VIDEO Prof. Hans-Werner Sinn: Waarom Spanje zo weinig “vluchtelingen” opneemt

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, gezond realisme, Immigratie, Spanje. Bookmark de permalink .

15 reacties op VIDEO Prof. Hans-Werner Sinn: Waarom Spanje zo weinig “vluchtelingen” opneemt

 1. louis-portugal zegt:

  Ik zie verheugend dat Portugal nog lager staat dan Spanje.~
  Er komen er af en toe hier naartoe die dan met veel TV plubiciteit getoont worden maar helaas blijven ze niet erg lang omdat de uitkeringen, zakgeld enz. te laag zijn.
  Alleen als ze vertrekken is dat met kleine lettertjes in de krant.

  Like

 2. Thom zegt:

  Misschien nemen ze nu weinig vluchtelingen op. Ze hebben zelfs na de aanslagen op de treinen door Marokkaanse moslims kennelijk nog ongeveer 1 miljoen Marrokanen binnengehaald en “geïntegreerd”. Nou dan snap je er toch kloot van waarom die treinen opgeblazen moesten worden. Nee Spanje was net zo links en zo gek als de rest van Europa.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Precies wat Australië doet en wat Geert Wilders al maanden uitspreekt. Push them back. Zeg maar welke aanpak de meest humane is. De goedmens etaleert zijn goedheid en morele superioriteit maar al te graag ook al kost dat duizenden doden. De burgemeester van Weert ook zo’n goedmens type. Hielp een Syrisch gezin “met gevaar voor eigen leven” onderduiken. Wat was belangrijker voor hem. Een gezin helpen of de stille hoop (wellicht met manipulatie) dat het uit kwam en zijn ster kon stralen in het land van de goedmens? Ik denk het laatste.

  Like

 4. pietjemol zegt:

  @Thom zegt:
  14 juni 2016 om 21:38
  Op zich klopt dat allemaal wel, alleen neemt Spanje wat de nieuwe stroom sinds vorig jaar betreft zeer weinig op. Dat heeft vooral te maken met het effect dat louis-portugal ook beschrijft in Portugal: in Spanje zijn weinig uitkeringen en gratis geld op te halen. De huidige stromen zijn vooral gelukszoekers. Als ze al komen, want de vluchtelingen weten dat, dan zijn de meesten ook al gauw weer verdwenen. Ik woon zelf in Madrid maar moslims zijn hier op 1 hand te tellen, gelukkig maar. Wel heeft Barcelona en de kuststreek (oa Cartagena) een groter probleem, oa door de eerdere influx die je beschreef. Maar vergeleken met Noord Europa is het allemaal heel goed te overzien.

  Like

 5. koos zegt:

  Momenteel heeft Spanje een centrumrechts kabinet. Na de verkiezingen van enige maanden geleden heeft rechts geen absolute meerderheid meer. Er is nog geen nieuwe regering, maar als links daar aan de macht komt kan de gekte zomaar weer toeslaan.
  https://www.facebook.com/events/1565534347078184/
  Komt allen

  Like

 6. Mirjam zegt:

  @Pietjemol.
  En de ‘vluchtelingen’ die via de kuststreek in Spanje het land binnenkomen, willen toch alleen maar door naar de ‘rijkere’ landen. Als wij dezelfde tactiek zouden hanteren als Australië, dan kwam er niemand meer en, net zoals met alle voorstellen van Geert, komt onze regering daar pas achter als het te laat is en we hier overspoeld zijn met ‘eisers van de beloofde rijkdom’.

  Like

 7. Als ik de Lidl en de Aldi was ging ik daar maar vast wat winkels openen want je kunt er donder op zeggen dat we allemaal daar naartoe gaan.

  Like

 8. hslot4 zegt:

  Gewoon al die boten zinken met al het tuig erop de vissen moeten ook eten

  Like

 9. fleckie zegt:

  Zomaar een bericht Uit de ‘ANTIFASCIST 1997…………………’OPUS ..DEI’………………….De SPAANSE staat van FRANCO, die de wettige Spaanse regering via een revolutie MET STEUN van HITLER wist te verdrijven,kreeg ook VIA het VATICAAN grote sommen geld om de oorlog te kunnen voeren. Hitler hielp een handje door GUERNICA onverwachts plat te bombarderen. OOK in Nedeland werd dat gewaardeerd met propaganda en een anti-communistische hysterie. Na de dood van FRANCO bleek de STAATSKAS leeg te zijn. De Eoomskatholieke sekte..’OPUS..DEI’, door de paus erkend, werd verdacht de …MILLIARDEN te hebben ingepikt. ..Na de val van Musselini keerde het tij voor het WERELDFASCISME, dat door het Vaticaan in volle overgave werd gesteund. ………..Men moet niet vergeten dat het oorspronkelijke ontwerp v.h.fascisme als ..BESTUURSSYSTEEM al in Florence verwoord is,nl. Door MACCHIAVELLI, [1469-1527] Het HAKENKRUIS is een gewoon kruis geworden. ……………………..WAT WILLEN ZE?………………….
  Een WERELDBEVOLKING met mensen die weer gehoorzamen. Mensen die in stoeten achter een leider aanstappen,die langs de weg met ..vaantjes…naar hem zwaaien. Mensen die samenstromen in stadions. De leider op het podium,een vingerknip en zij knielen, een tweede vingerknip en ze staan op, een derde en ze beginnen met z’n allen te zingen…………Deze zinnen zijn genomen uit het boek [pag.129] van Aster Berkhof ‘OPUS DEI’ isbn 905240156…………Als Antifascist heeft het geen zin te blijven staan bij herdenkingen en bevrijdingsdagen. De fascistische ..INKTVIS ..MET..machtige tentakels uitg zich vast daar waar MACHT..EN..GELD is, met als aas…DE RELIGIE. Als Hitler dat had bedacht,dan was de wereld van hem geworden. Nu is de wereld de speeltuin van WOYTILLA en zijn opvolger. Alleen in Nederland heeft deze fascistenclub al 5 bisschoppen die tot taak hebben de tijd ..af..te..wachten. De politieke partij CDA is al doordrenkt met volgelingen. Rooms-katholieke universiteiten zijn kweekscholen voor de aanstaande politieke machthebbers. Het minste wat anti-fascisten van nu kunnen doen is het gevaar onderkennen. ……………….’STOOTTROEPEN..van..de. PAUS’……………HET VRIJE VOLK, eens de grootste krant van Nederland, wijdde indertijd paginagrote artikelen aan “de stoottroepen van de paus” en dan is zo’n krant opeens verdwenen—heel toevallig!!…..Het is niet overdreven, eerder ondergetaxeerd. Mussolini, Franco, Salazar en zelfs HITLER waren uit een katholiek nest. ……..Het VATICAAN heeft de BESTE BUITENLANDSE dienst. De Amerikaanse geheime dienst is in het Vaticaan “KIND AAN >>HUIS”, omdat ze daar beter ingelicht zijn dan via hun eigen kanalen. Ze hebben daar de tijd,er is geen haast bij hun streven naar wereldmacht. Van Japan tot IJsland werkende aan hun totalitaire plan. NIEMAND reageerde toen Woytilla Paus van Rome, direct na het sterven van TITO, zich bemoeide met de territoriale steun van de zes republieken, want een stel volgelingen van hem,bezochten hem. De uitspraak van Woytilla was;”Ieder volk heeft recht op zijn eigen regering”……………..JOEGOSLAVIE van een eenheid van zes autonome staten en wat gebeurde? …SLOVENIË scheidde zich van de nationale groepering af. Op dezelfde tijd erkende Duitsland de nieuwe staat en benoemde de paus zijn zetbaas voor Slovenië. >>>>>>>>>>>>>>>
  HET CONCORDAAT volgens het VERDRAG van LATERANEN, dat het Vaticaan met HITLER sloot, is nog geldig…………..De Bondsrepubliek vertaalt jaarlijks nog steeds 200 miljoen D-Mark aan het Vaticaan volgens dat verdrag…………H.F…Kt.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

