Afrekening met gevestigde orde: Britse “onderklasse” en Labour-kiezer gaven doorslag

Screenshot_64

(Door: Bob van Huët)

Om zijn herverkiezing veilig te stellen en de parlementsverkiezingen van 2015 zeker te kunnen winnen van de sterk opkomende nationalisten van UKIP beloofde David Cameron het land een referendum over Europa. Een foute gok, want hij heeft nu verloren. Het is uiteindelijk uitgedraaid op een afrekening met de gevestigde orde. Wie gaf de doorslag? De Britse “onderklasse” en de Labour-kiezer.

Verwarde natie

Op een moment waarin Europa zich van de ene crisis naar de andere sleepte begon de campagne: met een Grieks bijna-faillissement, miljoenen vluchtelingen uit Syrië en terreuraanslagen in Frankrijk en België gaven de politici niet thuis en werd een angstige en verwarde natie gevraagd wat wijsheid is. Een meerderheid van een paar honderdduizend stemmen geeft nu de doorslag, zo zeggen de meeste politieke analisten. Geschiedenis wordt geschreven door minder dan 2 procent van de stemmers.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

59 reacties op Afrekening met gevestigde orde: Britse “onderklasse” en Labour-kiezer gaven doorslag

 1. Karen zegt:

  Geschiedenis wordt geschreven door minder dan 2% van de stemmers? Is het niet geschiedenis wordt geschreven door bijna 52% van de stemmers? Maar hoe je het ook noemt na Hongarije nu weer een land waar ik jaloers op ben! Nu maar hopen dat dit het begin van het einde van de EU zal blijken te zijn, kan niet snel genoeg in elkaar storten wat mij betreft.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Dat is hetzelfde als in Nederland, hier heb je PvdAllochtonen. Onlangs hoorde ik dat zij een minderjarige ‘vluchteling’ na 5 jaar asiel wil verlenen… Bij een referendum, zal ook een ex-PvdA voor een Nexit kiezen…

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Niet alleen is het een leugen dat slechts een klein aantal stemmen de doorslag heeft gegeven, het benoemen van kiezers als onderklasse geeft de invalshoek van de ‘journalist’ goed weer.
  Laat het dan maar zo zijn dat het ‘plebs’ heeft gesproken, ze hebben wel de juiste keus gemaakt.
  De €U in zijn huidige vorm toont elke dag opnieuw dat het faalt, of het nou de migrantencrisis de eurocrisis of de toetreding van landen die daar nog niet klaar voor zijn.

  Like

 4. Marc zegt:

  Het is niet alleen in Engeland waarin juist de achterban van de socialisten tegen Brussel stemmen. Herinneren jullie je nog de uitslag in de drie deelstaten in Duitsland, drie maanden terug? Verbijsterend was dat de immigratiepolitiek van Merkel massaal afgewezen werd, maar dat juist haar eigen CDU maar drie procent verloor, terwijl de SPD de werkelijke klappen kreeg.

  Dat verklaart ook de verstokte naïviteit van regenboogpartijen. Maar ook geeft het Brexit aan dat een referendum de kiezer een eerlijker kans geeft om, aangezien dit buiten het gevestigde partijenstelsel om gaat, zijn of haar mening te geven over dit ene specifieke onderwerp en zich niet te laten leiden door partijpolitieke overwegingen.

  In het verleden was ik niet bijzonder positief over referenda. Daar kom ik nu van terug.

  Like

 5. Pieter zegt:

  Tot het laatste moment zijn wij voorgelogen over de uitslag. Ik kwam gisteravond erg laat thuis, maar op de tv was te lezen dat 52% op blijven zou stemmen. Met ongerust gemoed ging ik slapen.
  Wat schetst mijn verbazing, de volgende morgen blijkt dat BREXIT heeft gewonnen met 52 % !!

  Vertrouw daarom maar geen enkel onderzoeksbureau want hun onderzoeken zijn vaak gekleurd naar de wil van de opdrachtgever!

  Gefeliciteerd Engelse kiezers met dit prachtige resultaat dat duidelijk laat zien dat het volk zich niet meer laat misleiden, ondanks alle mooie, valse en bedreigende praatjes van de gevestigde orde met hun bankiers en economen.

  Op de keeper beschouwt is het resultaat zelfs meer dan 52% aangezien ik UK muzzels niet als Engelsen beschouw en dat lijkt mij geen onlogische gedachte.

  Vriendelijke groet aan iedereen hier en geniet ervan !

