FACEBOOK onder vuur!

Screenshot_21

(Door: “M.A.L. Sion”)

Bij ons in Nederland bestaat bij de rechtse groeperingen de indruk dat de zogenaamd onafhankelijke pers zwaar VERLINKST is. Dat geldt ook voor de tv en radio, waar overwegend ‘linkse’ figuren de boventoon voeren. Het redactiebeleid is om op de nieuwsvoorziening een links stempel te drukken. Van de politieke partijen is eigenlijk alleen de PVV van Geert Wilders de enige die hier duidelijk een punt van maakt. Zelfs zover dat Geert Wilders om die reden weigert in bepaalde praatprogramma’s op te treden. Dat geldt bijvoorbeeld voor Pauw en De Wereld Draait Door.

Dat dit geen puur Nederlandse aangelegenheid is, bewijst een artikel in het online magazine News Max. Een aantal prominente politici en medewerkers van de Republikeinse Partij, een soort conservatieve Denktank, heeft deelgenomen aan de aandeelhoudersvergadering van FACEBOOK. Daarbij hebben ze naar voren gebracht dat het beleid van FACEBOOK er op gericht is om rechts georiënteerde publicaties minder aandacht te geven en zelfs te verwijderen.

De leiding van Facebook ontkende aanvankelijk dat zij de conservatieve berichtgeving benadeelden, maar maakte zich vervolgens verdacht door aan te geven dat een intern onderzoek had uitgewezen dat benadeling van de rechtse politiek niet aan de orde is. Facebook werd hierop direct aangevallen met de vraag waarom een dergelijke onderzoek is ingesteld. (?) Mark Zuckerberg (foto), de CEO van Facebook, bleef ‘stil’ na deze  aanval en liet het over aan een andere leidinggevende van Facebook om daar op te reageren.

Van conservatieve zijde werd de aanval op Zuckerberg in het persoonlijke vlak getrokken. Zuckerberg verkeert zeer regelmatig in de kringen van Silicon Valley, de digitale wereld. Het is overbekend dat deze zeer links is georiënteerd. Dat Zuckerberg als persoon een keuze maakt voor linkse politiek is zijn zaak, maar als CEO van een wereldwijd (social-) media platform mag hij zijn bedrijfspolitiek niet dat stempel opleggen.

Wat deze ‘clash’ op de aandeelhoudersvergadering van Facebook verder als gevolg zal hebben, zullen we af moeten wachten. Een dergelijke aanval op het beleid van de Nederlandse sociale media zal minder eenvoudig zijn, omdat de organisatie anders (meer politiek) is gestructureerd. Een gezondmaking van de nieuwsvoorziening, het terugdringen van de verlinksing, zal meer op de weg liggen van de Tweede Kamer door gerichtere regelgeving. De verwachting dat dit ‘ooit’ zal gebeuren, is gering. Dit wordt mede veroorzaakt doordat de meerderheid van de bevolking maar apathisch accepteert wat de media over haar uitstort. Er is meer belangstelling voor sport en spel (quizen enz.) dan voor inhoudelijke politieke zaken. Die aandacht zal pas komen als uiteindelijk het linkse beleid in de te verwachten chaos explodeert.

Zie voor de verslaglegging door Newsmax: www.newsmax.com

Door:
“M.A.L.  Sion”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op FACEBOOK onder vuur!

 1. Het wordt hoog tijd voor een nieuw Sociaal netwerk!

  Geliked door 1 persoon

 2. dutchdl zegt:

  Ik was 3 dagen voor 3 accounts geband op FB. Dit is duidelijk CENSUUR!! Men probeert mij op alle mogelijke manieren de mond te snoeren!

  Like

  • GT zegt:

   Wat te denken van reactie,s op regionale kranten, bijv PZC & D de Stem (Zeeland & Brabant) worden reactie,s niet meer geplaatst en bewust! Want je maakt slapende honden wakker, krijgen teveel info en dat kan niet …..dus de linkse hoek moet dit censureren en reken maar dat het gebeurt, een Ban krijgt men niet ze plaatsen gewoon geen reactie,s meer dus zo kan het ook?