 10. fleckie zegt:

  BOEK:’De GEHEIME MACHT van…OPUS..DEI’, van Michael Walsh, uitg. TIRION…………..’.De geheime macht van OPUS DEI , Mysterieuze MACHT in de Rooms-Katholieke Kerk. …..In dit bij-zonder boek,waarvan de PRELATUUR van het OPUS DEI in Nederland heeft getracht publicatie te voorkomen,..schildert de BRITSE historicus Michael Wals een ontluisterend portret van de stichter, Escriva de Balaguer, en onthult nieuwe feiten over dubieuze betrekkingen met het..VATICAAN, FINANCIEN en GELDSTROMEN en over de bijna magische macht op vooral de geestelijkheid in ZUID-EUROPA en…MIDDEN- en ..ZUID-Amerika.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  …..”OCTPUS DEI” [roman]van Aster. Berkhof, uitg. Houtekiet Antwerpen-Baarn,isbn 905240156X.
  ; ‘Antoon v. Marcke is de godfather van een invloedrijke Vlaamse familie, bestaande uit tolerante, gemoedelijke, traditionele Christenen. Hij leidt met krachtige hand het [katholieke] Middenstandsverbond, terwijl een van zijn zonen hoofdredacteur van het ledenblad is en een andere bankdirecteur. Vader Van Marcke is bovendien adviseur van bisschoppen en politici en wordt door zijn talrijke kroost op handen gedragen. Kortom, een voorbeeldig katholiek gezin waarvoor het leven een feest is. Tot zoon Erwin lid wordt van het…REACTIONAIRE religieuze genootschap Deo NOSTRO,een uitwas van ..OPUS DEI. Wanneer Erwin niet de steun krijgt van zijn vader,broers en zussen, stelt hij alles in het werk om zich met de hulp van deze malafide sekte de macht en de BEZITTINGEN van zijn familie toe te eigenen. Hij schuwt daarbij de grove middelen niet:hij hersenspoelt jonge familieleden,chanteert en bedreigt broers en zussen,manipuleert de media en organiseert lastercampagnes tegen zijn hele familie. Het rijk van Antoorn van Marcke begint te wankelen en de pressie op het gezin is haast ondraaglijk,ook omdat de Vlaamse KERKHIERARCHIE zich ONDER DRUK van ROME in het geheim achter Deo NOSTRO schaart. Zo sluiten de vangarmen v.d. Katholieke octopus zich om de familie. De Van Marckes staan voor de bittere keuze:de eigen principes van tolerantie trouw blijven of toegeven aan het brute,autoritaire FUNDAMENTALISME van Deo NOSTRO. ………………..OPUS ..DEI..is
  geschreven op de hartslag v.d.tijd. Op 10 mei 1992 verklaarde paus Johannes Paulus ll de stichter VN het beruchte OPUS DEI heilig, een voor velen,ook katholieken,schokkende en provocerende daad….Optocus DEI sluit naadloos bij de verontwaardiging van deze mensen aan. Met dit nieuwe boek heeft Aster Berkhof echter niet alleen een aktuele,maar ook een bijzonder spannende roman geschreven over de opkomst van religieuze sekten,EXTREEM-RECHTS,RACISME en de groeiende invloed van fanatici in de Kerk<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  ‘Dagblad van Noord Limburg’……’Missionarissen en ontwikkelingshelpers uit de derde wereld schreeuwen om hulp voor hun moeilijke projecten:Etiopie staat voor een honger-catastrofe en Mazambique vor hetzelfde. Wereldorganisaties zetten acties op. Mensen die zich in het Westen
  [de eerste wereld] buigen over de ellende van daklozen,thuislozen..en vluchtelingen, weten geen raad om centjes te vergaren om deze mensen in opvangcentra te helpen,zeker in een tijd waarin het vriespunt steeds meer nadert en de eerste sneeuw gevallen is………..Vele minima hunkeren naar hun extra-kerstgratificatie of een beetje hulp in de huishouding met de slappe Burns. Vele bejaarden en alleenwonenden zijn ook blij dat de kachel blijft branden en de tafel gedekt is. De doorsnee pastoors schrijven in hun kerk-blaadjes dat de kerkelijke huishouding steeds moeilijker wordt en dat ze hopen dat iedere parochiaan zijn gezinsbijdrage nog overmaakt voor het einde van het jaar. ………..Tientallen