Geheim document onthult putsch van bovenaf: Merkel en Hollande willen Europese superstaat

Screenshot_109

(Door: Gerhard Wisnewski – Vertaling: E.J. Bron)

“Nu of nooit!” zeggen de EU-elites tegen elkaar: of we houden de boel bij elkaar of het lukt nooit meer. Na de verwoestende Brexit-nederlaag zoeken Merkel & Co hun heil in de vlucht naar voren: Britse en Poolse media onthullen een geheim plan voor de “Verenigde Staten van Europa”. In een verrassende actie moeten de rechten van EU-lidstaten worden afgenomen en moet er een Europese superstaat worden opgericht.

Kopp-Online

Als een staatsbestel zich bedreigd voelt, reageert het met verharding naar binnen en naar buiten toe. Zo ook de EU. Wie de bijnaam “EUSSR” voor de Europese Unie tot nu toe als een slechte grap beschouwde, komt nu van een koude kermis thuis. En eveneens diegene die de uitdrukking “staatsvijand” voor Angela Merkel als overdreven beschouwde.

Na het vernietigende Brexit-ongeluk zijn de EU-elites namelijk precies dat van plan: het op een verrassende actie gelijkende afnemen van de rechten van de lidstaten en de oprichting van een superstaat, zeg maar: een nieuwe Sovjet-Unie (EUSSR).

Werd de EU tot nu toe geregeerd met pseudo-democratisch gedoe, na de Britse EU-uittreding laat men nu zijn masker vallen.

Nu het op democratie lijkende gezwets niet meer helpt, haalt men nu de knuppel tevoorschijn die men de hele tijd al had ingewikkeld in de Europese vlag. Ook wordt nu heel duidelijk waarom François Hollande zijn land al meer dan een half jaar lang regeert met de staat van beleg – omdat hij namelijk helemaal geen vrije verkiezingen meer in Frankrijk wil hebben (die hij sowieso niet zou kunnen winnen).

“Eindoplossing” dictatuur?

“Naar het schijnt, zijn de Britten meer dan een kogel uit een geweer uitgeweken toen ze er vandoor zijn gegaan… De ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk en Duitsland staan kennelijk op het punt een plan te onthullen de individuele lidstaten in het kader van een ´ultimatum´ uit de weg te ruimen”, bericht de website “zerohedge.com” en noemt het “de schokkende voorspelbare eindoplossing voor Europa´s existentiële crisis na de Brexit.”

“Zoals nu bekend werd, willen de Europese staatschefs gebruikmaken van de gunst van het uur van de Brexit en hun lang gekoesterde plan onthullen om de landen van het continent samen te smelten tot een GIGANTISCHE SUPERSTAAT”, meldt ook de Britse “Express” op 28-06-2016. Volgens de krant zijn vooral Duitsland en Frankrijk niet minder dan een staatsgreep in de Europese Unie van plan.

“In het kader van deze radicale voorstellen zullen de EU-landen het recht op een eigen leger, eigen strafwetten, een eigen belastingwetgeving en een centrale bank kwijtraken, terwijl al deze bevoegdheden overgedragen dienen te worden aan Brussel.”

Bovendien zouden de lidstaten de rest van de controle van hun grenzen inboeten, inclusief het recht om migranten op te nemen en te verplaatsen.

 “Geen macht aan de technocraten”

Nadat het plan door de Poolse tv-zender TVP Info onthuld werd, heersten er woede en paniek in het land. Kennelijk dient het voorstel vandaag nog, op 28 juni, aan de zogenaamde Visegrad-groep te worden voorgesteld. Dat is een los verband van de Oost-Europese landen Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Terwijl de EU in zijn voegen barst, liegen de staatschefs van Frankrijk, Duitsland en Italië de EU mooi: volgens de “Daily Mail” verklaarden de drie “dat de EU een succes zou zijn en dat het blok onontbeerlijk zou zijn om ´de economische en sociale vooruitgang voor onze volkeren te garanderen en Europa´s rol in de wereld vast te houden´.”

