Oostenrijk: sinds januari al 124.930 “asielzoekers”

Screenshot_34

(Vertaling: E.J. Bron)

Het nieuwe plan van de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Wolfgang Sobotka (ÖVP): “asielzoekers” moeten nu naar die landen terugkeren van waaruit ze naar Oostenrijk zijn gekomen. Volgens de Dublin-III verordening van de EU zou dat mogelijk zijn. Als het plan echter doorgaat, dreigt voor Oostenrijk ook de terugkomst van meer dan 100.000 “asielzoekers” uit Duitsland! Van januari tot mei 2016 werden er namelijk 124.930 “opgepakt”, ongeveer 18.000 van hen dienden een asielaanvraag in – meer dan 100.000 werden doorgesluisd naar Duitsland. Deze cijfers worden bevestigd door de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Karl-Heinz Grundböck.

Blick

Uitzetting naar veilige EU-landen? Zulke pogingen werden afgelopen september al ondernomen, maar deze werden echter door de Oostenrijkse administratieve rechtbank gestopt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurt nu midden juni een delegatie naar Hongarije om de situatie te onderzoeken en “toestemming” te halen.

Uitzetting – zo ja, waarheen?

Op EU-niveau heerst totale chaos. De meeste “asielzoekers” betreden het EU-grondgebied in Griekenland. Uitzettingen naar Griekenland zijn echter  al jarenlang niet mogelijk, omdat de “immigranten” daar volgens het Europees Gerechtshof worden bedreigd door een schending van de mensenrechten. Met betrekking tot Hongarije bestaat er nog geen duidelijke Europese rechtspraak: “Nee, Hongarije zal niemand terugnemen”, zei de Hongaarse regeringswoordvoerder Zoltan Kovacs. Uitzettingen naar Turkije zijn echter wel degelijk mogelijk. Het schijnt tot nu toe dus volledig onduidelijk te zijn naar welk EU-land “asielzoekers” uitgezet kunnen worden of niet – afgezien van het feit of de desbetreffende regering dit überhaupt toestaat.

Volgens de Dublin-verordening van de EU is een EU-land dat als eerste betreden wordt door een “asielzoeker” verantwoordelijk voor deze “asielzoeker”. Als Sobotka´s plan om “asielzoekers” weer uit te zetten naar Hongarije slaagt, zou dit theoretisch betekenen dat Oostenrijk op zijn beurt weer “asielzoekers” uit Duitsland zou moeten opnemen. En niet te weinig. Want per slot van rekening hebben alleen al in de eerste vijf maanden van dit jaar meer dan 100.000 “asielzoekers” gebruik gemaakt van de route door Oostenrijk naar Duitsland. . .

Bron:
www.wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

5 reacties op Oostenrijk: sinds januari al 124.930 “asielzoekers”

 1. Thom zegt:

  Hongarije neemt niks terug. Ze denken terecht dat ze niks met die lui te maken hebben.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik blijf het een vreemde zaak vinden dat er niet krachtiger wordt opgetreden tegen gelukszoekers die absoluut geen bescherming nodig hebben. Dat mensen een beter leven zoeken, ja, dat kan ik nog wel begrijpen, maar waarom zouden volkeren elders op de wereld daar dan voor op moeten draaien? Nergens kun je toch zomaar binnenlopen, woonruimte eisen en nog een zak geld toe?

  Alle illegalen moeten zonder pardon Europa uit. Illegaal is illegaal! Als ik hoor welke aantallen Afrikaners plannen maken om ook hierheen te komen, bekruipt een gevoel van walging mij. We weten allemaal welke gevolgen zo’n massale aanval op onze landen heeft, op onze financiën, gezondheidszorg, en leefruimte. Steeds minder mensen zijn bereid ‘vluchtelingen’ een warm welkom te heten. Waar zien we die zingende groepjes nog? Hoeveel mensen nodigen ‘vluchtelingen’ nog bij hen thuis uit voor de maaltijd en wat ‘gezelligheid’? Ik zou het niet weten.
  De goedmensen zijn destijds doorgeslagen. Nu komen de nuchtere feiten aan het licht: de meesten willen dat er een eind komt aan de toestroom, maar hardop zullen ze dit niet zeggen. Gezichtsverlies.

  Voorlopig zal er weinig veranderen denk ik. Het zomerreces staat weer voor de deur, en vlak daarvoor wil men alleen nog wel eens plannen doordrukken die de schatkist welgevallig zijn. Als het om de asielzoekers gaat, laat men eventuele plannen wel weer overwinteren.
  Letterlijk, vrees ik.

  Like

 3. Toch klopt er een heleboel niet. Er zijn een heleboel politici en ambtenaren die schijt aan het volk hebben maar aan de andere kant zijn er misschien wel meer, vooral op gemeentelijk niveau, die voor demense klaar staan. De idealistische stroming tussen de ratten en andere graaiers, zeg maar. Waarom speelt iedereen toch gewoon in dit toneelstuk mee? Wat weten wij niet en hullie wél?

  Like

 4. Avidia zegt:

  Volgens mij willen zij de bevolking vervangen door slaafse mensen, wij zijn te mondig geworden, dat wordt niet in dank afgenomen, stem allen PVV, zij staan voor onze vrijheid, weg met al die binnenkomers die de huizen van jullie kinderen afnemen, die ons miljoenen kosten aan uitkeringen, die geen cent bijdragen, ik word er misselijk van. En ze doen net of alles normaal is, ik vind het abnormaal, ze zijn niet goed bij hun hoofd, wat hebben wij te maken met die instroom die van onze arbeid willen profiteren, het gaat als een lopend vuurtje: ga naar Nederland je krijgt alles gratis, je hoeft niet te werken dat doen de Nederlanders voor ons, ja, ja!!!!

  Like

 5. Avidia zegt:

  Nogmaals, wij zijn te mondig, de partijen (linksen) hebben stemmers nodig, zij laten mensen binnen die stemmen op de PVDA, jakkes!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s