Dwaze actie van kerken in Ede

Screenshot_66

(Door: Wim van Schaik)

De Marokkaanse moskee en vier kerken in de Edese wijk Veldhuizen gaan geld inzamelen voor de gedupeerden van de autobranden in het door rellen geplaagde stadsdeel Veldhuizen, jubelt het Reformatorisch Dagblad. De EO jubelt mee. Maar moeten we daar wel zo juichend over doen?

Waar hebben we het over? Het gaat om die groep van zo’n 50 Marokkaanse jongeren meest uit de Edese wijk Veldhuizen, die  verantwoordelijk zou zijn voor autobranden en het gooien van stenen. En bij wie het al weer weggezakt was door nieuwe berichten over straatterreur in Almere, Haarlem en Veghel; gisteren ging er in Ede opnieuw een auto in vlammen op.

Het RD rept met geen woord over wat er echt in Ede speelt. De krant heeft het over ‘een door rellen geplaagd stadsdeel’. Over de daders wordt al helemaal niet gesproken. Het lijkt alsof de wijk getroffen is door een natuurramp. Zo’n ramp die je gewoon overkomt. Daar kun je niemand de schuld van geven. Die moet je ondergaan. En ja, je zet er dan samen de schouders onder om de schade weer te herstellen… Maar  de wijk Veldhuizen is niet getroffen door een natuurramp. Dat weet iedereen. De burgemeester van Ede merkte de groep terreurplegers zelfs aan als een criminele organisatie.

Bij het RD weten ze dat ook *** goed. Waarom verdoezelen ze dan de feiten? Dat past in het patroon van het wegkijken: zodra er een link is naar daders met een islamachtergrond wordt er verhullend gesproken en geschreven. Dan heeft het RD het over ‘rellen’, zonder ook maar de feiten aan te stippen. Laat staan dat de krant de verantwoordelijkheid legt waar die hoort: bij de Marokkaanse gemeenschap die het vertikt om op hun rotjochies te letten.

En nu die rare inzamelingsactie. Niet duidelijk is wie het initiatief genomen heeft. Het feit dat dit niet vermeld wordt, doet vermoeden dat het van de kerken komt en dat de moskee uitgenodigd is om mee te doen. De Marokkaanse wijkorganisatie ‘Samenstede’ mag coördineren, zodat het een echt Marokkaans dingetje wordt. Maar hoe het ook zij, of je nu zelf het initiatief genomen hebt of dat je je laat inkapselen in een Marokkaans initiatief, je bent als christelijke kerken toch echt de weg kwijt als je  je leden oproept een schade te vergoeden waar zij part noch deel aan hebben

Dominee Heutink (PKN) vindt het allemaal prachtig: ‘Er ontstaat verbinding tussen verschillende wijkbewoners. In onze gesprekken met moslims, die nu de ramadan vieren, kan het zo maar over Jezus gaan.’  Hij kan zich beter bezig houden met bestuderen van zijn Bijbel in plaats van te doen alsof die ramadan iets met ‘vieren’ te maken heeft. Dan zou hij aan de weet komen dat Jezus de dingen bij hun naam noemt, rechtuit in alle rauwe lelijkheid. Niks verdoezelen of omzichtig formuleren. Als dominee zou hij ook moeten weten dat het werkt zoals bij de man Zacheüs, die een fraudeur en woekeraar was, maar, geconfronteerd met Jezus, gaf hij de helft van wat hij had aan de armen en wat hij door bedrog ontvreemd had, ging hij vierdubbel terug geven.

Door geld in te zamelen voor de slachtoffers van de Marokkaanse straatterreur doen de kerken alsof zij medeschuldig zijn aan die terreur. Dat is absurd. Maar veel zwaarder weegt nog dat zij door hun actie de Marokkaanse gemeenschap beroven van de gelegenheid om nu eens een keer schuld te erkennen, boete te doen en als gemeenschap zelf de schade te vergoeden.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Marokkanen, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

28 reacties op Dwaze actie van kerken in Ede

 1. Driek zegt:

  ‘Er ontstaat verbinding tussen verschillende wijkbewoners. In onze gesprekken met moslims, die nu de ramadan vieren, kan het zo maar over Jezus gaan.’

  Inderdaad, die dominee dient in zijn Bijbel te lezen, en die flauwekul over ‘verbindingen’ slaat helemaal nergens op, de man is de weg kwijt, zoals veel dominees.
  Mooi geschreven en duidelijk artikel, meneer Wim van Schaik.

