Oost-Europa haalt zijn gelijk: ‘EU voert nu ons migratiebeleid uit’

Screenshot_38

Viktor Orbán en Jean-Claude Juncker

(Door: Emile Kossen)

Lange tijd werden Oost-Europese landen door EU-leiders afgeschilderd als frustrerende obstakels bij het oplossen van de migratiecrisis. In een paar maanden tijd is een hoop veranderd: de landen zijn geen opstandelingen meer, maar lopen juist voorop in de Europese discussie over migratie.

De leiders van de vier Visegrad-landen (Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije) kwamen woensdag samen voor een minitop, waar ze zich presenteerden als een belangrijk Europees machtsblok. ‘Wij zijn de meest succesvolle en stabiele regio van de wereld’, zei de Hongaarse premier Viktor Orbán. ‘Europa kan maar beter naar ons luisteren,’ voegde de Poolse leider Beata Szydlo toe.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Derde Wereld, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, EUSSR, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Midden-Europa, Oost-Europa, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

3 reacties op Oost-Europa haalt zijn gelijk: ‘EU voert nu ons migratiebeleid uit’

 1. Mirjam zegt:

  Deze landen zullen onze grondvesten blijven beschermen. Goddank. Deze landen zijn de enige die Europa gezamenlijk kunnen redden. Vooral als binnenkort de wisseling weer komt van het EU voorzitterschap. Ze luisteren niet naar linkse ‘crap’, maar gaan voor de werkelijkheid. Ik hoop dat ze het idiote idee van extra geld naar de landen van de ‘vluchtelingen’ ook niet door laten gaan. Gewoon duidelijke taal hanteren, dat bij ieder land toch een eind verantwoordelijkheid ligt, waar ze ook door werken aan de opbouw van hun landen, vooruitgang moeten boeken en dit niet alleen op de schouders van Europa mogen plaatsen. Waarom moeten wij meer doen dan de rest van de wereld bij elkaar? Niemand helpt zoveel als dat wij doen en het schijnt nooit genoeg te zijn. Laat die grenzen maar komen, het kan niet vroeg genoeg beginnen en we mogen ook nee verkopen, want we zijn niet Sinterklaas.
  Als we weer akkoord gaan met enorme bedragen aan geld te sturen naar die landen, dan worden we weer chantabel, net als nu bij Erdogan. Want dan denken ze dat ze ons kunnen dreigen, zouden we stoppen met dit te doen, met nog meer ‘vluchtelingen’ te sturen. Gewoon grenzen dicht en duidelijke taal en aan wat we zeggen vasthouden door ook de grenzen gesloten te houden en een opname stop aankondigen. Dat Libië maar iets voor ze doet en de andere moslimlanden, zij doen niets.

  Like

 2. Avidia zegt:

  Precies Mirjam,

  Like

 3. Thoth zegt:

  Ach, dat weten we allang. Alle ‘vluchtelingen’ die nu door onze strot wordt geschoven. Ben je het niet mee eens, dan komt de commissie en later het EU-hof er aan te pas. Ik vindt het okay dat Oost-Europa hier tegen in opstand komt… Balkenende heeft hiervoor getekend in Lissabon, zonder de immigratiewetten een uitzondering te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s