“The Guardian” misbruikt moord op politica om andersdenkenden te kunnen haten

Screenshot_76

(Door: Bert Brussen)

Het is allemaal de schuld van Nigel Farage en rechts populisme is soort van omgekeerd ISIS.

“Hun [Britain First] soort van agressief ophitsen tot het beschuldigen van anderen kan er zeker voor zorgen dat bepaalde individuen, zeker het soort individuen die al dichtbij de rand van de waanzin staat (zoals nu wordt gezegd over degene die Jo Cox heeft vermoord) er van overtuigd raken dat sommigen minder mens zijn en dus de juiste prooi voor een aanval. De retoriek van racisme en islamofobie in het Westen is het spiegelbeeld van de ideologie waarmee ISIS en Al-Qaida mensen rekruteren en waarmee mensen worden overgehaald een bomvest aan te trekken en vervolgens te sterven om te kunnen moorden. Deze retoriek kan vooral in Groot-Brittannië extra krachtig zijn in een tijd waarin verdeeldheid- en haat zaaien mainstream begint te worden.

Het idealisme van Jo Cox was de antithese van het brute cynisme [van EU-haters als Nigel Farage]. Houd haar herinnering in leven. De waarden en toewijding die zij belichaamde is alles wat we hebben om de barbaren op afstand te houden.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", "Populisme", Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op “The Guardian” misbruikt moord op politica om andersdenkenden te kunnen haten

 1. BigLJohn zegt:

  Het doet mij denken aan de moord op Pim Fortuyn. Dit alles is allemaal wel erg toevallig, net als toendestijds bij Pim Fortuyn zo vlak voor de verkiezingen, en anno nu zo vlak voor het Engelse referendum ! Ik heb zo’n bruin vermoeden dat lieden van het linkse kamp (Labour) die instabiele man op de een of andere manier bewerkt hebben , zodat hij door het lint brak en er toe over ging om Jo Cox te gaan vermoorden. Aldus werd er een klimaat geschapen dat er meer Engelse kiezers voor Europa zullen stemmen dan tegen !

  Geliked door 1 persoon

  • Thoth zegt:

   Jazeker, Volkert van de Graaf. De kogel kwam van links. Dat hoort erbij…

   Like

  • Buffalo Bill zegt:

   False flag operatie valt niet uit te sluiten. Het linkse kamp gaat over lijken. EU fascisme

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Pim Fortuyn werd exact één week voor de verkiezingen vermoord.
    Jo Cox werd excact één week voor de verkiezingen vermoord.

    Like

  • leefbarbaar zegt:

   Juust. Precies diegenen, die het meest belang hadden bij de moord op meneer Fortuyn, zaten voor in de kerk tijdens zijn afscheidsdienst schijnheilig te wezen. Linx is iedere schaamte voorbij.
   Wel iets om te onthouden; als Engeland zo tot op het bot verdeeld is over de EU dat er klappen vallen en doden, dan bewijst dat zeker ook dat de EU mislukt is. Zou de EU de Engelsen welvaart hebben gebracht dan was die controverse er nooit gekomen.

   Like

 2. Pieter zegt:

  Dit komt het anti-Brexit kamp wel heel goed uit.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Misschien heeft het linkse fascisten labourclubje het zelf wel op hun’geweten’. ??

  Like

 4. Marc zegt:

  Ik twijfel er geen moment aan: vanwege het grote succes van Brexit hebben aanhangers van de EU besloten tot een grote stap in de beïnvloeding van de publieke opinie met als doel het referendum van 23 juni te laten omslaan in een afwijzing van Brexit. Daarvoor hebben zij een zeer drastisch middel gevonden door de moord op iemand uit hun eigen gelederen, en de moordenaar bij zijn arrestatie “Britain First” te laten schreeuwen.

  Britain First, een fatsoenlijke club mensen van eenvoudige komaf wier straten en buurten door kolonisten uit eerdere immigratie- en islamitiseringsgolven volledig werden overgenomen (vb Luton) reageerde op de aanslag onmiddellijk als volgt:

  Een eventueel ander scenario zou dat van het Breivik type kunnen zijn: een lone-wolf onder nationalisten die, in tegenstelling tot het vredelievende karakter van deze beweging, besloten heeft een extreme daad te stellen. Het kan…, maar ik geloof dat niet: iedere nationalist zou blij zijn met de stand van zaken binnen de publieke opinie rondom het referendum en de aanstaande Brexit. Waarom zou je dit succes enige dagen voor het referendum willen verstoren door een lid van de oppositie te doden? Het zou het stomste zijn wat je kan doen! Daarom is het uiterst onwaarschijnlijk dat een Engelse nationalist of lone-wolf dit op zijn geweten heeft.

