DE LEUGEN VAN ERDOĞAN – DE MOORD OP EEN NATIE

Screenshot_30

(Door: “Driek”)

Ik draag een beeld met me mee, als een kodakkiekje uit 1960 toen de kleuren nog honingzoet glansden. Zo begint het boek van Peter Balakian, “Het Land van mijn Grootmoeder”. Aanvankelijk weet de kleine Peter Balakian niet of hij een gewone Amerikaan is, net zoals de jongetjes uit de buurt met wie hij buiten speelt. Maar als zij thuis moeten komen om te eten, spelen ze tien minuten later alweer op straat. Zo merkt hij dat hij, naarmate hij ouder wordt, steeds vaker dat zijn familie anders is. Maar het zal nog jaren duren voor de gruwelijke geschiedenis van het Armeense volk – en daarmee van zijn familie – in volle omvang tot hem doordringt.

In zijn beschrijving van het proces waarin hij zich van de historische feiten bewust werd, laat Peter Balakian ons kennismaken met een opmerkelijke familie van matriarchen, kooplieden, artsen, een bisschop en twee kleurrijke tantes, bekende figuren in de wereld van de literatuur. Onvergetelijk is Balakian´s oma, een overlevende van de volkerenmoord, die in fragmenten van metaforen en mythen spreekt.

Enkele fragmenten uit dit belangwekkende boek:

“De regeringsambtenaren deelden de Armeniërs ook mee dat het hen wegens de tijdelijke aard van de deportatie niet was toegestaan hun huizen te verkopen. Nauwelijks hadden de vroegere eigenaren het dorp verlaten of mohammedaanse mohadjirs – immigranten uit andere delen van Turkije – werden in de Armeense huizen gehuisvest. Ook werden al hun kostbaarheden – geld, ringen, horloges en sieraden – naar de politiebureaus gebracht en in ‘bewaring’ genomen, in afwachting van hun terugkeer, en vervolgens onder de Turken verdeeld”.

Van J.B. Jackson, consul, Amerikaans consulaat, Aleppo, Syrië, 19 augustus 1915, aan De Edelachtbare Henry Morgenthau, Amerikaans ambassadeur, Constantinopel:

De stad Aintab wordt in snel tempo gezuiverd van Armeniërs… Het is een gigantisch plundercomplot en bovendien een beslissende slag in de uitroeiing van een volk.

Screenshot_31

Armeense slachtoffers van de Turkse genocide.

Van Leslie A. Davies, Amerikaans consulaat, Mamouret-ul-Aziz (Harput), Turkije, 30 december 1915:

De term ‘Slachthuis Vilayet [provincie]’die ik gebruikte voor dit Vilayet in mijn laatste rapport over dit onderwerp (dat van 7 september) is volledig bevestigd door wat ik sindsdien heb gehoord en ook heb gezien. Het blijkt dat iedereen, mannen, vrouwen en kinderen, ongeveer vijf uur hiervandaan, is afgeslacht.

Een telegram van Talaat Pasha, gedateerd 16 september 1915:

Instructies aan het bestuur van Aleppo: u was aanvankelijk medegedeeld dat ‘Het Itttihad Comité´ in opdracht van de Jemiet had besloten om alle Armeniërs die in Turkije wonen uit te roeien. Wie tegen dit besluit en bevel is, kan niet in het ambtenarenkorps van het Rijk worden gehandhaafd. Ze moeten ophouden te bestaan, hoe misdadig de genomen maatregelen ook mogen zijn, en met leeftijd of geslacht of gewetensbezwaren mag geen rekening worden gehouden.

Uit een rapport van Fräulein M. (een Zwitserse woonachtig in Turkije), 16 november 1915:

Ik ben net terug van een rit te paard over de Baghtche-Osmaniavlakte, waar duizenden ballingen in de open lucht op de velden en wegen liggen, zonder enige beschutting en volledig overgeleverd aan de willekeur van allerlei bandieten. Ik trof zwaargewonde mannen en vrouwen aan – open gehouwen lichamen, verbrijzelde schedels en verschrikkelijke snijwonden…Ik heb op het lichaam van vrouwen bloedende wonden, veroorzaakt door deze bajonetsteken, verzorgd. Enz.