  Like

 6. elisah zegt:

  Nou, nou, nou, vals en goedkoop hoor, om de mensen die voor de Brexit waren voor onderklasse uit te maken, dat laat meteen het profiel zien van die asociale tegenstemmers.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Londen moet nog officieel aan Brussel verklaren uit de E.U. te willen. Dit kan, als het aan Londen ligt, mogelijk tot enkele maanden na dato pas daadwerkelijk gebeuren. In de tussentijd komen er dus de besprekingen tussen Londen en Brussel. Hopelijk worden dit wel positieve gesprekken. Brussel zou ook Londen onder zware druk kunnen zetten om de uitslag van het referendum te doen negeren. Ala Mark Rutte bijvoorbeeld. Die liet ons toen-destijds ook in de kou staan na ons referendum. Met het Oekraine referendum gaat het volgens mij precies dezelfde kant op. Je gelijk
  hebben kan iets anders zijn als je gelijk krijgen !

  Like

 8. sjuad kirosati zegt:

  Niet helemaal waar, veel Britten stemden remain omdat hun doem en verdommenis is voorgelegd.
  Denk dat 70-75% voor eruit is.
  Brussel zal ieg voor veel onrust gaan zorgen, hun valse macht nog valselijker maken.

  Like

 9. Bas zegt:

  Een geweldige overwinning! voor de gewone Britse bevolking. En een pluim voor Nigel Farage met zijn Ukip. Geweldig !!

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Vrijdag prullenbakken dag .

  Like

 11. sjuad kirosati zegt:

  Zou helemaal een feest zijn als Engeland Europees kampioen zou worden na in de finale Turkije te hebben verslaan,,

  Like

 12. aegoliuscs zegt:

  Allereerst en zeer memorabel dat het gewone volk vóór Brexit heeft gestemd. Op de uitslagenlijst gaat het niet over de minimale 2% winst maar bovenal over de inkomen genereerders (Londen en Schotland) als tegenstemmers van Brexit te verslaan. En gelukt! Bravo….bravo!

  En dan dienen zich aloude problemen op………

  LA LíNEA DE LA CONCEPCIóN – Fabian Picardo, premier van Gibraltar dreigt met aansluiting bij Spanje als het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie zou verlaten, na het referendum van 23 juni aanstaande.

  ‘De optie om zich bij Spanje te voegen zou in overweging genomen moeten worden’, aldus de premier van het Britse overzeese territorium. Hij erkent daarbij wel dat niemand voorbereid is tot die overweging. Een mogelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU betekent echter een sluiting van de grenzen met Spanje. Dat vormt weer een bedreiging voor de soevereiniteit van Gibraltar.

  http://inspanje.nl/algemeen/8991/gibraltar-dreigt-met-aansluiting-bij-spanje-in-geval-van-brexit/

  Dat was vóór het referendum.

  Spanje als “EU” grondgebied denkt mee met de Gibraltar voorstemmers 95,9 % versus 4,1% tegen en biedt hen de helpende hand aan:

  96 Prozent gegen BrexitSpanien fordert Gibraltar zurück

  Die Briten verlassen die EU, aber was wird aus Gibraltar? Der felsige Landzipfel im Süden der Iberischen Halbinsel stimmt mit überwältigender Mehrheit für den Verbleib in der EU. Jetzt bekräftigt Spanien seine Ansprüche.

  http://www.n-tv.de/politik/Spanien-fordert-Gibraltar-zurueck-article18035086.html

  Het wordt een drukke tijd hetwelke de EU zich heeft voorgesteld dat volgens art. 50 binnen 2 jaar de afscheiding zijn beslag moet hebben. En buitengewoon plezierig voor de Britten is dat Margaret Thatcher het VK uit de monetaire EU-dwangbuis heeft gehouden.

  Voor mogelijk andere landen die zich afscheiden zouden willen, ligt dat veel problematischer.

  Maar dit resultaat is alvast binnen!

  Like

 13. aegoliuscs zegt:

  Even genieten:

  Who are you Mr President? Nigel Farage asks Van Rompuy

  Geliked door 1 persoon

  • aegoliuscs zegt:

   Ach ja, we houden de Grieken als de vinder van (bank)democratie binnen de EU en laten de Britten als vinder van technische revolutie buiten de boot vallen?
   Gelukkig hebben we nog de Duitse (medische)industrie.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Farrage!!!
   Wat een moed! Wat een lef! Wat een spirit!!!
   Hij, Farrage en niemand anders heeft er voor gezorgd dat Engeland “NEE” heeft gezegd tegen die vervloekte EU!!!

   Niet die meneer Johnson, die er op het laatste moment bij is gekomen om de hoofdprijs weg te graaien… namelijk de nieuwe MP van Engeland te worden.
   Ik vertrouw die Johnson voor geen meter!…

   Farrage is een absolute leider! En wij moeten het doen met een verraderlijke miet die zijn gekozen functie gebruikt voor macht en het grote geld d.m.v. een job in Brussel!

