D66 en PvdA eensgezind : NOOIT een NEXIT referendum in Nederland

Screenshot_89

(Door: “Bolo”)

Pechtold werkt niet mee aan een Nexit-referendum.

D66 werkt niet mee aan een Nexit-referendum. D66-leider Pechtold verwijt VVD en CDA dat zij de onvrede over de EU hebben aangewakkerd. Vanavond debatteert de Kamer.

Nee, Alexander Pechtold heeft, anders dan premier Rutte, vrijdag geen ‘krachttermen’ gebruikt bij het nieuws van de Brexit. Hij voelde gelatenheid, zegt hij. Over de euroscepsis, die in Europa bijna niet meer te beteugelen lijkt. Over de leiders van de Brexit-campagne. “Farage heeft de mensen maar wat wijs gemaakt over wat de schade zou zijn. En nu is er paniek. Zo werkt populisme. Het is zo pijnlijk om te zien.”

Lees verder>>>
Fenixx

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in D66, democratie, nieuw fascisme, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

32 reacties op D66 en PvdA eensgezind : NOOIT een NEXIT referendum in Nederland

 1. ildiko zegt:

  natuurlijk , omdat voor onze eigen zakkenvullers en volksvijanden dit is het paradijsje.

  Like

 2. Hendrik zegt:

  Ze zijn bang voor de uitslag en menen voor ons te moeten denken met hun valse toewijding

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Die D betekende toch Democraten ????? Of misschien moet het zijn Diktators 66..
  Van de linkse zijn we het gewent dat ze Democratie haten, die hebben liever een diktator aan de macht, kijk maar naar hun linkse vrienden !

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Pechdrol is een Eurofiele kwal, die met populistische argumenten de mensen probeert te overtuigen dat hij het bij het rechte eind heeft.

  Andersdenkenden willen volgens hem ‘terug naar de jaren vijftig’ of ze ‘verdwijnen achter de dijken’ en mensen die in allochtone wijken wonen en daar over klagen, hebben – ook volgens hem – moeite met ‘vreemde geurtjes op de galerij’.

  Natuurlijk heeft Alexander daar geen last van, want, zoals de meesten van de ‘grachtengordelelite’, woont hij er zelf niet.

  Hun kinderen zitten op blanke scholen en als die uit pure idealisme naar een school met veel islamitische kinderen gestuurd zijn, dan worden ze daar ras weer weggehaald:

  “Mijn kinderen hoeven toch niet het slachtoffer te worden van een experiment”?

  Tuurlijk niet, Femke, maar mogen wij dat wel worden? Of heb je dan dezelfde goedkope argumenten als Peggie?

  Eurofielen zijn utopisten die weigeren voor zichzelf in te zien dat hun droombeelden onuitvoerbaar blijken te zijn.

  Natuurlijk weten zij dat in feite wel, dat is de reden waarom ze anderen voor de negatieve gevolgen van hun idealen laten opdraaien.

  Zo kunnen ze lekker blijven doordromen en zich ‘goed in hun hoofd’ blijven voelen.

  En vanzelfsprekend zijn ze superieur aan die walgelijke Wilders en zijn aanhang.

  Like

 5. Elena zegt:

  Weet de linkse kliek nu nog niet dat zij slechts volksvertegenwoordigers zijn?
  Oftewel dat zij in DIENST van het volk zijn?
  Wij, als volk zijn de baas , oftewel hun werkgevers.
  Zo werkt dat in een democratie.
  Indien “personeel” niet voldoet, moeten zij ontslagen worden…beter is hen eruit te trappen.
  Om met de woorden van Pinokkio OpRutte te spreken….wij, het volk zijn met meer.

  Zie de miljoenen verkwisting van het gedrocht Brussel.

  Zie de miljoenenverkwisting Straatsburg.

  Like

  • C.A.Barstow zegt:

   Het is een godvergeten smerige roversbende, hoelang moeten wij dit nog pikken.