  De Engelse media (News Night, BBC) reageerde gisteravond onmiddellijk zoals te verwachten was: er werd natuurlijk keurig netjes voor de camera even geen direct verband gelegd tussen de nationale Brexit-bewegingen en de moord op een Labour-parlementariër, maar wel werd fijntjes uitgelegd dat het gevolg was van aanwezige haat in de samenleving jegens immigranten. Komt dit “verband” even gelegen voor voorstanders van de EU!!

  Ook de lofrede van de echtgenoot van de vermoordde Labour-parlementariër op zijn vrouw ademt expliciet de geest van het huidige EU-kamp (een opvatting die ongetwijfeld ook door zijn vrouw gedeeld werd). Hij zegt:
  ‘Zij zou nu gewild hebben dat er twee dingen gebeuren: dat onze dierbare kinderen doordrenkt worden van liefde en dat we allemaal samenkomen om te vechten tegen de haat die haar gedood heeft. Haat heeft haar gedood. Haat kent geen geloof, ras of religie, het is giftig.’

  Een keurig nette rede op zijn zojuist vermoordde vrouw, toch? Iedereen wil zijn kinderen dan doordrenken met liefde. Maar dan: ‘vechten tegen haat die haar gedood heeft’. Lijkt ook zeker plausibel, want zonder die haat had ze nog geleefd. Alleen… wat het haat? Of wat het een gestoorde actie van een of andere psychopaat? Of was het, wellicht, een geplande actie van voorstanders van de EU?
  Maar als hij zegt “Haat kent geen geloof, ras of religie, het is giftig”, dan gaan mijn reserves opspelen: is dit niet een al te nadrukkelijke referentie op de bestaande opvattingen over wat nazisme 80 jaar terug inhield? Is het niet zo dat juist Britain First zulke opvattingen verwerpt, en opkomt voor de verdediging van de Engelse natie en haar democratische instellingen zelf?
  Sterker: er is momenteel helemaal geen sprake van haat bij de bevolking, maar van oprechte bezorgdheid en angst om de toekomst van hun natie, hun gemeenschap en hun kinderen.

  Is het misschien zo dat ook haar man de moord op zijn vrouw gebruikt om het onverdedigbare te verdedigen, namelijk het handhaven van de huidige politieke constellatie in de EU en het Europa binnen loodsen van tientallen miljoenen Afrikaanse en Aziatische kolonisten? Ik wil niet zover gaan dat hij achter de moord op zijn vrouw gaat, maar helemaal uitsluiten doe ik het ook niet. In deze situatie lijkt niets teveel om het Brexit-kamp de voet dwars te zetten.

  Like

  • hslot4 zegt:

   Waarom heeft die video zo veel thumbs down ? vreemd

   Like

  • paulzwueste zegt:

   In ieder geval ben ik er van overtuigd dat de moord géén invloed zal hebben op de uitkomst van de Brexit-verkiezingen.

   Er zullen een aantal mensen niet gaan stemmen.
   Er zullen een aantal mensen wèl gaan stemmen.
   Er zullen een aantal aanvankelijke vóór stemmers tégen stemmen.
   Er zullen een aantal aanvankelijke vóórstemmers tégen stemmen…

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Laatste zin moet zijn:
    Er zullen een aantal aanvankelijke tégenstemmers vóór stemmen.

    Like

  • Wachteres zegt:

   Hij zou ook gezegd kunnen hebben:”Put Britain First” las ik, en dan had het niks met Britain First te maken.

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Bekend verhaal; is de dader een moslim, dan doen de media er alles aan om aan te tonen dat zijn daad niks met de islam te maken heeft. Iedere keer weer.
   Is de dader een blanke belastingbetaler, dan is het de schuld van extreem rechts, rechts, PVV en GeenStijl.
   De media / linx schaamt zich er niet voor een dode vrouw te misbruiken voor politiek gewin.

   Like

 5. Geronimo zegt:

  Heb ik meteen gedacht. Toch zo toevallig, een week vóór het referendum, met de ja-stemmers op kop. Ik geloof niet in toeval in zo’n soort zaken. Denk maar niet dat de EUSSR en haar lakeien voor iets terug deinzen als haar voortbestaan in het gedrang komt. Hopelijk gebruiken de Britten hun gezond verstand en laten ze zich door links niet opjutten en een rad voor ogen draaien. Met nog zo weinig tijd om na te denken, is dat niet direct voor de hand liggend.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Dit is tè toevallig….

