Schotse politie plant hidjab-uniform: Duits parlementslid adviseert hetzelfde voor Duitsland

Screenshot_17

(Vertaling: E.J. Bron)

De Schotse politie test op dit moment uniformen met hidjab om meer islamitische vrouwen warm te maken voor de politiedienst. Een Duitse parlementariër stelde voor dit ook in Duitsland te doen. De christelijke politievereniging reageerde geschokt.

epoch times

De hidjab is een hoofdbedekking die het hoofd en de hals verhult en het gezicht vrijlaat. Precies dit wil de Schotse politie in haar uniformen opnemen. De reden: in 2015/2016 solliciteerden slechts 2,6% zwarten en zogenaamde Aziaten, voornamelijk Pakistani, naar een baan bij de politie. In absolute cijfers waren dat 127 sollicitanten uit deze cultuurkring. Dat bericht de “The Scotsman”.

Schotland wil meer zwarten en Aziaten in de politiedienst

De Schotse politie had graag 650 zwarte en Aziatische politieagentes meer willen hebben, opdat het aantal politieagenten ook de minderhedenverhouding van de bevolking weerspiegelt.

De Schotse politie heeft nu hidjab-modellen ontworpen en getest. Naar het voorbeeld van Engeland en andere landen. Tot nu toe mochten islamitische politieagentes in Schotland weliswaar een hidjab dragen, maar moesten daarvoor altijd de toestemming van hun meerderen hebben. Dat zou nu komen te vervallen, aldus “The Scotsman”.

De Schotse politie zou daarmee in het openbaar openheid representeren, zei Fahad Basir, woordvoerder van de SPMA, de Schotse politievereniging van de moslims.

Het Duitse parlementslid Polenz is voorstander van de hidjab voor Duitse politieagentes

De Duitse parlementariër Ruprecht Polenz (CDU) vindt de reguliere opname van de hidjab in het politie-uniform voorbeeldig: “Het wordt tijd dat de Duitse politie dit ook doet”, postte hij op 7 juni op zijn Facebook-pagina. Of de uitspraak serieus bedoeld was of niet, bleef eerst onduidelijk. Maar er kwam prompt kritiek.

Heftige kritiek van christelijke politievereniging

“We maken ons zorgen en zijn geschokt dat een symbool van de onvrijheid en onderdrukking van de vrouw, zoals veel rechtbanken en parlementen oordelen, nu uitgerekend bij de politie zijn intrede moet gaan doen”, schreef daarop de christelijke politievereniging (CPV) in een op 11 juni gepubliceerde persmededeling, volgens Kath.net.

De politie zou voor het behoud van de rechtsorde opkomen en zou dit ook via haar medewerkers tot uiting moeten brengen. Om een hidjab-hoofddoek in het uniform te integreren zou kritiek en volledig onbegrip van de bevolking oproepen, wordt er verder gezegd. Het zou niet verenigbaar zijn met de grondwet, die de staatsmacht met zijn preambule verplicht tot “in verantwoording voor god en mensen” op te komen voor mensenwaarde, mensenrechten en de gelijkberechtiging van man en vrouw.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, christendemocraten, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Schotland, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Schotse politie plant hidjab-uniform: Duits parlementslid adviseert hetzelfde voor Duitsland

 1. Jan zegt:

  Ook Duitse politie krijgt nieuw uniform voor vrouwen:

  Geliked door 1 persoon

  • Cathja zegt:

   ‘Handig’ uniform! Vooral als er grote snelheid vereist is, zoals bij een achtervolging. Je stijgt vanzelf op met al die vleugels om je heen.

   Like

 2. Thom zegt:

  Ik ben voor de verplichte boerkakledij voor de politie agentes plus verplichte daarbij behorende besnijdenis en dan een klein gaatje zoals in Somalië open laten. Je moet geen half werk leveren, dus een boerka aan en dan kliet er ook meteen af en het overblijvende gaatje toe. Ze willen toch theater, nou dan, doe dan geen half werk. Allah houdt niet van half werk: Homo’s bevallen Allah niet en moeten dus dood. Allah zegt echt niet dat ze met een paintball verfspuitgeweer beschoten moeten worden. Allah houdt volgens de moslims van het ruigere werk.

