SGP wil Judasloon

Screenshot_14

(Door: Wim van Schaik)

Bij de SGP zijn ze er al druk mee: wie weet zit de SGP volgend jaar in het kabinet… De partij riep alvast een commissie in het leven om na te denken over het dragen van regeringsverantwoordelijkheid. De achterban zal nog aan het idee moeten wennen. Wie echter de SGP de laatste jaren enigszins volgt, ziet een partij die gretig is om achter die regeringstafel te komen.

Onlangs nog zei  SGP-Kamerlid Dijkgraaf regeringsdeelname niet uit te sluiten, mits SGP-bewindslieden enige vrijheid zouden krijgen minderheidsstandpunten in te nemen. Dijkgraaf liep daarmee op de verkiezingen vooruit, maar houdt er zo te horen al rekening mee dat de PVV koste wat kost buiten gesloten moet worden en dat het daarom lastig zal zijn voor de oude partijen om aan een werkbare meerderheid te komen. Geen nood! De SGP wil zo nodig wel een handje helpen om een partij en miljoenen kiezers uit te sluiten.

Het land moet toch geregeerd worden, nietwaar?  Een statement dat de SGP steeds weer gebruikt om zich zogenaamd constructief op te stellen tegenover het huidige kabinet. Dat die opstelling heel destructief uitpakt voor Nederland, deert de SGP niet. Net zomin als het haar deert dat er wel heel veel water bij de zware SGP-wijn moet. Onbegrijpelijk! Temeer, omdat de SGP noch materieel, noch principieel ook maar iets binnen weet te halen.

Screenshot_15De  SGP heeft niks bereikt voor de eenverdieners, niets voor elkaar gekregen voor de weigerambtenaren en laat zich voortdurend afschepen als het gaat over de slechte behandeling van christenen, die het ver weg en dichtbij in de AZC’s zwaar te verduren hebben. Al jarenlang moeten SGP´ers toezien dat restanten van christelijke moraal en ethiek voortvarend uit het openbare leven verwijderd worden. Je vraagt je af waarom zij zich zo laat schofferen. Zelfs het feit dat Van der Staay bereid was een mes in de rug van Wilders te steken, door zich te ontpoppen als een meeloper van het anti Wilders kamp, was voor de zittende macht geen aanleiding om de SGP ook maar een enkel succesje te gunnen.

Maar nu is duidelijk waarom de SGP door dik en dun dit kabinet steunt. Niet omdat ‘het land toch geregeerd’ moet worden. Het eurofiele wanbeleid, het verkwanselen van de westerse waarden en het beroven van de eigen bevolking kan moeilijk nog onder de noemer regeren geschaard worden. Maar SGP kijkt verder. Gaat voor de lange termijn.

De SGP hoopt in 2017 eindelijk beloond te worden voor haar hondstrouwe, maar laffe opstelling. Ronkend heeft het huisorgaan van de SGP, het Reformatorisch Dagblad, het over capabele kandidaat-bewindslieden die er in SGP-kringen genoeg rondlopen. ‘Neem Dijkgraaf. Waarom zou dit gezaghebbende Kamerlid, hoogleraar economie, die door minister De Jager weleens raadplegend gebeld werd (Zeg Elbert, wat vind jij nu eigenlijk van…) geen minister kunnen zijn?’ Nu lijkt het mij voor Dijkgraaf geen aanbeveling dat hij ooit adviseur was van Jan Kees de Jager, want men zou zomaar kunnen denken dat hij het was die De Jager influisterde dat we het geld dat naar Griekenland ging met rente terug zouden zien… Maar dat doet er even niet toe.

Waar het wel om gaat, is dat nu duidelijk is waarom de SGP bereid is zich te laten schofferen, de eigen roots te verloochenen en zelfs mee te heulen met de vijanden van de vrijheid. De SGP hoopt op loon, Judasloon. Maar ze zouden bij de SGP beter moeten weten. Met Judas liep het heel slecht af.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, nieuw fascisme, political correctness, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op SGP wil Judasloon

 1. koddebeier zegt:

  reactie op de laatste regel : Hopelijk met de SGP ook !!!