stichtingen;astma,kanker,reuma, nier, hart en ga zo maar door ratelen met de bussen aan deur en kerk om hun patienten te kunnen helpen…De brieven van honderden regionale,nationale en internationale instellingen voor hulp aan mensen stromen de brievenbus binnen…………Wie schetst mijn verbazing.als…verschillende…rijke..mensen in onze omgeving- precies UITGEKIEND– een brief met begeleidende stencil in de bus krijgen voor een stichting in Noord Brabant; CONFERENTIEOORD..ZONNEWENDE in de buurt van MOERGESTEL. Schrik niet; het gebouw kost bijna 2 miljoen, de inrichting meer dan 2 miljoen. Alles bij elkaar meer dan 4 miljoen. De katholieken die rijk zijn, en mee willen werken dat er weer echte katholieken komen en dat die echte katholieken zich ook op zijn tijd cultureel en religieus kunnen recreëren, worden verzocht…EEN..FLINKE..BIJDRAGE…in de vorm van ..GELDEN, SCHENKINGEN,LEGATEN, en…..ERFENISSEN, ..LENINGEN..en in NATURA. Alles te storten op de stichting SOKA en de activiteiten en de spirituele begeleiding is toevertrouwd aan de leden van de PRELATUUR…….OPUS..DEI. …..EEn kerkelijke beweging in Spanje gesticht en sterk op militaire..leest..geschoeid……Verdere informatie kunt u overal krijgen. ………..Het is bar en boos zo’n actie. Overal staan kloosters leeg. Zijn die niet goed genoeg…Wij mensen in de praktijk maar dubbeltjes verzamelen voor de parochies,de daklozen,de missie, etc. En zij bij degenen die de basis kunnen vormen voor al het moeizaam werk aan debalie de guldens en de BANKBRIEFJES weghalen. …..Christus zegt;Ik was naakt,ik was hongerig,ik was dakloos ,ik was vluchteling, etc.>
  >>>>>>>>>>>>>>>UIT ‘HET VRIJE VOLK’, 17.1.1985…OPUS..DEI–gymnasium ..40 miljoen……
  Roermond-De priester opleiding in het Limburgse “ROLDUC”[Kerkrade] helemaal opgezet volgens de wensen van bisschop Gijzen, moet studenten rekruteren van een even rechtlijnige vooropleiding. …..De zeer behoudende katholieke organisatie ‘OPUS ..DEI’…wil voor 40 miljoen gulden garant staan bij de oprichting van een nieuw gymnasium in het bisdom. ……Het ministerie van onderwijs steunt de plannen niet,omdat er aan een nieuw gymnasium in het gebied,absoluut geen enkele behoefte zou bestaan.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   Betr.Karol WOJTYLA, …..:Door KAROL Wijtyla tot paus te kiezen heeft het conclaaf der kardinalen een historische stap gezet, die vele boeiende vragen opwerpt. Met uitzonderlijke inzet is deze paus nu sinds zes jaar bezig het imago van het pausschap te veranderen en de DIRECTE INVLOED v.d.kerk op mens en samenleving te herstellen. Het model voor zijn programma heeft de voormalige metr[pliet van Krakau uit Polen meegebracht: een hechte, straf georganiseerde kerk die mensen in bewogen tijden houvast biedt en duidelijke antwoorden geeft. Met een grote zendingsdrang draagt paus WOJTYLA zijn maatschappelijk,moreel en politiek concept over de hele wereld uit…………
   ‘KAROL WOJTYLA- paus en …POLITICUS is een grondig gedocumenteerde analyse van dit concept en van de rol die het Vaticaan onder de huidige paus in de WERELDPOLITIEK..speelt.’Prcies het juiste antwoord nu de heilige vader de totale aanval heeft geopend op de BEVRIJDINGSTHEOLOGIE en alles waarvoor zij in Latijns Amerika staat’, schreef een leidende kerkfunctionaris bij het verschijnen van dit boek in Latijns Amerika. Dat continent,waar het ..GROOTSTE AANTAL..KATHOLIEKEN leeft,-vormt-naast Polen- het zwaartepunt van de ..reisdiplomatie van Johannes Paulus ll,die door de International Herald Tribune wordt gevierd als’een enige leider in het Westen die een coherente strategie voert tegen het…KREMLIN’. Uitg.In de Knipscheer, auteur Ad.Krims,isbn.9062651984.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

   Like

 11. fleckie zegt:

