Frankrijk stelt nieuw referendum in heel Europa over “nieuwe EU” voor

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

Met het oog op de toenemende druk van het Front National wil de Franse regering de EU opnieuw uitvinden en alle Europese burgers hierover laten stemmen. In meerdere landen zijn de activiteiten van rechtse partijen toegenomen om de kiezers te laten stemmen over het EU-lidmaatschap van hun landen.

DWN

Na het Brexit-referendum van de Britten heeft de Franse minister van Economische Zaken, Emmanuel Macron, het ontwerp van een nieuw “Europa-project” en de stemming hierover in een referendum voorgesteld. De kiezers in de Europese Unie zouden er meer bij betrokken en naar hun mening gevraagd moeten worden, zei Macron zaterdag. “Wij zouden eerst dit nieuwe project samen met de Europese volkeren opstellen om daarna over dit nieuwe spoorboekje, dit nieuwe project, in een referendum te laten stemmen”, zei de socialistische politicus.

De Franse regering wil met dit initiatief blijkbaar de krachtiger wordende inspanningen van rechtse partijen in de EU tegemoet treden, waarmee deze referenda over de EU eisen: de cheffin van het Front National, Marine Le Pen, heeft na het Brexit-referendum in Groot-Brittannië nog meer referenda in de EU-lidstaten geëist. “Een overwinning van de vrijheid!”, schreef Le Pen vrijdagmorgen op Twitter. “zoals ik al jarenlang eis, hebben we nu hetzelfde referendum in Frankrijk en in andere landen van de EU nodig.” Daarvoor al had haar nicht, Marion Maréchal-Le Pen, afgevaardigde in het Franse parlement, van een “Frexit” gesproken. “Dit is het moment om de democratie in ons land te importeren”, schreef ze.

De Tsjechische krant “MF Dnes” schrijft: “Ook elders zullen de mensen zich nu inspannen voor een referendum, vooral in Zweden, Nederland en wellicht ook in Oostenrijk. Met de uittreding van Groot-Brittannië begint een langzaam en langdurig proces van verval van de EU.”

De rechtse Slowaakse Volkspartij (LSNS) verzamelt vanaf komende week handtekeningen voor een referendum over de uittreding van het land uit de EU. Op 1 juli neemt Slowakije het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie van Nederland over. “Het wordt de hoogste tijd dat ook Slowakije deze ondergaande Europese Titanic verlaat”, ei de voorzitter van de LSNS, Marián Kotleba, zaterdag over de Brexit-beslissing van de Britten.

Kotleba is president van de Midden-Slowaakse regio Banská Bystrica. Tijdens de parlementsverkiezingen begin maart had zijn partij verrassend met een campagne tegen “vluchtelingen” 8,6% van de stemmen gehaald.

Regeringschef Robert Fico had de oppositie voor het overnemen van het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie op 1 juli tot verantwoordelijk gedrag opgeroepen. “Destructie en haat leiden tot niets”, benadrukte de voorzitter van de sociaaldemocratische partij “Smer”. Tegelijkertijd eiste hij fundamentele veranderingen bij de EU. “Een enorm groot deel van de mensen in Europa wijst de EU-migratiepolitiek af en is ontevreden met de economische politiek van de unie”, zei de 51-jarige.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR, Frankrijk, Front National, Hypocrisie, Marine Le Pen, Slowakije. Bookmark de permalink .

30 reacties op Frankrijk stelt nieuw referendum in heel Europa over “nieuwe EU” voor

 1. Verwarde Man zegt:

  Kom zeg, we laten ons niet opnieuw zand in de ogen strooien.

  Like

 2. oud-marinier zegt:

  Principieel ’n goed idee . Maar WEL zo , dat ieder land dan individueel stemt , en dus kan beslissen over WEL of NIET EXIT . Niet alle stemmen in EU verband bij elkaar gooien , dat gaat geheid fout cq zal worden gemanipuleerd door de PRO-EU kliek. De resterende landen , kunnen dan alsnog hun EU clubje vormen en ermee doorgaan indien ze dit wensen.