   Like

  • Anneke zegt:

   Geld ver spil lend Babel is als een olievlek over onze planeet gerold….Waar komt de fysieke / letterlijke olie vandaan??? Onder andere uit het OUDE land van Babel…Het huidige Iran-Irak. Oh oh oh waar blijft ONS geld….In het riool van BRAAKSEL BRUXELLES.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Elena 27 juni 2016 om 13:01

   Ik kende al deze schaamteloze praktijken van de ‘dames en heren’ al, maar ik blijf me eraan ergeren. Stel parasieten dat snel even een handtekening zet voor 300 euro per dag!
   En kijk toch eens hoe goed ze het zich laten smaken! Schitterend opgemaakte schotels, dure wijnen…
   En dát terwijl de oude mensen het in verzorgingstehuizen (zolang die nog bestaan) moeten stellen met gaarkeukenvoer en kruimeltjes ‘zorg’.
   De ‘dames en heren’ zouden zich eens een tijdje moeten behelpen met de voedselbank…

   Het is toch geen wonder dat die schurken het EU-gedrocht met allerlei leugens en bangmakerij in stand willen houden?!

   Like

 6. Motorman zegt:

  Verkiezingen zijn eigenlijk ook een soort referendum. Schaffen we die ook maar direct af?

  Like

 7. bigljohn zegt:

  Nooit een Nexit. Ja, zo lust ik er nog wel eentje. Een andere vol-idioot (Hitler) had het over het 1000 jarige Rijk. Dat Rijk kwam in 1933, maar verdween in 1945. De E.U. ziet zichzelf ook als een machtsfactor die het duizendjarige leven beschoren is. Verandering is volgens de E.U. onmogelijk en ondenkbaar. Maar de geschiedenis sinds Julius Cesar bewijst het tegendeel, en de Europese kiezers zullen over niet al te lange tijd allemaal een EXIT vereisen. Zou er nooit verandering komen, dan leefden wij nu nog steeds in het Rijk van Julius Cesar, Karel de Grote, de Spaanse Koning, Napoleon, Hitler, en binnenkort ook niet meer de E.U. !

  Like

 8. Republikein zegt:

  Wij zijn allemaal AH en God zag dat het goed was:

  Telefoon uit Engeland.

  Een Britse vriend belde nogal ongelegen. Zat in een theater van Weesp waar zojuist mijn dochter de eerste prijs had gewonnen in een talentenjacht met haar zelfgeschreven programma.
  Sowieso was mijn zaterdag nogal vrolijk verlopen. Even daarvoor had ik organist Olivier Latry stamelend de hand mogen schudden en bedankt voor zijn weergaloze recital in de Katholieke Haarlemse BAVO. Stond nog op mijn bucketlist, had hem nu live gehoord en direct daarna vrienden gemeld dat ik nu definitief fan zou zijn en hem zou volgen waar hij ook henen zou gaan.

  Eerder die dag deed ik samen met mijn vrouw de wekelijkse boodschappen bij Aldi en Liddl en genoten we van onze zaterdagse truttigheid. In de ACTION ging het mis. Bij de kassa stond een wat hummelig stel in joggingpak waarvan zij 10 soepkommen op de band zette.

  Hij moest betalen.
  Zulke taferelen vind ik dolkomisch. Mijn vrouw merkt dat direct en vroeg fluisterend wat er nu zo komisch aan was.
  “Volgens mij spaart ze soepkommen en had ze deze nog niet…”
  “Volgens mij krijgen ze morgen heel veel visite!” repliceerde ze me liefdevol maar bestraffend.
  “Daarom staat er ‘soep’ op, voor de gasten die kunnen lezen?”, antwoordde ik weer ondertussen mezelf hun huiskamer inbeeldend; woonkamer, groot breedbeeld TV en daarnaast een trotse vitrine met minstens 1500 soepkommen.

  “Ben je er nog?” vroeg mijn vriend. Excuseerde mijzelf voor mijn gedroom maar dat dit wel vaker bij me voorkomt, omdat ik in alle omstandigheden een gelukkig mens ben. Hij, eveneens vrolijk en gelukkig, begreep me volledig.
  Mijn mening over het Brexit-referendum?
  Ik legde hem uit dat ik de uitslag erg geestig vond en ik er liever geen mening over had, omdat een filmpje van een geïnterviewd mooi maar niet al te snugger meisje op internet, genoeg zei.
  “Ik ga niet zeggen dat die scheefkapsels fascisten zijn, maar het is tachtig jaar geleden wel begonnen met iemand die een hele grote mond had en nu hebben we er drie”

