Verblijfsvergunning criminele Marokkaan ingetrokken, maar hij is nog niet weg – Vrijwel niemand het land uit

Screenshot_16

Veertig jaar in Nederland en bijna de helft daarvan sleet hij achter tralies. Toch is een 47-jarige als zeer gewelddadig te boek staande Marokkaan nu pas zijn verblijfsvergunning kwijt. Het roept de vraag op waarom er niet eerder is ingegrepen en hoe vaak dit soort situaties zich voordoen. Handel in harddrugs, afpersing, woninginbraken, winkeldiefstal en straatroof. Voor maar liefst 76 misdrijven kreeg een al veertig jaar in Nederland verblijvende Marokkaan gevangenisstraf. In totaal zat hij 19,5 jaar achter slot en grendel.

De Telegraaf

De zwaar verslaafde Marokkaan leidt al sinds 1985 het bestaan van een gewelddadige junk. Hulp van gespecialiseerde instellingen wijst hij van de hand en hij heeft nooit de moeite genomen om de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Toch krijgt hij nu pas een enkele reis terug naar Marokko.

„Met zijn handelwijze heeft hij de maatschappij veel schade berokkend en buiten twijfel is dat hij de slachtoffers van zijn geweldfeiten leed en angst heeft aangedaan. Van enige nuttige bijdrage aan de Nederlandse samenleving is niets gebleken”, aldus de rechtbank in Den Haag in een vrijdag gepubliceerd vonnis. Daarmee wees de rechtbank het bezwaar tegen het intrekken van zijn ’verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd’, zoals het papiertje officieel heet, naar de prullenmand.

De vraag is waarom het zo lang moest duren voordat deze beroepscrimineel met alleen de Marokkaanse nationaliteit zijn verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd kwijtraakt. Want iemand die over de schreef gaat, kan zijn verblijfsvergunning wel degelijk verliezen. Maar hoe langer iemand hier is, des te moeilijker het is om diegene het land uit te zetten. De VVD stelt voor om dit strenger te maken. Liberaal Kamerlid Azmani wil geen souplesse meer voor ’gewone’ misdrijven, maar dat alles als een zwaar feit wordt gezien. De PVV wil sowieso een exit bij een misdrijf.

Het probleem bij dit systeem is dat voorheen niet standaard werd gecheckt of iemand het land uitgezet kan worden. Er was geen automatische koppeling tussen justitie en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), bleek in eerdere politieke debatten over het onderwerp. Het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt dat die er nu wel is. Als een vreemdeling onherroepelijk veroordeeld wordt, krijgt de IND daar nu informatie van.

Sinds wanneer dat nu toch gebeurt, licht het departement niet toe. In de Tweede Kamer wordt er al langer voor gepleit. „Er is al jaren een enorm handhavingsprobleem”, weet PVV-Kamerlid Fritsma, die het zelf als oud-IND-medewerker fout zag gaan. „Er ging geen belletje bij de IND als er iemand met een vergunning wordt veroordeeld.”

Waarom de hierboven beschreven Marokkaan na al die misdrijven nu alsnog tegen de lamp loopt, blijft onduidelijk. Zijn advocaat Jarinde Temminck Tuinstra kan daar niets over zeggen, het departement zwijgt ook. Wel duidelijk is dat er heel wat vergelijkbare gevallen bestaan. De jongst beschikbare cijfers hierover stammen uit 2012. Toen kregen 4600 Marokkanen celstraf. Circa 63% daarvan had alleen de Marokkaanse nationaliteit.

Als het aan de PVV ligt, waren ze allemaal het land uitgezet. Maar de werkelijke uitzetcijfers naar Marokko steken schril af bij die politieke wens. Door een diplomatieke ruzie neemt Rabat zijn onderdanen lang niet altijd terug. De Dienst Terugkeer en Vertrek zegt dat dit nog steeds ’problematisch’ verloopt. Voor het intrekken van een verblijfsvergunning is in ieder geval een besluit van staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) benodigd. Voor de zwaar verslaafde Marokkaan die nu zijn papiertje kwijt is, nam Dijkhoff dat besluit in oktober 2015, nadat de draaideurcrimineel opnieuw in de fout was gegaan.

Die sanctie past op het eerste gezicht in een trend, zeggen juristen. Nederland is de laatste jaren flink strenger geworden tegen nieuwkomers die over de schreef gaan, zegt de in vreemdelingenrecht gespecialiseerde Sander Groen van Kroes Advocaten. Tevergeefs heeft de Marokkaanse draaideurcrimineel nog wel een beroep op zijn kinderen en familie gedaan, zo blijkt uit het vonnis. Maar de rechter kent geen clementie. „Pas daags voor de zitting is hij weer in contact gekomen met zijn twee zonen”, schrijft de rechtbank. Kinderen die hij nooit heeft erkend en die tot voor de zitting nooit contact hebben gehad met hun vader. Van „een emotionele band” is dan ook geen sprake, oordeelt de rechter.