   Like

   • Jannie Mepper zegt:

    Inderdaad de PZC waar ik als actieve schrijfster aanwezig, nu plots geweigerd wordt. Alle teksten worden genegeerd. De hoge hoed die ik ooit op had voor Zeeland is inmiddels overvaren en naar de bodem van de Schelde gezonken. Ook de politieke partijen zoals Leefbaar Reimerswaal en de Partij van Zeeland, blinken uit met anti -sociaal gedrag en leugens. Ook het tij voor facebook keert zich.

    Geliked door 1 persoon

  • Jackie2015 zegt:

   Daar is Mark Zuckerberg al een aardig tijdje mee bezig. Met Merkel is hij nog niet zo lang geleden een overeenkomst aangegaan om elk bericht dat politiek niet correct is te weren en aanhangig te maken. De Nederlandse politie is toch ook bij enkeke mensen thuis geweest die, laten wij zeggen, minder gunstige uitspraken over de islam hebben gemeld op FB? Ja dat is zeer zeker CENSUUR. Maar dat niet alleen. Alle mensen over de hele wereld die indertijd een account hebben aangemaakt diezelfde mensen hebben hem stinkend rijk gemaakt dat Zuckerberg in zijn wildste dromen niet had kiunnen bedenken. En deze mensen op zo’n gemene manier te verraden daar zijn gewoon geen woorden voor.
   Zuckerberg is ook al verschillende keren bij Obozo en zijn tranny geweest.
   Ben ik even blij dat ik nooit geen account heb aangemaakt.

   Like

 3. exmarineman zegt:

  Het is dacht ik wel bekend bij zeer velen dat er o.a. door de Duitse regering, de EC en ook hier in Nederland alsook door de VN en de USA, dat aan Microsoft, YouTube, Twitter en ook Facebook en m.n. rechtstreeks aan Zuckerberg is “verzocht” om haatmails, haatberichten enz enz of te verwijderen of te rapporteren en zelfs het account te blokkeren en evt te verwijderen. En dan gaat het met name om onwelgevallige berichten en publicaties die niet-politieklcorrect zijn en ook kritische uitingen zijn over de islam, moslims, vluchtelingen, immigratiepolitiek enz enz. En dat links bewust bezig is om het volk, de europese bevolkingen in het algemeen, voor te liegen en éénzijdige en/of verkeerde eb gemanipuleerde informatie verstrekt is deze week nog duidelijker naar voren gekomen. Beter gezegd afgelopen week. Want er is een overeenkomst over de Pensioenwetgeving in de EU. En in plaats van het geven van informatie of een uitgebreid persbericht houdt de EC en de EU alles over deze Pensioenwet geheim. Waarom???? Duidelijk deze oevereenkomst is zo controversiëel en zou zeggen zo slecht voor de deelnemers en gepensioneerden van voornamelijk de noordelijke EU landen – w.o. GB, Ned, België enz – dat men het lef niet heeft om het voor het Britse referendum te publiceren en bekend te maken. Dat zegt genoeg want als het inderdaad zo slecht is voor onze pensioenpotten dan zal er zeer zeker een Brexit volgen……

  Geliked door 1 persoon

  • Jackie2015 zegt:

   Exmarineman bijzonder goed bericht. De elite en de linker politieke vleugel zijn goed op weg om in Europa de samenleving totaal te ontwrichten en ook in de Verenigde Staten en Canada.

   De mensen hebben het recht te weten wat er met hun pensioengeld, waar ze hun hele leven hard voor gewerkt hebben, aan de hand is. Voor de burgers zal er niet veel geld in de pensioenpotten zijn, maar voor diegenen die de pensioengelden naar zich hebben toegetrokken des te meer. Van de in 2008 economische crisis is alleen de elite er toch rijker op geworden! In 2006 was deze crises op De Bilderberg conferentie, die gehouden is in Ottawa Canada, op de agenda gezet.

   Als na het referendum het Britse volk daadwerkelijk de EU verlaat dan zal het mij helemaal niet verbazen dat de burgers van andere landen in Europa het zelfde willen.
   Europa heeft de EU helemaal niet nodig. Kijk maar naar Zwitserland. Europa is de EU niet!!!

   Like

 4. Cor Ozinga zegt:

  Het is toch alom bekend, dat Facebook in samenwerking met het Bertelsmann Verlag, de Duitse gebruikers van Facebook controleren en censureren? Vele internet-commentatoren worden of zijn daar reeds geblokkeerd door Facebook. Dit alles met veel instemming van EU-Brussel.