   Like

 14. De EU staat in de steigers van het corporatisme, Juncker, Merkel, lobbyisten, Schulz, Timmermans,Tusk en andere loopjongens uit de nationale lidstaten. Het megalomane EU project heeft de menselijkemaat al geruime tijd achter zich gelaten m.u.z. de geplande opvang van de geïmporteerde islamitische gelukszoekers.

  Betwijfel ten zeerste of de EU leiders nu wel gaan luisteren naar de volkeren van de nationale lidstaten, niet dat ze na passen op de plaats gemaakt te hebben, weer verder gaan met het Nazi Lebensborn v2.0 project ….

  Like

 15. Lucky9 zegt:

  Hoezo een paar honderduizend stemmen?? Meer als een miljoen is beslist geen paar honderdduizend. Overigens is het verenigd Koninkrijk helemaal niet verward. Wie vandaag in opperste staat van verwarring zijn dat zijn de leugenmedia die nu echte berichtgeving achterwege laten en plaatsvervangend op het internet, straks op TV en morgen in de leugenpers fanatiek uit de duim gezogen fabeltjes beginnen te spuien over de vermeende negatieve gevolgen.

  Wel, die gaan er niet komen want wie de doorslag echt gaf was Obamallah die zich kwam moeien met een negatief advies aan een volk waarover hij niets te zeggen heeft. De Britten kunnen soms net zo flegmatiek hun gezond verstand gebruiken als hun humor. Ze wisten vanaf toen bijna 99% zeker dat Trump de volgende president van de VS wordt en dat de islamofiele en eurofiele oorlogsstookster Billary geen schijn van kans maakt.

  Met iemand als Trump zijn voeten speel je niet. Dus was de keuze voor brexit onvermijdelijk, evident en heel slim. De Britse onderklasse had daar niets mee te maken. Die is overigens veel slimmer en vooral veel democratischer dan de eurocratische oligarchen en dictators in Brussel. Met zulke lieden wil de modale Brit niet geassocieerd worden. U toch ook niet?

  Like

 16. Charles Martel zegt:

  En nu nog “Texit”, Turkije!

  Like

 17. paulzwueste zegt:

  Cameron haakt af…

  Op naar de volgende bedrieger.
  Ik vertrouw die Johnson helemaal niet…

  Like

 18. SeeMore zegt:

  De tegenstanders van Brexit hebben inmiddels voldoende (100.000) handtekeningen binnen geharkt om een nieuw referendum op de agenda te plaatsen.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26078435/__Actie_voor_nieuw_referendum_over_Brexit__.html
  Want beste mensen…Democratie is natuurlijk hartstikke mooi zolang de mensen conform de wensen van de regenten stemmen. Zo niet; blijven we net zolang door stemmen totdat het resultaat de zittende graaiers kliek wél bevalt!! Zie de drie referenda in Ierland. Twee keer nee en uiteindelijk toch ja.

  Like

 19. koddebeier zegt:

  Zodra de kans zich voordoet moeten de globalistische elite en de eurofielen voor een tribunaal gesleept worden en veroordeeld voor hun wandaden en wanbeleid !!

  Like

 20. Jean zegt:

  Nu G.B. de misdadigers in Brussel heeft wakker geschud heb ik ‘bewust’ eens naar alle nieuws gekeken en één zaak moet ik vaststellen, “geen enkel land noemt “de reden” van de beslissing van de Britten bij naam alhoewel dat in elke land heel duidelijk is, dus zal ik het maar noemen, nl.
  DE MASSA VREEMDELINGEN ONS OPGEDRONGEN DOOR DE EU MISDADIGERS.
  Als ze de grenzen nooit hadden opengesteld voor barbaren, rovers en geweldplegers dan was er nooit een Brexit gekomen.
  Nu trachten ze de burgers via alle mogelijke kanalen bang te maken wetende dat Denemarken, Oostenrijk, Frankrijk, België, Nederland snel zullen volgen.
  Conclusie: NU die EU misdaadinstelling sluiten en de misdadigers veroordelen, elke land zal zelf bepalen met welk land het wil samenwerken, hoe het wil samenwerken. Wij willen geen barbaren op ons grondgebied, dat ze maar snel starten met het afvoeren van die totaal overbodige miljoenen vreemdelingen, terug naar de 6 a 7 samenwerkende Onafhankelijke landen, landen waarin de mening van de burgers op de eerste plaats moet komen via referenda en niet zoals ze dat nu in G.B. willen nl. een nieuw referendum om de uitslag te kunnen draaien omdat de huidige uitslag ze niet bevalt.
  Een dikke proficiat aan de Britten, nu wij en die EU misdadigers alles afnemen.
  Vanmiddag was de kakelende kip theysen op TV, ach wat zat ze ongemakkelijk omdat ze bang was haar postje te verliezen, ha ha ha ha ha. De zuipschuit was ook op de buis zich stevig vasthoudend aan de pupiter en met de ogen draaiende, m.i. snapt hij nog niet dat zijn dagen geteld zijn in Brussel……, ha ha ha.

