De wanhopige doodsstrijd van democratie, überhaupt

Screenshot_54

(Door: Sid Lukkassen)

De macht sijpelt weg bij de politiek

Premier Mark Rutte sprak in de Ridderzaal maandag Europarlementariërs toe: “I am totally against referenda” zo zei hij. “And I am totally, totally, totally against referenda on multilateral agreements, because it makes no sense.” Met deze uitspraak verwees hij naar het Oekraïne referendum. Dit wekte de wrevel van VVD’er Lars Benthin, die in een column zijn ongenoegen uitte.

Benthin stelt dat “parlementariërs zich moeten afvragen of het gewenst is dat de nationale bevoegdheid om soeverein te handelen verdwijnt. Simpelweg omdat je anders ‘met anderen mee moet bewegen’. Nederland wordt gedwongen om verregaande besluiten te accepteren, want anders ‘vallen we buiten de boot’. Dit soort uitspraken zijn holle retoriek en raken niet de kern van het probleem: de verzwakte representatie van de bevolking.”

Lees verder>>>
(h/t “Henk V.”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", democratie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, landverraad, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, praatjesmakers, Rotzakken, Rutte, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

11 reacties op De wanhopige doodsstrijd van democratie, überhaupt

 1. exmarineman zegt:

  En dat niet alleen. Hij geeft met deze woorden duidelijk aan géén democraat te zijn. Géén (of misschien toch wel) geen echte VVD want is de partijnaam dan fake of echt: Partij Voor Vrijheid (! jawel) en Democratie. Nou wat hij dus nu vertelt is volledig in strijd met de partijbeginselen en de naam. Hij zou dus eigenlijk ook geroyeerd moeten worden en door het bestuur van de VVD terecht worden gewezen en de fractie moet hem vertellen dat hij de WET op de referenda heeft na te leven en dus niet wachten tot na 23 juni. Dan is er nog iets heel ander aan de hand want wanneer heeft hij die woorden gezegd??? Jawel afgelopen maandag en dat is NA zijn bezoek en het bijwonen van die Bilderbergconferentie het afgelopen weekeinde in Dresden. Daar was hij tezamen met: W.A. (dat is een vaste bezoeker), Sharon Dijksma (PvdA) maar wie o wie waren er ook…..Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam (PvdA) en een volksvertegenwoordier van D66 (kennelijk was Pechtold verhinderd). Dus heeft hij vanuit de Bilderbergers de opdracht gekregen om toch maar bij het kruisje te tekenen onder dat Associaleverdrag met Oekraïne…….. en dat ONwettelijke gedoe dan in Brussel heeft ooit nog iemand gedaan JP Bakellende (CDA). En zo zien we dus wie er echt en daadwerkelijk aan de touwtjes trekken in de wereld en in de politiek………Hij mag het weliswaar niet zeggen, mar het is toch wel heel opvallend dat ook die bijeenkomst met die “Ueropese parlementariërs” (het zijn geen volksvertegenwoordigers want enige macht hebben ze niet) ook plaatsvond op een datum direkt ná afloop van die Bilderbergconferentie, alwaar ook Juncker en Schulz e.a. politiekers aanwezig zullen zijn geweest.

  Like

 2. ildiko zegt:

  Voor Rutte en consorten dit is democratie, ze hebben alle rechten van de wereld dus bij hun klagen is weggegooid tijd.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Die smerige landverrader Rutte kan zich veroorloven om van alles de wereld in slingeren. Hij voelt zich onschendbaar door de gedachte dat er wederom een volgend Rutte kabinet aan zit te komen (met CDA, D66, en SP), terwijl met de hulp van de MSM media kiezersbedrog zal plaatsvinden. En in een later stadium zal stembusfraude de rest van het karwij gaan afmaken. Rutte kruipt met iedereen in het politieke bed, als hij maar alweer premier kan worden. http://www.bnr.nl/opinie/laurensboven/10305642/rutte-doet-het-met-iedereen

  Like

 4. Marc zegt:

  Sommigen denken dat het vijf voor twaalf is.

  Maar het is al kwart voor twee!

  Like

 5. aegoliuscs zegt:

  Daar zit je dan als “volksgekozen” erfenis van door Thorbecke 1848 opgesteld, ter handhaving van het erfelijk staatsrechtelijk Huis, dat zich het soeverein grondgebied laat ontfutselen?

  Ook dat is, echt waar, inmiddels goed geregeld door het Huis.

  Like

 6. Marc zegt:

  Mijn eerdere reactie was kort. Ik zag de analyse dat democratie en rechtstaat wegzakken bevestigd. Bij nadere lezing moet ik mij toch echt van Lukassen distantiëren.

  Hij trekt een vergelijk met het vervangen van de Romeinse Republiek door het Romeinse keizerrijk. In de demografische druk van buiten Europa, en in de ontwikkeling van informatie en technologie ziet hij de vernietiging van de natiestaat. Hij heeft gelijk in zijn analyse, maar zeer ongelijk in zijn conclusie, waarvoor hij de Belg David Engels citeert:
  “The sooner we accept the fact that the ideal of 19th century mass democracy has (..) ceased to be reality and that power had shifted (..), the sooner we will be able to act in accordance with the real world around us.”
  Lukassen concludeert dan ook dat de soevereine natiestaat “bijna passé” is, en dat we dat beter moeten accepteren. Laat ik het daar nu (en ik weet zeker dat dit voor elke lezer op deze site geldt) hartgrondig mee oneens zijn.