  Like

 2. De christelijke leiders leggen hun hoofden zelf op het hakblok. En ze vragen hun volgelingen hetzelfde te doen. Dat is ook de algemene reden dat de kerken leegstromen. De laatste kerk die ik jaren geleden regelmatig bezocht was een katholieke kerk. Daar vroegen ze steeds weer geld voor islamitische vluchtelingen waar kerkleiders af en toe mee in gesprek waren en ‘prachtige’ dingen bereikten, niet altijd, maar soms kon over het evangelie met de vluchtelingen gepraat worden. En ze vroegen of hun kerkleden van hun weinige geld dat konden bekostigen. De vluchtelingen moesten vertroeteld worden want ze kwamen uit oorlogs- of rampgebieden. Toen ben ik voorgoed uit de katholieke kerk gestapt. Dom volk!!!

  Like

 3. Er is een woord voor zoals die kerken bezig zijn: Dat noem je “pathetisch.”
  Pathetisch de gevoelens van saamhorigheid en gedeelde verantwoordelijkheid blijven benadrukken en in dat kader je gemeenteleden voor dat karretje spannen. Walgelijk! Misselijkmakend!
  Maar die gemeenteleden dragen er zelf ook schuld aan, want als je het mij vraagt, verdommen die het op hun beurt, om hun voorgangers hier eens kritisch op aan te spreken.
  In hun plaats had ik al lang gezegd: Luister, ík heb die schade niet aangericht, hoor! Ga maar naar de hoek, waar de daders zitten.
  Maar die gelovige Zombies verwisselen het kennelijk met een Missie- of zendings-actie: Als je al generaties lang gewend bent om kritiekloos te geven voor de arme zwartjes in Afrika, dan is het naar de arme marokkaantjes tenslotte maar één stap. (Slappe verklaring, maar weet geen andere: Ik snap geen jota van deze houding!)

  Like

  • Steven zegt:

   Véél van die arme zwartjes zitten nu op de boot op weg naar Europa. Ze vonden het toch wel eens tijd worden dat ze de buit zelf maar eens komen ophalen i.p.v. dat wij het ze altijd maar moeten toesturen.
   Tijdens de afbraak van Nederland kunnen ze dan ook nog mooi even gebruik maken van alle subsidies en toeslagen.
   En is het is tegenwoordig al bijna normaal gevonden dat het agressieve volk wat Nederland geïmporteerd heeft hier maar gewoon zijn gang kan gaan, er alleen op tv en in kranten over wordt gesproken, de daders nagenoeg buiten schot blijven…en dat de brave blanke Nederlanders weer moeten opdraaien voor de schade. En niet te vergeten moeten wij daar dan ook nog eens begrip voor tonen.
   Ik vraag mij dan ook wel eens af wat er zou gebeuren als bij die daders van busruiten en autobranden hetzelfde zou gebeuren…dus dat er bij hun thuis ineens de ruiten eruit vliegen..of dat vader ineens niet meer weg kan want de auto is uitgefikt….wat zou er dan gebeuren…..misschien moet ik daar toch maar eens wat over gaan brainstormen….

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 18.48. uur, op 16/6. Daar sluit ik mij graag bij aan, Theresa. Helemaal mee eens.

   Like

   • Tom, er viel me wat in: Weet jij, wie er misschien wel eens de perfecte, christelijke boodschap voor JOU zou kunnen hebben? -’t Is wel een Amerikaan: Rev. Terry Jones, de koranverbrander!
    Zelfs m i j bevalt-ie wel: Een kerel uit één stuk, type “trapper.”

    Like

 4. Alphons Mantel zegt:

  Uitsluitend de daders dienen de schade te vergoeden en anders een factuur naar de Marokkaanse ambassade

  Like

 5. Harry zegt:

  Het lijkt me beter om de schade zeer royaal , dus ook emotionele schade , verlet , vervangend vervoer etc . op de daders te verhalen .
  Stel degene die je oppakt maar verantwoordelijk voor het hele bedrag , als ie medeplichtigen aangeeft , dan kunnen ze de schade delen .
  Die snotneuzen hebben weinig geld , dus laat de ouders of de hele familie daar dan maar voor opdraaien .
  Misschien moet er snel een oorlogswetje daarvoor ingevoerd worden .
  Dat kan , want het is oorlog .
  Zo raken ze tenminste gemotiveerd om ze er allemaal bij te slepen .
  En dan geen zachtgekookt ei als rechter , maar een vent met ballen .
  Kijken hoe snel ze remigreren !

  Ik zou het verdommen om mee te betalen om dat tuig te sponsoren .
  Zie je nou wel dat religie geen goede zaak is voor het gezond verstand ?
  Ook een heleboel christenen zijn de kluts helemaal kwijt !

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Harry 16 juni 2016 om 18:54

   [quote] Ook een heleboel christenen zijn de kluts helemaal kwijt ! [/quote]

   Natuurlijk! Dat zijn de namaak ‘christenen’ die niets in verband brengen met die smerige islam; die er zelfs mee heulen. Ik spuug op dergelijke ‘christenen’!