   Het tijdstip voor de moord op Pim Fortuyn en J Cox is wel héél èrg hetzelfde…

   Conclusie: “Zelfde scenario…!” Ook hier kwam de kogel van links…!

   Maar in dit geval zal het links niet helpen…

   Like

   • Marc zegt:

    @paulzwueste
    En vergeet niet de Al Qaida aanslag in Madrid in 2004, twee dagen voor de landelijke verkiezingen. De Conservatieven stonden toen maandenlang op vette winst in de peilingen. De socialisten waren al tegen de aanwezigheid van Spaanse troepen in Irak. Toen Al Qaida de aanslag opeiste, motiveerden ze dat vanwege de aanwezigheid van het Spaanse leger in Irak. Gevolg? De socialisten wonnen de verkiezingen!

    Het laat zich raden dat ze direct hun leger terugtrokken.

    Like

 6. Doc zegt:

  @bigljohn zo’n instabiele man noemen ze een “manchurian candidate”

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Zij zou zeker geen vriend van mij zijn geweest.
  Maar iemand vermoorden omdat zijn/haar politieke denkbeelden je niet aanstaan is ten enen male verwerpelijk. Eigenlijk veel meer het terrein van links en de islam.
  Het is hoe dan ook heel slecht nieuws voor het Brexit kamp.
  Dat weet het linkse tuig ook en ze gaan dit dan ook gretig en ad nauseam uit melken.

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Zij dromen zich een opdracht je te dwingen
  de weg te volgen, die ZIJ willen gaan
  geen andere zekerheid verandert daar iets aan,
  geen andere zangen zullen zij nog zingen…
  .
  Jasterke
  het complete rijm: http://www.Jasterke.Wordpres.com
  .

  Like

 9. Sabeltant zegt:

  Ook dit geweld is in zekere zin islam gerelateerd.
  Doordat een klein deel van de moreel superieuren koste wat kost islamieten willen importeren kweken ze tweedracht tussen de autochtone bevolking.
  75% van alle mensen is tegen de islam maar dat mag niet gezegd en links gaat ongestoord door met de import.
  De mensen komen hierdoor recht tegenover elkaar te staan als voor en tegenstanders en de tegenstanders zijn veel groter in getale maar worden categorisch doodgezwegen. Dat zet kwaad bloed.
  Linkse politici moeten de ogen openen voor de ongemakken en tweedracht die de islam in de wereld zaait anders zal Europa in een burgeroorlog gesleept worden.
  De islam kent geen voordelen behalve voor islamitische dictaturen en hoort al helemaal NIET in een democratisch Europa!

  Like

 10. Republikein zegt:

  Klimaat heeft zijn eigen natuurlijk verloop.

  Like

 11. Japio zegt:

  Een stelletje vuile jurken zijn het ze verkopen hun moeder nog als het moet. Dat linkse gedachtegoed is funest voor deze wereld en z’n beschaving. Deze lui zijn zo gefrustreerd dat ze verraad plegen jegens hun eigen volk. Deze nsb-types werden vroeger als laatste gekozen bij het sporten of dansen en dat zit ze nu nog steeds dwars.

  Like

 12. semper fi zegt:

  GROM GROM
  Waarom loopt pechthold nog ??
  En Rutte??
  ENZ
  dan had ik stiekum gegniffeld en een flinke borrel genomen ,O NEEEE
  Dan is de televisie weer vergeven van de Mooiweer ppraters die uitleggen hoe goed deze verraders wel niet gedaan hebben!
  Soms???
  GVD

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Omdat rechts wéét dat zij gelijk heeft
   en daardoor geen agressie nodig heeft om gelijk te halen…

   Maar eens komt de tijd dat haar afkeer van agressie haar niet zal weerhouden om
   recht te doen…!

   Like

 13. Wachteres zegt:

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/moordverdachte-jo-cox-had-banden-met-racistische-groeperingen-vs~a4322440/

  De Volkskrant had het volgende artikel, waarvan de info overgenomen is van de Britse Guardian:

  Moordverdachte Jo Cox had banden met racistische groeperingen VS

  De 52-jarige man die door de Britse politie is opgepakt wegens de moord op de Labour parlementariër Jo Cox blijkt jaren banden te hebben gehad met racistische groeperingen in de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Volgens het Southern Poverty Law Center (SPLC) in Alabama, dat ultrarechtse groeperingen in de gaten houdt, had hij ook belangstelling voor wapens.

  Nu werd ik nieuwsgierig en ik heb eens info over het Southern Poverty Law Center (SPLC) in Alabama,

  Ik zal de linken niet allemaal hier plaatsen, maar onder elkaar, omdat het anders stagneert, vermoed ik.

