Elites van de EU in paniek

Screenshot_28

(Vertaling: E.J. Bron)

Een door Soeren Kern voor het Gatestone Institute geschreven bijdrage laat aan duidelijkheid niets te wensen over: “De ondersteuning voor de Europese Unie door het publiek stort in elkaar – de elites van de EU zijn in paniek.” Hieronder een samenvatting van de Engelstalige bijdrage in trefwoorden:

 • De woede van de burgers wordt gevoed door het toenemend aantal dictaten, die uitgaan van niet gekozen ambtenaren aan de top van de Europese Commissie in Brussel; de Europese Commissie is de machtige administratieve arm van het blok dat zich de soevereiniteit van de 28 natiestaten van de EU op brutale wijze oneigenlijk heeft toegeëigend.
 • Ook al brengen de peilingen dit niet zo expliciet tot uitdrukking, toch weerspiegelt zich hierin de zonder twijfel toenemende woede van de burgers over antidemocratisch karakter van de EU en haar onverzadigbare greep naar de macht.
 • Op 31 mei presenteerde de EU in samenwerking met Facebook, Twitter, YouTube en Microsoft een “gedragscode” om de uitbreiding van “illegale hatespeech” op internet te bestrijden. Critici brachten hier tegenin dat de definitie van de EU van wat er onder “hatespeech” verstaan zou moeten worden, zo vaag is, dat ze in feite alles kan omvatten wat door de Europese autoriteiten als niet politiek-correct wordt beschouwd, waaronder uiteraard ook kritiek op de massa-immigratie, op de islam en op de EU zelf.
 • Op 20 april stelde het Europese Politieke Strategiecentrum, een huis-eigen EU-denktank die rechtstreeks onder Juncker ressorteert, voor dat de EU haar eigen geheime dienst zou moeten oprichten, die alleen verantwoording schuldig is aan de niet gekozen EU-bureaucraten.

(Lees hier het originele Engelstalige artikel op Gatestone)

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Censuur, democratie, dictatuur, Elite, Eurofielen, Europese Commissie, EUSSR, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Elites van de EU in paniek

 1. Cathja zegt:

  ………..Een eigen geheime dienst….???? Zijn we hier in het vrije Europa, of in een communistisch land? Moeten we Stasi-praktijken gedogen? Of de Securitate (Roemenië)? Zijn die lui daar in Brussel wel goed bij hun hoofd?
  Ik hoop dat er massaal zó’n enorm verzet komt tegen dit ontoelaatbare plan, waar die EU-zakken niet van terug hebben!!
  Blijf met jullie fikken van onze vrije en democratische burgers af!!
  En ga een baan zoeken, zodat jullie -uiteraard tegen een doodnormaal salaris- je nuttig kunnen maken voor de maatschappij, in plaats van ons dwars te zitten via geheime/duistere zaken!!!

  Like

  • Leo zegt:

   Ga een baan zoeken ??
   Al dat ambtelijk tuig wat daar rond hangt en zn zakken vult is niet eens in staat om in de maatschappij normaal te functioneren.
   Daarom zitten ze daar.
   Allemaal vriendjes van vriendjes.
   En ze houden allemaal elkaars lulletje vast om in leven te blijven.

   Overtollig ongedierte !!

   Geliked door 2 people

   • Politici zijn eigenlijk de halvezooltjes, de nuttige idioten, de Koppen van Jut en de katvangers van de ambtenarij. Er zal best nog wel ergens een redelijk mens tussen die ambtenaren gevonden kunnen worden maar dat is dan toeval. Want anders zit je daar niet elke maand een uitkering op te snuiven en ga je echt ergens aan het werk.

    Als je de zaak wil veranderen moet je eerst bij deze kampbewakers beginnen want zij zijn de wortels van de woekerplant die wij als politiek waarnemen. Dus je kunt wel stemmen tot je een ons weegt of petities opstellen tot iedereen ingeslapen is maar als je een blad van deze kankerplant afslaat komt er gewoon weer een nieuw voor in de plaats. Met een ander poppetje en een iets gewijzigd kleurtje. Ja, ze laten zelfs bladeren groeien waarvan wij moeten denken dat het onze vrienden danwel onze vijanden zijn waarbij vaak de meeste elementjes van deze bladeren er zelf geen flauw vermoeden van hebben dat ze als nuttige idioten worden gebruikt. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mimicry

    Politici zijn minder belangrijk om om te wentelen. Dat zijn de halvezooltjes die vroeger bij opoe op zondagmiddag tussen de schuifdeuren te weinig applaus gekregen als ze weer eens Donald Duck na stonden te doen. Meestal zag je ze ook als plaatselijke zot voor de fanfare uit buitelen zodat ze de toeschouwers aan het lachen brachten en de familie tot schaamte. Later werden ze allemaal een soort Timmerfranz met lachjes, tranenpinken, gebroken stemmetjes, dat soort gedrag. En daarom uitermate geschikt om als katvanger voor de ambtenarij te gebruiken.