  Hij had het filmpje gezien, vertelde me dat afgelopen donderdag de meest geGOOGLE-de zoekterm ‘European Union’ was in Engeland en uit onderzoek bleek dat voornamelijk ouderen en laaggeletterden tegen de unie hadden gestemd. Brutaliteit en een grote bek hadden zegegevierd en dat stemde hem somber. Toen ik hem vertelde dat er ook heel veel christenen zowel in Amerika als in Europa achter dit soort scheefgekamde politieke leiders aan marcheerden, schrok hij. Zo had hij het nog nooit gezien. Ik ging verder door hem te zeggen dat het tachtig jaar geleden precies dezelfde situatie was, alleen had deze man geen scheef kapsel, maar wel een klein zwart snorretje.

  “Jawel!”, zei ik. “Verreweg de leukste wedstrijd op het EK was de wedstrijd tussen twee landen die uit de EU willen. De andere wedstrijden waren niet om aan te gluren. Dit zegt vooral dat jullie als Brits eiland niet bij die saaie tutmutsen van het Europese continent moeten willen horen.”

  Ik adviseerde hem de uitslag te aanvaarden en als het eenmaal zover is veel whisky te gaan stoken en die voor heel erg veel geld te exporteren naar het continent, omdat wij dan toch bulken van de weelde en deze flessen kunnen betalen. “Maar…” zo vroeg ik hem “…stuur wel even een paar keer per jaar een flesje voor Bitse tarieven naar mij op. Ik betaal je dan in EURO’s.”

  Gerustgesteld hing hij op.

  Gepubliceerd op maandag 27 juni 2016 om 10:30 – bron: Fred de Vries

  Klerkensmoel, ik bedoel maar.
  Jan Mulder is familie van van Dam.
  We staan voor riep hij laatst op de Vlaamse tv.

  Het leek me deze keer het beste om geen link te geven maar om het stuk te plakken.

  Like

 9. Angie1968 zegt:

  Zouden ze in hun arrogantie en volstrekte losgezongenheid van de realiteit nog weten wat ze het volk aandoen? Economisch wanbeleid, politieke instabiliteit (Oekraine, Rusland) en ernstige sociale onrust (asieltsunami) en een compleet anti-democratisch monster (EU): het volk kan niet veel meer hebben, maar zij willen ons meer meer meer EU door de strot duwen. May they all go to hell!

  Like

 10. Bas zegt:

  Het was al min of meer bekend, PvdA, D66, straks samen in een coalitie met Denk., tegen de Nederlanders, en voor de Europese Unie. Je moet het maar durven.

  Like

 11. Pieter zegt:

  90% Van de asielophalers in Nederland komt nooit aan het werk, terwijl zij hier wel op langere termijn de dienst gaan uitmaken met hun fascistoide geloof. Deze pestplaag is willens en wetens door dit kabinet in Nederland ingevoerd.

  Reden genoeg om voor een nexit te zijn en Pechtold, Samson, Rutte en aanverwanten voor een
  plebs/populistisch/rechts tribunaal te slepen.

  Like

 12. aegoliuscs zegt:

  Wij zijn in de loop der politieke jaren met behulp van het NL Huis, mede door het bestuurlijk EU-project verheven en weten wat goed is voor het stemvee en derhalve is het vee niet langer nodig.

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  [quote] Een referendum is een aanvulling op de democratische verzorgingsstaat, maar moet geen ondermijning ervan zijn. We komen net uit een crisis, we hebben vijf jaar geworsteld om weer boven te komen. [/quote]

  “Democratische verzorgingsstaat”!

  Zou die ‘salonsocialist’ dit zelf nu écht geloven? Nee natuurlijk niet! Maar hij wil het zijn kiezers, het domme (jeugdige) klootjesvolk, DOEN geloven.
  Zolang de gehersenspoelden al die linkse praatjes maar braaf slikken en geloven, zitten de ‘socialisten’ op rozen en kunnen ze heerlijk verder gaan met het binnenharken van ONS geld.

  Waarom is het voor velen toch zo moeilijk om al die vuile spelletjes te doorzien?!

  Like

 14. Anneke zegt:

  Demons-66 6 en Partij van de Arabieren zullen vooralsnog hun BEDROG jegens, land en volk niet toegeven. Stap voor stap worden zij hiertoe wel GEDWONGEN…..Hé ik maak nu al heel wat vreugdesprongen.