Waarmee vermoedelijk die economische en sociale vooruitgang bedoeld wordt die in landen als Griekenland en Spanje gezorgd heeft voor hoge werkloosheidscijfers en toenemende sociale ellende. De Poolse minister van Buitenlandse Zaken, Witold Waszczykowski, wees het provocatieve document dan ook al van tevoren duidelijk af.

Het geheel zou geen goed idee zijn, omdat de EU sinds haar oprichting enorm veranderd zou zijn, citeert de “Express” Waszcsykowski. “De stemming in de Europese landen is veranderd. Europa en onze kiezers willen Europa niet in handen leggen van technocraten.”

“Het is moeilijk om je voor te stellen dat de rest van Europa nu de gelederen sluit en snel in de richting van een nog verdergaande integratie zal marcheren”, citeert de “Express” ook de voormalige directeur-generaal van het Italiaanse ministerie van Financiën, Lorenzo Codign: “Er is gewoon geen politieke wil”.

In werkelijkheid zou precies het tegenovergestelde risico bestaan, namelijk dat de centrifugale krachten de boventoon gaan voeren en de integratie nog moeilijker zouden maken. Het zou bijna onmogelijk zijn dat Europa in tijden van zo´n opstand voor nog meer integratie zou beslissen.

“Laat nooit een crisis ongebruikt voorbijgaan…”  

In werkelijkheid is het tijdstip absoluut logisch. Juist in tijden van zo´n opstand, en nadat de EU nu voor de ineenstorting staat, heet het voor alle elites: Nu of nooit. Of de boel wordt nog snel bij elkaar gehouden of het zal te laat zijn. “Naar het schijnt”, aldus “zerohedge”, “is de beroemde zin ´laat nooit een crisis ongebruikt voorbijgaan´ de EU-officials niet onbekend”…

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Door: Gerhard Wisnewski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Duitsland, EUSSR, Frankrijk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op Geheim document onthult putsch van bovenaf: Merkel en Hollande willen Europese superstaat

 1. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  Hoe is dit mogelijk?? Elk Europees land heeft zijn eigen cultuur. EU wil gewoon niet dat er meerdere referenda komen. Merkel & Erdoga willen samen met de EU de MACHT niet uit handen geven!

  Like

 2. Sabeltant zegt:

  Het gaat gewoon om de macht.
  Geef de landen een berg problemen en vertel ze dat de oplossing meer macht voor Europa is.
  Op naar een democratische dictatuur.

  Like

 3. SeeMore zegt:

  Napoleon, Hitler…Het zit die Fransen en Duitsers létterlijk in de genen.
  Of het nu het “rijk alwaar de zon nooit ondergaat”, “het vierde rijk” of simpelweg de EUSSR is; er zál en moet één groot Europa ontstaan. Uiteraard wél o.l.v. Duitsland. De notoir laffe Fransozen zorgen louter voor de hand- en spandiensten.
  Zij vergeten echter, dat Duitsland tweemaal van een koude kermis is thuisgekomen en dat Frankrijk uiteindelijk ook in het zand moesten happen. (de Romeinen, Spanjaarden en Moren trouwens ook).
  Zonder verregaand verraad van de politici der “deelnemende” naties is zo’n groot rijk niet te behappen. Houdt dit allen goed in het achterhoofd bij de komende verkiezingen!!

  Geliked door 3 people

 4. fransdewit zegt:

  Ze zijn helemaal gek! Het is of ze een onderzeeboot ter water willen laten gaan, terwijl ze hem vol laten lopen met water en de deuren wagenwijd open laten staan

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ik voorzie een dictatuur die vele malen erger zal zijn dan die van de voormalige DDR.
  Ik hoop dat ik het fout heb, maar ik vrees van niet.

  Kijk eens hoe goed ze het met elkaar kunnen vinden; schattig hè?

  Like

  • Thom zegt:

   De vlieger zal niet opgaan. Hongarije , Tsjechië en Slowakije en Polen zullen nooit migranten opnemen. Polen zal nooit zijn eigen regels afgeven aan de EU in welke vorm dan ook. Als het gaat gebeuren dan toch zeker zonder deze 4 landen.

   Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Het is geen geheim document want het staat gewoon op de website van het “Auswärtiges ambt”. (Duitse ministerie van buitenlandse zaken)

  http://www.auswaertiges-amt.de/DE/Europa/Aktuell/160624-BM-AM-FRA_ST.html

  Het is een voorstel van de Franse en Duitse ministers van buitenlandse zaken na de Brexit wat ze afgelopen weekend tijdens een treffen in Berlijn hebben voorgelegd aan de andere vier ministers van buitenlandse zaken die medeoprichters (België, Luxemburg, Italië en Nederland) van de EU zijn. Koenders was daar dus ook bij.

  Eergisteren vroeg Ron hier op de site wat het document inhield wat hij op de site van Sven Giegold van die Grünen had gevonden. Ik heb daarop gereageerd.

  Frankrijk en Duitsland willen dat er beter naar de burgers word geluisterd maar uiteindelijk moet het doel van een Superstaat wel volmaakt worden. Helaas staat dat doel in verschillende verdragen (Lissabon) en was vanaf het begin eigenlijk al het doel. Niet dat we dat als burgers wisten maar door internet komen we er nu wel achter.

  In feite is het zo dat Jean Monnet en Robert Schumann de ontwerpers zijn van het “Schumannplan” en dat plan word uitgevoerd. We zitten nu in stap vier en dus de laatste stap, ware het niet dat er een Brexit is en het allemaal wat langer duurt voor stap vier vervolmaakt kan worden. De Franse en Duitse ministers van buitenlandse zaken willen dat alles nu wat flexibeler verloopt zodat de lidstaten en hun burgers kunnen wennen en dat de EU voor meer veiligheid e.d. zorgt. Grrrrrr!

  Stappen van integratie:

  Eerste stap: integreren van de sector kolen en staal. Eerste poging om tot een verzoening te komen tussen Frankrijk en Duitsland.
  Tweede stap: integreren sector kolen en staal van de andere landen.
  Derde stap: integreren van de andere economische sectoren
  Vierde stap: integreren van de sociale, culturele en politieke sectoren.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Schumanplan

  Wat mij betreft graag zo snel mogelijk een Nexit.

  Like

 7. Dus dan hebben wij toch gelijk! Het plan van Hitler (Ein Super Reich) is nog steeds springlevend!

  Geliked door 1 persoon

  • SeeMore zegt:

   Reken maar van YES.
   Hoe paniekeriger de EUSSR de laatste tijd wild om zich heen slaat; des te duidelijker worden hun wérkelijke bedoelingen. Zonde enige gêne loopt men te dreigen, chanteren en te liegen. Recht in onze gezichten. En nóg wordt het in slaap gesuste stemvee niet wakker. Wij in West-Europa zijn daarvoor zeker te netjes… In het ietsje minder gepolijste voormalige Oostblok durft met daarentegen wél de mond open te trekken.

   Like

 8. Pingback: Geheim document onthult Staatsgreep van bovenaf: Merkel en Hollande willen Europese superstaat! | eunmask

 9. Geronimo zegt:

  De eerste die daarmee direct na de Brexit op de proppen kwam, was de anti-democraat in hart en nieren, Guynokkio Verhofstad. De EU kon volgens dit totaal onbetrouwbaar sujet niet verder blijven bestaan als voor elke beslissing alle 27 lidstaten telkenmale hun fiat zouden moeten blijven geven. Dat was niet langer houdbaar, en daarom moest dat volgens deze smeerlap van formaat herleid worden tot enkele landen, lees Duitsland en Frankrijk, met o.m. trouwe vazal en nepstaat België en…(?). De andere lidstaten mogen er dan op beslissingsvlak nog louter bijlopen voor spek en bonen, voor de democratische perceptie dus, maar vooral om af te dokken telkens als deze would be superstaat dit nodig acht. Geld om te verprutsen aan een gigantische EU-administratie in al zijn facetten, aan de in de eerste plaats zichzelf verrijkende politieke nep-democraten, badend in luxe kantoren en persoonlijke weelde (de gekende grootheidheidswaanzin van alle dictatoriale regimes a la Ceaucescu, Hitler, Erdogan…), aan de implementatie van de islam hier, en aan de eeuwige noodlijdende zuiderse landen, Griekenland op kop. Een constante financiële transfer van noord naar zuid, zoiets wat de Vlamingen binnen de ontstaat België nu al meer dan honderd jaar doen met ettelijke miljarden Vlaams belastingsgeld per jaar richting het armlastige, in hoofdzaak socialistische Wallonië, maar dan in het kwadraat wat de EU betreft. Merkwaardig toch, hoe men telkens bij soortgelijke miserie overal ter wereld terecht komt bij een bende profiteurs van ‘linkse’ signatuur. Het is werkelijk opvallend. Dat blijkt dus socialisme te zijn, afpakken van zij die het verdienen, om het te geven aan zij die het niet verdienen, tot er niets meer overblijft om af te pakken, omdat we intussen allemaal even arm zijn geworden, en als onderdanige slaven uit de hand van onze welvarende meesters moeten eten.

