Het CDA keert zich definitief tegen Israël

Screenshot_68

(Door: Esther Voet)

PvdA-Kamerlid Michiel Servaes schreef parlementaire geschiedenis toen hij vorige week donderdag in een slechts twee minuten durend optreden zijn collega’s in de Tweede Kamer toesprak. Als trotse overwinnaar bracht hij het historische nieuws dat het CDA van Kamerlid Raymond Knops nu officieel “een goede positie” had ingenomen door zijn partij de overstap te laten maken naar het Israël-onvriendelijke kamp van PvdA, SP, GroenLinks en D66.

‘Een goede positie…’ Het klinkt als een morele beoordeling van ‘goed en fout’, waarin de PvdA zichzelf de laatste jaren expert vindt geworden. De nuance is verdwenen; ten opzichte van het conflict tussen Israël en de Palestijnen wordt door de PvdA en andere partijen op links alleen nog maar in zwart-wit gedacht. Maar ook de christendemocraten zijn nu om. De bekering van die partij is het sluitstuk van een langer proces waarin het CDA Israël de rug toekeert. Er was lang een duidelijk schisma in de partij te zien ten opzichte van de Israël-politiek. Aan de ene kant was daar het ‘kamp Van Agt’, verder commentaar overbodig. Daartegenover stonden de stemmen van de ratio, als Jaap de Hoop Scheffer, Jan Peter Balkenende en Maxime Verhagen. Maar het anti-kamp heeft gewonnen.

Lees verder>>>
(h/t Rob Kern)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in CDA, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Linkse christenen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het CDA keert zich definitief tegen Israël

 1. Marc zegt:

  Alweer een demonstratie van uitholling van volkssoevereiniteit en natiestaat: de uniformering van nationale politieke partijen onder auspiciën van Brussel!

  Like

 2. Giny zegt:

  Waarom blijft die geweldige Pieter Omtzigt nog bij die partij hangen?
  Heb al zo vaak gezegd, dat ik die man niet vertrouw!
  Het enige wat hij doet is het brandje aansteken en dan hard weglopen!
  Stemt altijd met dat zooitje huichelaars mee!!!

  Like

 3. Cathja zegt:

  SCHANDE!! Meer woorden wil ik niet vuil maken aan die leugenachtige en schijnheilige volks verlakkende partij!

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  CDA=Christenen Dienen Allah! Weg met deze hypocriete “schijnchristenpartij”.

  Like

 5. C.A.Barstow zegt:

  Het verbaasd mij niets, een groot deel van de CDA bestaat immers uit papen,
  papen of zo je wilt roomsen, zijn van oudsher Jodenhaters, goede voorbeelden in deze zijn die gore Jodenhater van een Dries van Agt en die palestijnenhoer Gretta Duisenberg je ziet en zag de haat uit hun ogen vonken wanneer er over Israël gesproken word/werd.

  Like

 6. Japio zegt:

  De C van het CDA heeft niets meer te maken met het woord christen. De C staat nu voor Collerabateurs. Collerabateurs Dienen Allah is de nieuwe partijnaam. Ze volgen die lijpo in Rome dus veel goeds kan je er niet van verwachten. Waar je mee omgaat daar wordt je besmet.

  Like

 7. Mevrouw Voet, er is in het hele parlement maar één partij, die vierkant achter Israël staat en dat is de PVV. En als U zich daar vanuit een onberedeneerd soort koppigheid van blijft distantiëren kan helaas geen normaal denkend mens iets voor U doen.Keep on dreaming, welterusten!

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Theresa,

   je moet begrijpen dat het standpunt van Esther Voet is geboren uit angst. Angst en pragmatisme. Als ze openlijk de kant van de PVV en Geert Wilders zou kiezen, zou ze door veel mensen direct afgeschilderd worden als extreem rechts. Een club als het CIDI zou dan ook ogenblikkelijk in de verdomhoek komen, zelfs als zij daar inmiddels geen opperhoofd meer van is. Meer antisemitisme zou voor de hand liggen. Wie heeft daar behoefte aan?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • Geen idee, maar als de zaken dan zó liggen,kan ook de PVV uiteraard niets voor hen doen. Tja, jammer.