  Like

 14. Wachteres zegt:

  http://en.metapedia.org/wiki/Southern_Poverty_Law_Center

  Southern Poverty Law Center

  The Southern Poverty Law Center (abbreviated as the SPLC) is an anti-White “civil rights” organization set up in Montgomery, Alabama in 1971 by Morris Dees and the Jew Joseph J. Levin Jr. The current SPLC president J Richard Cohen is also Jewish, as is its main media representative Mark Potok.

  The Southern Poverty Law Center is funded most significantly by rich capitalist multinational corporations[1] and corrupt Jewish swindlers. The Capital Research Center have revealed some of the main funders between the years 2000-2011.[2] Between these years by far the biggest donor was the Picower Foundation, founded by the Jew, Jeffry Picower, the largest beneficiary of the Bernie Madoff financial swindle,[3][4] to the tune of $3,813,112. Other high profile backers include Cisco Systems at $1,620,000 between the years 2000-2004, the Grove Foundation (associated with the Jew, Andrew Grove a co-founder of the Intel Corporation) at $875,000 from 2001-2011, the Richard and Rhoda Goldman Fund (Jewish capitalist heirs of the Levi Strauss fortune) at $535,000 and Rockefeller Philanthropy (associated with the infamous robber barons who made their fortune with Standard Oil) at $510,000 between 2008-2010, amongst many others.

  A continuing source of controversy is the identification and monitoring of organizations that the SPLC labels as “hate groups”. The SPLC describes their definition of “hate group” as: “All hate groups have beliefs or practices that attack or malign an entire class of people, typically for their immutable characteristics. Listing here does not imply that a group advocates or engages in violence or other criminal activity”.

  “Hate groups” include groups described as White nationalist, Ku Klux Klan, Neo-Confederate, Skinhead, White Power music, Radical traditional Catholicism, Holocaust denial, Christian Identity, Anti-LGBT, Black separatist, Anti-Muslim, and Anti-immigrant.

  Lees: anti-moslim en anti immigranten groeperingen worden door hen ook als haat groeperingen aangemerkt.

  Een dood ordinaire ultra linkse activisten groepering dus. En er volgt nog meer info.

  Like

 15. Wachteres zegt:

  http://www.breitbart.com/big-government/2016/02/16/southern-poverty-law-center-manufacturing-hate-for-fun-and-profit/

  The Southern Poverty Law Center, always seeming to hover in the shadows whenever honest citizens and organizations try to stand up for this country, is at it again. In addition to the usual suspects – which includes pretty much anyone who disagrees with the American radical Left – SPLC has been increasingly attacking people and groups who express concern about Islamic terrorism –adding them to SPLC’s infamous “Hate Watch” list.

  Like

 16. Wachteres zegt:

  http://www.breitbart.com/big-government/2014/03/26/fbi-dumps-southern-poverty-law-center/

  Christian groups are celebrating with the news that the Federal Bureau of Investigation appears to have scrubbed the Southern Poverty Law Center (SPLC) from its hate crimes webpage, where the controversial group was listed as a resource and referred to as a partner in public outreach.

  A letter to the U.S. Department of Justice, drafted by Lieutenant General (Ret.) William G. Boykin, Executive Vice President of the Family Research Council (FRC), calls such an association “completely unacceptable.”

  Like

 17. Wachteres zegt:

  http://www.fpp.co.uk/docs/SPLC/

  The Role Played by the ADL’s Violent Puppet Organisation, the Birmingham and Montgomery, Alabama-based Southern Poverty Law Center, in suppressing

  “Southern Poverty Law Center”

  [A front-organisation of the Anti-Defamation League headed by former communists in Birmingham, Alabama, USA]

  En zo’n communistisch kluppie zouden wij moeten geloven???

  Zelfs het linkse Wikipedia bevestigt enkele van de beschuldigingen.

  Al met al geeft dit te denken, zo vlak voor de verkiezingen. IK had al eens geschreven dat we van politiek correct alles zouden kunnen verwachten, maar dit?

  Like

 18. frank de bakker zegt:

  Wat een opzet dit hele drama.
  Geloof er totaal niks van om dit in de schoenen te schuiven van extreem rechts.
  Wat zijn die linkse ratten smerig, om te kotsen, geen woorden voor.
  Kan weleens spannend worden bij de brexit.

  Like

 19. Wachteres zegt:

  Dat ben ik met je eens,@Taljaard. Ik ben bang dat we deze slag verloren hebben.

  Wie verwacht zoveel kwaad in zo’n vorm……

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s