  Like

 3. Thom zegt:

  Zo ongeveer loopt weliswaar de mannelijke shariapolitie van de jihad moskee in de Schilderswijk in Den Haag er op oudejaarsnacht ook ongeveer bij.

  Like

 4. fransdewit zegt:

  Flauwekul wie moeten die gasten de wet voor lezen dan? Ze zijn zo in lage rangorde bij haar eigen volk. En ik laat me door zo iemand ook de wet niet voor lezen, kan nog geen eens zien wat of wie het is? id kaart weet je wel?

  Like

 5. Pieter zegt:

  Lucifertje erbij en affikken maar.

  Geliked door 1 persoon

 6. Avidia zegt:

  ik heb hier geen woorden voor

  Like

 7. Avidia zegt:

  Dit kan echt niet, dit gaat echt te ver, waar gaan we naar toe, laten ze in hun eigen land blijven, wat hebben wij met hun geloof te maken???? Donder op naar jullie eigen land, verschrikkelijke mensen, wij zitten echt niet op jullie te wachten, wij bepalen het, wij werkend volk, wij zullen jullie moeten onderhouden en dat willen wij niet, jullie zijn helemaal niets in onze ogen, zoek het maar uit. Alles is smeerlapperij, weg er mee, en laat je niets meer van je horen

  Like

 8. Marc zegt:

  Ga zo door: die nationale revoluties komen dan Europa-breed vanzelf van de grond!

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De krankzinnigheid heeft bij deze politie ‘leiders’ en politici hard toe geslagen, waarschijnlijk de naweeën van de gekke koe ziekte, waarbij de hersenen sponsachtig worden .
  Bijkomend voordeel ze gaan er aan dood.

  Like

 10. edwin vissers zegt:

  ik ga een tank kopen

  Geliked door 1 persoon

 11. Mirjam zegt:

  Het was toch de bedoeling dat de overheid ten alle tijden neutraal ten opzichte van religie en de regels hiervan zouden staan? Het zou toch, in geen enkele mate, invloed mogen hebben op het openbare leven? Dit is geen neutraliteit, maar beïnvloeding en geeft een verkeerd beeld af aan de bevolking van elk land.

  Like

 12. Dit begint op een nachtmerrie te lijken waar we in belandt zijn.

  Like

 13. alidas1 zegt:

  Moeten die mannen maar in hun kilt gaan.
  Maar daar zullen die mannen van die vrouwen wel weer tegen zijn .

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  [quote] De hidjab is een hoofdbedekking die het hoofd en de hals verhult en het gezicht vrijlaat. [/quote]

  Net zoiets als deze:

  Like

 15. johan zegt:

  Dit getuigd weer van politieke correcte politici dat er enge kennis en intelligentie aan ze ontbreekt.
  Vrouwelijke theedoeken mogen mannelijke theedoeken niet aanraken dan gaat die wostijnrat moord en brand schreeuwen. En ik als christen wil niet aangraakt worden door woestijnratten c.q apen hoop dat ze daar ook rekening mee houden.
  Het wordt met de dag gekker

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, @ johan, die mannelijke woestijnratten proberen te grijpen wat ze kunnen, als ze daarvoor de kans krijgen. Wij zijn allemaal ‘heidenen’, onze vrouwen ‘hoeren’, en daar mag je alles mee doen.
   Maar trek (als ‘heiden’) niet een moslima haar kopvod af, want dán zijn de rapen gaar! Het zou zomaar kunnen gebeuren dat zelfs Erdogan zich ermee gaat bemoeien! 😉

   Like

 16. Zitten we nog wel eigenlijk in het goede land, ik begin echt te twijfelen.

  Like

 17. jackvanderveen zegt:

  Geschift

  Like

 18. Het lijkt wel een soort van zeppelin, weten ze nou eigenlijk niets anders dan zich zelf zo belachelijk te maken. Misschien kan ze er ook nog mee gaan hemelen,dan zou het ook nog iets positiefs hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s