    In het kort samengevat:
    ‘Denn die einen sind im Dunkeln und die andern sind im Licht
    und man siehet die im Lichte die im Dunkeln sieht man nicht.’
    (Bertolt Brecht, Dreigroschenoper)

    Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Cathja:

   “Zijn die lui daar in Brussel wel goed bij hun hoofd?”

   Ja, Cathja, ze zijn bijzonder goed bij hun hoofd. Ze weten exact wat ze doen. Ze zijn het plan van de New World Order aan het uitvoeren. Stap 1 is de islamisering van Europa. Die islamisering is beschreven door Bat Ye’or in haar boek Eurabië. Uitgeverij Meulenhoff, 2005. ISBN: 97890290 7989I/ NUR 697 Lezen!

   Ook beschrijft zij hoe het antisemitisme in Europa gestructureerd in alle bestuurslagen wordt doorgevoerd. We kunnen vandaag zien hoezeer ze gelijk had toen ze dit boek schreef (2005).

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

   • exmarineman zegt:

    En vergeet ook niet de “Resolutie van Straatsburg 1977” waarin het westen olie krijgt van de islamitische Arabische landen in het M.O. voor islamisering van het Westen oftewel vrije toegang en geen beletselen tegen de islam. Ondertekend door EU/USA, S.A., Kwt, Qatar, VAE, AbuDhabi. En vergeet u ook niet de motie-Halsema en de onlangs aangenomen linkse motie “bescherm de islam in Nederland”. Hoe is het mogelijk dat al die westerse regeringsleiders toch met praktisch dezelfde woorden spreekt als het over de islam en moslims gaat? Waarom wordt Erdogan niets in de weg gelegd? Hoe is het mogelijk dat Turkije een NAVO-lid bezet (Noord Cyprus), terwijl diezelfde EU sancties tegen Rusland oplegt vanwege de Krim????? Volgende week of zo is er weer eens een geheime Bilderbergbijeenkomst in Dresden dit keer. Vaste gasten zijn “ons” koninklijk huis en dit keer ook weer Rutte en Sharon Dijksma. De vaste gaste Bea blijft dit keer thuis zo las ik. Maar wat hebben Rutte en Dijksma daar te doen? Waar blijft die controle door de parlementen op dit soort bijeenkomsten. En dan hebben we nog de Rothschilds, Soros en Juncker die er te gast zijn en wellicht ook Draghi. En aan hun beleid kun je wel zien wat er daar zowat wordt besproken en moet worden uitgevoerd……Oh ja: Soros is adviseur van Frauke Merkel……

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Cathja:

   “Moeten we Stasi-praktijken gedogen?”

   Dat moeten we niet, Cathja, maar we doen het wel. Daar zit hem de kneep. We laten ons als de spreekwoordelijke lammeren naar de slachtbank voeren. En we stemmen nog steeds in overgrote meerderheid NIET op de PVV en Geert Wilders. Want “hij heeft op sommige punten wel gelijk hoor, maar de manier waarop hij het zegt hoort toch niet bij een beschaafd land als het onze.” En zo gaan “we”, 16 miljoen autochtone Nederlanders, collectief naar de verdommenis. Voor we het weten zijn we geen beschaafd land meer. En krijgt Donner alsnog gelijk.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 2. Draco zegt:

  Het is wel duidelijk nu hoe zeer de eu ontaard is. Juncker, Draghi en jawel, ook Timmermannetje zouden moeten worden opgesloten. Het zijn doodeenvoudig fascistische criminelen. Hoe sneller een nexit komt, des te beter.

  Geliked door 2 people

  • E.J. Bron zegt:

   Ik stel in plaats van opgesloten, opgehangen voor!

   Webmaster

   Geliked door 1 persoon

   • Als er vroeger zo’n Heerscher werd weggestemd werd mede zijn complete hofhouding, de toenmalige ambtenarij, ook opgehangen. Met de hele familie tot in de 10de graad erbij om later geouwehoer te voorkomen. Ten tijde van grote werkloosheid was het dan ook schering en inslag dat de bonden de koning op gingen hangen in plaats van met een vlaggetje te zwaaien of op een fluitje te blazen. Maar ja, vroeger was alles beter.

    Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Nog een keer deze realistische man:

  Like

 4. Harry zegt:

  Hopend op een Brexit , daarna hopelijk een Nexit , een Frexit en dan de implosie van die drankorgelbende in Brussel .
  Laten we die lui tot hun nest toe achterna zitten en hen aan de hoogste brug ophangen .
  En veertien dagen laten bungelen , zodat niemand nog dergelijke megalomane projecten in z’n kop haalt in de komende vijftig jaar .
  Hoe is het toch GVD mogelijk dat die vrome kloot Balkenende ons zó in het pak heeft kunnen naaien ?
  We zijn een stel duffe konijnen in Nederland ( en in een groot deel van de rest van Europa ) dat we ons dát hebben laten aandoen !