  De verkiezing van KAROL WOJTYLA;:’Bij het zien van zo veel PARALELLEN tussen de politiek v.d.V.S. En die van het Vaticaan rijst natuurlijk de vraag of het wel alleen maar de heilige geest was die de Poolse kardinaal K.Wojtyla op 16 oktober 1978 uitkoos tot leider v.d.grootste godsdienstige gemeenschap ter wereld. De Amerikaanse schrijer Martin A.Lee ging dat na en onthulde een breed netwerk van verbindingen dat zich v.d…CIA..via de twee katholieke ..elite–organisaties Soevereine en Militaire Orde van MALTA .en..OPUS DEI uitstrekte tot in het Vaticaan. . De Amerikaanse afdeling v.d.Maltezer ridders,die onder leiding staat v.d.ondernemer J.P.Grace- wiens engagement voor paus en president in MIDDEN-Amerika we al hebben geconstateerd-en die zulke belangrijke persoonlijkheden tot haar leden mag rekenen als de chef v.d.CIA William Casey, ex-minister van buitenlandse zaken Alexander Haig, ex-minister van Financien William Simon en andere toonaangevende politici en representanten v.d.industriele en financiele wereld,is sinds 1944 de feitelijke centrale v.d.CONNECTIE tussen de..CIA ..en..het…VATICAAN………………
  Na de tweede Wereldoorlog organiseerde de CIA samen met de orde de vlucht van ongeveer…
  50.000[vijftigduizend] nazi-misdadigers, waaronder KLAUS BARBIE, voormalig chef v.d.GESTAPO
  in Lyon,en Reinhard GEHLEN, topfiguren v.d.geheime dienst zowel onder HITLER als ook onder..ADENAUER. De Maltezer ridders zorgden voor geld en paspoorten. Ook de verlening v.d.hoogste onderscheidingen van deze orde spreekt boekdelen: drie mannen kregen deze onderscheiding na de Tweede Wereldoorlog uitgereikt en een van hen was REINHARDT..GEHLEN. Hoewel hij ‘niet eens katholiek’ was, kreeg hij lof toegezwaaid als bondgenoot in de ‘heilige oorlog tegen het marxisme’.Een van de twee anderen was James Jesus Angleton,de toenmalige commissaris v.d.CIA in het Vaticaan. Onder zijn regie bouwde de Amerikaanse geheime dienst in het Vaticaan een spionagenetwerk op dat vooral berichten uit..OOST-EUROPA moest analyseren. …………………In de jaren vijftig en het begin b.d.jaren zestig verliep alles voor de Maltezer ridders en de CIA naar wens. De beschermheer en geestelijk adviseur v.d.Amerikaanse afdeling v.d.orde,kardinaal Spellmann,was toendertijd de rechterhand van..PIUS Xll. Dat garandeerde dat de Vaticaanse politiek precies zo liep als de Amerikaanse REGERING dat wilde. …………….Maar Johannes XXlll veranderde het strikt anti-communistische beleid van zijn voorganger. Zijn stappen tot liberalisering v.d. Kerk en tot opening van een dialoog met het Oosten stootten op groot onbehagen bij de AMERIKAANSE MALTESER RIDDERS. Via hun contacten in de curie probeerden ze invloed uit te oefenen op de paus. Dat mislukte omdat Johannes XXlll zich sterk afschermde v.d.bureaucratie in het Vaticaan, zijn besluiten onafhankelijk v.d.curie nam en alleen overleg pleegde met uitgezochte medewerkers. In een interne studie v.d.CIA werd de kleine verkiezingsoverwinning van links bij de Italiaanse parlementsverkiezingen van 1963 toegeschreven aan de verzoenlijke houding v.d.paus tegenover de communisten; inderdaad was het de eerste keer sinds 1945 dat de christendemocraten bij de Italiaanse verkiezingen niet officieel werden ondersteund door de BISSCHOPPENCONFERENTIE……………..
  Na de dood van Johannes XXlll in 1963 voorspelden analytici v.d.CIA de verkiezing van kardinaal MONTINI tot nieuwe paus. Sterker nog,de Amerikaanse geheime dienst bevestigde de verkiezing van Paulus Vl voot de officiele bekendmaking. Hoe de CIA op de hoogte werd gebracht v.d.gebeurtenissen in het streng gehouden conclaaf-door een kardinaal met een verborgen zender of via van tevoren in de zaal v.h.conclaaf geïnstalleerde afluisterapparatuur-blijft een raadse’ Montini was geen onbekende voor de Amerikanen;voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog had hij in het Vaticaanse staatssecretariaat gewerkt en daarbij informatie doorgespeeld aan de voorloper v.d.CIA, het Office of STRATEGIC Services[OSS]. Ook toen hij aartsbisschop van Milaan was kreeg Montini uit CIA-bronnen ‘geld voor projecten’,voor kerkelijke weeshuizen en charitatieve doeleinden…………Toen paus Paulus Vl in 1967 zijn encycliek .. POPULORUM >>PROGRESSIO
  publiceerde, werd de inhoud daarvan in serie mate uitgelegd als een veroordeling van het..kapitalisme. Daarom reisde en internationale groep zakenlieden kort daarna naar Rome en verzocht de paus zijn. Economische opvattingen duidelijk te maken,waarop deze zich in een verklaring uitsprak voor het ‘vrije ondernemerschap’.Toen Paulus Vl en zijn ‘minister van buitenlandse zaken Casaroli echter systematisch hun ‘nieuwe Vaticaanse Ostpolitiek ontwikkellden