  Toen ik die valsaard van een Verhofstad dit op tv met de glimlach op zijn valse tronie hoorde zeggen, verwenste ik hem naar het schavot. Oh, de tactiek is even simpel als boosaardig: gebruik de corrupte media, maak de mensen eerst bang met de allerslechtste doemscenario’s op financieel en economisch vlak, lok zodoende een soort paniek uit, beschimp daarbij de EU-tegenstanders altijd en overal (zoals de nazi’s destijds al deden met de Joden), val ze overal zoveel mogelijk in de letterlijke zin (intimidatie) aan, geef ze van alles de schuld, stel ze voor als untermenschen (oude, blanke dommeriken die eigenlijk niet zouden mee mogen doen aan het democratisch proces), stel het voor alsof de Britten met hun EU-exit zowaar harakiri gepleegd hebben, en daardoor levenslang tot de bedelstaf zullen gedoemd zijn, zodat de mensen in de andere lidstaten uiteindelijk niets liever meer willen dan dat de EU blijft bestaan, uit pure schrik om ook met de Britten mee ten onder te zullen gaan.

  Stel het vervolgens zo voor dat voornoemde voorwaarde daartoe het enige middel is om de EU te redden, en je kan zo’n dictatoriale maatregel zonder al te veel tegenstand erdoor drukken, terwijl het geknechte volk, zonder dit te beseffen, aan het dansen is van pure vreugde dat de EU gered is door ‘grote’ staatsmannen als Juncker, Schulz, Merkel, Hollande en een paar vazallen als Rutte en de Belgische premier Michel. Grotere minachting voor het volk is er niet denkbaar. En dergelijke lui durven zich democraten noemen. Een regelrechte schande.

  Dat is nu inderdaad de bedoeling, uit de smadelijke nederlaag met de Brexit toch nog zoveel mogelijk voordeel halen. Deze hele EU-kliek stinkt als gore, rotte vis urenlang tegen de wind. Luister naar hun haatcampagnes nu tegen al wat Brits is, aanhoor en aanschouw de onbeschofte reacties van deze neo-nazi’s tegenover een integer politicus als Nigel Farage in het EU-parlement, en je ziet deze smerige EU-draak in al zijn ontluisterende dictatoriale dimensies. Rutte, Schulz, Juncker en ga zo maar door, het zijn evenveel gewetenloze politici, die desnoods, zoals nu ergens toch wel gebleken is, over lijken gaan om hun doel te bereiken. In Engeland volstond het ditmaal niet om een Brexit tegen te houden.

  En dan is er een deel van de vooral ‘linkse’ elitaire jeugd, de salon-en-kaviaarsocialisten zeg maar, dat in Engeland en elders in Europa, zo nodig meent achter deze smeerlapperij te moeten gaan staan, omdat de EU een goed concept zou zijn. Dat is inherent aan een rotverwende jeugd, die, in tegenstelling tot vorige generaties, niet meer weet wat echte armoede betekent, omdat ze die zelf nooit aan den lijve heeft moeten ondervinden, gelukkig maar, en vooral niet meer in staat is te beseffen dat hun vrijheid en die van het collectief, ons hoogste goed, op het punt staat hen te worden ontnomen door deze zelfde door hen thans zo bejubelde EUSSR en haar politieke vazallen.

