Verraad van staatsgeheimen: Levenslang voor de voormalige Egyptische staatschef Mohamed Morsi

Screenshot_121

Ex-president Morsi in de rechtszaal in Caïro.

(Vertaling: E.J. Bron)

De richter beschouwde het als bewezen dat de radicale islamiet gedurende zijn tijd aan de macht gevoelige informatie doorgaf aan het emiraat Qatar.

epoch times

Een rechtbank in Caïro heeft de voormalige Egyptische president Mohamed Morsi wegens verraad van staatsgeheimen tot levenslang veroordeeld. De rechter beschouwde het als bewezen dat de radicale islamiet tijdens zijn tijd aan de macht gevoelige informatie doorgaf aan het emiraat Qatar.

Tegelijkertijd bevestigde de rechter de doodstraf tegen twee eveneens aangeklaagde journalisten van de Arabische nieuwszender Al Jazeera. Evenals vier andere beschuldigden.

De rechtbank had deze straf begin mei al voorlopig opgelegd en het vonnis ter controle doorgegeven aan de Egyptische groot-moefti Schauki Allam. Deze gaf als hoogste religieuze instantie van het land een statement af.

De beide medewerkers van Al Jazeera en een andere aangeklaagde journaliste werden in afwezigheid veroordeeld, omdat zij zich buiten het land bevinden. De nieuwszender Al Jazeera wordt door Qatar gefinancierd. De regering in Caïro beschuldigt de zender er van de in Egypte verboden Moslimbroeders te ondersteunen.

Men kan in beroep gaan tegen de vonnissen. Morsi had in 2015 wegens samenzwering betreffende een gevangenisuitbraak tijdens de Arabische opstanden vijf jaar geleden de doodstraf gekregen. De 64-jarige was de eerste vrij gekozen president van Egypte. In de zomer van 2013 had het leger Morsi, na massale demonstraties tegen hem, ten val gebracht.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress,com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, gezond realisme, islamofascisme, Moslimbroederschap, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op Verraad van staatsgeheimen: Levenslang voor de voormalige Egyptische staatschef Mohamed Morsi

 1. Harry zegt:

  Dat zal weer een aantal extra doden als gevolg krijgen .
  Niet dat ik dat ook maar enigszins een probleem vind , iedere mossel minder is winst .
  Ook al schiet dat niet op , want ze fokken nog harder dan konijnen .
  Kan er nou niemand een ziekte optuigen waar alleen moslims aan onderdoor gaan ?
  Iets in de trant van ebola .
  Islamitis of zo ?

  Like

 2. Driek zegt:

  Op de site van E.J. Bron stond op 15 januari 2013 een artikel:
  MORSI NOEMT JODEN NAKOMELINGEN VAN APEN EN VARKENS.

  In 2013 kreeg dit schorremorrie nog vijf miljard euro.
  Gewoon Nieuws.nl

  Dit jaar nog wordt er door de president van de Europese Unie, Herman van Rompuy, 5 miljard euro overgemaakt aan noodsteun voor het regime van de omstreden Egyptische president Mohamed Morsi. Eerder al is er van 2007 tot 2013 voor sociale voorzieningen, transport en medische zorg 1 miljard euro aan Caïro betaald. 600 miljoen hiervan ging rechtstreeks naar het Egyptische ministerie van Financiën. De Europese rekenkamer heeft van dit miljard echter nooit enige rekening gezien en lijkt dit geld in een zwart gat te zijn verdwenen.
  Door en door corrupt

  Volgens rapporteurs van de EU is er na het aftreden van president Hosni Mubarak helemaal niets veranderd in het door en door corrupte Egypte. Ondanks dat het voor de Europese Commissie een raadsel is waar dat miljard gebleven is, heeft zij toch besloten nog eens 5 miljard euro over te maken.
  Géén rekenschap

  Meltdown-Secret-History-of-Global-Financial-CollapseDat deze 5 miljard euro in hetzelfde zwarte gat zal verdwijnen is zéér waarschijnlijk omdat de huidige president Mohamed Morsi er niets voor voelt om ook maar enige rekenschap af te leggen over de gratis euro’s die hij van de EU ontvangt. Volgens van Rompuy is dit geld bedoeld om de ‘democratische transitie’ in Egypte te bevorderen.
  Europese Commissie smijt met ons geld

  Terwijl in de Europese landen de bevolking door absurde bezuinigingen en belastingverhogingen zo stilletjes aan in armoede terechtkomt, speelt de Europese Commissie mooi weer met de belastingcenten van de Europese bevolking. Alhoewel de Europese Commissie zelf niet democratisch gekozen is smijten zij met ons geld, nota bene om de ‘democratische transitie’ te bevorderen. Paradoxaler kan het haast niet. Wil de Europese burger in de toekomst nog enig zelfrespect behouden dan wordt het de hoogste tijd om deze paradoxale politici uit hun functies te verwijderen.

  Like

 3. Hans zegt:

  Alles wat mohammed heet opsluiten, met terugwerkende kracht vanaf 632 na Christus.
  Dat zou heel, heel veel problemen schelen.
  De onschuldige voetganger in Nijmegen had dan bijvoorbeeld nog geleefd.
  De afgeslachte Engelse soldaat had nog geleefd.
  Theo van Gogh had nog geleefd.
  De Twin Towers hadden nog gestaan en de 3518 mensen daarin hadden nog geleefd.

  Maar het heeft niks met de islam te maken 😜

  Like

 4. Pieter zegt:

  Het is natuurlijk een kul argument om te veroordelen, maar wat kan het ons schelen zolang deze moslim broederschap met jurk voorgoed wordt opgeborgen (liever geexecuteerd) !

  Like

 5. hslot4 zegt:

  Dit gaat Amerika niet leuk vinden die twee journalisten van de propaganda zender Al Jazeera waren altijd dike maatjes met die lepneger Barry

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s