Front National ontmoet FPÖ en AfD

Screenshot_91

V.l.n.r.: Heinz-Christian Strache (FPÖ), Marcus Pretzell (AfD) en Marine Le Pen (FN).

(Vertaling: E.J. Bron)

Marine Le Pen (FN), Heinz-Christian Strache (FPÖ) en vertegenwoordigers van de AfD hebben elkaar in Wenen ontmoet en verbreidden onder het motto “Patriottische lente” gevoel van verandering in eigen zaak. De rechtsen stromen op dit moment over van zelfbewustzijn – een Brexit zou hen zeer gelegen komen.

Europa´s “rechts-populisten” hopen met een Brexit-referendum op een stap naar meer directe democratie en de wind in de rug voor hun politieke doelen. Referenda zoals die in Groot-Brittannië zouden de enige manier zijn om het politieke establishment in belangrijke kwesties “te stoppen, tegen te houden en te corrigeren”, zei de chef van de rechtse FPÖ, Heinz-Christian Strache, in Wenen.

Onder het motto “Patriottische lente” kwamen vertegenwoordigers van negen “rechts-populistische” partijen, waaronder de AfD, in Wenen bijeen. Wat betreft de voorzitter van het “rechts-extreme” Front National (FN), Marine Le Pen, kan een uittreding van Groot-Brittannië uit de EU “het begin van een Europa à la carte” zijn. Ze zou er voorstander van zijn dat alle landen over hun relatie tot de EU mogen stemmen. Partijen zoals het FN, de FPÖ en de AfD zetten in op meet nationale zelfbeschikking in een hervormd Europa. De EU zou in het geval van een Brexit met Groot-Brittannië moeten onderhandelen en moeten bewijzen of ze tot structurele veranderingen bereid zou zijn, zei Strache.

“Er waait een nieuwe wind op het Europese continent”

De Europarlementariër van de AfD, Marcus Pretzell, verklaarde dat een Brexit gevaarlijk zou zijn voor het EU-establishment, dat niet bereid is tot hervormingen. Want dan zouden de mensen wellicht vaststellen “dat er ondanks alle ongeluksvoorspellingen een leven kan zijn na de Europese Unie”, zei hij met het oog op landen zoals Noorwegen of Zwitserland.

Gezien de verkiezingssuccessen in Frankrijk en Oostenrijk stromen de “rechts-populisten” over van zelfbewustzijn. Een buitensluiting van hun beweging door de andere partijen zou steeds moeilijker worden, zei Strache. “Als men niets doet, zullen we op een gegeven moment de absolute meerderheid hebben.” De FPÖ staat in de peilingen op dit moment op ongeveer 34% van de stemmen – elf jaar geleden was dit nog 3%. Bij de presidentsverkiezingen had de kandidaat van de FPO”, Norbert Hofer, 49,7% van de stemmen gekregen.

“Er waait een nieuwe wind op het Europese continent”, zei Marine Le Pen. De Franse presidentschapskandidate liet geen spaan heel van de huidige EU. Alle hoop zou de grond zijn ingeboord en alle beloftes zouden gebroken zijn. De EU in haar huidige toestand betekent “verwarring, wanorde en conflicten.” Als een probleem niet op te lossen is, is de motivering altijd “omdat er niet genoeg Europa is.” Dat zou echter niet het antwoord zijn waarop de volkeren zitten te wachten, aldus de 47-jarige.

Bron:
www.n-tv.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), EUSSR, FPÖ, Front National, gezond realisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

8 reacties op Front National ontmoet FPÖ en AfD

 1. O wat zou dat heerlijk zijn als die wind van de “Patriottische lente” ook richting Nederland uit kwam.

  Like

  • Leo zegt:

   We wachten al zo lang op onze luie reet dat de wind deze kant op zal waaien.
   Beter is massaal uit onze luie stoel komen, het verdorde gras maaien, tuintje Nederland
   HELEMAAL omspitten, behandelen met een goed ONKRUID middel en opnieuw inzaaien.
   Alleen dan zal het voorjaar worden, gevolgd door een warme zomer.

   Kom op. aan de slag !!

   Like

  • Harry zegt:

   En nu maar hopen dat het tot een Brexit komt .
   Anders krijgen we een forse set-back .
   Gelukkig worden er wel steeds meer mensen wakker , maar het gaat te langzaam en het zijn er nog veel te weinig .
   En in onze omgeving zijn ze vaak helaas te laf om zelfs maar hun mond eens flink open te trekken .
   De linkse doctrine heeft goed gewerkt , men is nog steeds bang in een bepaalde hoek gezet te worden .
   Ook de jeugd , wat een stel watjes !
   Het enige dat goed ontwikkeld is , zijn de duimen , waarmee ze hun elektronische speeltjes bedienen .
   De rest zal ze worst wezen !

   Like

 2. joga zegt:

  Die is er al jaren en om die nog verder aan te wakkeren hoeft de Nederlander alleen maar in maart 2017 op de PVV te stemmen.

  Like

 3. Deden ze dat maar eens met zijn alle, die dag zou gelijk een feest moeten worden.

  Like

 4. We zegt:

  Nou, ik doe mijn best, ik probeer mensen op anderen gedachten te brengen, verbaasde mensen, stem jij PVV???? Ja, zeg ik dan, de enige echte partij VOOR ONS NEDERLANDERS!!!! Ze kijken of ze het in Keulen horen donderen. Jij bent toch VVD??? Ja, was ik, sinds de PVV ben ik voor de PVV. Ik ben het gewoon zat met al die partijen. De enige partij die voor ons opkomt is de PVV, juist daardoor wordt hij verketterd, Hij vertaald waar wij mee bezig zijn en wat wij willen, net als onze Pim. Ik blijf trouw aan hoe ik ergens over denk, daar beantwoorde Pim aan en nu onze Wilders, en o wee als hem iets overkomt, ik durf er niet aan te denken. Moet je nagaan dat meneer Wilders dag in dag uit wordt begeleid door beschermers, het is toch te erg voor woorden??? Dat linkse gespuis weet niet van ophouden, ze willen en zullen de overhand krijgen, nou, mooi niet. Meneer Wilders heeft de grootste partij, meneer Wilders voor president!!!!~Lang leven de vrijheid!!!!!

  Like

 5. We zegt:

  Nou, ik doe mee hoor, luid en duidelijk, Stem PVV!!~!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s