  Dat klinkt inderdaad allemaal erg mooi, en vooral heel politiek correct, al dat gekoketteer met de EU en haar vermeende voordelen, en met zulke opinies wordt je gegarandeerd op alle media op luid applaus onthaald, en als nuttige idioot met een schouderklopje overal waar mogelijk zoveel mogelijk ten tonele gevoerd. De EU-dictatuur ten goede. Maar dat beseffen ze niet eens.

  De nazi’s zijn terug van weg geweest, ditmaal vermomd als anti-fascisten in maatpak, en met als doel het vierde rijk. Dat is de dreiging waar we nu voor staan ! De nazi’s terug onder ons als wolven in schapenvacht, wie had dit kunnen denken.

  Like

 10. Joost Visser zegt:

  Nu begin ik ook Rutte’ s tegen de wet inhandelen van het Ukraine-referendum in te zien. Het wordt vanzelf geregeld.

  Like

 11. Jan zegt:

  “…. [drie verklaarden dat de] EU een succes zou zijn en dat het blok onontbeerlijk zou zijn om ´de economische en sociale vooruitgang voor onze volkeren te garanderen…”

  Diederik Samsom, toespraak in 2e Kamer nav uittreden GB:
  …een Europa dat inspiratie biedt, dat ons vrede en welvaart bracht. Het Europa van de mensenrechten en van de sociale economie.
  http://www.pvda.nl/berichten/2016/06/Het+Europa+dat+wij+aan+onze+kinderen+willen+doorgeven

  Like

 12. ildiko zegt:

  Oh Heer verlos ons van de EU dictators.

  Like

 13. Het is toch weer Duitsland die hier weer de macht probeert te grijpen (met steun van de moslims en Erdogan ) ? Wie weet. Wat heeft dat Duitse volk toch, lijkt wel grootheidswaanzin. Ik hoop dat veel landen hier tegen in verzet komen. LAM LUL RUTTE zet nog gauw even de puntjes op de i om het NÉÉ referendum over Oekraïne aan te passen de schijnheilige gluiperd. Wat een NSB land.

  Like

 14. Anneke zegt:

  Ha, SATAN NEZEN…. Jullie blijven NEUZEN op het gehele Europa….Al eeuwen de twee machtstaten, die feitelijk elkaar liever zien gaan dan komen. Geschiedenis herhaalt zich momenteel op vele vlakken. De cirkel eindelijk eens rond….Het wordt tijd. Het Europese VOLK is deze situatie SPUUG ZAT.

  Like

 15. Anneke zegt:

  Konden wij mensen maar vrijwillig WEG VLIEGEN….De vrije lucht in. Nergens last van…alle vrijheid letterlijk om ons heen.

  Like

  • Kom dan deze kant op…heb net weer een kot op mijn terein gezet.Niks bouwvergunning aanvragen,ik betaal gewoon wat meer belasting na de nieuwe luchtfoto.Ook hondjes gratis inge ent voor dolheid en de tuin besproeid tegen denge muskieten.Mag niet stemmen zonder paspoort want dat krijg ik niet als immigrant.Slimme jongen en meiden hier.Nee geen paradijs hier, maar vrij schoon van moslimgespuis.O Heer laat dit zo blijven….Mart Brasil.

   Like

 16. Jean zegt:

  Nooit of te nimmer mag er zo een gedrocht van superstaat ontstaan want dergelijke superstaat kan alleen overleven via dictatuur en juist tegen dictatuur strijden wij.
  Wij willen merkel, juncker, hollande, schulz, verafstoot en heel die troep lafaards aan de galg zodat er terug vrede, veiligheid en leefbaarheid weerkeert in Europa.
  Islam is IS, IS is islam en die smeerlapperij moet bestreden worden met alle middelen, nooit zullen wij die perverse smeerlapperij tolereren in onze samenleving, nooit.
  Europa bestaat uit Onafhankelijke Vrije Staten “zonder dictatuur aan het stuur”.
  Leve ons Europa met gesloten grenzen, naar de hel met die EU misdaadorganisatie én met die misdadige open grenzen.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3665059/Prime-Minister-says-help-curb-migrants-Cameron-demands-borders-crackdown-parting-shot-EU.html?ito=social-twitter_dailymailUK