  Geliked door 1 persoon

 3. oud-marinier zegt:

  En het betreffende REFERENDUM zou ook BINDEND moeten zijn…Niet zoals in NL , adviserend / raadgevend . Want dan zal ’n lulhannes als Rutte het gewoon naast zich neerleggen.

  Geliked door 2 people

  • D. G. Neree zegt:

   Ook in GB is het referendum idd raadgevend, dus in theorie zou de regering (met steun van het parlement) de uitslag naast zich neer kunnen leggen. Maar ik denk dat de Engelsen dat niet zullen pikken.

   Like

 4. fransdewit zegt:

  Die hebben het wel begrepen zo te zien

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Brussel wil koste wat kost Europa bij elkaar houden en dat proberen ze nu te doen, door de burgers van onze landen te weerhouden van de exit van elk land uit Europa. Dit doen ze door met een aanbod te komen voor een referendum over de Brusselse overheersing en hoe het zogenaamd ‘beter’ kan. Niet mee akkoord gaan, het zijn zoethoudertjes. Nu kunnen en ‘willen’ ze zich ineens aanpassen aan de wensen van de burgers!? Bullshit, helemaal gelogen. Elk land moet voor zichzelf een referendum aanvragen over het uittreden uit de EU.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ik vind het een veel beter idee dat elk EU-land zélf een referendum uitschrijft. Daar hebben we de Fransen niet voor nodig. Stel je voor dat er geknoeid wordt bij het stemmen tellen, en dan bedoel ik met name wanneer alle stemmen van alle lidstaten bij elkaar worden opgeteld. Dan ligt fraude op de loer.

  Het is duidelijk dat ze hem in Brussel beginnen te knijpen! Opeens komen er allerlei ideeën naar buiten en het lijkt er veel op dat Brussel zich bewust begint te worden dat de EU-burgers niet alles meer voor zoete koek slikken. De burgers willen weer inspraak hebben, soevereiniteit moet weer terug in elk land, en Brussel kan met pensioen.

  Wat een feest wordt het als die dag aanbreekt!!

  Like

 7. carthago zegt:

  Ik ben zeer sceptisch over het mannetje macron, een linkse sluwe.Het lijkt me eerder een poging het zinkende Eussr schip te redden met het referendum vehikel, op zich al veel te laat, maar te verwachten is dat de vraagstelling in een toekomstig referendum uiteraard weer fascistisch links gekleurd zal zijn en als zodanig kansloos om Le pen c.s.te verslaan.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  En wie gaat daar nog intrappen? Een ander EU is nog steeds hetzelfde Vierde Rijk. Een rijk dat bestaat uit landen met een NSB-regering, die de uitslag van iedere referendum naast zich neer zal leggen. Vraag maar aan Rutte.
  Zolang je landen hebt, die betalen en landen hebt, die ontvangen kan er geen sprake zijn van samenwerking, alleen maar van corruptie en macht. En dit probleem zal ook een europees referendum onmogelijk maken. Daarvoor verschillen we te veel.
  Kijk maar naar Engeland, waar een Brexit haarscherp duidelijk maakt dat de belangen van de Schotten en Ieren en Yuppen (ontvangers) heel anders zijn dat de belangen van John & Mary (betalers).
  Stop met de waanzin, Nexit en weg met de NSB.

  Like

 9. Pieter zegt:

  Niet beginnen aan deze rotzooi, het zijn stuiptrekkingen van lieden die de macht willen houden en ons hun wil willen opleggen.
  Het is een voortzetting van het oude in een ander leugenachtig jasje. De elite geeft geen moer om wat wij willen : GEEN islam, GEEN asielzoekers.

  Like

 10. wim zegt:

  Wat uit EU koker komt verdient ons volledige enniet aflatende wantrouwen. Resultaten uit het verleden geven de garantie dat geen enkel voorstel uit de EU vertrouwd kan worden.

