Mahmoud Abbas wijst ontmoeting met Israëlische president Rivlin af

Screenshot_52

De Israëlische president Rivlin tijdens zijn toespraak in het Europees Parlement.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, heeft het aanbod van de voorzitter van het Europees Parlement om de Israëlische president Rivlin te ontmoeten, afgewezen. Rivlin van zijn kant was akkoord gegaan met het voorstel en was bereid tot een ontmoeting.

Israel Heute

Gisteren sprak Rivlin, die sinds maandag op staatsbezoek in België is, voor het Europees Parlement. In zijn in het Hebreeuws gehouden toespraak uitte hij zich over de Palestijnse leiding en zei: “De Palestijnse leiding is gespleten, minstens in twee delen. Aan de ene kant de Palestijnse Autoriteit, die de controle heeft in Judea en Samaria, en aan de andere kant Hamas, dat de Gazastrook controleert en ideologisch de vernietiging van Israël wil, zowel in de politieke als de militaire leiding.” Rivlin zei verder dat er sprake zou zijn van enkele voorwaarden om een wederzijds vertrouwen op te kunnen bouwen. De Palestijnse economie zou zich moeten ontwikkelen, evenals de infrastructuur in Judea, Samaria en de Gazastrook. De stad Gaza zou weer opgebouwd moeten worden en de 1,5 miljoen inwoners zouden uit de gijzeling van de terreurorganisatie bevrijd moeten worden. Een ander belangrijk punt zou het onderwijs zijn. De harten van de mensen zouden moeten leren om een leven met wederzijds begrip te leiden.

Na zijn toespraak gaven de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, en president Rivlin een gezamenlijke persconferentie, waarin Schulz werd gevraagd hoe het zou staan met e inspanningen rondom een ontmoeting tussen Rivlin en Abbas. Schulz zei dat Mahmoud Abbas binnenkort in Brussel zou landen en te hopen dat de wegen van Abbas en Rivlin zich in het parlementsgebouw zouden kruisen en dat ze elkaar niet uit de weg zouden gaan. Daarop zei Rivlin: “Geen zorgen, ik zal niet weglopen!”

Maar ondanks het positieve antwoord van Rivlin wees Mahmoud Abbas een ontmoeting af.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, lafheid, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

9 reacties op Mahmoud Abbas wijst ontmoeting met Israëlische president Rivlin af

 1. Anneke zegt:

  Ha…ha ha ha, SLAPZAK uit het GEDROOMDE Palestina (Vallendetina). “Dit stuk grond is en blijft IS RA EL…GEEN salaam is mogelijk met die hete salami gekken. Wel een oprecht mondiaal SHALOM”.

  Like

  • Jan zegt:

   rechts de smeerlap Tusk. Ook Polen houdt zo de naam van antisemitisch land ‘lekker’ hoog, maar dat zal een debiel als Tusk wel niet beseffen. Die denkt, als ik meeloop met de antisemieten krijg ik ieder jaar ruim 2 ton op mijn bankrekening gestort

   Like

 2. abouneenee zegt:

  We weten toch al lang dat het de islamieten niet uitkomt als er een oplossing komt. Moslims willen graag de hele wereld domineren en in ieder geval Israel omdat die staat omgeven is door islamitische landen. Israel is overwegend niet islamitisch en islamieten hebben nu eenmaal weinig op met andere culturen dan de hunne. Er is geen volk dat zo hard discrimineert en respectloos is tegen mensen die niet leven zoals Mohammed dat deed. Palestijnen zijn geen volk. Het zijn Arabieren die geen van de islamitische landen wil hebben zodat er een vacuüm ontstaat waarin Palestijnen zich kunnen presenteren als slachtoffer en wat is de reflex van het westen op (enkel islamitische) slachtoffers? Subsidiëren en met politieke druk hun situatie ‘verbeteren’, waardoor de gutmenschen uit de betreffende landen weer goed kunnen slapen ’s nachts…

  Like

 3. Voor mij bestaat er geen Filistina, alleen de staat ISRAËL !!!

  Like

 4. Jan zegt:

  ‘Moderate’ ‘Palestinian’ President Abu Mazen has in essence now admitted that lied when he told the European Parliament on Thursday that a ‘rabbi’ ordered Jews to poison ‘Palestinian’ water. The ‘rabbi’ doesn’t exist, the organization he ‘represented’ doesn’t exist, but none of that stopped Abu Bluff from telling the lie, nor did it stop the European anti-Semites who make up the European Parliament (including a grinning ear-to-ear foreign policy chief Federika Mogerini

  video/1

  Transcript of Abbas’ EU speech filled with lies (UPDATE: Audio of libel)
  ….
  Mr. President, Ladies and Gentlemen,

  One hundred years have passed since the Balfour Declaration in 1917, and 68 years of Nakba, during which Israeli forces committed in 1948 the killing and massacres and appalling crimes, caused the displacement of hundreds of thousands of our people and turned them into refugees, and removed more than 488 villages and towns where people lived for thousands of years.

  In 1967, Israel occupied East Jerusalem and the rest of the West Bank and Gaza Strip, and hundreds of thousands of our people fled, and our people are still under occupation.

  …..
  But we are still bogged down on the relationship with Israel, and we have tried very hard to return to the implementation of signed agreements, and respect for the obligations on us and them, but THEY REFUSE to carry out a minimum of them, instead devoting themselves to their OCCUPATION and control of all aspects of our lives.

  ….a million Palestinians entered Israeli jails and still there are 7,000 prisoners in Israeli jails;

  http://elderofziyon.blogspot.com/2016/06/transcript-of-abbas-eu-speech-filled.html

  Van de beroepsantisemieten in de EU, een openlijke naziorganisatie kreeg de antisemiet, soort zoekt soort een staande ovatie.

  (ik wil de koppen van Mogherini, Schulz cs in de strop zien en graag persoonlijk het luik openen onder hun voeten)

  Like

 5. Jan zegt:

  De antisemitische aantijging:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s