In het indrukwekkende en prachtig geschreven ‘Het land van mijn grootmoeder’ ontvouwt zich het boeiende relaas van een familie die haar verleden vol verschrikkingen achter zich laat en reist naar een nieuw leven in een nieuwe wereld.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Armenië, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, Genocide, Historie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

5 reacties op DE LEUGEN VAN ERDOĞAN – DE MOORD OP EEN NATIE

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Mensenrechten en respect voor het leven zijn wonderlijke eigenschappen en voorrechten die wij heel gewoon vinden. Dat geldt voor een aanzienlijk deel van de wereld. Humanistische opvattingen liggen daaraan ten grondslag.
  Een toch ook groot deel van de wereld kent deze voorrechten niet. Met name de islamitische landen. Respect voor het leven (van een ander) is daar geen gemeen goed. Zelfs respect voor het eigen leven ontbreekt bij velen als men let op het gemak waarmee men via een bomgordel een einde maakt aan het eigen leven en tegelijk ook het leven van andere mensen beëindigt.
  In het verleden was ook de samenleving in Nederland en omringende landen wreed. Radbraken, vierendelen, geselen, verbranden, ophangen deed men op plaatsen die vaak aangeduid werden als galgenveld. Dat hebben we achter ons gelaten. De wijze van bestraffen van verkeerd gedrag is mild in vergelijking met het verleden. In de ogen van velen zelfs te mild.
  Het gevaar dreigt dat met het binnenlaten van vluchtelingen / migranten uit islamitische landen het respect voor het leven afneemt. Met name voor het leven van een ander. De moordpartijen in Parijs, Brussel, Orlando, San Berdino zijn daar voorbeelden van. De grootste moordpartij in één keer was de aanslag op het Wereld Handels Centrum in New York. Bij veel van die moorden riepen de daders Allahu Akbar – (God is groot) – alvorens op de knop van de ontsteking te drukken of de trekker over te halen.
  Als we terug willen naar een veilig bestaan zonder de risico’s van het samenleven met moordzuchtige moslims zullen we krachtdadig op moeten treden.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Geliked door 1 persoon

  • Jackie2015 zegt:

   Krachtdadig optreden houdt in al deze zogenaamde migranten, waarvan de meesten jongemannen in de leeftijd van 20 tot 35 jaar zijn zonder enige pardon terug te transporteren naar de landen waar ze vandaan komen.
   Dit soort wrede “mensen” die de islam aanhangen en er alleen op uit zijn om te overheersen en te vernietigen horen in Europa gewoon NIET thuis..

   Like

 2. renato zegt:

  Lees ook “De veertig dagen van de Mosadeq”van Frans Werfel. Het is een roman die handelt over de genocide op de Armeniërs.

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Rond de tijd van de herdenking van de Genocide op de Armeniérs, 24 April, heb ik op diverse Fr “sites” en magazines uitgebreide artikelen over deze Genocide gelezen.
  Als ik dan in NL-kranten/magazines keek was daarover vrijwel niets te lezen.
  Zijn er nog NL-ers die niet weten wat er tijdens en vlak na
  WOII is gebeurd met verschillende volkeren die onder de Turkse[Ottomaanse] bewind stond.
  Dat waren trouwens niet alleen Armeniërs, ook Grieken die aan de Noordkust van Turkije woonden werden vermoord.
  Bovendien werden alle Grieken die langs de
  Turkse kust woonden, [waar-vanaf nu de z.g.n Vluchtelingen komen ]verdreven naar Griekenland of de Griekse eilanden.
  In Frankrijk is het strafbaar deze genocide te ontkennen.///////////
  In Frankrijk heeft de Assemblée Nationale een wet aangenomen die ontkenning van de Armeense genocide van 1915-1916 strafbaar stelt. Turkije heeft stevige kritiek op de wet en de Turkse ambassadeur werd teruggeroepen.

  Franse Turken of Turkse Fransen, ? ?
  Enfin Turken, protesteerde een paar jaar geleden tegen deze Wet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s