    Like

   • Harry zegt:

    Hr Köhler ,

    Toch zou het een heleboel mensen sieren als ze eens recht voor z’n raap zouden vertellen waar ze precies staan .
    Het lijkt me nuttig “onze kant” zo groot en duidelijk mogelijk te maken .
    Wat hebben we aan een grote wazige middengroep ?
    En de Joden zitten toch al in het verdomhoekje en ik geloof er niks van dat die klotemossels ze ook maar énig krediet zouden geven als ze minder of niet-rechts zouden zijn .
    Het stikt trouwens van de linkse Joden .
    Worden die ontzien ?
    De enige andere groep die er over zou kunnen vallen , is het rode gebroed .
    Hebben we daar een boodschap aan dan ?
    Nee toch ?

    Ik heb een verkiezingsposter van Wilders in mijn kantoor hangen en wie het niet aanstaat , die kan meteen opdonderen , daar doen we niks meer voor .
    Gezonde selectie . En nauwelijks meer ergernis .
    Liever een paar centen minder in de knip , dan een kwezel te zijn .
    En die ondernemers die vanwege geldzucht geen principes hebben , daar heb ik m’n buik helemaal van vol .

    En om op Esther terug te komen , ik vond haar altijd zeer slap en haast politiek correct reageren .
    Niet wat ik me van iemand die de Joodse zaak verdedigt voor stel .
    Naar mijn mening heb je alleen wat aan het type Netanyahu om je hachie te redden .

    Misschien heb ik het helemaal mis en is het slim om tactisch en voorzichtig te blijven , maar gaan we daar de strijd mee winnen ?
    Op een gegeven moment komt de tijd dat dat niet meer werkt en een andere koers nodig is .
    Toch ?

    Geliked door 1 persoon

 8. Thomasson zegt:

  Als ik dit artikel lees dan denk ik aan de opening- en sluitscènes van de film Cabaret. In de openingsscène ziet men, door de blinkende spiegel, het publiek in de nachtclub: burgerlijk in alle opzichten. De ene jonge SA man die durft naar binnen te komen, wordt door de uitsmijter eruit gegooid. In de sluitscène bestaat het publiek voor een groot deel uit nazi’s in uniform : SA en SS mannen in vol tenue. De sociale metamorfose was snel en de nieuwe tijd salon fãhig. Het aanstormend jong talent van het CDA (en andere partijen) heeft het in de gaten dat de weg naar een eldorado van roem en vooral geld is een soort Expeditie Robinson. De politici moeten de tover sleutels voor twee deuren hebben : EU (het bereiken van een positie in de EP) en Islam (goedbetaalde geheime contacten). Ze zitten in de TK voor hen eigen goedbetaalde carrièremogelijkheden die niets met het welzijn van het land en haar bewoners hebben. Zij schuiven niets! …Islam en heleboel. Daarom is het lucratief de BDS en andere Islamgerelateerde activiteiten te steunen. Praatjes over vrede zijn kletskoek. Ze weten dondersgoed dat Vrede met muslims is niet mogelijk: ze mogen op religieuze gronden geen vrede sluiten met mensen die niet van Allah houden. Mensen die het lef hadden ze in de strijd te verslaan. Maar ja de PvdA D66 en andere linkse en liberale partijen hebben zeer veel ervaring met leugens, bedrog van eigen volk.

  Like

 9. Pingback: In antwoord op Esther Voet | E.J. Bron

 10. louis-portugal zegt:

  En dan te bedenken dat ik die club OOIT gesteund heb.
  Ik krijg weer jeuk als ik eraan denk.