  , ging dat de ‘havikken’ binnen de CIA veel te ver. OOK het ontstaan v.d.bevrijdingstheologie in Latijns-Amerika,die door Montini op z’n minst werd gedoogd, alarmeerde de rechtse kringen in de V.S. Binnen de CIA vatte de mening post dat de stategie van Paulus Vl de marxisten in de kaart zou spelen. …..Al in 1970 heette het in het rapport-Rockefeller dat de ontwikkelingen in de katholieke kerk van Latijns Amerika een bedreiging werden v.d. Amerikaanse ..BELANGEN in dat gebied. Daarom ondersteunde de CIA de..rechtse katholieke organisaties, om op die manier de’theologie van de bevrijding’ tegen te werken. De belangrijkste rol werd daarbij gespeeld door…OPUS..DEI, een in het SPANJE van FRANCO’ groot geworden internationale geheime ledenorganisatie, die met name in LATIJNS-AMERIKA aan het hoofd staat van de strijd tegen de BEVRIJDINGSTHEOLOGIE.. …..Ondanks deze veelvuldige pogingen v.d.CIA om de BEVRIJDINGSTHEOLOGIE in samenwerking met..conservatieve katholieke organisaties de grond onder de voeten weg te nemen, zag men in dat het effect van dergelijke acties in een zo strak autoritair gestructureerde organisatie als de katholieke kerk op lange termijn valt of staat. Met de houding v.d.paus. Daarom wer de opvolging van Paulus Vl een zaak van doorslaggevende betekenis voor de ..GEVESTIGDE BELANGENGROEPEN. Analytici v.d.CIA schetsten profielen van mogelijke pauscandidatenen stelden vast welke het meest zouden beantwoorden aan de AMERIKAANSE ,BELANGEN. …..In 1976 reisde kardinaal Trence Cooke-opvolger van kardinaal Spellmann als aartsbisschop van New York, legerbisschop en tevens beschermheer en geestelijk adviseur van de Mltzer orde- naarPolen om daar contact op te nemen men een v.d.kardinalen die er in de analyse v.d.CIA het beste af was gekomen: …kardinaal KAOL ..WOJTYLA, aartsbisschop van Krakau. Nog hetzelfde jaar werd WOJTYLA uitgenodigd voor een bezoek aan de V.S. Na een lezing van hem aan de Harvard University werd voor de eerste keer door een krant- op de voorpagina v.d.HARVARD..CRIMSON van 30 juli 1976 -het bericht gelanceerd dat de Poolse kardinaal een serieus kandidaat was voor de opvolging v.d.ziekelijke Paulus Vl. WOJTYLA werd
  vervolgens uitgenodigd om te komen spreken op meerdere door…OPUS..DEI… geoorganiseerde bijeenkomsten. Die redevoeringen werden op kosten van die organisatie gedrukt en uitgedeeld aan de meest invloedrijke personen in het Vaticaan en aan bepaalde kardinalen. ………..Toen paus
  Paulus Vl op 6 augustus 1978 stierf, hadden OPUS..DEI en de MALTEZER ridders al veel werk verzet om ‘hun man’ op de stoel van Petrus te hijsen. Het belangrijkste probleem lag echter in het feit dat men moest breken met de al 455 jaar lang bestaande traditie van een Italiaanse paus. Men was er zich daarbij van bewust dat pas kans van slagen had wanneer geen enkele kandidaat de vereiste tweederde meerderheid zou kunnen krijgen. De berekening was als volgt: kardinaal Benelli uit Florence, die in grote lijnen de postconciliaire koers v.d.kerk wilde voortzetten, en kardinaal Sri uit Genua, die terug wilde naar het beleid ..van ..PIUS Xll, zouden verschillende..stemrondes als voornaamste tegenstanders tegenover elkaar staan,zonder dat een van hen de vereiste meerderheid zou halen. Daardoor zou de weg vrij worden voor een niet-Italiaanse kandidaat. ………..Om WOJTYLA net meteen al bij het begin’midden in het vuur te gooien’,stemden maar een paar kardinalen in de eerste ronde op hem-, precies genoeg om hem voor latere rondes als kandidaat ‘in de race ‘ te houden. Maar meteen al in de eerste ronde was er
  sprake van een verrassing:blijkbaar had kardinaal Benelli zelf ingezien dat hij niet de vereiste meerderheid zou behalen binnen het college van kardinalen en daarom was hij met verschillende kardinalen o.a. De Belg SUENENS en de FRANSMAN MARTY, overeengekomen de kandidatuur van zijn vriend…..ALBIANO>>LUCIANI, aartsbisschop van Venetië te ondersteunen. Op die manier lag LUCIANI na de eerste ronde op de tweede plaats, vlak achter Siri. In de tweede ronde was et niet anders………..daardoor was kardinaal Luciani,die van tevoren nauwelijks als kandidaat werd gezien, plotseling een serieus kanshebber geworden voor het hoogste ambt binnen de katholieke kerk. de patriarch van Venetië. Opvolger van kardinaal Roncelli toen deze als Johannes XXlll het Vaticaan introk,stond bekend als een vriendelijk, pastoraal iemand, die niet verstrikt was in de ..interne intriges en machtsstrijd in het Vaticaan en daarom ook niet werd ingedeeld bij een bepaalde groep. ……….Vanaf de derde ronde werd duidelijk dat die kardinalen die wilden verhinderen dat de traditionalistische kardinaal SIRI paus werd.voor het grootste deel hun stem aan LUCIANI gaven. Aan de andere kant zagen voorstanders van Siri uit de curie en het Italiaanse episcopaat echter ook in dat hun kandidaat onmogelijk een tweederde meerderheid kon behalen. Zij stonden dus voor de keus om toch nog een Italiaan te kiezen of om de pauselijke troon aan een buitenlander te geven. De onervarenheid van Luciani met betrekking tot de interne aangelegenheden van het Vaticaan werd nu opeens een pluspunt. Men rekende erop dat een vriendelijke maar zwakke paus gemakkelijk zou kunnen worden gemanipuleerd door de professionals in de curie, Zo kreeg Luciani in de derde ronde vanuit totaal verschillende motieven een absolute meerderheid van stemmen. Het was toen al zo goed als zeker dat hij de nieuwe paus zou worden. In de vierde ronde kwam ten slotte Luciani met 99 van de lll stemmen ruim boven de tweederde meerderheid. daardoor waren de berekeningen v.d.groep van..OPUS..DEI.. En de Maltezer ridders, om na en patstelling tussen concurrerende Italiaanse bisschoppen hun kandidaat in het spel te brengen, stukgelopen. ………..Maar Johannes Paulus l, zoalsAlbiano Luciani zich na zijn verkiezing tot paus noemde, bleek al meteen bij het begin van zijn pontificaat niet die zwakke, makkelijk manipuleerbare paus te zijn die velen gedacht hadden. Evenals Johannes XXlll