   Like

 6. Cathja zegt:

  Volledig met de schrijver van dit artikel eens. Kerken moeten zich afzijdig houden, omdat het overduidelijk is dat de problemen veroorzaakt worden door Marokkaanse jongeren. Wat hebben die kerken daarmee te maken?
  Het wordt tijd dat er eens klare wijn geschonken wordt, en de dingen bij de naam genoemd worden. Met zogenaamde vredelievende acties schieten we niks op. We moeten onze tanden laten zien. We zijn die Marokkaanse ellende meer dan zat!!

  Like

 7. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Wij worden onderhand ziek van dit soort cover-up situaties! Alle kranten staan er vol van, maar geen 1 benoemt de daders! Wel het zijn weer K*t Marokkanen, je weet wel waar wij aangeklaagd worden, als wij zeggen dat wij hiervan “Minder” van willen!

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  [quote] In onze gesprekken met moslims, die nu de ramadan vieren, kan het zo maar over Jezus gaan [/quote]

  Hij glimt van genoegen.

  Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  Religieuze hielenlikkers en moslimknuffelaars,
  een moslim schuld erkennen? en boete doen? dat zou compleet nieuw zijn.
  Wij staan nog steeds veel te tolerant tegenover die achterlijk barbaren, wanneer wordt er eens een keer bikkelhard opgetreden?, komt er dan nog geen respons dan moet er vol de beuk in gegooid worden, die barbaren luisteren alleen maar naar geweld dus antwoord je met geweld, keihard geweld, dat tuig moet al in de broek schijten als zij ook maar een glimp van de politie zien
  en die kant moeten wij op.

  Like

 10. Pieter zegt:

  die pkn is al n poosje kompleet van de pot gerukt. bij mijn gemeente word de voorbede gedaan voor koningshuis, regering en de imams….
  en dan raar vinden dat ze mij nie meer zien nie… achterlijke hazen

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Pieter: 20.43. uur, op 16/6. En juist daarom Pieter, heb ik mij laten uitschrijven bij de PKN. Ze heulen net als de RK met onze grootste vijand, de islam.

   Like

 11. Hebben ze wat door het wij-water gedaan paddo’s of LSD ?

  Like

 12. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Het zou ook zomaar over JE ZUS kunnen gaan die weer eens voor de zoveelste keer is lastiggevallen of bedreigd in “De hof van Ede”.

  Like

 13. fleckie zegt:

  Wat is die dominee met zijn ‘missiedwang’ een onnozelaar, ! worden de( beminde)’gelovigen’ (onbewijsbaar )tot ‘offeren ‘ gedwongen, omdat ze anders buiten de ‘ gemeenschap’ van de ( zwarte kousen?) kerk worden gestoten??!

  Like

  • wim zegt:

   Nee, er is in de kerk van die dominee (PKN) geen dwang om te betalen. Niemand wordt daar uit de gemeenschap gestoten. Ook is het geen ‘zwarte kousenkerk’. (Die bestaan overigens niet meer).
   Het is veel erger. Voor de lieden in die kerk (PKN) die gehoor geven aan de oproep is helemaal geen dwang nodig. De meesten denken niet zelf na en volgen kritiekloos de dominee, terwijl de hard liners het zelfs ‘met vreugde’ doen. Die menen een goed werk te doen (Farizese borstklopperij; ‘Kijk ons eens goede mensen zijn!’) en denken dat God dit van hun vraagt. Gelukkig komen steeds meer mensen in de PKN bij zinnen. Jaarlijks verlaten tienduizenden die kerk.

   Like

 14. hslot4 zegt:

  Weet je wat Julie eens zouden moeten doen als men het al niet gedaan heeft .
  Even naar deze site gaan https://www.google.nl/alerts en daar een alarm instellen met de text Kerk.
  Dan krijg je alle nieuws waarin deze txt kerk wordt vermeld .
  Je wilt niet weten de complete idioterie waanzin van een hoop van die kerken die bij de muzzi’s hun kont lopen te liken je gelooft het echt niet hoeveel Pro islam er door je strot wordt geramd door de kerken en in welke hoeveelheden.
  Paar nieuws tags : Kerk mosque asielzoeker azc etc.

  Like

 15. Gert Jan Reitsma zegt:

  Wim beter had het niet gezegd kunnen worden!! Maar waarom doet het Rd zo? Omdat ze anders bij allerlei mediaoverleg niet meer door onze overheid worden toegelaten. Is dat niet zielig voor een krant als het RD? Ja dat is meer dan zielig.

  Geliked door 1 persoon

 16. Jackie2015 zegt:

  De EO is zeker niet meer wat het geweest is. Er wordt te veel “water bij de wijn” gedaan. De oprichters van de EO dat waren mannes Gods. De omroep is nu wereld-gelijkvormig geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s