Slecht Brexit-voorteken: Zwitsers trekken toetredingsverzoek officieel in

Screenshot_103

(Vertaling: E.J. Bron)

Een week voor het Britse “Brexit”-referendum zorgt een ander slecht voorteken voor gefrons in Brussel. Het Zwitserse parlement heeft nu besloten om het 24 jaar geleden EU-toetredingsverzoek formeel in te trekken. De beslissing werd genomen met 27 tegen 13 stemmen en twee stemonthoudingen in de standenraad, de vertegenwoordiging van de kantons in het parlement.

Duits - Zuerst

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Burkhalter verklaarde dat de regering in Bern de EU zou meedelen dat het toetredingsverzoek van Zwitserland uit 1992 als ingetrokken beschouwd dient te worden. Tegelijkertijd wilde hij duidelijk maken dat Zwitserland vastbesloten zou zijn om de bilaterale samenwerking met de EU voort te zetten en uit te breiden.

In maart was hieraan een stemming in het parlement voorafgegaan, dat met grote meerderheid stemde voor een voorstel dat werd ingediend door de nationaal-conservatieve Zwitserse Volkspartij (SVP) om het EU-toetredingsverzoek officieel in te trekken. Dit was echter al in december 1992 inhoudsloos geworden, toen de Zwitsers bij een referendum tegen de toetreding tot het Europese economische gebied  als eerste stap op weg naar een volledig EG-lidmaatschap stemden.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR, gezond realisme, Zwitserland. Bookmark de permalink .

16 reacties op Slecht Brexit-voorteken: Zwitsers trekken toetredingsverzoek officieel in

 1. aegoliuscs zegt:

  Slim. Was deze info u ook bekend?

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Als de Zwitsers hechten aan hun referenda, dan hebben ze zeker niets te verwachten van het Vierde Rijk. Toetreding tot de EU betekent nu eenmaal het einde van de democratie.

  Like

 3. Hans zegt:

  Dat krijg je als je VIA REFERENDA naar het volk luistert!
  GOEDE EN WIJZE BESLISSINGEN

  Like

 4. wauso zegt:

  In de Tweet 3 Video’s waar de Hypocriete Moslim HielenlikkersPartij niet zo blij mee zal zijn. Ze zullen bij de moslim Dierenmoordpraktijken Partij wel weer wegkijken !

  Like

  • Pieter zegt:

   Wat een walgelijke dieronvriendelijke praktijk weer. De arme beesten moeten toezien hoe hun soortgenoten worden afgemaakt en langzaam leegbloeden tot zij aan de beurt zijn.

   Like

  • Harry zegt:

   Mailen aan die truttebol van een Thieme , Wauso !
   Bij herhaling , tot ze er zelf ook misselijk van wordt , dat politiek-correcte secreet !

   Like

 5. john zegt:

  Zij , de armoezaaiers , die nù nog wensen toe te treden hebben slechts één reden: nog rap wat miljarden wegsleuren en ons doen betalen. Een juiste beslissing van Zwitserland op het juiste moment.

  Like

 6. D. G. Neree zegt:

  Vreemde titel. Het is juist een goed voorteken voor Brexit (British exit)

  Like

 7. Dat is de reden dat ik moslims haat, mens of dier maakt bij hun geen verschil. Wijs besluit van Zwitserland.

  Like

  • hendrikush zegt:

   De moslimbroeders moeten worden voorbereid op de komende kafir-slachtpartijen.
   Naast de dagelijkse gevechts/bid gymnastiek hoort daar bij het afharden tegen bloed.
   Zolang wij geen openlijke weerstand opbrengen tegen deze praktijken graven wij ons eigen graf.
   Je maintiendrai !

   Like

 8. We zegt:

  Marian, dat is ook mijn redenen, ik ben een dierenvriendin, ik kan dat stukje dan ook niet lezen of bekijken. Er wordt weleens meewarig op gereageerd: mensen worden ook pijn gedaan enz. Ja, natuurlijk, een verschil, een mens kan inschatten wat er gaat gebeuren, een dier kan dat niet. Er is zoveel dierenleed, ik mijd het om te lezen. Ik heb altijd poezen in huis, ik ben stapel op poezen, begin dit jaar moest een poes inslapen, ik was over hem gevallen en heb de hele nacht bewusteloos op de grond gelegen, een vriendin vond mij en ik ben met een ziekenauto naar het ziekenhuis gebracht, ben 2 dagen onder zeil geweest. Ik had mijn heup gebroken. De poes was dood, mijn vriendin heeft hem mee naar huis genomen en goed verpakt in de diepvries gelegd zodat ik als ik uit het ziekenhuis kwam zelf kon begraven in mijn tuin. Zo lief van haar. Zijn zusje was totaal de weg kwijt, broertje weg, vrouwtje weg, die had ze ook maar mee naar huis genomen. Er gaat niets boven vrienden/vriendinnen. Ik kan nog steeds niet lopen, ik loop met stokken, zo erg was het. Ik heb een grote pen in mijn heup, waar ik veel last van heb, en die moet erin blijven. Ik zou het minder erg ervaren als ik die poes nog had, ook voor zijn zusje. Hechten aan mens of dier gaat pijn doen, maar arm ben je als je je niet kunt hechten.

  Like

  • Kraftavilqa zegt:

   Beste We, de wijze van liefde en empathie voelen die U beschrijft is een eigenschap van de moderne ontwikkelde mens. Deze eigenschap is dan ook totaal afwezig bij de barbaar die de profeet van de woestijnduivel volgt, deze barbaar immers zwelgt in het leed van mens en dier. Zodanig is namelijk de moraal die het bloedboek van de haat- en doodscultus dwingend aanbeveelt. Beste we ik wens U sterkte <3.

   Like

 9. C.A.Barstow zegt:

  Zeer goede beslissing, langzaam aan groeit de tegenstand tegen het fascistoïde vierde rijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s