  Like

 11. guusvelraeds zegt:

  Nooit trappen in een referendum over een nieuwe vorm van de EU. Je wordt bedrogen waar je bij staat. Hoe vaak heeft de EU laten zien dat ze letterlijk hun achterste afvegen met uitslagen van referenda. Alleen referenda accepteren waarin duidelijk staat en gevraagd wordt binnen de EU blijven of naar buiten stappen. Voor de toekomst van onze kinderen is er maar een optie. Eruit stappen zo snel als mogelijk, je wonden likken en de schouders eronder voor de opbouw van een onafhankelijke democratische natiestaat. Europa is niet de EU. Omwille van Europa, omwille van onze kinderen en omwille van een vrije natiestaat stem tegen de EU.

  Like

 12. Ik weet het niet, hoor: Als je het mij vraagt, moeten we gewoon vasthouden aan de individuele referenda per land. Niet bindend? In GB is het wèl bindend en daar lijken nu toch nog óók weer wat haken en ogen aan te zitten.Ik zou zeggen: Hou gewoon die referenda, bindend of niet en je regeringen gewoon voor schut als volksverraders als ze de uitslag niet respecteren, dat lijkt me de methode; de aanhouder wint.

  Like

  • fleckie zegt:

   De ‘VECHTERS en de Dromers’,…..NIW 26.6.2016,…..Deze week circuleerde op Facebook een video van een voormalig CIA-agent. Tien jaar lang werkte zij undercover over de hele wereld,onder meer in de strijd tegen terrorisme. De belangrijkste les die ze in die tijd had geleerd:iedereen denkt dat ‘hij de good Guy is. Zelf ben ik uit het als het vervelend wordt-kruip-ik-liever-onder-de-dekens-hout gesneden. Ongetwijfeld daarom heb ik grote bewondering voor mensen die dat niet doen. De mensen die het gevecht aan gaan met wat zij als onrecht zien. Die politiek actief worden om de wereld te veranderen. Die vlammende stukken in kranten en elders schrijven. De mensen die vrijwilligerswerk doen omdat ze dat nodig vinden. En de mensendieck het gesprek met[ vermeende] tegenstanders aan durven gaan, in de hoop op begrip en herkenning. Die blijven vechten en blijven dromen over een wereld waarin het beter is, waar minder onrecht is,en meer saamhorigheid. Die heel graag de good Guy willen Ijn. Op wat voor manier dan ook,natuurlijk,want de dromers van verschillende pluimage vechten elkaar de tent uit,omdat de ene gedroomde wereld nou eenmaal de andere niet is, en dan zijn we weer terug bij af,zoals treffend verwoord door onze CIA-agente. …..Toch blijf ik ze bewonderen, de vechters en de dromers,de good Guus. In het NIW van deze week kunt u weer over ze lezen. Over de bijna 150 mensen die enthousiast de 1,5 of 10 kilometer liepen om geld voor hun organisatie in te zamelen tijdens de Community Fun Run, ..over de opperrabbijn v.h.Verenigd Koninkrijk,die zich N.a.v.’Orlando’ uitspreekt tegen ..homohaat, en over Helmuth Newton,die een nieuw tijdperk in de fotografie inluiddedoor alle regels te overtreden. Mogen we goede daden verrichten door subsidiegeld te gebruiken of zijn we daar te afhankelijk van geworden.? Over die vraag buigen de leden van het Forum zich. Dat de ‘goeien’het niet altijd met elkaar eens zijn, leest u op de opiniepagina’s. Wie de good Guus zijn bepaalt u natuurlijk zelf. Oh ja, iedereen…….S.Whitlau, adjunct-hoofdredacteur. E.Voet is op vakantie.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

 13. Prachtig! De Referendumindustrie is hierbij geboren. Nu gaat iedereen die een scheet of een referendum dwars zit elkaar de tiefus referendummen tot er eentje blijft liggen. Eerst werd er in elk land apart gereferendumd, nu wil Frankrijk dat in de hele EU doen en dan duurt het niet lang of we hebben een wereldwijd referendum over het toelaten van 0.5 graad temperatuurverhoging van de aarde tot 2050. Vroeger waren alleen de heersers krankzinnig maar nu lijkt het er sterk op dat het volk hun voorbeeld gaat volgen. Ik zeg u: snel een lading touw of een hoop guilotines of het loopt hier op aard echt verkeerd af.

