Franse Senaat stemt voor de versoepeling van de sancties tegen Rusland

Screenshot_10

Het Palais du Luxembourg, de zetel van de Franse Senaat.

(Door: Christian Saarländer – Vertaling: E.J. Bron)

Omdat Rusland zich aan de afspraken heeft gehouden betreffende het bijleggen van het Oekraïne-conflict stemde de Franse Senaat met grote meerderheid voor een versoepeling van de sancties. Nu moet het parlement hier ook nog mee akkoord gaan.

Contra magazine

De Franse Senaat stemde woensdag met grote meerderheid voor een resolutie die zich uitspreekt voor de versoepeling van de Rusland-sancties. Dit deelt het Russische persbureau RIA Novosti mee na een debat in het Franse parlement. De resolutie kan echter nog afgekeurd worden door het parlement.

In totaal 302 afgevaardigden stemden in de Senaat voor de versoepeling van de sancties tegen Rusland. Slechts 16 senatoren stemden tegen de aanbeveling om de sancties tegen Rusland te versoepelen. De senatoren beriepen zich daarbij op het feit dat Rusland in het Oekraïne-conflict zich gehouden zou hebben aan de afspraken om het conflict bij te leggen. Behalve de economische sancties dienen volgens de senatoren eveneens de persoonlijke sancties tegen individuele personen opgeheven te worden om de dialoog met Rusland te vergemakkelijken.

Zoals RIA Novosti verder bericht, zou de Senaat bovendien vaststellen dat een strategisch partnerschap met Rusland zowel in het belang van Frankrijk als de Europese Unie zou zijn. Als tegenprestatie zou men van Rusland de opheffing van de economische sancties tegen de levering van levensmiddelen en andere producten uit de landbouw verwachten. De Russische tegen-sancties volgden als antwoord op de sancties van de EU, die men in het kader van het Oekraïne-conflict in 2014 aan de Russische Federatie oplegde.

De Franse Senaat vormt het Hogerhuis in het parlementaire systeem van Twee Kamers in Frankrijk en bestaat uit 347 afgevaardigden. De senatoren worden voor een periode van drie jaar gekozen en vormen met de 577 afgevaardigden van het Lagerhuis, die voor een periode van vijf jaar worden gekozen, het Franse parlement. Op grond van haar belangrijkere stem kan het Lagerhuis de Senaat echter overstemmen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Christian Saarländer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Rusland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Franse Senaat stemt voor de versoepeling van de sancties tegen Rusland

 1. Ze worden eindelijk verstandig! Door al die sancties tegen nota bene een bondgenoot in de strijd tegen IS (!) is de export enorm teruggevallen waardoor de boeren massaal zonder inkomen geraken en al wekenlang demonstreren. Franse politici hebben dus totaal geen visie !

  Like

 2. En nu nog even hun luiken verder open doen, Dan zien ze misschien het licht..

  Like

 3. Elena zegt:

  Het lollige van sancties naar Rusland is, dat de Europese boeren daar werkelijke de dupe van zijn.
  Zijn die Europese overheden nu zo stom..of ben ik zo blond?
  Kort geleden, hoogstens 2 jaar…. boycotte Europa, Israelische producten, voornamelijk groenten en fruit… oh zei Rusland…dan nemen wij het wel.
  LOL !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s