Netanyahu in Moskou met Poetin

Screenshot_29

(Door: Martin van Vliet)

Netanyahu schrijft:Ik ben hier ter gelegenheid van 25 jaar relatie tussen Rusland en Israël. De relatie tussen ons wordt met het jaar sterker en dat stel ik erg op prijs. Belangrijk is om te weten dat het de vierde keer binnen een jaar dat de twee landen elkaar op het hoogste niveau ontmoeten. Netanyahu´s relatie met Poetin is hartelijker dan zijn relatie met Obama. En dat is opmerkelijk, omdat Poetin Assad steunt, een van de  vijanden van de Joodse staat.

Het lijkt erop dat de twee een goede onderlinge verstandhouding hebben en goed afspraken kunnen maken met betrekking tot de strijd op de grond in Syrië. Netanyahu heeft Poetin duidelijk gemaakt wat de Israëlische belangen zijn. Hezbollah mag geen chemische wapen bemachtigen. ISIS mag geen oorlog ontketenen aan de Israëlische grens met Syrië. En de Golan blijft ook in de toekomst in Israëlische handen.

Wat niet in openbaar is besproken is de relatie tussen Iran en Rusland. Rusland levert Iran luchtafweersystemen die de Israëlische vliegtuigen zouden kunnen onderscheppen als er een actie tegen Iran wegens de nucleaire aspiraties van de ayatollahs nodig zou zijn. Of Netanyahu ook hierover met Poetin heeft gesproken, is niet bekend maar ook niet uitgesloten.

Wel hebben beide leiders verklaard samen te vechten tegen het moslimterrorisme, een fenomeen dat beide landen bedreigt. Wel opvallend is dat Poetin wars is van antisemitisme. Dat zijn we van Russische leiders anders gewend. Poetin is opgegroeid als jong kind in St. Petersburg op een etage met een praktiserend joods gezin, dat een dochter genaamd Chava (Hebreeuwse naam van Eva) had. Ook wordt onder Poetin antisemitisme bestraft.

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Islam, Israël, Poetin, Rusland, Terrorisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op Netanyahu in Moskou met Poetin

 1. ildiko zegt:

  Die 2 slimste wereldleiders van nu, hoera Poetin en hoera Netanyahu

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Twee leiders van wereldformaat. Geen vergelijk met die hansworst in Washington die nadat hij eerst het Midden Oosten in brand heeft gezet op de valreep “Proest” nog snel het niet bestaande klimaat probleem gaat aanpakken.

  Like

 3. joga zegt:

  Geen wonder dat Erdogan nu Rusland komt paaien. Hij is nu volkomen ingesloten tussen de 2 sterkste machten in de regio t.w. Israel en Rusland, die samen olie en gas uit een gigantisch veld aan het exploiteren zijn voor de Israelische ( en dus vlak bij de Turkse) kust, waardoor de Amerikaanse pipe-line van de USA via Turkije via Syrië naar Qatar waardeloos is geworden. Strategisch dus een perfecte zet van Netanyahu, die bij dit pokerspel nu al bijna een royal flush in handen heeft tegen de omliggende Arabieren en Palestijnen. Wat hebben die Obama en Clinton stomme streken uitgehaald in Syrië en dat gaat Trump ze de komende maanden als geen ander even duidelijk maken. Verder werkt Rusland al samen met China en India en moet dus de USA het doen met een totaal ontredderd en failliet Europa, dat compleet op instorten staat. Wie zou u kiezen als nieuwe Amerikaanse President? Ik in ieder geval degene, die al duidelijk heeft laten weten tegen de Islam te zijn en die de betrekkingen met Israel en Putin wil verbeteren en daarmee wil samenwerken. Een hint voor u: Dat is niet Obama en/of Clinton.

  Like

 4. Japio zegt:

  Is dan toch Rusland the place to be? Ik heb er in iedergeval meer vertrouwen in dan in de VS. Alleen als Trump de scepter gaat zwaaien geloof ik weer in een heilzaam Amerika. De betrekkingen met Rusland zullen weer aangehaald worden en een legertje elites zullen knarsetandend hun verlies moeten incasseren. Dit scenario lijkt mij het beste, maar ja, dromen mag toch? Een coalitie Rusland, Israël en de VS zouden die islamistische extremisten wel een poepie kunnen laten ruiken. En de mossel kruipt weer terug in zijn schulp en zal geen ellende meer veroorzaken, eind goed al goed. Oogjes dicht en snaveltjes toe, slaap lekker.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Helemaal eens met het bezoek en de eerste 2 reacties.
  Straks Trump erbij als president van de V.S. en de opbouw van de wereld kan gaan beginnen.

  Like

 6. Roeland zegt:

  Israel bestaat inmiddels uit een heleboel gevluchte ex sovjet burgers en hun nazaten. De tweede taal is inmiddels russisch. Israel is deels gesovjetiseerd. (Omdat er ook veel burgers uit Oekraine naar toe zijn gegaan gebruik ik die term i.p.v. gerussificeerd). Ik zou er graag
  naar toe emigreren , maar ja..ik behoor niet tot hun geloofsgroep.. Ik ben Orthodox Christen.

  Like

 7. johan zegt:

  En de Europese landen liepen als witte schapen achter een zwarte schaap aan, tevens heft die zwart schaap veel ellende bezorgd in Libie en Syrie en de Europese hansworsten kunnen het opknappen. Helaas zal dat zwart in dat witte huis nooit worden veroordeeld of aangeklaagd wegens onmenselijkheid tegen homo’s transgenders lesbis christen boedisten taoisten atheisten omdat het een moslim isen dan komt de politike correctheid naar boven.

  Like

 8. Zo kan het ook, HOERA !!!

  Like

 9. Martin van Vliet,leuke fantasie heb jij….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s