  Like

 14. Jade zegt:

  Nooit meer EU, ieder voor zich a.u.b.

  Like

 15. abouneenee zegt:

  En weer weet de EU van geen ophouden!

  Like

 16. Laat ze maar eerst met goede voorstellen komen die tevens bindend zijn. en als laatste een kleiner Europa, dat we weer niet gaten in landen moet vullen wat toch alleen maar een bodemloze put blijkt.

  Geliked door 1 persoon

 17. Jan zegt:

  Judge Jeanine: Brexit is just the beginning

  Geliked door 1 persoon

 18. D. G. Neree zegt:

  nieuwe EU? In welke vorm dan? Ik ga ze vooraf geen mandaat en legitimatie geven. Dat doe ik namelijk door voor 1 vd 2 opties te kiezen. Dan kan ik later nooit meer zeggen ‘ik wil eruit’ want dan heb ik al voor de oude of nieuwe EU gekozen.

  Het is een smerige truc en ik zal zo’n referendum dan ook boycotten.

  Like

 19. Jan zegt:

  LOL De parasieten jammeren

  Like

 20. Petra DeBoer zegt:

  Geen EU meer is de beste oplossing want de EU werkt niet.

  Like

 21. Anneke zegt:

  Een ‘nieuwe’ E-U, twijfel bij dit nieuwtje…Wat een NU zittende regering ‘boetseert’ kan niet veel goeds zijn, dit is mijn pers.visie.

  Like

 22. Anneke zegt:

  Worden de ALLES verradende socialusten bang/- zenuwachtig???/!!! Daar begint wel op te lijken.

  Like

  • Anneke zegt:

   De lusten van de overheersende socialisten worden binnenkort weggeveegd. Dit maakt hun heel onrustig. Ze zien heus wel in, dat zij géén goddelijke power hebben en dat zij met hangende pootjes kunnen afdruipen.

   Like

 23. Steven zegt:

  Het is gewoon een ZIELIGE poging om proberen de rechtse partijen niet teveel invloed te laten krijgen, en uiteindelijk hopen dat de RODEN weer lekker verder kunnen gaan met de boel overal AFBREKEN!

  Like

 24. Ik denk dat webeerst in NL debwet moeten wijzigen en een referendum bindend moeten maken anders blijf je nergens dat zie je aan vorige referenda ze liggen nog steeds op tafel.
  En je moetbniet raar kijken als het straks toch erdoor gedrukt wordt onder een andere noemer.

  Like

 25. paulzwueste zegt:

  Een referendum voor alle EU-landen…?!

  Hoe kan dat? Duitsland is het machtigste land in de EU. Hoe zou de uitslag van het Duitse volk
  geïnterpreteerd worden ten opzichte van bijvoorbeeld Nederland…?
  Dit is maar een voorbeeld dat duidelijk aangeeft dat de verwarring die ontstaan is door de volkomen foute ondemocratische wijze waarop de EU is ontstaan en de regels die zij heeft opgesteld, alles wat naar een democratische opwaardering zouden kunnen leiden, onmogelijk maakt.
  De conclusie die de volkeren van Europa hebben getrokken is: “WEG MET DEZE EU…!”
  Wat er daarvoor in de plaats zou moeten komen is niet aan de orde.
  Wellicht wil Europa helemaal geen centrale controle-organisatie meer…???!!!

  Jammer voor de heersende elite die zichzelf boven ons gesteld heeft, maar de koek is op… Wegwezen en nooit meer terugkomen!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s