  Christenen en socialisten , het is lood om oud ijzer .
  Laf , geniepig , vals , gemeen , verraderlijk en door en door verrot .
  Hoeveel zou die Balkenende op een een geheime bankrekening bijgeschreven hebben gekregen om dit doortrapte spelletje zó te spelen ?
  Kan me niet voorstellen dat je je eigen land anders zó zou verraden .
  Zelfs niet door een vrome kut .

  Ook maar aan een touw ?
  Hij heeft het van harte verdiend !
  Hang hem maar naast die misselijke Van Rompuy .
  Kunnen ze nog even gezellig bijkletsen tot hun tong stroef wordt .

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Inderdaad Harry.
   Maar als ze dan toch hangen zou ik ze laten hangen totdat ze uit elkaar vallen.
   Das best grappig om te zien en nuttig voor de kinderen om ze via aanschouwelijk onderwijs de wet van de zwaartekracht uit te leggen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wachteres zegt:

  De EU zal alles doen wat in haar vermogen ligt – en meer! – om ervoor te zorgen dat GB niet uit de EU gaat.

  Bij elk stembureau een strenge controle en idem dito bij de post stemmen is de enige mogelijkheid op enige hoop dat alles eerlijk zal verlopen.

  Like

  • Stemmen en verkiezingen zouden heel anders verlopen en waarschijnlijk ook worden afgeschaft als er op naam zou worden gestemd. Dus jouw naam staat op het stembiljet plus jouw handtekening met kopie van je identiteitsbewijs. Het huidige systeem is echter ingevoerd om te kunnen manipuleren.

   Bij een simpele BV of andere rechtspersoon wordt er van de aandeelhouders al een opkomstpercentage van 75% geëist om geldige besluiten te kunnen nemen. En daarna kunnen ze slechts met een meerderheid van driekwart van de uitgebrachte stemmen worden genomen. En van iedere aandeelhouder staat erbij wat hij heeft gestemd en moeten er 2 getuigen voor tekenen dat het inderdaad zo is.

   Bij ons zogenaamd democratisch verkiezingssysteem is een opkomst niet verplicht. En een meerderheid van 1 stem is voldoende. Het zal mij dan ook sterk verbazen als de Brexit door gaat.

   Like

 6. exmarineman zegt:

  Net zoals in Oostenrijk….. terwijl de stembussen nog open waren had men de schriftelijk uitgebrachte stemmen al kunnen tellen. Men had dus niet hoeven wachten totdat de uitslag van de stembussen bekend was….. Nu was het mogelijk om bij de telling van de schriftelijk uitgebrachte stemmen te frauderen door bijv stemmen voor de ene persoon ongeldig te maken…..

  Like

 7. Jan zegt:

  Schulz: “Ihr könnt von uns nicht verlangen, daß wir für unser Geld arbeiten müssen. Das steht außer Frage. Wo kämen wir dan dahin?”

  Like

 8. Hoe kan vooral een Duits volk zo’n ommekeer in hun leven maken. Je vaagt hiermee de toekomst van je kinderen en kleinkinderen weg.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  We hebben meer dan genoeg van de ongekozen corrupte EU bende en ook van hun hielenlikkers in ‘eigen’ land. Ik hoop nog een Neurenberg2 mee te maken, waar het zooitje onderuit wordt geschoffeld !!

  Like

  • BigLJohn zegt:

   koddebeier 12 juni 2016 om 11:11.Ik hoop het met je mee, maar ik ben bang dat het onze achterkleinkinderen zullen worden die dit gaan meemaken. Het linkse systeem zit tot in de fijnste haarvaten van bestuurlijk en gerechtelijk Nederland. Telkens als je denkt dat de bom barst voor de E.U. toveren ze weer een nieuw konijn uit de hoed, die alle positieve ontwikkelingen alweer de das omdoet ! Dit systeem word al sinds het ontstaan van de dictator E.U. zowel in Brussel, alsmede in de aangesloten lidstaten toegepast. Enkele van die konijnen uit die toverhoed zijn; stembusfraude, Straatsburg, gezinshereniging, de motie Halsema, Islam beschermen, nog steeds positieve discriminatie, geheime E.U. politie, E.U. leger, enz. enz. enz. De enige manier om er van af te geraken is een volksrevolutie cq een burgeroorlog.

   Geliked door 1 persoon

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De dictatuur breidt zich steeds meer uit! Het begint inderdaad steeds meer op Fascisme te lijken!

  Like

 11. Pingback: Elites van de EU in paniek – Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s