Daarmee is hij nog niet terug in Marokko. Zijn advocaat zegt dat er nog een hoger beroep loopt bij de Raad van State. In afwachting daarvan is de Marokkaan nu eerst naar de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen gestuurd. Maar of zijn vaderland hem ooit weer in zijn armen sluit, is dus nog maar zeer de vraag.

Bron:
“De Telegraaf” (premium artikel)
(h/t “delamontagne”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Criminaliteit, cultuurrelativisme, Eurabië, Justitie, Krankzinnigheid, Marokkanen, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Verblijfsvergunning criminele Marokkaan ingetrokken, maar hij is nog niet weg – Vrijwel niemand het land uit

 1. Mirjam zegt:

  Men kan toch de stupiditeit van dit alles niet bevatten! Hoe is het mogelijk dat dit zolang al doorgaat. Eenvoudige wetswijzigingen en optreden van de regering en politie had dit allang voor mekaar kunnen krijgen. Dit heeft onnodige veel leed gebracht aan onschuldige slachtoffers en de staat heel veel geld gekost. En dan zeggen ze ook nog altijd, dat ze alles onder controle hebben.

  Like

 2. Westlander Henk zegt:

  Het is toch niet zo moeilijk,als de Crimineel uitgezet wordt naar het land van herkomst,en dat land neemt zijn eigen inwoner niet op.
  Dan de man/vrouw op de elektrische stoel,probleem opgelost.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Precies Henk. Voor dit soort excessen ben ik wel voorstander van de doodstraf. We kunnen natuurlijk ook een convenant sluiten met Putin. Alle overbodigen kunnen dan levenslang dwangarbeid verrichten in de Siberische zoutmijnen. Dan komen ze nooit meer bovengronds. Dat heeft als voordeel dat ze niemand meer lastig kunnen vallen. Met deze arbeid betalen ze hun eigen kost en inwoning. Daar is natuurlijk iedereen bij gebaat. Putin blij en wij blij.

   Like

  • Thom zegt:

   Dan zullen we veel stoelen aan moeten schaffen, Henk.

   Like

 3. Pieter zegt:

  Sluit een wapendeal met Uganda. Zij wapens en illegalen van ons. Zo deed Israel dat ook.
  Resultaat : 50.000 illegalen naar Uganda overgeheveld, die niet wisten hoe snel zij dat land weer moesten ontvluchten om er niet uitgeknuppeld te worden !
  PROBLEEM OPGELOST !
  Verwerpelijk ? Ach welnee, gewoon een handeltje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Lover boys uitvinding van Marokkanen en Turken, ook de drugshandel, oude mensen bestelen, ramkraken en bende’s. Kan nog wel even doorgaan, Als deze het land uitgegooid worden, hebben wij het t.v. programma opsporing verzocht w.s. niet meer nodig.

  Like

 5. Ze moeten al die buitenlandse veelplegers bij het 2e delict, de verblijfsvergunning intrekken, een enkeltje huiswaarts sturen en daar op water en brood laten uitzitten !

  http://www.pvu.nu

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Dan begin je toch ergens te denken in de trant van “preventief ruimen”

  Like

 7. Robby E. zegt:

  Dat schijnt onderdeel te zijn van het nieuwe verdrag met Mocronië dat ze hun criminelen terug nemen, want dat hebben ze daar altijd geweigerd blijkt nu!
  Maar aangezien Lulletje Rozewater Asscher dat uit onderhandeld heeft zal het wel een verdrag van lik me r**t zijn wat onze belangen betreft!

  Like

 8. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Typisch Nederland! “Als het kalf verdronken is….”

  Like

 9. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 10. NEE, FOUT FOUT FOUT, dit soort jongeren moeten in Nederland juist geknuffeld worden Van mij mag je ze doodknuffelen/of KNUPPELEN.

  Like

 11. Claudia M. zegt:

  Moet je eens kijken hoe snel ze deze sujetten wel terugnemen als alle uitkeringen richting Marokko een poosje worden stopgezet. Het is toch te zot voor woorden dat ze zo’n klant met alleen een Marokkaans paspoort niet terugnemen? Hier kan en mag hij ook niet blijven!

  Like

 12. leefbarbaar zegt:

  En dit toont maar weer eens aan dat onze regering bestaat uit slappe zakken. Meneer Asscher had met het uitdelen van miljoenen aan dat Kudtland moeten regelen dat Marokko iedere kansenparel terug neemt. Wat natuurlijk vooral effectief wordt als we de grenzen herstellen.
  En dan nog. Maak mij niet wijs dat een ander Kudtland niet graag criminelen opneemt als wij de machthebbers daarvoor betalen. Alle scooterdieven naar Zimbabwe? Het kan en het moet. En dan gelijk de gehele politietop er achteraan, want al die PvdA-ers zijn verantwoordelijk voor het feit dat autochtonen geen enkele bescherming meer hebben tegen allochtonen.

  Like

 13. Pingback: Verblijfsvergunning criminele Marokkaan ingetrokken, maar hij is nog niet weg – Vrijwel niemand het land uit – Kattukse Vrienden voor Israël

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s