Niks mee te maken . . .

Screenshot_64

(Door: “Taljaard”)

Het marxisme streeft naar het hoge doel om de arbeidersklasse, in de verwezenlijking van de dictatuur van het proletariaat, als heersende maatschappelijke klasse en nieuwe elite in de samenleving te laten fungeren. Dat zal dan een strikt egalitaire samenleving zijn waarbinnen de beschikbare middelen ter verbetering van het lot van de mens eerlijk over iedereen zullen worden verdeeld. Niks mis mee toch? Alle afschuwelijke misdaden die er in de loop van de geschiedenis sinds 1848 door de aanhangers van het marxisme zijn gepleegd, en die daarmee, in elk geval in Europa, verantwoordelijk zijn voor meer slachtoffers dan alle godsdienstoorlogen bij elkaar, moeten worden beschouwd als extremistische ontsporingen.

En deze ontsporingen hebben helemaal niets met het marxisme te maken. Want de overgrote meerderheid van de communisten en de radicale socialisten bestond uit vredelievende, idealistische mensen, die zich nooit zouden bezondigen aan zaken als massamoord, dictatoriale staatsterreur en onderdrukking. En daarom mag het marxisme en haar aanhangers nooit grosso modo en op een generaliserende manier worden veroordeeld. Want alle ellende en bloedvergieten dat uit naam van het marxisme is gepleegd, heeft niks met het marxisme te maken.

Het nazisme streefde naar een zuivere en sterke volksgemeenschap op coöperatieve basis, die was gegrondvest op een gezamenlijke identiteit. Een dergelijk sterk nationaal en etnisch volksbewustzijn zou zich op den duur ook tot een sterk en soeverein volk ontwikkelen. En binnen een dergelijke volksgemeenschap zouden vrede, welvaart en stabiliteit een onveranderlijk duizendjarig gegeven zijn.

Prachtig toch? De wandaden van Hitler’s trawanten zijn slechts te beschouwen als extremistische ontsporingen binnen het nazisme, die bovendien alleen maar werden gepleegd door een kleine minderheid. Het valt ook te betwijfelen of de Führer zelf daar wel allemaal vanaf wist. In wezen zat het nazisme vol met goede bedoelingen en hadden veel brave Duitsers geen idee van wat er zich in de concentratiekampen afspeelde. Want dat waren voor het merendeel fatsoenlijke en beschaafde mensen, die je daarom niet op een generaliserende manier moet gaan veroordelen. En daarom hebben de afschuwelijke misdaden die er uit naam van het nazisme zijn gepleegd in feite ook helemaal niks met het nazisme te maken.

Binnen het kader van het ideologische en culturele relativisme mag geen enkele ideologie ook maar iets met zichzelf te maken hebben. Daarom mag er nooit worden gelet op de catastrofale uitwerkingen die een ideologie in de praktijk heeft. In plaats daarvan dient men de focus altijd te verschuiven naar het goede in de mens en diens goede bedoelingen. Want wanneer men dit niet doet, is men een verachtelijke en mensen hatende misantroop en een rechtse ”Slechtmensch” en maakt men zich bovendien schuldig aan generalisatie. Wandaden, die uit naam van een bepaalde ideologie worden gepleegd, worden namelijk altijd veroorzaakt door een extremistische minderheid en staan geheel los van de goede bedoelingen van de overgrote meerderheid van de in wezen goede mensen die deze ideologie aanhangen. Daarom hebben staatsterreur, massamoord en dictatuur niets met het marxisme te maken. En daarom hebben genocide en oorlogsmisdaden ook niets met het nazisme te maken.

De overgrote meerderheid van de moslims zijn vredelievende en goedwillende mensen. En de Jihadisten, terroristen en haat-imams vormen daarbinnen slechts een extremistische minderheid, die niets van doen heeft met deze meerderheid. En daarom heeft zo ongeveer iedere schending van wat voor fundamenteel mensenrecht binnen de islam dan ook eveneens niets met de islam te maken.

