autochtone linkse academici.

   Like

 11. semper fi zegt:

  Liever racist dan landverrader!!

  Like

 12. jantjeuitnl zegt:

  Aan alle racismeroepers: Als je met één vinger naar een ander wijst, wijzen er 3 vingers naar jezelf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s