  Like

 21. biebie zegt:

  Met de gevestigde orde van politiek analisten moet dan meteen ook maar afgerekend worden.
  51% van de kiezers heeft voor brexit gekozen ook al is het verschil maar 2 %,hun verlies mooier praten dan het is alles wat ze kunnen,ook oprotten.

  Like

 22. Thomasson zegt:

  Er zijn zo veel mensen en de Pravda Media, die de uitslag in Engeland proberen af te spiegelen in de geest van : Tokkies en Simpeltons en domme oudjes tegen jong volwassenen en hoogopgeleiden…De mensen van de Wereld (de City van London) tegen de bekrompen ouderwetse lui van de periferie:. Een stelling die precies past in de speeltuin van de EU. Het verlichte bevolking vonden het vreemd dat al de onwetende Simpletons niet spreken over de economische toestand, maar over de zunami van ongewenste immigranten. In dat opzicht tonen de ouderwetse en bekrompen mensen uit de periferie en de Daisy en Onslow’s (Keeping up Appearance) meer verantwoordelijkheidsgevoel dan al de Geweldige mensen van de Wereld. Zij zien het gevaar van de Islam-vloed en toestroom van Afrikanen duidelijker dan hun tegenstanders. Dat is niet zo vreemd. Mensen die in gemengde gemeentes en districten wonen kennen het gevaar van dichtbij. Ze maken het mee iedere dag opnieuw: Zij worden op dagelijkse basis slachtoffers van Islamitisch geweld in hun omgeving. Zij worden slachtoffers van geleidelijke etnische zuivering in gebieden waar moslims de overhand hebben. Zij weten dat op iedere moment een terreuraanslag kan plaats vinden. Zij weten ook dat de EU draagt op geen enkele opzicht een toegevoegde waarde aan hun bestaan, aan hun kansen een baan te vinden, aan hun kansen uit de armoede te komen en hun kinderen in een veilige omgeving groot te brengen. De EU is tot last geworden. Een orgaan dat geleidelijk meer en meer dictatoriale trekjes toont Een groot deel van de mensen die de EU steunen – vooral de hoogopgeleiden – doen het niet voor volk en vaderland, maar om zelf beter van te worden. De EU is voor hen een soort toekomstdroom van dezelfde kaliber als die van een goede amateur voetballer die droomt over een carriere bij AC Milan of Real Madrid.

  Like

 23. Dicksy zegt:

  “Wij verwachten dat de Britse regering er nu zo snel mogelijk werk van maakt om de beslissing van het Britse volk uit te voeren”, benadrukt Juncker.
  Waar was Juncker om hetzelfde te eisen naar aanleiding van het Nederlands referendum van GeenPeil ? ? ?

  Like

 24. Drs.P. zegt:

  Onderzoek alles, want het adagium van “niets is wat het lijkt en alles is anders dan men denkt” is heel vaak van toepassing, want wie heeft er baat bij een brexit en chaos op de beurzen? Lees ook meteen ff de commentaren op dit artikel en de verwijzingen onderaan:
  http://www.beyondthematrix.nl/2016/06/24/strategic-communications-laboratories-scl-group-achter-het-brexit-referendum/

  Like

 25. M. Bart zegt:

  Hiervandaan wil ik de Britse ‘onderklasse’ van harte feliciteren met deze zege van het gezonde verstand. Heel veel sterkte bij de wederopbouw. Vanuit Brussel zal er alles aan gedaan worden om jullie te laten bloeden, vrees ik.

  Sommige reacties op de uitkomst laten qua wraakzucht weinig aan de verbeelding over. Neem de tenenkrommende ‘analyse’ van Tom Reijner; Elsevier: Brexit-kiezer wordt schaamteloos als ouderwetse en kansloze egoist afgeschilderd. Bijbehorende argumentatie: EU heeft talrijke voordelen, en de oudjes die Brexit hebben gestemd hebben hoogop nog 15 jaar toekomst voor de boeg, dus die moeten hun mond houden… (NB dan gaat het dus over het land, de industrie en de pensioenen die ze zelf hebben opgebouwd)

  Like

 26. Treintrien zegt:

  http://www.bbc.com/news/uk-politics-36616028

  Deze:

  Pa-dum-tish:
  De dertig gebieden met de meeste mensen die zichzelf Engels zouden noemen (identifying as English) stemmen allemaal Brexit!
  Goh.
  Wie had dat nou verwacht?