  Like

 11. Ik ben blij dat ik overtuigd atheïst ben en me nooit heb bezig gehouden met de zwarte jurken van het CDA

  Like

 12. exmarineman zegt:

  Ik wil toch wel opgemerkt hebben dat er eigenlijk ook 2 “soorten” joden zijn. Ja een beetje vreemd om dat zo te zeggen, maar goed. We hebben allereerst de staat Israël en wat men daar tegen heeft mag joost weten. De staat Israël is op de plek zoals dat ook in 1948 door de toenmalige echte VN is toegewezen. Het Palestijnse volk bestond helemaal niet, maar voorzover men er was werd Jordanië als hun thuisland aangewezen. Ik ga hier verder niet de gehele geschiedenis verwoorden, maar alle Arabische landen hebben de staat Israël nooit erkend, en waren ook niet akkoord met het besluit van de VN. MAAR er zijn ook nog anderen joden, die wonen niet in Israël maar grotendeels in de USA en zijn ook rijk tot zeer rijk. Denk aan de Rothschilds, Soros (van Hongaarse afkomst), Henry Kissinger oud minBuZa USA en zo zijn er nog wel meer. Velen van hen w.o. Rothschilds en Kissinger zijn leden van de Bilderberggroep (ook “ons” koningshuis). Maar dié joden – men noemt hun meen ik meer de zionisten – hebben iets geheel anders in gedachten, net zoals de NWO en de Illuminati en dat is wereldoverheersing, een nieuwe wereldorde. Dat men tegen déze mensen, belangengroepen en ondernemingen vecht enz daar kan ik mij in vinden, maar ik denk dat de staat Israël ook van deze mensen niets wil weten en met ze samenwerkt in welke vorm dan ook. Maar kunnen die linksche gutmenschen wel die nuance aanbrengen????? NEE, dat kunnen ze niet en daarom kunnen ze ook zo goed opschieten en samenwerken met de moslims want die maakt het niet uit….los van het feit dat ze de staat Israël niet erkennen.

  Like

 13. M.A.L. Sion zegt:

  Voor wat de stellingname van Esther Voet betreft zou ik haar graag willen wijzen op het artikel van Thomas Heck over de ‘INQUISITIE’.
  Het is wel zo dat de huidige opstelling en daden van ISIS = ISLAM veel indringender en wreder zijn dan de toenmalige INQUISITIE maar de katholieken hebben zich ook nog wel het een en ander te verwijten. En het omgaan van het CDA naar de anti-Israël positie is schaamteloos!
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 14. Thoth zegt:

  Je gaan weer terug naar Donner, die de sharia in Nederland wel ingevoerd ziet worden :

  http://www.volkskrant.nl/politiek/donner-blijft-bij-omstreden-uitspraak-over-sharia~a2446559/

  Klojo’s.

  Like

 15. Jan zegt:

  Desmund Tutu stelt voor om Eichman, herstel Marwan Barghouti (1) nobelprijs voor de vrede toe te kennen

  South African Archbishop Desmond Tutu, himself a Nobel Peace Prize Laureate (in 1984 for his anti-apartheid activism), has nominated a mass murderer of Jews for the honor he holds.

  In his letter, Tutu characterized Barghouti’s actions as fighting “for freedom and peace,” and – even more ironically – hailed the mass-murderer as “an active advocate and defender of democracy and human rights, include women’s rights, and of pluralism, both religious and political, in a region and a world that desperately needs such advocates.

  http://www.americanthinker.com/blog/2016/06/desmond_tutu_nominates_mass_murderer_for_nobel_peace_prize.html

  1. Ten tijde van de 2e Intifada waren er maar liefst zestien verschillende terreurbendes actief onder leiding van Marwan Barghouti waaronder de Tanziem militie. Ook is hij de oprichter van de al-Aqsa Martelaren Brigades.

  Barghouti speelde niet alleen een rol in de 2e Intifada, maar ook in de 1stewaarbij duizenden onschuldige Israëlische burgers zijn vermoord. Hij zit sinds 2002 in een Israëlische cel. Hij werd er onder meer van verdacht verantwoordelijk te zijn voor de bloedige aanslag op 5 maart 2002 in Tel Aviv waarbij drie burgers werden vermoord.

  https://fredbarendsma.org/2016/04/25/terreurleider-marwan-barghouti/

  Like

 16. Jan zegt:

  Israël plant kunstmatig eiland met vliegveld en haven voor de kust van Gaza

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s