  Cameron tells the EU it was YOUR immigration policy that led to Brexit: PM warns Brussels that freedom of movement was key reason for Leave victory and says no trade deal without border crackdown

  Britain to refuse to sign free trade deal unless it curbs free movement in EU
  David Cameron warned his EU counterparts that nothing less would be acceptable to the British public after a decisive referendum result
  He told them it was clear that the UK had voted for Brexit because the public thought immigration was out of control

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Cameron gaat nu doen wat hij voor de verkiezingen had moeten doen, de terechte bezwaren van Brexit tegen de EU naar buiten brengen.

  Hij zegt nu dat de immigratiepolitiek van de EU de schuldige is en dat er alleen een handelsverdrag komt, als het vrije verkeer aan banden wordt gelegd.

  Hij zei dat de mensen Brexit hadden gestemd omdat ze vonden dat er een ongecontroleerde immigratiepolitiek was.

  Natuurlijk is dat niet het enige. Ik weet zeker dat de Britten niet accepteren dat ze straks niets meer te zreggen hebben over hun eigen land en dat de EU alle beslissingen gaat nemen.

  Like

  • Nee, het enige is dat uiteraard niet, maar voor mij is het een verrassing, dat hij nu nog eens over die immigratie-politiek begint.
   Hoe ver zou hij daarin gaan?
   Zó ver, dat hij zijn conclusies trekt en niet alleen die aantallen ter discussie stelt, maar meteen even dóórpakt door aanmatigende schoften als die Choudary GB uit te zetten?
   Zal wel niet.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Cameron gaat dat misschien niet meer doen, @Theresa. Hij zal wel wat anders aan zijn hoofd hebben.

    Maar de Britten zetten ngetwijfeld nog wel geweldadige figuren het land uit, die nu mochten/moesten blijven, omdat de EU bezwaar maakte.

    Like

 19. elisah zegt:

  Daar komt de ware aard van het beest naar buiten, het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
  Ze kunnen het echt niet laten en het zal iedere keer weer de kop op steken.
  Een Spaanse vrouw hoorde ik zeggen dat Duitsland al 2 wereldoorlogen had veroorzaakt en nu bezig was met nummer 3 voor te bereiden, iedereen weet het en we staan bijna machteloos tegenover het beest.

  Like

 20. koddebeier zegt:

  Sleep deze landverraders voor een tribunaal !!

  Like

 21. Jean zegt:

  Dagelijks komt bij mij de vraag als ik merkel zie: “is dat wel een vrouw???” Is dat geen omgebouwde vent komende vanuit het Oostblok???

  Geliked door 1 persoon

 22. paulzwueste zegt:

  Alle benodigde bouwstenen worden stelselmatig aangedragen voor de komende revolutie in hëél Europa!!!!

  Like

 23. Avidia zegt:

  SeeMore zegt:
  28 juni 2016 om 22:52

  Het wordt een “rijk”in ondergang”. weg er mee, nee, nee en nog eens nee!!!! Wij zijn eigenwijze Nederlanderds, laten we a.u.b. eigen-wijs zijn, want dat zijn we, we hebben een geweldig land door onze eigen- wijzen. Iedereen doet waar hij goed in is, en dat moet zo blijven. Geen bestuur uit de EU, stelletje slapdrollen, zij kennen niets anders dan bevelen, het zijn allemaal 2de Hitlers, zij willen zich opdringen aan ons, nou, dat gaat mooi niet door, God zij dank dat wij HOLLANDERS zijn, wij gooien ons hoofd in de nek en denken, Wat???? Mooi niet, weg met die hele kostbare EU, wij zijn Nederlanders en kiezen voor ons eigen democratische stemrecht. Laat het gebeuren, stem anti!!!!!
  Stem ANTI EURO PRO-EUVKANTOORS.

  Like

 24. Guardiacivil zegt:

  De duivel krijgt gestalte maar voordat ie zich helemaal manifesteerd zal ie zijn teruggeschopt naar zijn smerig hol en staan de Elite op het schavot.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s