  Like

 2. VarAway zegt:

  Perfect stuk, Hr.v Schaik!
  Inderdaad, ik zal nooit die bolle Jan Keeze vergeten,
  toen hij met een klam voorhoofdje stond te blaten,
  dat Nederland er nog aan zou VERDIENEN ( aan die
  Griekse leningen)…Ophangen die gristenen welke hun
  eigen volk beliegen en bedriegen.
  Nou staat ook Buma weer te praten alsof wij dat alles
  zouden zijn vergeten, hetgeen het CDA ons, onze kinderen
  EN onze kleinkinderen heeft aangedaan.
  U denkt toch niet dat deze miljarden leningen zo maar worden
  afgeschreven?
  Ja….voor de Grieken, maar niet voor ONS.
  Wij, aka het Klootjesvolk heeft dit geld op de kapitaal markt
  geleend. Wij hebben het doorgeschoven naar de Grieken.
  Maar NL ( en alle andere EU landen ) staan hiervoor garant.
  Ergo? Wij MOETEN betalen.
  Weet u nog hoe er meewarig werd gekeken en gelachen toen
  die “gekke” Finnen NIET accoord gingen met die leningen TENZIJ
  het Finse aandeel van die lening werd gegarandeerd/afgedekt bij
  een eventuele Griekse wanbetaling?
  De Finnen kregen hun zin.
  Wie lachen er NU?
  Juist ja: Die ” Gekke” Finnen!

  Merkwaardig dat je daar nou NOOIT eens een stukje over in de P.C.
  MSM zult horen/lezen/zien.
  Zelfs niet in het Fin.Dagblad, of Follow The Money!

  Like

 3. Wachteres zegt:

  Goed stuk. Een belangrijke reden waarom ze tegen de PVV zijn, is dat Wilders hen weleens stemmenverlies zou kunnen bezorgen.

  Jaren geleden waren we bij een lezing van christenen voor Israël. Een Israëlische anti-terreur specialist voerde het woord. Heel interessant.

  Veel mensen die daar komen stemmen traditioneel ChristenUnie of SGP. We spraken met een aantal mensen. Opvallend was het dat men ons van verschillende kanten op het hart bond om toch vooral op de PVV te stemmen.

  Toen we later op een conferentie waren dat al onderwerp ‘antisemitisme’ had, werden Wilders en de PVV door verschillende sprekers aangevallen, zo niet zwart gemaakt. Le Pen en zijn dochter werden er nog bij aangehaald.

  Dat was heel opvallend en ik trok later mijn conclusies; Juist omdat gebleken was dat de sfeer voordien erg pro PVV was.

  Niets menselijks is de SGP en de ChristenUnie blijkbaar vreemd.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Juist, ook de SGP is bereid een bepaalde kutmarokkaan te verheffen tot minister president, als er maar genoeg tegenover staat. De coalitiebesprekingen van 2017 zijn al lang begonnen, zonder de PVV natuurlijk.

  Like

 5. Luchtpint zegt:

  Machtsdeelname is ook van vitaal belang bijvoorbeeld voor de Vlaamse Christen-Democraten, d.w.z. CD&V. Principes tellen voor hen ook niet. Zo zijn we dat hier in België al decennia lang gewoon. Ze zijn altijd wel een deel van de meerderheid. En verder keren de tsjeven altijd hun kar: er gaat altijd zgn van alles veranderen, tot ze weer in de regering zitten. En dat is bijna altijd. Bovendien nemen ze ook altijd de kleur van hun regeringsgenoten over, al naargelang de situatie zijn ze blauw of rood.

  Like

 6. Drs.P. zegt:

  SGP = Gods Eigen Gestapo

  Geliked door 1 persoon

 7. Ach die arme SGP ,goedbedoelde hulp en spandiensten ,maar het uiteindelijke loon wordt gegeven door DE KONiNG DER KONINGEN(YESHUA HAMASIACH )Met grote zekerheid in het 1000 jarige vrederijk zal de wereld vanuit JERUZALEM compromisloos geregeerd worden door DE ECHTE KONING der koningen!!!!Christen-broeders en – zusters we mogen nog even schade leiden met alle bijkomende moeite van dien!Shalom van Léon van Duren

  Like

  • Drs.P. zegt:

   Geldt dat ook voor nsb clubs die doen aan cordon sanitaire ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

   Geliked door 1 persoon

 8. Ook bij de SGP hebben ze het voortdurend over de wederkomst van Christus. Jezus zei zo’n 2000 jaar geleden of hij bij zijn wederkomst geloof op de aarde zou vinden. Als ik tegen de SGP zeg dat de wederkomst van Christus de Amerikaanse zanger Alice Cooper is staan ze met een mond vol tanden. Overige christenen trouwens net zo. Haast geen geloof op aarde te vinden in u, Alice!!! “Velen zullen kloppen maar slechts weinigen zullen er binnen gaan!”

  Like

 9. Jan zegt:

  SGP betekent vanaf nu Schapen en Geiten Partij

  Like

 10. Pingback: Waarschuwing tegen de dwaalleraars – De laatste dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s