  pleegde hij overleg met uitgezochte vrienden en medewerkers en omzeild de starre structuren van de curie. Reeds tijdens de eerste weken van zijn ambtstijd bereidde hij hervormingen voor waardoor hij zich in het Vaticaanse apparaat en daarbuiten machtige tegenstanders kweekte. Hij wilde bijvoorbeeld de kerkelijk opstelling t.a.v. Geboortenregeling versoepelen, omdat hij bij zijn pastorale werk had gemerkt dat de door Paulus Vl uitgevaardigde starre verboden niet toepasbaar waren in het concrete menselijke leven en veel gelovigen vervreemdden v.d.kerk..Bovendien wilde Johannes Paulus l een hervorming v.d.curie tot stand brengen, die meerder invloedrijke kardinalen. Hun baan zou hebben gekost. En ten slotte wilde hij een eind maken aan de schandalige toestanden rond de…VATICAANSE>>BANK, die na de ineenstorting van de nauw met het Vaticaan verbonden…BANCO AMBROSIANO verontwaardiging hadden opgeroepen in brede kringen v.d.bevolking………..De’architect’ v.d.pausverkiezing, kardinaal Benelli, had al jaren tevoren als plaatsvervanger v.d.vaticaanse staatssecretaris de verwijdering geëist v.d.machtige directeur van de Vaticaanse bank, bisschop PAUL MARCINKUS. Het resultaat: Marcinkus bleef waar hij was en Benelli moest van Rome naar Florence verhuizen. ……….In september 1978 was het nog zo goed als zeker dat Marcinkus zijn baan zou verliezen, terwijl Benelli in het Vaticaan zou terugkeren- en wel als kardinaal-staatssecretaris , dus in zeker zin als de tweede man in de kerkelijke hiërarchie. Tot de invloedrijke kardinalen die het slachtoffer zouden zijn geworden van de door Johannes Paulus l geplande herbezetting, behoorden o.a. Ook staatssecretaris kardinaal ..VILLOT, kardinaal Poletti, pauselijk vicaris voor het aartsbisdom Rome, en kardinaal Baggio, prefect v.d.congregatie voor de bisschoppen en president v.d.commissie voor Latijns-Amerika. …..
  Maar de geplande hervormingen en personeelswijzigingen vonden niet meer plaats. In de vroege ochtend van de 29ste september 1978 werd Johannes Paulus l na een ambtsperiode van slechts
  ..33 dagen…dood in zijn slaapkamer aangetroffen. Een arts die Luciani nooit had behandeld, stelde ..ZONDER >>AUTOPSIE..als doodsoorzaak en hartinfarct vast. ..Overigens was geen enkele Vaticaanse arts bereid om door get opstellen van een overlijdensakte persoonlijk verantwoordelijkheid op zich te nemen voor deze diagnose. ………………..De plotselinge dood van de’lachende paus’zal wel altijd een raadsel blijven- en de bestaande twijfels,dat hier niet alles helemaal in de haak was, werden door de gebrekkige verklaringen-of liever:niet-verklaringen–van het Vaticaan eerder gevoed dan weggenomen. In elk geval is het een feit dat na de dood van paus Luciani nit EEN van de door he geplande hervormingen en personeelswisselingen werd uitgevoerd-in tegendeel,ALLSES bleef bij het oude en de invloed van kardinaal Baggio en bisschop MARCISKUS nam zelfs toe…………Toen de kardinalen op 15 oktober 1978 voor de tweede keer binnen twee maanden tijd in conclaaf gingen,ontrolde zich WEL het scenario dat de fractie van..OPUS>>DEI en MALTESER orde al in augustus had verwacht: ook dit keer stonden Benelli en SIRI tegenover elkaar en Benelli behaalde zelfs op negen stemmen na een tweederde
  meerderheid.Toen vervolgens echter de beoogde patstelling ontstond, werd KAROL WOJTYLA
  naar voren geschoven als uitweg uit het dilemma. De strategie slaagde:de Poolse kardinaal werd de eerste niet-Italiaanse paus sinds 455 jaar…………………………fleckie:::het boek van David Yallop ,
  [bij gebrek aan gerechtelijk onderzoek]…”GODS WIL of MAFIA”. De onverklaarde dood van Johannes Paulus l, uitg. Van Gennep, A’dam. Isbn 9060125932…….’Paus Joannes Paulus l, wilde ingrijpende plannen doorvoeren met betrekking tot o.a. De sanering v.d.financien van het Vaticaan en de geboortebeperking. Die plannen bedreigden de positie van veel machtige mannen. Zijn DOOD. Na slechts…33..dagen pontificaat,kwam niet alleen snel,maar was ook onverwacht, ongerijmd en onverklaard. …………David Yallops grondige onderzoek levert 6. Verdachten van een mogelijke moord op. Alle 6 hadden zowel de. Mogelijkheden als een motief en hadden al eerder blijk gegeven voor niets terug te deinzen’…….Een adembenevend boek over het morele verval van het vaticaan’.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘OPUS. DEI. De kruisvaarders van Wojtyla’.uit KAROL WOJTYLA, paus en politicus, van Ad.Krims, uitg. Onze Tijd/in de Knipscheer,isbn 9062651984.>>>>”OPUS DEI’,
   ‘ werd in 1928WERK van GOD, , werd op 2 oktober 1928 in Madrid opgericht door de Spaanse priester José Maria Escriva de Balaguer y Albas. De vereniging zou ‘de gelovigen een nieuwe weg tot heiligmaking in deze wereld openen’. Het doel van Excriva was dus niet een van de wereld afgekeerde sprituele orde voor leken te stichten, maar de leden te wapenen voor hun wereldse taken. Daarbij wilde de orde van meet af aan een;elite’ vormen,die echter tegelijkertijd zijn leiders blind zou volgen. Aan deze elitair en autoritair gestructureerde organisatie beantwoordde een even strikt autoritaire en maatschappelijke conservatieve opstelling naar buiten toe. Geen wonder dus dat Escriva vanaf het allereerste begin een overtuigd aanhanger was van..GENERAAL..FRANCO en
   om die reden ook uit de Spaanse republiek vluchtte. Pas na de overwinning van de fascistische troepen keerde hij terug naar Madrid. Onder de dictatuur van Franco begon de weergaloze weg omhoog van OPUS DEI.. In 1941 sprak de aartsbisschop van Madrid