  Want in zijn analyse beschrijft hij die ontwikkeling van informatie en technologie, de flink op weg zijnde vernietiging van de natiestaat (overigens laat hij hierbij de destructieve kracht dat de EU hierin is fijn achterwege!) op zo’n manier dat er geen ontkomen aan is. Als een trein die in volle vaart door dendert (inderdaad!), en die we maar beter door kunnen laten gaan als we geen ‘chaos’ willen. Hij beschrijft dit alles op zo’n manier, en dat is juist mijn grote bezwaar tegen zijn betoog, alsof we geen keus hebben. Want, zegt hij, het alternatief zou chaos zijn.

  Natuurlijk wil niemand chaos. Maar dat is nog geen reden de vernietiging van de natiestaat te accepteren. Het meest cruciale dat hij achterwege laat, en dat raakt het wezen van volkssoevereiniteit, is dat we een KEUZE hebben: we hoéven niet die vernietiging van de natiestaat te accepteren. Het hoeft helemaal geen ideaal te zijn dat in de 19e eeuw thuis hoort, en waarvan we ons maar beter vanaf kunnen maken.

  INTEGENDEEL: juist door uitoefening van onze volkssoevereiniteit kunnen we die voortdenderde trein (massa-immigratie, islamisering, kapitalisme) stoppen. En juist de aanstaande Brexit (de Engelsen redden ons al weer!) is zo’n ultieme mogelijkheid: het zal leiden tot de ineenstorting van Brussel.

  En dat is waarom Rutte in paniek raakt: zijn ridiculisering van de notie van democratie, en daarmee van volkssoevereiniteit, demonstreert zijn angst voor het uiteenvallen van de EU.
  En overigens ook nog eens voor zijn minachting voor volkssoevereiniteit en democratie.

  Dus inderdaad: Rutte is een ui. Maar nee, de vernietiging van de natiestaat gaan we zeker niet accepteren. Integendeel!

  Like

 7. C.A.Barstow zegt:

  Het bewijs is nu dus definitief geleverd, Rutte is een leugenachtige fascistoïde antidemocraat,
  en dit soort volksverraders moeten dus ons land besturen, als wij nu nog niet weten dat we op een onvoorstelbare wijze bedonderd worden en met wat voor criminelen wij eigenlijk te maken hebben daar in Den Haag en niet te vergeten Brussel, dan is Nederland echt aan de goden overgeleverd.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ik heb altijd argwaan gehad tegenover Rutte, zijn eeuwige lach is mij te onecht, zo lacht een man die een verborgen agenda heeft. Ik was altijd lid van de VVD, maar ben nu al jaren bij onze Geert, die durf ik wel mijn bankrekening nummer te geven. Ik zal hem door dik en dun steunen, maakt me niets uit hoe men daarover denkt, ik ben er open over.

  Like

 9. Mirjam zegt:

  Een opzetje om Aboutaleb ook uit te nodigen, precies zoals het moet gaan, volgens deze Bilderberg kliek. Ze laten zien wie ze voor hun karretjes spannen, binnen de Nederlandse politiek en die van andere landen. Aboutaleb wordt klaargestoomd voor het minister presidentschap, ook al moet dit eerst door de kanalen van de PVDA als lijsttrekker, het weggetje wordt geplaveid. De koning was er ook bij: zijn vader was medeoprichter van de groep.

  Ik vind het sowieso de grootste aanfluiting en belediging van heel Europa, dat zo’n mysterieuze happening plaatsvindt. Dit is zelfs te betrachten als een soort van ‘verboden’ bijeenkomst, want God weet wat er daar bekonkeld wordt en welke staatsgeheimen er worden besproken. Men kan zelfs deze ‘deelnemers’ van landverraad betichten, omdat dit een geheime, zogenaamd, niet politieke gestuurde bijeenkomst is, tussen wereldleiders van een selectieve groep, gekozen door een selectieve, zogenaamd, niet politieke groep van rijken, die belang hebben bij deze beslissingen.
  Waar is de openbaarheid van bestuur? Want gezien de selectie, is het wel degelijk een politiek gebeuren, wat vergaande gevolgen heeft voor Europa en de hele wereld.
  Wat is het doel van deze groep, waarom deze GEHEIME bijeenkomsten, waarom alleen geselecteerde personen van diverse pluimage en vooral waarom dan, ieder jaar, een groep bestaande uit diverse andere en nieuwe selecties van belangrijke politieke personen? Buitenom dan de kern van de Bilderberggroep zelf? Dit zin retorische vragen, denk er eens over na,,,

  Men kan dan bij deze jaarlijkse selectie ook zien wie actueel nodig zijn om te beïnvloeden en wie nodig zijn om de plannen en het kader van de Bilderberg kern uit te voeren.
  Deze groep zou verboden moeten worden, juist omdat er regeringsleiders aan deelnemen zonder openbaarheid van bestuur. Het is geen ‘teaparty’, nee, er worden dingen besloten en gepland welke buiten de democratie omgaan, maar er wel directe invloed op uitoefenen. En de democratie dat zijn wij, de burgers van de wereld. Een privaat machtsorgaan, gesticht door de rijken der aarde, uitgevoerd door de zombies uit de regeringen. Stoppen hiermee. Dit is verraad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s