  Geliked door 1 persoon

 5. joopklepzeiker zegt:

  Facebook
  Twitter
  Youtube

  YouTube to Shut Down Videos that Contain “Negative Comments” About Someone

  http://www.infowars.com/youtube-to-shut-down-videos-that-contain-negative-comments-about-someone/

  Like

  • Nou…..Negatief of nog wat anders, want een tijdje geleden plaatste ik -in mijn beste Engels- eens een comment bij een Youtube filmpje van het optreden van twee Apache-dansers ( de man een kleurling met lang rasta-haar) met als tekst: “A black pimp! Very fascinating and exciting!” Allesbehalve negatief bedoeld, maar wèl mooi weggehaald! Blijkbaar ging de “pimp” ze een zee te hoog! Proest!

   Like

 6. Ik zet alles wat ik hier lees op mijn facebook.. Mijn dochter zei; daar zal je wel reacties op krijgen, tot nog toe dus niet.

  Like

 7. Ron zegt:

  Op je eigen account of op speciaal geopende accounts veel reclame voor de concurrenten maken.
  Reclame voor concurrenten zoals bijvoorbeeld VKontacte kan nooit verwijderd worden om politiek correcte redenen en tegelijk kun je facebook flink dwars zitten.
  Idem dito bij twitter.

  Tegelijk wel mooi dat de Republikeinen Facebook eens flink dwars zitten op de aandeelhoudersvergadering.

  Like

 8. Elena zegt:

  FB is een linkse rotbende.
  Vorige week had ik een ban van 24 uur. na 5 dagen nog steeds een ban…..lol.
  Wat ik gepost heb….een artikel gekopieerd van Arabische smeerlappen…wat alle ziekten en lichaamsdelen met K bevat…Joden en Hitler werd erbij gehaald. Nu dan begrijpt u wel de strekking van de aardige teksten.
  Om die reden kreeg ik een ban!!!

  Ik kots op die lui die zich moderator noemen.
  Het orginele bericht bleef netjes staan….immers was dat van Arabische leden.
  GRRRRR !!!

  Geliked door 1 persoon

 9. Anneke zegt:

  Apathisch gemaakt door het economisch/politieke WAN BE LEID. En dit decennia lang. We HADDEN het zo goed…Veel te goed, gehypnotiseerd door deze NEP goedheid.

  Geliked door 1 persoon

 10. Ron zegt:

  Voor Youtube zijn er ook alternatieven.
  In het commentaar op Infowars kwam ik deze tegen.
  https://www.bittube.co/

  Schijnt nog wel in de betafase te zijn, maar groeit hard. Embedden van filmpjes is mogelijk.
  Voor de doeleinden waarvoor Youtube hier op deze forums gebruikt wordt, het laten zien van de waarheid, heb je niet meer nodig dan een site waarop je filmpjes kan posten en elders kan embedden of elders de link te tonen.

  Voor alle soorten alternatieven voor facebook, youtube en twitter inclusief Google en Microsoft, is momenteel interesse.
  Maak vooral reclame voor die alternatieven.

  Like

 11. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  Zuckerberg, links, pro-Islam en een rijke JOOD!

  Geliked door 1 persoon

 12. D. G. Neree zegt:

  Dat de mensen meer geïnteresseerd zijn in sport (lees: voetbal) en quizzen is een praatje dat de mensen wordt aangepraat.
  Als we naar de resultaten van zoektermen op bv Google kijken, dan zien we, dat sport een bijzonder laag percentage (minder dan 5%) uitmaakt (behalve tijdelijk bij grote tournooien/wedstrijden) en ‘quizzen’ al helemaal niet.

  De NPO kan dat praatje in stand houden, doordat ze zelf geen alternatieven bieden, of althans alternatieven bieden die NOG saaier en betekenislozer zijn dan sport en spelletjes. Geen wonder dus dat mensen hun voorkeur voor die laatste uitspreken, waarna een juichend “zie je wel!” volgt.

  Like

 13. Jan zegt:

  FAANG aandelen keldern, totaal verlies $1 triljoen
  Facebook: $253 billion
  Amazon: $280 billion
  Apple: $253 billion
  Netflix: $67 billion
  Alphabet: $164 billion


  https://www.thegatewaypundit.com/2018/11/stock-market-slides-tech-fang-stocks-lose-1-trillion-in-market-value-stuart-varney-puts-partial-blame-on-democrats/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s