   de kerkelijke approbatie uit over de orde. Binnen enkele jaren bezetten leden v.d.orde talrijke centrale posten,vooral binnen de ECONOMIE,de POLITIEK, de MEDIA en de UNIVERSITEITEN. In 1954 verleende Franco de stichter v.d.orde een van de hoogste Spaanse onderscheidingen,en in de eindfase v.d.Spaanse dictatuur waren tien v.d. Negentien ministers lid van OPUS DEI. ……Vanaf de Tweede Wereldoorlog bereidde de katholieke geheime bond haar activiteiten uit over de HELE. WERELD. Daarom werd het hoofdbureau in 1947 van Madrid naar ROME overgeplaatst. In 1950 verkreeg de organisatie van IUS Xll, die zeer positief stond tegenover OPUS DEI,officiele kerkrechtelijke erkenning als ‘seculier instituut’.Ondder Johannes XXlll en Paulus Vl werd Escriva echtergeremd in zijn ambitie om een ‘bisdom zonder territorium’,in het kerkelijk recht een’prelatuur op persoonlijke titel’, te verkrijgen. Frederico Alessandrini,perschef van Paulus Vl,verklaarde:”OPUS DEI, dat is een soort katholieke Vrijmetselarij, dat zijn mensen die vanuit het verborgene aan de touwtjes der macht willen trekken. Wij hebben geen hoge dunk van hen”. …..De pauselijke scepsis deed echter geen afbreuk aan de verdere opwaartse beweging van OPUS DEI. VOORAL in LATIJNS-Amerika veroverde zij een beslissende invloed op de POLITIEKE ONTWIKKELING.. …..IN ..CHILI..bijvoorbeeld
   speelden LEDEN van Opus DEI..een..belangrijke..rol..bij de val v.d.regering..ALLENDE: de orde controleerde de leidende ..oppositiekrant v.h.land , EL MERCURIO, en ook de leider van de extreem rechtste organisatie Patria y Libertad, die na de geslaagde staatsgreep de opdracht kreeg een nieuwe grondwet te schrijven, was ..LID van Opus DEI. OOK vele belangrijke economische adviseurs v.d.Chileense fascisme zijn lid van de orde. IN..ARGENTINIE… Kregen leden van Pus DEI na de militaire staatsgreep van 28 juni 1966 leidende posities in handen, en in COLUMBIA, PERU en VENEZUELA staan talrijke massamedia en universiteiten onder CONTROL van de orde. …………….In 1979
   Lichtte Opus DEI voor het eerst een tipje van de sluier die haar bedekte op. “Overeenkomstig de eerbiedwaardige raad van de heilige vader vierhandige zij op 23 april 1979 een memorandum aan van kardinaal Baggio,voorzitter v.d.congregatie voor de bisschoppen. Volgens dat memorandum beschikte de organisatie over…73.745 leden
   uit ..87 landen, waarvan twee procent priester is. Haar leden werken op 479 universiteiten en hogescholen op alle vijf continenten, zitten in de redacties van 604 kranten en tijdschriften , in 52 televisie- en radiostations, 38 persagentschappen en publiciteitsbureaus en 12 filmproductiien distributiefirma’s.Over de directe economische en politieke zeggenschap werden geen gegevens verstrekt, maar men weet dat leden van Pus DEI zitting hebben in talrijke regeringen en parlementen, en dat zij controle. Uitoefenen over MACHTIGE BANKEN en INDUSTRIECONCERNS..OP 26 juni 1975 stierf de stichter v.d.orde en 172 gedelegeerden van Pus DEI uit 43 landen kozen in een’klein conclaaf’ deSpanjaar Dr.Alvaro del Portillo y Diez de Sollano tot nieuwe president-generaal. Hij vroeg het Vaticaan niet alleen het aanzien van Opus DEI te verhogen door hem een PRELATUUR op persoonlijke titel te verstrekken,maar hij deed ook een verzoek tot zaligverklaring van Escriva de Balaguer. Beide verzoeken werden echter afgewezen. …………Met de VERKIEZING van KAROL WOJTYLA tot paus, een verkiezing die krachtig was gepousseerd door Opus DEI,kwam er al snel verandering in de positie v.d.orde binnen de kerk. In mei 1981 werd op uitdrukkelijke wens v.d.paus de procedure voor de zalig-en heiligverklaring van José Maria Escriva de Balaguer geopend. .Twee maanden eerder had Johannes Paulus ll de secretaris-generaal van Opus DEI , Dr. Javier Echevarria Rodrigues, benoemd tot’consultor v.d.congrgatie voor de zalig-en heiligverklaring’. Daardoor was al bij voorbaat duidelijk welke kant die procedure op zou gaan. In de context van zijn reis naar Spanje stelde de paus nog meer heiligverklaringen van Spaanse ‘martelaren’ in het vooruitzicht,d.w.zeggen van priesters die in de SPAANSE..BURGEROORLOG aan de kant van FRANCO stonden en hun leven ‘voor hun geloof opgeofferd hadden………………..Een jaar later ging ook de tweede wens van Opus DEI in vervulling. De congregatie voor de bisschoppen onder leiding van kardinaal Baggio gaf op 23 augustus 1982 op bevel v.d.paus een verklaring uit’over de vestiging van Opus DEI als PRELATUUR op persoonlijke titel’. Eind november 1982 benoemde Johannes Paulus ll don Alvaro del Portillo tot prelaat v.d.’Prelatuur van het Heilig Kruis en Opus Dei’…………Sindsdien heeeft de beschermheer v.d.orde op de Stoel van Petrus zich meermaals publiekelijk positief uitgelaten over Opus DEI, waarbij hij benadrukt dat de organisatie haar naam terecht droeg. Omgekeerd betuigde de chef van Opus DEI herhaaldelijk de trouw van zijn’persoonlijke prelatuur’aan de paus. De OSSERVATORE.ROMANO berichtte over een preek van Alvaro tijdens een mis ter herdenking v.d.serfdag van don Escriva:’Portillo riep alle leden van Opus Dei op om alles wat de paus zegt en doet met KINDERLIJKE LIEFDE te..accepteren, …kritiekloos..en..zonder franjes of partij-politieke commentaren’. ………..Met name de kritiekloze trouw zal Johannes Paulus ll ertoe hebben bewogen Opus Dei te kiezen als..’elitecorps’ van de Heilige Stoel, in plaats van de JEZUIETEN. Terecht schreef de SUDDEUTSCHE ZEITUNG:”Het is geen toeval dat de ‘opwaardering van ‘ van Opus Dei door Johannes Paulus ll, de verheffing tot de rang van een persoonlijke PRELATUUR ,in tijd samenviel met het aanzeggen v.d.wacht aan de orde der JEZUIETEN, met het plaatsen van een pauselijk ‘delegaat’aan het hoofd v.d.SOCIETEIT van Jezus.Delen v.d.