  Like

 27. Erik zegt:

  Gefeliciteerd Britannia!!!
  Het is duidelijk dat hier de scheidslijn niet ligt tussen links of rechts maar tussen arm of rijk. Ik denk dat dat ook hier zo is, links en rechts uit de lage loonschaal zijn de EU zat en wie er van heeft geprofiteerd is voor de EU. In veel landen in Europa zie je deze tendensen tegen de EU. Europa moet dan ook back to basic en de EU en de Euro opdoeken, zelfbeschikking en soevereiniteit voor alle landen. Sterke Gulden en Duitse Mark waren eens de kracht van onze regio, nu geven we alles weg aan de dictatoren in Brussel. Vorig jaar heeft Rutte weer boete betaald van ons geld aan de EU en de Fransen die een veel groter tekort hadden betalen nooit een boete. De Duitse Mark de Gulden de Deense Kroon de Engelse Pond de Zweetse Kroon verslaan de Euro van de zuidelijke landen binnen een jaar. Een Noord Europees verdrag moet in de toekomst weer zekerheid gaan bieden voor de echt harde werkers met de juiste mentaliteit om er allemaal beter van te worden. De Euro had ons nooit door de strot gedauwd moeten worden, dit was de grootste geld roof uit de geschiedenis. Wat waren we beter af geweest als onze regering had geluisterd naar het referendum tegen de invoering van de Euro, maar nee democratie is hier een farce een loos woord. Rutte overtreed gewoon de grondwet met het niks doen van ons laatste referendum.
  Tijd dus voor een revolte en een anti EU regering die luisterd naar het volk zoals in Zwitserland.
  Kies anti EU kies echte democratie kies Nederland waar de stem van de meerderheid het wint en niet de wil van de EU partijen.
  NEXIT NEXIT NEXIT!!!

  Like

 28. Jan zegt:

  Kinderachtig links: Londoners call for capital to break away from the rest of Britain following Brexit vote

  Frustrated Londoners have now taken to social media to ask London mayor Sadiq Khan to declare the city independent from the rest of the UK and stay in the EU.

  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/londoners-call-capital-break-away-8276156


  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3658352/ScotLond-Remain-supporters-launch-online-campaign-Scottish-Londoners-join-stay-EU-voted-against-Brexit.html

  Waren de cijfers omgekeerd geweest en had de brexitgroep het zelfde geëist waren zij voor rotte vis uitgemaakt
  (ik haat links)

  Like

 29. Jan zegt:

  Wie voor brexit koos is een racist, fascisten en xenofoben (volgens debiel links):

  Brexit: Protesters march to London’s Shard against ‘racist rhetoric’ of EU Referendum campaign

  Protesters are planning to march to London’s Shard building to demonstrate against the ‘racist’ and anti-migrant rhetoric of the EU Referendum campaign.

  The protest is being held “against racism, for migrant rights, against fascist violence – on the day after the EU referendum.”
  ….
  http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/brexit-protesters-march-londons-shard-8276467

  Links volk, what a joke.

  Like

 30. Jan zegt:

  Verwarde man, dwz, psychiatrisch geval en het geeft weer wat er met links volk aan de hand is: niet kunnen nadenken en niet accepteren wat de gevolgen zijn, zoals ook al die jankerds laten zien dat zij niets te maken hebben met de uitkomst ‘want zij stemden voor ‘blijven’.

  “I’m shocked that we actually have voted to leave. I didn’t think that was going to happen. My vote, I didn’t think was going to matter too much because I thought we were just going to remain, and the David Cameron resignation has blown me away to be honest.”

  Like

 31. louis-portugal zegt:

  Wat een opwinding zo links en rechts.
  De EU gaat naar mijn bescheiden mening toch instorten met of zonder Brexit.
  Het is een fout-geboorte waarbij zeer belangrijke afsoraken, in Maastricht, ook nog massaal gebroken worden.
  Het wordt natuurlijk helemaal ellendig als Engeland zich beter gaat ontwikkelen buiten dan binnen de EU.
  Laten we maar eens afwachten hoe het gaat.

  Like

 32. leefbarbaar zegt:

  Dom artikel. Niet in de laatste plaats omdat domme arbeiders niet alleen zijn gaan stemmen om de overheid een schop te geven, maar omdat ze beter weten en voelen, dan wie dan ook, wat de EU voor ze betekent. En daarom tegen stemmen.

  Like

 33. Jan zegt:

  Nog nooit lieten de rooien zich iets gelegen liggen aan de kritiek op de EU, maar nu GB is opgestopt durven zij te beweren altijd al oog te hebben gehad voor de ‘tekortkomingen’:
  …Ja, er schort veel aan het huidige Europa. Er is sprake van een fnuikend gebrek aan zeggenschap, oneerlijke concurrentie op lage lonen, grote bedrijven die veel te weinig belastingen betalen door belastingontwijking terwijl wij keurig iedere maand onze bijdrage leveren. En ook de wijze waarop Europa omgaat met de vluchtelingencrisis laat zien dat er nog veel werk te verzetten valt.

