Totaal Amerikaans falen: Taliban in Afghanistan zo sterk als nooit tevoren

Screenshot_8

Afghaanse Taliban-strijders.

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Nu, ongeveer 14 jaar na de door de VS aangevoerde invasie van Afghanistan, is de Taliban zo sterk als nooit tevoren. Ook al zitten er in Kaboel andere politici, de radicale islamieten controleren duidelijk meer gebieden dan vroeger. Kritiek komt van de nieuwe Amerikaanse commandant van de geallieerde troepen.

Contra magazine

De door de VS geleide NAVO-missie in Afghanistan kan niet echt een succesverhaal genoemd worden. De nieuwe Amerikaanse commandant van de geallieerde troepen, generaal John Nicholson, bericht in zijn rapport na drie maanden in functie te zijn van ernstige tekortkomingen en problemen. Daarvoor al was bekend geworden dat de Afghanen de Amerikanen en de Europeanen eerder beschouwen als melkkoe, van wie ze gigantische geldbedragen voor spooklegers en pseudo-scholen afnemen.

Ook de aanwezigheid van de NAVO-troepen – 9.800 Amerikaanse soldaten en 3.000 uit andere NAVO-landen – verandert in feite niets aan de situatie in het land. Inmiddels controleert de Taliban duidelijk grotere gebieden dan ooit tevoren. Zelfs in de tijd, toen ze in ieder geval officieel de regering in het door stammen en clans gedomineerd eland vormde, had ze niet zo´n territoriale invloed als nu het geval is. Dit wordt zelfs door de VN geconstateerd.

Om iets tegenover de opmars van de Taliban te kunnen zetten, eist de generaal-stafchef Schir Mohammed Karimi de levering van zware wapens aan het Afghaanse leger, evenals instructeurs van de NAVO die de soldaten van het land hiermee leren om te gaan. Maar net zoals in Syrië kunnen deze wapens dan snel in handen vallen van de islamitische extremisten.

In ieder geval laten deze ontwikkelingen zien dat de interventiepolitiek van de VS compleet mislukt is. Bovendien zal de Taliban net zolang bereidwillige ondersteuners in de bevolking vinden zolang daar een “boeren-islam” heerst, onderwijs vooral bestaat in de vorm van koran-scholen en de maatschappelijke ideeën van de meerderheidsbevolking niet wezenlijk verschillen van die van de Taliban. Hoe “middeleeuws” en “achtergebleven” deze zijn, is steeds opnieuw te zien aan de Afghaanse “vluchtelingen” in Europa.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Islam, NAVO, Taliban, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Totaal Amerikaans falen: Taliban in Afghanistan zo sterk als nooit tevoren

 1. Sabeltant zegt:

  Daarom als afschrikwekkend voorbeeld nuken!

  Like

 2. Bas zegt:

  De NAVO met zijn interventiepolitiek heeft nog nooit echt iets goeds gepresteerd. Samen met de huidige politieke bewindvoerders veroorzaken ze eerder problemen dan ze oplossen. Ze kunnen amper voldoende manschappen bij elkaar krijgen. Nog niet met de duurste reclame spotjes! En als ze dan iemand aanwerven halen ze als mosterd na de maaltijd een zesje ! Je vraagt je tegelijkertijd af welk kader er leiding geeft.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Zolang wij het totale wereld-moslimpotentieel niet grondig uitdunnen en er tegelijk voor zorgen dat het niet meer als een zondvloed kan aanwassen, zullen wij er niet in slagen het islamitisch- wereldterrorisme te vernietigen. Zo eenvoudig is dat.

  Militaire missies en tijdelijke bezettingen zoals van Afghanistan lossen helemaal niets op.
  Dit kost alléén maar kapitalen aan geld en gigantische offers aan mensenlevens.
  Uitroeien en castreren die hap. Enige oplossing. Gaat komen.

  Like

  • Harry zegt:

   Naast besnijden ook meteen castreren en steriliseren die rotbende .
   Dan zitten we er nog lang genoeg mee opgescheept , maar heeft het linkse koor de tijd om te wennen aan een afname van het aantal onvolwaardige gekken .
   Het moet vooral langzaam en geleidelijk , anders kunnen die linkse ” hersenen ” het niet verwerken .

   Neem nog een snuifje Alexander , dan ziet de wereld er ineens een heel stuk vrolijker uit .
   Dan wordt de wereld voor je nazaten ook een heel stuk leefbaarder .
   Of interesseert je dat niet ?

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Nog een reden om iedere moslim in zijn eigen land te laten. Kunnen ze daar fijn hun ding doen en wij hebben er geen last van.
  Ja maar dan gaan ze vreselijke dingen doen?
  Dat doen ze toch wel. Het wordt tijd dat de wijven daar aan de bak gaan. Iedere haatsik van de taliban heeft een moeder, oma, tante, zuster, dochter; dames doe eens ingrijpen in plaats van meer obamaatjes fokken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tja, Rusland had Amerika nog zo gewaarschuwd om het niet te doen. Maar ja Amerika is nou eenmaal oorlogszuchtig.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Rusland heeft eerder ingegrepen in Afghanistan. Mede dank zei de Amerikanen hebben ze daar hun lesje geleerd en zich teruggetrokken. De Amerikanen hebben na de tweede wereldoorlog geen enkel gewapend conflict gewonnen maar ze blijven het proberen.
   Gelukkig hebben wij de politie in Uruzghan opgeleid en dat maakt alle verschil.

   Like

  • Bas zegt:

   Economisch indoctrineren, stelen en zo nodig moorden, dat is wat de VS met hun NATO leger doet! Dit keer betalen ze de hoogste prijs, omdat ze nu een tegenstander voor zich hebben die de maatschappij tot aan de wortel dreigt op te vreten.

   Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Breaking !!!!!!!

  Totaal EU falen

  Zware oorlogswapens bij moskee ontdekt; Experts: Topje van de ijsberg

  Een speciale ME-eenheid van de politie in onze ‘buurstaat’ Nordrhein Westfalen heeft vorige week een geheime operatie bij een moskee uitgevoerd waarbij een groot aantal zware oorlogswapens in beslag zijn genomen. Volgens experts waren deze nog maar het topje van de ijsberg, en wordt gevreesd dat tal van andere moskeeën in Duitsland en Europa illegaal vuurwapens en mogelijk ook explosieven hebben opgeslagen. De lang gevreesde islamitische terreuroorlog tegen de Europese bevolking lijkt dan ook steeds dichterbij te komen.

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/06/Zware-oorlogswapens-bij-moskee-ontdekt-Experts-Topje-van-de-ijsberg

  Like

  • oud-marinier zegt:

   Ja , joopklepzeiker…en je mag er ook zeker GEEN commentaar op leveren want “ze” zijn niet allemaal terroristen . En maar krijsen dat ze gediscrimineerd worden en “wij” zijn racisten , bla bla bla…je vraagt je toch af hoe STEKEBLIND dat linkse gutmenschenvolk / politici is. Om helemaal van door ’t lint te gaan.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   In de Duitse kranten tot en met vanmorgen was nog niets over die zware wapens te lezen. Dat zal wel zo blijven denk ik.
   Maar een terreuroorlog? Het zal wel een veroveringsoorlog worden.
   Ze hebben al miljoenen soldaten binnengesluisd.

   Alle moslims eruit en naar hun eigen Heimat. Daar een muur omheen en ze er nooit meer uitlaten.

   Like

 7. Hendrik Hooivork zegt:

  We zouden eens af moeten van de gedachte dat de VS onze bondgenoten nog steeds zijn.
  Dan hoef je alleen maar te denken aan de door hun geïnitieerde Arabische “Lente”, met als resultaat vluchtelingenstromen die Europa tot het afvoerputje van de wereld maken.

  De Amerikanen kennen maar één belang, en dat is het Amerikaans belang. Onder de vlag “democratie brengen” de afgelopen decennia het ene na het andere olierijke land binnenvallen, en de koude oorlog met Rusland weer nieuw leven inblazend middels continue provocatie. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van de wapen- en olielobby en NWO.
  Als Trump woord houdt en de verkiezingen wint zal er misschien eindelijk iets veranderen. Met de vreselijke, oorlogshitsende bitch Clinton als winnaar is WO III nog slechts een kwestie van tijd.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Hou er rekening mee, dat als Clinton met de WW3 begint, deze uitgevochten zal worden op Europees grondgebied, gezien al dat wapentuig en troepen die ze in alle EU landen aan het groeperen zijn.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Bondgenoten bestaan helemaal niet.

   Hooguit zijn er gelijke belangendelers…!

   Amerika is dus nimmer onze bondgenoot geweest.
   Puur uit eigenbelang… en om niet geïsoleerd te raken mengden ze zich in twee wereldoorlogen die in Europa werden uitgevochten.
   Na die oorlogen hebben ze al het geld wat het ze gekost heeft teruggevorderd…
   Natuurlijk heeft Duitsland het leeuwendeel betaald, maar ook alle landen in Europa
   waar Amerika voor oorlogshandelingen aanwezig was of materiële steun heeft geleverd, moesten hun deel terug betalen… Oók de Marshall-hulp…
   Zogenaamd voor de bevrijding.

   Wel ’n verschil met de miljarden die de EU de laatste decennia in Allerlei bodemloze apenlanden-putten heeft gestort…
   Daar zien we NOOIT een cent van terug.

   Like

 8. Marc zegt:

  Het wordt tijd dat de regering de oorlogstoestand afkondigt.

  Like

 9. 4sjun zegt:

  Israël heeft er aardige methodes voor om herhaling van zulke wapenopslag op dezelfde plek te voorkomen.

  Geliked door 1 persoon

 10. s.breget zegt:

  En men kan niet zeggen dat de kracht van Amerika in 1945 in Europa is achter gebleven ,want wij worden geregeerd door lammetjes die verheerlijkt kijken naar de slachtbank denkend aan een paradijs die niet bestaat en nooit zal bestaan door hun onvolwassen daden

  Like

 11. Hoelang, moet er nog tegen de islam gewaarschuwd worden. Als hier niets aan gedaan wordt, zakken we weer af naar de middeleeuwen.

  Like

  • hendrikush zegt:

   Lees de commentaren op blogs en in de pers: er is een duidelijke toename van het verzet tegen de mohammedanen. De Spanjool, de Franzoos, de Mof hebben we weerstaan en dat gaat met de mohammedanen ook lukken.

   Like

 12. Ron zegt:

  Volgens mij vindt Obama en Killery dat helemaal niet zo erg. In Irak en Syrië streven ze hetzelfde na.

  http://www.breitbart.com/2016-presidential-race/2016/06/14/hillary-clinton-received-secret-memo-stating-obama-admin-support-for-isis/

  Like

 13. johan zegt:

  Sinds die aap in het witte huis nesteld hebben de woestijnapen steeds meer macht gekregen Hij heeft een geheime agenda om ervoor te zorgen dat ze in heel de vrije wereld de macht overnemen. Met zo een als vriend heb ik geen vijanden nodig.

  Like

 14. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Met dank aan Obama, de loopjongen van SA

  Like

 15. Jan zegt:

  De Big Zero: We Can’t Stop The Taliban

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s