   jezuïetenorde waren de paus te politiek, te’links’, te recalcitran geworden. ………………….Inderdaad was de verhouding tussen de JEZUIETEN en de Heilige Stoel sinds de ambtsaanvaarding van Johannes Paulus ll behoorlijk bekoeld.Men had het er zelfs over dat de ‘zwarte’paus- zoals de generaal v.d.jezuieten wordt genoemd.-Arrupe’met zijn JEZUIETEN-regimenten een oorlog voert tegen Johannes Paulus ll.”Pedro ArrupemArrupe’met verzette zich nl. Hardnekkig tegen de herhaaldelijke eis v.d.paus om de ‘revolutionaire jezuieten’ tot orde te roepen. Een v.d.belangrijkste twistpunten was de houding tegenover het..marxisme. In een brief aan de oversten in Latijns-Amerika over ‘de betrekkingen tussen marxisme en christendom’ had ArrupemArrupe’met o.a.geschreven:”Laten we tegenover de marxisten broederlijk bereid zijn tot een dialoog. En laten we aan de andere kant in de geest van de conciliare constitutie GAUDIUM ET SPES. Taktisccher samenwerking die op het algemeen welzijn is gericht, niet afwijzen,’Bovendien wees de generaal v.d.jezuieten op het feit dat ANTICOMMUNISME vaak niets anders is dan een middel om ONRECHTVAARDIGHEID
   te VERDOEZELEN. ……Toen Pedro Arrupe in augustus 1981 vanwege een hartaanval zijn ambt niet meer kon uitoefenen, stelde hij de ..AMERIKAANSE jezuïet Vincent O’Keefe aan als ‘tijdelijk vicaris’ om de orde tot de volgende algemene congregatie te leiden. Maar paus Johannes Paulus ll ontslag op 5 oktober 1981, zonder ruggespraak te houden met de orde, de persoonlijke vervanger van Aruppe en benoemde Paolo Dezza tot zijn persoonlijke delegaat, bekleed’met alle volmachten’. In 1965 was Dezza als vertegenwoordiger v.d.conservatieve vleugel binnen de orde de belangrijkste tegenkandi-daat v. ARRUPE geweest . Deze buitengewone ingreep van de paus in de interne aangelegenheden v.d.jezuieten- de orde-regel voorziet daar zelfs helemaal niet-leidde tot hevige beroering binnen de Societas Jesu. Zelfs provinciale oversten noemden het besluit v.d.paus onbegrijpelijk. ………..Pas in september 1983 stond de paus de orde toe om weer zelf een generaal te kiezen. Als eerste paus in de geschiedenis v.d.jezuietenorde woonde hij zelf de opening v.d.algemene congregatie bij,en in zijn toespraak legde hij vooral de nadruk op de gelofte van gehoorzaamheid aan de paus. Reeds in september 1982 had Johannes Paulus ll in een ‘toespraak tot assistenten v.d.
   algemene curie en de provincialen van alle provincies v.d.societeit van Jezus gewezen op de’volkomen en kinderlijke gehoorzaamheid die iedere jezuïet moet betonen aan de plaatsbekleder van CHRISTOS…………Na deze interventies van WOJTYLA-waarin een simpele onderwerping werd geëist die nogal in strijd is met de rol van de…INTELLECTUELE..ELITE, die de orde steeds had vervuld- koos de algeme congregatie van de Societas Jesu de 54 jaar oude Nederlander Hans Kolvenbach tot nieuwe generaal, een man die ‘de paus kan vertrouwen’. Volgens berichten uit jezuietenkringen heeft hij’zeer veel met de paus gemeen. Hij deelt enthousiast diens traditionele opvattingen over de kerkelijk..doctrine..en discipline’. Een bewijs van trouw aan Johannes Paulus ll legde pater Kolvenbach o.a.begin december 1984 af, toen hij de Nicaraguaanse minister van onderwijs >>FERNANDO CARDENAL uit de orde royeerde,ondanks verzet v.d.voor Midde-Amerika verantwoordelijke provinciale overste.
   Aan het feit dat de nieuwe’zarte paus’ zich tot nu toe ald trouw dienaar van zijn meester heeft gedragen is het waarschijnlijk ookroberen te schrijven dat Johannes Paulus ll zijn oorspronkelijke plan om de JEZUIETEN de leiding over Radio Vaticaan te ontnemen en die over te dragen aan Opus DEI., tot nog toe niet heeft verwezenlijkt. Daarvoor in de plaats heeft WOJTYLA leden van OPUS DEI op ANDERE SLEUTELPOSITIES v.d.VATICAANSe INFORMATIEDIENST gezet. Toen monseigneur Levi end juni 1983 na het reeds vermelde geruchtmakend hoofdartikel over de tweede’pelgrimsreis’ naar POLEN zijn functie als waarnemend hoofdredacteur v.d.Osservatore ROMANO moest neerleggen, benoemde de paus voor de eerste keer een leek op deze hoge post:een redacteur van het door Opus DEI gecontroleerde MILANESE blad AVVENIRE, zelf ook lid van de katholieke geheime bond. In november 1984 stuurde Johannes Paulus ll de door Paulus Vl aangestelde woordvoerder v.h.vaticaan, pater Romeo Panceroli uit de congregatie van Comboni,als apostolisch pronuntius naar de WEST-AFRIKAANSE landen Liberia en Gambia. Ook hier haalde de paus voor de eerste keer in de geschiedenis een leek als leider v.d.vaticaanse persdienst binnen:de 48-jarige Spanjaard Dr.Joaquin Navarro-Valls, tot dan toe correspondent in Rome v.d.rechtsgeorienteerde Madrileense krant ABC. De nieuwe woordvoerder v.h.vaticaan is eveneens lid van Opus DEI en was eind jaren zeventig zelfs woordvoerder van de centrale leiding van die orde. …………………De Zwitserse socioloog en sociaal-democratische politicus prof. Jean Ziegler noemt Opus Dei’een rechts-extremistische beweging die de wereld wil redden voor het communisme’. Een in 1984 verschenen boek over’mannen achter de schermen van de macht’ komt tot het oordeel:Opus DEI is niet wat het beweert te zijn:een religieuze orde. Deze orde is een”HEILIGE MAFIA”, een enorme inktvis die ingrijpt in het POLITIEKE en MAATSCHAPPELIJKE leven en ondernemers en politici STEVIG IN HAAR VANNGARMEN HOUDT’…………Een ding staat in elk gevan vast; zonder de steun van Opus DEI was KAROL WOJTYLA nooit paus geworden, en zonder de steun van paus Johannes Paulus ll had Opus DEI NOOIT zo kunnen oprukken naar het CENTRUM van de KERKELIJKE MACHT<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s