  Echter de ‘uitstappers’ krijgen een fikse veeg uit de pan (zware understatement) want zij zorgen voor stagnatie op ieder gebied in de maatschappij en economisch vlak. Bovendien was het referendum slecht, iets waaraan eigenlijk geen gevolg had moeten worden gegeven, want slechts ‘bliksemafleider’ voor een ontevreden ‘volk met weinig opleiding’.
  Als Europa in elkaar stort is dit de schuld van de ‘uitstappers’, de egoïsten die muren willen optrekken aldus verwoord:
  ..De discussie in ons land dreigt zich nu te concentreren op wat dit betekent voor onze positie ten opzichte van Europa. Op de flanken zien we partijen die Brexit aangrijpen om ook hier muren om het land te willen optrekken en de weg van samenwerking de rug toe te keren
  Vervolgens komt de hele marksistiese riedel weer te voorschijn: de kloof tussen hoger en lager opgeleiden, een goed leven als je maar socialistisch handelt, nu worden de rijken rijker en de armen armer.
  Tot slot wordt de riedel afgesloten met de opmerking dat de bevolking haar stem dient terug te krijgen en de banken in dienst dienen te staan van de mensen die er hun spaartegoed hebben.

  Ja, door dergelijke regenten wordt de ‘arbeider’ vertegenwoordigd. Nooit willen luisteren en nu ineens beweren dat zij de fouten van de EU-nazi’s altijd al zagen, nmaar wel zakken vullen en geld harken.

  Brexit: een symptoom van tweespalt in onze samenleving
  http://www.pvda.nl/berichten/2016/06/Brexit+een+symptoom+van+tweespalt+in+onze+samenleving

  Like

 34. Frans Brassens zegt:

  Ik vond dit wel een fraai citaat (in de kantlijn):

  “De arbeiders van Engeland hebben geconstateerd
  dat zij niks aan Europa hebben verdiend,
  anders dan de bankiers in de City”

  Lokale Labourafgevaardigde

  Like

 35. abouneenee zegt:

  Ik word misselijk van de stemmingsmakerij in De Telegraaf en op telegraaf.nl . Daar belicht men maar wat graag de (veronderstelde) negatieve kanten van de Brexit. Over een jaar zullen we zien dat het allemaal reuze meevalt, maar 40 jaar ellende valt niet op te lossen met meer ellende. Een makkelijke oplossing bestaat niet, ook een Nexit zal pijn doen. We zullen echter na een aantal jaar weer boven de EU uitstijgen, moreel stijgen de Britten nu al boven de EU uit!

  Negatieve emoties maken meer indruk op ons dan positieve, zie het nieuws waar je zelden blij van wordt, alles voor de kijkcijfers en oplages, alles voor subsidies en inkomsten. Behalve dan een echte oplossing voor problemen als immigratie en het afstaan van soevereiniteit. Door de EU hebben alle leden een Duitse instelling moeten aannemen, een instelling waarbij het niet wenselijk is om te genieten van het leven, om trots te zijn op je afkomst, op je taal, op je voorouders, op je nationale voetbalploeg, op je vlag.

  De reden dat Duitsland en Frankrijk nu komen met ‘oplossingen’ om de verdere uiteenval van de EU te voorkomen lijkt mij dat voornamelijk Merkel en de haren graag hun derde rijk willen uitbouwen in plaats van beperken en daarbij geen opstandige landjes kunnen gebruiken die toch niet serieus genomen worden. Aanval is de beste verdediging? Ze zijn helemaal de weg kwijt, hebben er helemaal geen zin meer in, maar Merkel gaat door omdat ze iets anders ook niet kent.

  In haar opinie zou ze gezichtsverlies lijden tegenover haar politieke vriendjes en de bedrijven die sowieso en überhaupt een veel te grote invloed hebben op de politiek, ook in Nederland.

  Like

 36. Sabeltant zegt:

  De strijd is nog lang niet gestreden.
  De moreel superieure euro socialisten zijn alweer bezig om de overwinning voor het brexit kamp in twijfel te trekken. Zo worden er op journaal en media alweer mensen opgetrommeld die zeggen dat ze niet wisten waarop ze stemden en daarom maar uit de EU hadden gekozen.
  Alsof de brexit kiezers allemaal dom en onnadenkend zijn.
  Typische socialistische gedrag tegenstanders van de megalomane EUSSR als dom weg zetten.
  We gaan het meemaken, ik hoor op het nieuws ineens allemaal EU deskundigen zoals onze eigen landverrader Pechtold die blijkt te weten welke desastreuze gevolgen de beslissing voor Engeland zal hebben.
  Het is om te kotsen wat de rooien weer uit de kast halen om hun VERLIES goed te praten.
  Er is dan ook geen enkele rooie die de hand in eigen boezem steekt en zegt dat de EU op de verkeerde weg is.
  Het ligt overal aan maar niet aan de moreel superieure socialisten.
  Ik mag hopen dat die hele EU in elkaar dondert.