Ergo; water heeft niets te maken met verdrinken. Vuur heeft niets te maken met verbranden. Zwaartekracht heeft niets te maken met vallen. Daarom zijn schorpioenen en ratelslangen ideale huisdieren voor gezinnen met jonge kinderen, is roken prima voor de gezondheid en is de aarde plat.

Door:
“Taljaard”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Communisme, Islam, islamitische ideologie, Marxisme, nationaalsocialisme, nazisme. Bookmark de permalink .

7 reacties op Niks mee te maken . . .

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Chapeau Taljaard! Geweldig geponeerd!

  Like

 2. We zegt:

  Die foto, om misselijk van te worden, wat is de mensheid gruwelijk, gereed om uitgeroeid te worden. Tenminste die mensen die deze gruwelijkheden kunnen begaan. Ik kan het niet aanzien, zo erg!!!! We leven in zo een moderne tijd, met rechtspraken, hier wordt geleefd in de oudheid, moet je nagaan hoe die mensen leven, ik gruw ervan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt wel de hel op aarde, is er nog toekomst ? Moeten onze kinderen en kleinkinderen in deze sfeer opgroeien, het is gewoon een nachtmerrie waaruit je niet ontwaakt.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  Yaljaard, schitterend verwoord en geen spel tussen te krijgen. Vraag is nu waarom wij Nederlanders die Duitsers toch zo slecht vinden enz. Want er waren ook zeer goede en correcte Duitsers. Men vergeet ook gemakshalve de tijd waarin het speelde en hoe de mensen werden geïnformeerd….Er was geen TV, geen onafhankelijk nieuws in de bioscopen, ook geen onafhankelijke kranten. Er was geen internet…..dus de vele duizenden wisten niet eens wat er precies gaande was en kun je dus ook niets kwalijk nemen. Maar NU deze tijd vwb het nieuwe “nazisme, communisme en dictatoriale fascisme”….. iedereen kán het nu weten, er is internet, er is nieuws op TV diverse zenders binnen- en buitenlandse, net zoals de radio, er zijn binnen- en buitenlandse kranten beschikbaar. Dus men kan het weten en kan niet meer zeggen: de islam is geen nieuwe dictatuur, geen ideologie van oorlog en moord, van onderdrukking en wereldoverheersing. Alle aanslagen, moordpartijen die er de laatste 15 jaar hebben plaatsgevonden door extremistische moslims zoals Al Quada, Boko Haram, Hezbollah, Hamas, ISIS zijn wel allemaal moslims en allemaal gericht tegen in hun ogen ongelovigen en allemaal gebaseerd op dat boek van ze genaamd koran…… En ook die zogenaamde gematigde moslims … waar zijn al hun demonstraties en waar zijn al die afkeuringen en opstand tégen die extremisten. WAAR? Maar ze vinden het wel degelijk goed en mooi, verafschuwen het niet. Maar laar als ongelovige niets tegen of over mo zeggen, of een bladzijde uit de koran verscheuren….. dan staan ze ineens allemaal op het Malieveld met 10.000-den tegelijk. En dan nog ondanks alle aanrandingen, verkrachtingen, moordpartijen en bedreigingen hebben onze gore leiders nog steeds het lef om ons te vertellen dat het allemaal niets met de islam te maken heeft en dat WIJ degenen zijn die door onze kritiek – die zij als haatzaaien zien of kenmerken – de oorzaak zijn van al die aanslagen…… Het is net zoals wij in Nederland een inbreker behandelen…..als je hem te hard aanpakt zit jij in de gevangenis en de inbreker steelt alsnog je huis leeg. Want eigenlijk zeggen onze rechters: meneer, u had hem ook moeten helpen bij zijn zoektocht in uw huis. Vraag wat hij zoekt en wil hebben en geef het hem.

  Like

 5. Aan lijve ondervonden. Pak de dader zacht en begripvol aan. daarmee haal je de grond onder de voeten van het eigenlijke slachtoffer vandaan. Die heeft met recht dan geen poot meer om op te staan. En zo ga je onderuit bij de wet in NEDERIGLAND.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s