  Like

 15. Anneke zegt:

  De kleuren verraden heel veel…Bloedrood en gifgroen.

  Like

 16. Mirjam zegt:

  Daar hebben zijzelf niets over te vertellen. Als het volk een referendum wil over een Nexit en aan de voorwaarden wordt voldaan, dan mag dat referendum er komen en kunnen ze de boom in (pardon my French).
  Dit is het slechtste kabinet dat ook in Nederland heeft geregeerd. Hij zijn geen Nederlanders, maar Eurofielen, die balken als gekken i.p.v. eens een keer iets zinnigs te zeggen.
  Ezels zijn slimme en lieve dieren, en daarom wil en kan ik deze twee niet met deze dieren vergelijken inzake het ‘balken’. Het zijn twee duiveltjes in één doosje. You never know who will come out first, but anyway it’s the same crap all over!

  Like

 17. paulzwueste zegt:

  Pure volksonderdrukkers. Achterlijk en onderontwikkeld… Kortom verraders, dat zijn het

  Like

 18. Jan zegt:

  Aangezien GB is opgestapt moeten de overeenkomsten met de andere landen worden herzien, want reken maar niet dat die Brusselse criminelen en oplichters een cent er op achteruit willen gaan of op iets gaan bezuinigen. Herziening betekent veranderen en dus recht op een referendum.

  Like

 19. leefbarbaar zegt:

  En zo gaan we dan volgend jaar de verkiezingen in: de PVV die belooft dat Nederlanders een echt referendum krijgen over een Nexit.
  En alle NSB-ers, D66 en PvdA voorop, die de media tot grote hysterie zullen opzwepen om de kiezer angst aan te jagen en meneer Wilders ook vermoord te krijgen.
  Eurofielen zijn geen vaderlanders, dat mag duidelijk zijn.

  Like

 20. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Dat zeiden de angstzaaiende, zelfverrijkende EU politici ook van een Brexit! Wel eens gehoord van die ezel die nooit over de zelfde steen struikelt?

  Like

 21. louis-portugal zegt:

  D 666 de partij die ooit begon met de gekozen burgemeester enz,
  .Verder konden ze niet verdwalen.

  Like

 22. Mensen moeten zich niet bang laten maken ,veel mensen zijn ook vergeten dat wij boven de politiekers staan wij betalen hun veel te hoge loon,en voor wie het nog niet wist de financiële markt is zich al aan het herstellen na de brexit niets anders dan bangmakerij om hun pootjes veilig te stellen,in belgie is momenteel60% voor een belxit
  Het

  Like

 23. anna zegt:

  Bij elk interview met Peggy valt in de tweede zin de naam Wilders … hij kan het niet laten die veilingmeester

  Like

 24. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 25. Taljaard zegt:

  Een ding is zeker; het worden volgend jaar spannende TK-verkiezingen in Nederland.
  En wanneer de PvdA net zo wordt afgeslacht als de peilingen voorspellen kunnen zij nu nog wel een grote mond hebben, maar is hun invloed in de kamer daarna dermate klein dat zij niet eens meer een vuist van betekenis kunnen maken. Ook niet samen met Pechtold en co..
  Waar wij ons meer zorgen over moeten maken zijn andere eurofiele partijen als VVD en CDA.
  Die doen nagenoeg het zelfde kunstje als de PvdA.
  Waar het bij de PvdA sinds jaar en dag ”links lullen, rechts vullen” is, is het bij de VVD en het CDA sinds kort ”eurokritisch over de Nederlandse soevereiniteit zwatsen, maar deze naar Brussel toe verpatsen.”

  Like

  • Mirjam zegt:

   Maar de burgers in Europa, durven nu wel van zich te laten horen. Door de Brexit, die louterend heeft gewerkt, zijn diverse beerputten opengegaan, en zij laten zich niet meer met een kluitje in het riet sturen en laten van zich horen, ook tijdens verkiezingen. De huidige partijen gaan zich in alle bochten wringen, om het vertrouwen terug te winnen van de bevolking, maar worden van alle kanten met hun onvermogen door het volk geconfronteerd. Het zal ze niet lukken, want het volk heeft genoeg van hun schijnheiligheid. En dat weten ze.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s