  Like

 37. sjuad kirosati zegt:

  Pechtholt heeft daar namen voor, vanavond waren het Wildersmannen en pyromane brandstichters.
  Keer op keer beledigd deze flapniks medelanders.
  Hoogtijd voor een adembenemend robuust tikje terug,,

  Like

 38. Jan zegt:

  Brexit is een feit en de Britten mogen blij zijn, want de Brusselse nazi-terreur gaat in alle hevigheid door: een ban op haarföhns, broodroosters en snelkokers om de niet bestaande global warming tegen te gaan.

  EU to launch kettle and toaster crackdown after Brexit vote

  The EU is poised to ban high-powered appliances such as kettles, toasters, hair-dryers within months of Britain’s referendum vote, despite senior officials admitting the plan has brought them “ridicule”.

  The European Commission plans to unveil long-delayed ‘ecodesign’ restrictions on small household appliances in the autumn. They are expected to ban the most energy-inefficient devices from sale in order to cut carbon emissions.

  Internet routers, hand-dryers, mobile phones and patio jet-washers are also being examined by commission experts as candidates for new ecodesign rules.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/10/eu-to-launch-kettle-and-toaster-crackdown-after-brexit-vote2/

  Like

 39. Jan zegt:

  Eerst kiezen om bij GB te blijven en nu menen dat zij in de herkansing kan gaan door een nieuw referendum te eisen, ‘want wij zijn allemaal voor’ (wat niet waar is, een meerderheid is voor, niet iedereen is voor)

  NON! EU slaps down Sturgeon: SNP leader dramatically announces she wants ‘immediate discussions’ to STAY in EU… but she is humiliated as Brussels says ‘No, that’s not how it works’

  Nicola Sturgeon said she wanted to ‘protect Scotland’s place in the EU’
  But Brussels civil servants snubbed her, saying whole of UK must exit
  Sturgeon called for another Scotland referendum during negotiations
  But Brussels said if it voted to leave, it would have to re-apply for EU

  ….
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3660320/NON-EU-slaps-Sturgeon-SNP-leader-dramatically-announces-wants-immediate-discussions-STAY-EU-humiliated-Brussels-says-No-s-not-works.html

  Like

 40. Philippine zegt:

  Hieronder de website van lang leve europa.

  http://langleveeuropa.nl/2016/06/stemmen-voor-brexit-ondertussen-onderhandelen-over-nauwere-samenwerking/

  Daarop worden diverse onderwerpen aangeroerd die na de Brexit in gang worden gezet.

  De pensioenwet, gisteren ook in Elsevier.
  De grote rol die de NATO in de EU gaat spelen, met medewerking van de Britten. Vandaag
  in de Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

  Op lang leve europa zijn ondertussen nog meer berichten verschenen.
  Niet leuk.

  Like

 41. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  Onze totale elite, inclusief de vrijwel volledige pers en gerechtelijke macht deugen niet, dus is het niet vreemd dat er gebeurt wat er gebeurt.

  Dit geldt voor alle instanties in Nederland dat vanaf het rampkabinet Van Agt/Wiegel en zeker vanaf de roofkabinetten Lubbers wordt geteisterd door clubs roofridders die zich verenigd hebben in politieke partijen.

  Om op ultieme wijze te verdelen en dus heersen dus het land kunnen blijven leegroven halen ze nog meer islamieten hierheen, omdat bijna alle islamieten niet wensen samen te gaan met andere bevolkingsgroepen en zo kunnen de roofridders het heft in handen houden.

  Het hele zooitje is corrupt en zit elkaar erebaantjes en centen toe te spelen. De volledig bureaucratische moloch EU heeft het allemaal nog erger gemaakt, daar vindt helemaal het grote graaien plaats, terwijl ondertussen bijna miljoenen mensen in de EU letterlijk het water tot de lippen staat en vaak niet eens meer te vreten hebben.

  Om een paar feiten te geven
  – de flexwet van Asscher die iedere gewone werknemer tot uitzendkracht loonslaaf maakt
  – het in een weekend afschaffen van de WWV zonder parlementair debat hierover
  -het keer op keer verhogen van de pensioenleeftijd met de bedoeling om pensioen af te schaffen
  -een wet die het verbiedt om commentaar te leveren op de politiek, dus het vermoorden van het vrije woord
  -het opperen van het oprichten van heropvoedingskampen voor critici en ‘complotdenkers’, dus het verkrachten van vrijheid van meningsuiting
  – het censureren van internet
  -de weigering om democratie te verbreden met het correctief referendum, nu hebben we enkel heel af en toe een raadgevend referendum dat ze naast zich neer kunnen leggen.

  Het is tijd voor nieuwe politiek, tijd voor REALISME NU.

  Like

 42. witte raaf zegt:

  Mooi dat de uitkomst voor een Brexit is maar ik moet nog zien dat het uiteindelijk ook echt gaat gebeuren,er zitten grote krachten achter om het geheel te frustreren,het moet nog door het lagerhuis/parlement, Schotland ligt dwars,de roep om een tweede referendum etc etc Voor mij dus eerst zien dan geloven!!

  Like

 43. paulzwueste zegt:

  Momenteel is de pleuris uitgebroken in Engeland.
  Miljoenen kiezers willen een nieuw referendum.
  Geen paniek! De georganiseerde onrust kan best nog ’n graadje erger worden.
  Niks van aantrekken.
  Nieuw referendum kan helemaal niet. Dat zou ongelofelijke maatschappelijke onrust, zo niet een revolte tot resultaat hebben.

  Over ’n paar maanden denk iedereen dat Engeland nooit bij de EU heeft gehoord…

  Like

 44. Taljaard zegt:

  Het was natuurlijk te verwachten dat men in Brussel, bij een Brexit-stem, de draaiboeken al klaar had liggen.

  -De beurzen beinvloeden en zoveel mogelijk paniek en onzekerheid zaaien.
  -Zo snel mogelijk art. 50 van het verdrag van Lissabon implementeren en tegelijkertijd het VK daarmee economisch afknijpen.
  -Er door intriges in Schotland en Noord Ierland voor zorgen dat het VK uit elkaar valt en eventueel een burgeroorlog, of tenminste de ”troubles” in Noord Ierland opnieuw aanblazen.

  Maar Boris Johnson is geen domme jongen en wist dit waarschijnlijk allang.
  Wat betreft punt 1; Dit kan men maar voor korte tijd volhouden, omdat het iedereen alleen maar geld kost.
  Wat betreft punt 2; Idem, want dit brengt de handel en de export vanuit de EU naar het VK in gevaar. Merkel heeft Juncker hierover al op de vingers getikt, want dat gaat de Duitse industrie geld kosten en dat pikken Daimler-Bens, AEG, Siemens, Bayer-Hoechst, etc. niet van de CDU..
  Wat betreft punt 3; Johnson c.s. wachten rustig af tot de storm is geluwd, want zij hebben de tijd aan hun zijde (zie punt 1 en 2). Intussen valt de Labour oppositie ook al uit elkaar,
  Wanneer de beurzen weer aantrekken en het pond stabiliseert kan men de Schotten en de Noord Ieren vertellen dat het in wezen helemaal niet gaat over handelsovereenkomsten, die gewoon opnieuw kunnen worden afgesloten en waarbij de soep echt niet zo heet wordt gegeten als Juncker c.s. hem willen opdienen (want dat kost iedereen alleen maar geld), maar over baas zijn in eigen huis. En laat dat nu precies datgene zijn waar de Schotten en de Noord Ieren zo gek op zijn.

  Kortom; keep calm.
  En dat is dus wat Johnson en de andere brexiteers nu doen.
  Want in feite hebben zij nu bijna alle troeven in handen en hebben zij, volgens dat zelfde art. 50,, twee jaar de tijd om de nieuwe handelsovereenkomsten uit te onderhandelen.
  En wanneer in die 2 jaar ook nog eens blijkt dat een Brexit op korte termijn bijna geen gevolgen heeft en op langere termijn gunstig uitpakt zullen de Schotten wel inbinden.

  Alles wat zij hebben is een beetje olie en gas, toerisme en dienstverlening.
  Maar ook een al sinds de vroege jaren `80 volslagen failliete boedel en minstens 30% uitkeringsafhankelijke grote pauperstad Glasgow. Al bijna vier decennia lang bodemloze put en een hopeloos geval wat zij nooit alleen kunnen onderhouden en waar de EU waarschijnlijk ook niet nog meer geld aan gaat weggooien. Zeker niet wanneer zij een grote netto-betaler kwijt zijn.
  Tenzij Duitsland bereid is om ook nog eens de Schotse boedel te onderhouden.

  Like

 45. Mirjam zegt:

  Nigel Farage zal minister president worden en niet Johnson, dat zegt mijn gevoel. Nigel is duizendmaal slimmer, eerlijker en beter dan hem en kan het land beter leiden.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Mirjam.
   Helemaal waar. Maar of hij het zal worden weet zelfs ik niet. En dat wil heel veel zeggen. Alleen wordt het vaak niet gezegd… alhoewel het zo is natuurlijk.
   Laten we met z’n allen hopen en smachten naar het moment dat onze vriend Farrage zijn welverdiend leiderschap over Brittannië zal krijgen.
   Wat een feest zou dat worden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s